Abisi esimden 3. Kez kredi cekmesini istiyor

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Evet kizlar yanlis okumadiniz biz ilk ikisini bi bahanelerle atlattik ama artik napacagimizi bilmiyoruz esimin ailesiyle ayni sehirdeyken biz 1 sene once esimin isi icin baska sehire tasindik abisi bu sure icinde esimi 3 kere ve sadece borc istemek icin aradi biz gidip gorusuyoruz o ayri bi konuda oyle aralarinda bisey yok yani ama adam resmen her arayasinda napiyon iyimisin bana borc verirmisin ilkinde esim ise gireli 6ay olmamisti kredi cikmiyor diye atlattik 2.de tam hatirlamiyorum ama onuda cekmedik cunku abisi maasli calismiyor kendi isi ve diger kardesinden esinin bileziklerini almis hala odememis ne zaman odeyeceginide soylememis bunlar sulalecek her ay bi miktar para toplayip bi havuza atiyolar ihtiyaci olan kullansin diye geri odemek sartiyla o biriken parayida istemis cekmis buyuk ihtimal daha odememistir. birinin borcu karsiliginda o kisiden araba almis bende diyorumki onu satsin kendisi bide lux yasamayi sevenlerden napiicaz bilmiyorum lutfen bi yol gosterin o borc istemekten usanmadi biz yok derken usandik :KK43: kenarimda birikmis para olsa dusunmicem vericem hatta hibe edicem ama ben daha gecen kendi babama kredi cekemedim ama ablam sonradan cekti o zaman esim bana cek demisti ben simdi cekme deyip kestirip atamiyorum ama ya odemezse ki ilk istedigindede biz cekip o odicekti ama demekki odeyemeyecekmis baksaniza yine sksti yine sksti :KK43: ne diyipde kredi cikmiyor demeliyiz kaynima yada cekmelimiyiz :KK43:

Son düzenleme:
Bu kadar dert etmeye gerek var mı? Odeyemedigin için çekmiyoruz. Baba niz odeyebilecek durumda demek ki esiniz çek demis .odemedigini de biliyorsunuz net şekilde .aynen bunları soyleyeceksiniz

Bahane uydurmayın, sonra yine gelecek bahane uydurdukça.
Kimseye kredi çekmiyoruz prensip olarak diyeceksiniz açık ve net.

Evet kizlar yanlis okumadiniz biz ilk ikisini bi bahanelerle atlattik ama artik napacagimizi bilmiyoruz esimin ailesiyle ayni sehirdeyken biz 1 sene once esimin isi icin baska sehire tasindik abisi bu sure icinde esimi 3 kere ve sadece borc istemek icin aradi biz gidip gorusuyoruz o ayri bi konuda oyle aralarinda bisey yok yani ama adam resmen her arayasinda napiyon iyimisin bana borc verirmisin ilkinde esim ise gireli 6ay olmamisti kredi cikmiyor diye atlattik 2.de tam hatirlamiyorum ama onuda cekmedik cunku abisi maasli calismiyor kendi isi ve diger kardesinden esinin bileziklerini almis hala odememis ne zaman odeyeceginide soylememis bunlar sulalecek her ay bi miktar para toplayip bi havuza atiyolar ihtiyaci olan kullansin diye geri odemek sartiyla o biriken parayida istemis cekmis buyuk ihtimal daha odememistir. birinin borcu karsiliginda o kisiden araba almis bende diyorumki onu satsin kendisi bide lux yasamayi sevenlerden napiicaz bilmiyorum lutfen bi yol gosterin o borc istemekten usanmadi biz yok derken usandik :KK43: kenarimda birikmis para olsa dusunmicem vericem hatta hibe edicem ama ben daha gecen kendi babama kredi cekemedim ama ablam sonradan cekti o zaman esim bana cek demisti ben simdi cekme deyip kestirip atamiyorum ama ya odemezse ki ilk istedigindede biz cekip o odicekti ama demekki odeyemeyecekmis baksaniza yine sksti yine sksti :KK43: ne diyerek kredi cekmemeliyiz kaynimiza yada cekmelimiyiz :KK43: ne diyipde kredi cikmiyor demeliyiz kaynima yada cekmelimiyiz :KK43:
Eşin diyecek ki kimseye kredi çekmiyoruz kusura bakma abi. Kayınpeder de istedi ona da çekmedik.

Bu kadar dert etmeye gerek var mı? Odeyemedigin için çekmiyoruz. Baba niz odeyebilecek durumda demek ki esiniz çek demis .odemedigini de biliyorsunuz net şekilde .aynen bunları soyleyeceksiniz

Bahane uydurmayın, sonra yine gelecek bahane uydurdukça.
Kimseye kredi çekmiyoruz prensip olarak diyeceksiniz açık ve net.

