Abime laf anlatamıyorum...

Abin için olan evlilik senin içinde erken değil mi ?
Senin erkek arkadaşın kaç yaşında bide ?

Ben ilk kez duydum nişanın erkek tarafına bırakıldığını.
Benim bildiğim nişan kıza aittir.
Çalışmayan bir adamın evlilik istemesi de normal değil.
Ama büyük ya önceliği ona veriyorlar heralde.
Hakkınız da hayırlısı olsun canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence abini ikna etmene bağlı. kıza askere gidiym ondan snra desin kız hemen olmasnı istiosa bekleyiversin askerliği bitp iş bulana kdr. sizde o arada yaparsınız. ailedende olsa bi insanın böyle gıcıklk yapmasna dayanamıyorm verdiği sözleri yutmasna :47:

Bence size de abinize de erken abiniz 21 ise siz kaç yaşındasınız sizde evlilik için küçük sayılabilirsiniz.
Gerçi bende 20 yaşında evlendim ama :1:
Gelin olacak kişilerin de bazı istekleri olur anlayabiliriz tamam ama bazıları çok abartıyor nişan her yerde kız tarafına aittir bunu kime sorarsanız sorun söylerler.
10 kişiye sorsanız 8 i kız tarafına aittir derler ama bizde abimin nişanını A'dan Z'ye erkek tarafı olarak karşıladık. Bornoz takımı ve nevresim takımlarını da bize aldırmışlardı ki ben ilk kez görmüştüm normalde bunlar kız çeyizine olur diye biliyorduk. Kimileri nasılda işlerine gelince adetleri kendilerine çeviriyorlar...
Kız tarafı sizi çok sömüreceğe benziyor...

Canım bu konuda annenin ve babanın adaleti bulması lazım, baban diyebilmeli abine askerliğini yapmadan ne nişanı diye.. ama görüyorumki oyle olmamış, sanırım ailen seni vermek istemiyor.. ama ben senin yerinde olsam çok aşırıya kaçmadan nişanımı yapar çıkardım.. nişandan sonra düğüne kadarzaten çeyiz hazırlıgını yaparsın.. :16:

Bende bi kac ay sonra 20 olucam ben de erken sayılabılecek yastayım evet ama cok sevıyoruz birbirimizi beklemek icin bı nedenımız yok ılıskımız rayına oturdu az cok nıhayetınde.. Erkek arkadasım 29 yasında.. Ben bı an önce kendı düzenimi kurmak istiyorum acıkcası siz de bılırsınız kı erkeklerin evlenmesı icin maddı gucunun yerınde olması şart...Abimde böyle bi durum yok tabi..

Öncelık verme konusu da aslında abimin büyük olmasından deil biz bazı özel sebeplerden dolayı isi resmıyete dökemedik yani yüzük takamadık bunlar da madem sız yapamıyosunuz biz de onlara yaparız dıyolar.. Bi de babam da memleket takıntısı var doğulu dıye pek vermek istemıyo beni..Simdi benı ıstemeye gelseler bı annesinden baska kımse gelmıcek (babası yıllar önce vefat etmis)
babam da kızdı bunu duyunca hic mi kımsesı yok baska bı büyüğü gelır amcası falan diyo...Gelmicek kimse deyınce de ister istemez iyi bı ınsan olsa nıye kımse olmasın yanında dıye de düsünmeden edemiyo sonucta onu hıc tanımıyo , biraz önyargılı yaklasıyo...Var ama olmaz olsun yanı hepsi cıkar pesınde akrabalarının pek kımseyle görüsmüyo..Dolayısıyla babamın ıstediği olmıcak o konuda.. Bu ve bunun gibi bir sürü problem iste herseye ragmen yine de bırakmıyoruz bırbırımızı ne o benı bırakır gider ne de ben onu..

Bütün akrabaları mı çıkar peşinde ? Dayısı , enişteleri , amcaları.
Herkes kötü olabilir mi gerçeekten.
Babanız da düşünmekte haklı.

Tam olarak öyle değil o maddı acıdan cok ıyı durumdayken bır anda kötü bı duruma düstü bi akrabasıyla mahkemelık oldular ıftıra attı benım sevdiğim adama , hic biri de yardımcı olmadı ne derdın var dıye sormadı o yüzden herkese karsı bı kırgınlık var..

Biri size iftira atsa mahkemelere düsseniz üstelık bu kısı akrabanız olsa ve diğerleri maddi manevı hıc bır yardımda bulunmasa , siz gidip de adam yerıne koyarmısınız o insanları???

23 yasında olan kız , abım 21 yasında... Kız da radyo ve televizyon myo mezunu okulunu dereceyle bitirmis ama hala işsiz abimde aynı bölümden.. Abim Trt de muhabirlik yapıyo su an oturacak bi evleri bile yok sayılır kirada bi evımız var ama onunla da oturduğumuz evın kredı taksıtlerını ödüyoruz...

Ya benım yasım o kızdan kac yas kücük ama ben hic böyle düsüncesizce davranmadım sevdiğime karsı..Sen yanımda ol yeter ki ben ıyı gününde de kötü gününde de asla bırakmam seni dedim nitekım bugüne dek öle de yaptım..Ne bilim benım yukseklerde gözüm yok herseyde dört dörtlük olmasın zamanla olur dıyorum el ele verirsek.. Askım hep herseyin en güzelini alıcam ,yapıcam sana der yapmasa da ben nıye yapmadın demem gücü neye yetiyosa onu yapar.. Ya su ölümlü dünyada maddi seyler için huzursuzluk yaratanlara sinir oluyorum! Kim neyini koymus da mezarına yanında götürmüs...:S

ee kııznda mesleği varmış ne diye abinin üzerine atıyolar çeyizi nankörler ya..neyse onalrı geçelim de.senin durumuna üüzldüm annen senin yanında olmalıyken bu ne tavır.tamm söyle benm için hava hoş ikimizinde masraflarını karşılayabilrmsnz biz abimdn önce evlenmk istiyorduk.off işin zor kuzum.annemde önce abimi evlendirmeyi düşünüyordu benim olunca abim kaldı 1 2 yıl abin dursund edi nişanlıyım mutluyum seneye de evlenicz inş..darısı sana olsun..ankaradamı yaşıyorsun.sıkma canını hakkında hayırlısı ailenin anlayışı önemli bu konuda..allah yardımcın olsun.:44:

Back
X