- 25 Ocak 2011
- 1.224
- 978
- 323
- Konu Sahibi Nakisci_58
-
Sen ne biçim insansın yorumlara bak yazıkAbim 2 senedir bir kızla konuşuyordu ve geçen hafta nişanlandılar. Abim polis kız ise öğretmen. İstanbul'a doğup büyümüş biz iç anadolunun köyündeniz. Abim 10 yaşından beri köy dışında kalıyor okumak için. Bu kızla tanıştığında ben hiç istemedim çünkü kız açıktı ve bizim gibi değildi. Köye gelip arada bile olsa kalmaz yani belli. Ama annem babam karışma dediler bizi ilgilendirmez filan dediler açık olması.
Neyse iş ciddiye bindi ben kızda bazı kibirli davranışlar gördüm. Yani normalde bizde 5 bilezik takılır bu kız 8 bilezik istedi. Neymiş öğretmenmiş. Üstüne de söz bileziği istedi. Annemler yine bişi demediler. Annem kıza bohça yapalım dedi kız da bizde bohça aşırı masraflı gerek yok dedi. Annem olmaz dedi ne gerekirse yaparız. Sen ne istiyorsan bana söyle alcam dedi. Ben kıza bana 2 elbise alındığını söylediğimde bana yazmış ki benimle sen bir misin?Bizde 2 elbise olmaz dedi. Ben de aradım açtım ağzımı yumdum gözümü dedim ben seni istemiyorum başın açık ayrıca annemin hizmetini edemezsin. Bana annenin hizmeti ne alaka filan diyor ama abim tek erkek o kız yapmaz annemin hizmetini ve anneme ne olacak o zaman ilerde? Sonra bişi demeden kapattı abime şikayet etmiş abim bana baya saydırdı ve o günden sonra konuşmıyorum fazla. Düğünümün tarihini bile abime göre yapmadım o kız için bana neler dedi. Ben zaten konuşmıyorum ama duyduğuma göre ev alırken bilezikleri vermem demis onlar benim demis 2 çocuktan fazla yapamam demis ama abim tek erkek çok çocuk yapması gerekir. Biz bilezikleri eşimize veriyoruz o kim oluyor? Görümcem bana ne dese ben susuyorum bu terbiye görmemis kızı abim gelin diye bize getiriyor. Yazları da en çok on gün kalabilirim demis köyde hanımefendi.
Sarışın mavi gözlü diye kendini güzel sanıyor zayıf bir şey yaşı küçük gösteriyor diye bişi sanıyor kendini 25 yaşında neredeyse evde kalmış. Ben 20 yaşındayım evlendim yaşımın büyük gösterdiğini ima ediyor. Nereden mi biliyorum ablam buna mesaj atmış gelinliğin neden hala olmadı zayıfsın diye mi demis abime şikayet etmis nasıl bana zayıf der diye. Abim ablama kızdı. Ve kız ablama yazmış ki zayıf olmakta ne var yaşım büyük görünse daha mı iyi diye.
Benim nişanlım küçük krdesime telefon alacaktı biz de abim dururken o almasın dedik bu demis ki anne babası alsın ben ona buna telefon alsın diye çalışmıyorum. O kadar para göz bir kız. Abim bu kızın gerçek yüzünü görür mü sizce? Her gün bizden uzaklaşıyor.
kendi ezilmiş hep gelinlerini ezmek istiyo aklı sıra böyle görümce düşman başına bile değilCiddimisin sen olamaz yani niye cok cocuk yapsin ,niye bilezikleri versin,niye annene hizmet etsin ,niye gorumcesine karsilik veremesin?bunlari mecburi gorursen kendine saygin kalmaz icinden gelerek yaparsa bir anlami olur,tamam senle ben bir miyiz?diyerek okumaninda adam olmaya yetmedigini kanitlamis ama bir beklentiye girme kendine doldurma bosuna.
Hayatımız yaklaşık bir senedir mafoldu. Abim evde tek erkek ve okumuş. Biz de istesek alirdi biz ne dersek yapardı sözümüzden çıkmazdi. Ama çalıştığı yerden bir kiz buldu kiz onun aklini başından aldı. Kontör istiyoruz onu bile göndermiyor artık. Kiz tam bir bela. Sarışın mavi gözlü baya guzel bir şey ama hiç bize benzemiyo. Biz kapalıyiz filan o acik giyinmese de basi açık. Modern bir sey abimin cok parasini harcayacak belli. Abim para harcayip evlilik teklifi bile etmis. Bizdeyse sözde evlilik teklifi yapılır. Ne gerek varr ???!!!Abim 2 senedir bir kızla konuşuyordu ve geçen hafta nişanlandılar. Abim polis kız ise öğretmen. İstanbul'a doğup büyümüş biz iç anadolunun köyündeniz. Abim 10 yaşından beri köy dışında kalıyor okumak için. Bu kızla tanıştığında ben hiç istemedim çünkü kız açıktı ve bizim gibi değildi. Köye gelip arada bile olsa kalmaz yani belli. Ama annem babam karışma dediler bizi ilgilendirmez filan dediler açık olması.
