Abimin benden maddi beklentisi..

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
merhaba arkadaşlar.
sorun şu Abim..
yaza düğün olacak kısmetse... fakat bende maddi yardim istiyor. araba alacakken eşimden habersiz ev için benden kredi çekmemi ve o krediyi ödeyecegini söledi KABUL ETMEDİM. çünkü arabaya ihtiyacim vardi eşimden de habersiz iş de yapmadim...
halada bana sölüyor çok gücüme gitti.. ev alacaksan sen bana yardim etmedin düğün için de yardim et bari diyor dile kolay.
ev kredisi ödüyor aylik 1000 hemde 4 yıl...
yine düğün kredisi çekecekmiş..düğünü için acele ediyor. bizi de dinlemiyor işde
hele benden yardim istedi malum borçlar var Allahın izinyle bebegimiz olucak.. hele ki muayene parasini biriktirmeye çalışıyorum. bana diyo ki sende benim için kredi çek ödersin para yok iki maaşla gül gibisin diyo.
ne bilim güvenemedim abime.. güvensem abim için eşimden habersiz kredi çeksem geç öderse içim bu sefer vicdanim rahat etmiycek..
siz olsaydin ne yapardiniz ne düşünürdün?? yorumlariniz bekliyorum.

eşine haber ver oturup konusun.. kimseye güvenilmez bu devirde.eşinle senin aran bozulur.. 1 2 ay sıkısır hadi sen öde diyiverir
güvenmedim işte.. ölede bişey yapmayada kalkmadim hala benden maddi bekliyor.
eşimin haberi var zaten biliyo bana tam güveniyor. ondan asla habersiz bir iş yapmaya çalışamam.

Bence çekmeyin kredi. Ben aileme 5 bin kredi çektim. Ödeyeceklerini söylediler. Babamdan kalan 80.000 TL'lik evi satıp parasını yedi ABİM o zamanlar müstakbel olan karısıyla ve o 5000 Tl yi ödemedi benim evime icra geldi ben boşanmak üzere duruma geldim. Eşimin ailesi hala başıma kakar. Yani diyeceğim o ki siz artık kendi yuvanıza bakın ve çekmeyin küserse küssün. Boşansanız umrunda olmaz (tıpkı benim abimin banane benmi seçtim senin kocanı dediğindeki gibi)

Asla eşinden habersiz çekme. Anlat durumu. Bir yardımda bulunacaksanız birlikte karar verin buna. Yada eşin yanındayken uygun bir dille cekemeyecegini bebeginiz icin birikim yapacagınızı masraflarinızın olduğunu anlat.

Burada herkese dediğimiz gibi; kazık kadar adam olmuş düğünü biraz ertelesin.

Asla eşinden habersiz iş yapma. O krediyi ödeyemeyecek.
düğünü acele ediyor bende dur desem hiç dinlemiyor. malum kız tarafi hemen yapın diyolar ailemi zengin gördü galiba işte ben ona kızıyorum sonuçta ailemin de borçlari var.. ben ve öteki abimile düğünümüz kendimiz yaptık... aileden maadi beklemedim.. işte acele ediyor illa olcak diye kızı çok dinliyor galiba.

onlari hiç düşünmüyor bebegi olacak diye.. kendini düşünüyor ben kendini düşünene napayım..

Asla cekmem ben olsam. Esimkn ailesinden bu durumu yasadik. Eltimin kartina gorumcemler kredi cekmis ve au an toplamda 45 bin borca battilar. Odeyemediklero icin biz de yardim etmek zorunda kaldik. Ve esten haberaiz is yapmak cok yanlis.
Ayrica iki.maasla gul gibi geciniyotmussun madem eblenince o da eşini calistirsin odesin borclari

ben kocamdan gizli işlere asla yapmadim söledim ona kabul etmemişti. saolsun kocam arkamda..

Anladığım kadarıyla sen çalışmıyosun, bu senin aracılığınla enişteyi yolmaya çalışıyor. Yarın bigün eşiniz duyduğunda ödemiş olsa bile çook büyük problemler olur.
Parası yoksa evlenmesin. Aldığı evi size almadı ya!!

demi... kız da çalışıyor ailemi zengin gördü valla zengin degiller.. işte abim salak işte.

hyr çalışıyorum kamudayim. o yüzden para bol sandi bizi.. malum bizde borç ödüyoruz.. bi yandan bebegimiz için biriktirmeye çalışıyorum.

"sende benim için kredi çek ödersin para yok iki maaşla gül gibisin" ..

Bunu diyen insanın niyeti belli, sana ödetecek.
Zaten bu kadar kredi üstüne kredi çekip sonra nasıl geçinecek, mümkün değil ödeyemez. Yarın veririm, öbür ay toplu veririm diyerek tıkır tıkır ödetir sana. Aman sakın.

Para yok pul yok ama evlenmek için acele ediliyor. Kredi de olmasa millet ne yapacaktı merak ediyorum.
Böyle borç harçla evleniyorlar, sonra 3-5 sene bunu ödeyecekler diye canları çıkıyor. Hiç gereği yok bence.
Bir de ödemeyecekmiş beyfendi çekilen krediyi. Oldu canım. Evli barklı kız kardeşinden medet ummaya hiç mi çekinip utanmıyor acaba, bir de kızın bebeği olacakmış. Hayret bir şey ya, maddi durumu olmayan evlenmesin o halde arkadaş. Evlenmeye hazır, ev geçindirmeye hazır değil, olacak iş mi bu?

Borcu olan insana kredi falan çekmeyin. Sizde kendinizi düsüneceksiniz bu devirde. Dünyanın bin bir türlü hali var. Ben doguma kadar para biriktiricem abi cocugum olcak benim kredi falan cekemem de. Eşimin aileside ev icin kredi cek dedi esime ama o direk ben çekemem benim çocugum olacak. Bakin başınızın caresine dedi.
Bu ayıp bisey değil. Zengin olsanızda vermeseniz ayıp ama geliriniz belli sonucta. Boşver ne derse desin. 1 2 sene sonra evleniversinler o zaman. Yada taksitle alsınlar herseyi sonra dugün takılariyla ödesinler. Biz öyle yaptik mesela. Evkurda falan cok kolay maas sartsiz taksit yapiyorlar. Ustelik ignesinden buzdolabina hersey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…