Neyse iş ciddiye bindi ben kızda bazı kibirli davranışlar gördüm. Yani normalde bizde 5 bilezik takılır bu kız 8 bilezik istedi. Neymiş öğretmenmiş. Üstüne de söz bileziği istedi. Annemler yine bişi demediler. Annem kıza bohça yapalım dedi kız da bizde bohça aşırı masraflı gerek yok dedi. Annem olmaz dedi ne gerekirse yaparız. Sen ne istiyorsan bana söyle alcam dedi. Ben kıza bana 2 elbise alındığını söylediğimde bana yazmış ki benimle sen bir misin?Bizde 2 elbise olmaz dedi. Ben de aradım açtım ağzımı yumdum gözümü dedim ben seni istemiyorum başın açık ayrıca annemin hizmetini edemezsin. Bana annenin hizmeti ne alaka filan diyor ama abim tek erkek o kız yapmaz annemin hizmetini ve anneme ne olacak o zaman ilerde? Sonra bişi demeden kapattı abime şikayet etmiş abim bana baya saydırdı ve o günden sonra konuşmıyorum fazla. Düğünümün tarihini bile abime göre yapmadım o kız için bana neler dedi. Ben zaten konuşmıyorum ama duyduğuma göre ev alırken bilezikleri vermem demis onlar benim demis 2 çocuktan fazla yapamam demis ama abim tek erkek çok çocuk yapması gerekir. Biz bilezikleri eşimize veriyoruz o kim oluyor? Görümcem bana ne dese ben susuyorum bu terbiye görmemis kızı abim gelin diye bize getiriyor. Yazları da en çok on gün kalabilirim demis köyde hanımefendi.
Sarışın mavi gözlü diye kendini güzel sanıyor zayıf bir şey yaşı küçük gösteriyor diye bişi sanıyor kendini 25 yaşında neredeyse evde kalmış. Ben 20 yaşındayım evlendim yaşımın büyük gösterdiğini ima ediyor. Nereden mi biliyorum ablam buna mesaj atmış gelinliğin neden hala olmadı zayıfsın diye mi demis abime şikayet etmis nasıl bana zayıf der diye. Abim ablama kızdı. Ve kız ablama yazmış ki zayıf olmakta ne var yaşım büyük görünse daha mı iyi diye.
Benim nişanlım küçük krdesime telefon alacaktı biz de abim dururken o almasın dedik bu demis ki anne babası alsın ben ona buna telefon alsın diye çalışmıyorum. O kadar para göz bir kız. Abim bu kızın gerçek yüzünü görür mü sizce? Her gün bizden uzaklaşıyor.
Yukarı yazdık daha önceki konusu buAyy , sen kimsin ki ?
Başın kapalı ama için fesat ..yazik ..
Yani bilemiyorum ama benimde gorumcelerim var 3 tane bizde tartisirizda kizarimda ama zorda olunca birbirimize kurban oluruz boyledir bu isler kimse kimseye mecbur degil bayan kendini dolduruyo bosuna ama gereksiz kendine zararkendi ezilmiş hep gelinlerini ezmek istiyo aklı sıra böyle görümce düşman başına bile değil
Boş kafa ama o neymiş açıkmış neymiş annesine hizmet etcekmiş çok çocuk yapcakmış altınlarını kocasına vercekmiş yeminle çok sinirlendimYani bilemiyorum ama benimde gorumcelerim var 3 tane bizde tartisirizda kizarimda ama zorda olunca birbirimize kurban oluruz boyledir bu isler kimse kimseye mecbur degil bayan kendini dolduruyo bosuna ama gereksiz kendine zarar
SENI YALANCI FAKE SENIHayatımız yaklaşık bir senedir mafoldu. Abim evde tek erkek ve okumuş. Biz de istesek alirdi biz ne dersek yapardı sözümüzden çıkmazdi. Ama çalıştığı yerden bir kiz buldu kiz onun aklini başından aldı. Kontör istiyoruz onu bile göndermiyor artık. Kiz tam bir bela. Sarışın mavi gözlü baya guzel bir şey ama hiç bize benzemiyo. Biz kapalıyiz filan o acik giyinmese de basi açık. Modern bir sey abimin cok parasini harcayacak belli. Abim para harcayip evlilik teklifi bile etmis. Bizdeyse sözde evlilik teklifi yapılır. Ne gerek varr ???!!!
Ve kiz kıskancin teki. Ben nişanlıyim. Neymis evim varmis su kadar bilezik takilmis. O okumus etmis buyuksehirde yetismis o da ev istiyormus benden cok bilezik istiyormus. Ne yani sen okudun modernsin guzelsin diye abimi kullanman mi lazim? Abim onun yanina gidince degisiyor. 5 bin liralik gelinlik istemis. Sinirden cildiriyorummm. Benim evim var da senin de olmak zorunda mi . Ne yapmam gerekiyor sizce? Bugune kadar rahat yasamis abim onla evlenince hepten parasini yiyecek.bunuda sen yazmıstın dimi
Ne cahilce düşünceler Allah sizin gibi görümcelerden düşmanımı bile korusun çok yazıkAbim 2 senedir bir kızla konuşuyordu ve geçen hafta nişanlandılar. Abim polis kız ise öğretmen. İstanbul'a doğup büyümüş biz iç anadolunun köyündeniz. Abim 10 yaşından beri köy dışında kalıyor okumak için. Bu kızla tanıştığında ben hiç istemedim çünkü kız açıktı ve bizim gibi değildi. Köye gelip arada bile olsa kalmaz yani belli. Ama annem babam karışma dediler bizi ilgilendirmez filan dediler açık olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?