Çekemem der kestirir atardım.
Madem ödemiyor borcuna sadık birisi degil yapılacak şey belli.
Çekmemek.

Eşin diyecek ki kimseye kredi çekmiyoruz kusura bakma abi. Kayınpeder de istedi ona da çekmedik.

biz kimseye kredi çekmiyoruz, kusura bakma desin eşiniz.. yoksa hunharca istemye devam edecek gibi duruyor

sanırım biraz üzülüyoruz ve kıyımsızız ama çekemiyoruz yani evet bilemiyorum ya bi insan vermeyen birinden 3. kez borç istermi

sanırım biraz üzülüyoruz ve kıyımsızız ama çekemiyoruz yani evet bilemiyorum ya bi insan vermeyen birinden 3. kez borç istermi
İster anacım ister.
Bu gözler ne yüssüzler gördü.
Verdigi borcu ödemeden bize para gönderin diyen mi dersin.
Kredi çekin, çift maaşsınız diyen mi dersin.
Sanki onlara çalışıyoruz :)
Çift maaşı bize çok gören, göndersin karısını çalıştırsın. Onlarda çift maaş olup saga sola özgürce borç versinler dedim.
Evde karıları otururken benim tüm haftam çalışmakla ve çocugumdan ayrı olmakla geçiyor.
Hafta sonu kaça bölündüğümü ben bile bilmiyorum bir de kalkıp millete borç verecegim zevk-ü sefaları için.
Oldu..
Üzülmeyeceksin bu kadar net.
Abisi x marka araba ile gezip saga sola borç takacagına satsın arabasını, borçlarını ödesin önce.
Yaglı kapı aramaktan vazgeçsin burası Türkiye, Alis harikalar diyarı degil.
İstanbul'da yaşıyoruz gelirimiz belli giderimiz belli saglık sorunu olmadıkça kimseye kredi çekemem ben elalemin derdi beni gerecegine az yesinler kendilerine yetsinler derim.

Evet kizlar yanlis okumadiniz biz ilk ikisini bi bahanelerle atlattik ama artik napacagimizi bilmiyoruz esimin ailesiyle ayni sehirdeyken biz 1 sene once esimin isi icin baska sehire tasindik abisi bu sure icinde esimi 3 kere ve sadece borc istemek icin aradi biz gidip gorusuyoruz o ayri bi konuda oyle aralarinda bisey yok yani ama adam resmen her arayasinda napiyon iyimisin bana borc verirmisin ilkinde esim ise gireli 6ay olmamisti kredi cikmiyor diye atlattik 2.de tam hatirlamiyorum ama onuda cekmedik cunku abisi maasli calismiyor kendi isi ve diger kardesinden esinin bileziklerini almis hala odememis ne zaman odeyeceginide soylememis bunlar sulalecek her ay bi miktar para toplayip bi havuza atiyolar ihtiyaci olan kullansin diye geri odemek sartiyla o biriken parayida istemis cekmis buyuk ihtimal daha odememistir. birinin borcu karsiliginda o kisiden araba almis bende diyorumki onu satsin kendisi bide lux yasamayi sevenlerden napiicaz bilmiyorum lutfen bi yol gosterin o borc istemekten usanmadi biz yok derken usandik :KK43: kenarimda birikmis para olsa dusunmicem vericem hatta hibe edicem ama ben daha gecen kendi babama kredi cekemedim ama ablam sonradan cekti o zaman esim bana cek demisti ben simdi cekme deyip kestirip atamiyorum ama ya odemezse ki ilk istedigindede biz cekip o odicekti ama demekki odeyemeyecekmis baksaniza yine sksti yine sksti :KK43: ne diyipde kredi cikmiyor demeliyiz kaynima yada cekmelimiyiz :KK43:
Ayrıca kenarında duran paran olsa niye veriyorsun ?
Parayı tut sen ye.
Çatır çatır harca, millet sefasını sürecek sen cefasını.
Kafan mı güzel ayol ?
Millete sırf sussun diye para gönderilir mi ?

• Beğen
Reactions: KV_
valla dümdük söyleyeceksiniz!
biz kimseye kredi çekemeyiz. sen aldığın borçları ödemedin bunu da ödemezsin diyeceksiniz. eşinize de deyin. ben babama çekmedim kendimize güvenemedim abine de çekmeni uygun görmüyorum. halihazırdaki borçlarını ödesin önce o deyin.

Babanizda sizin kredi çekmenizi istiyordu ne oldu çektiniz mi

Babama ise yeni girdigim icin kredi cikmiyor dedim cekmedim aradan biraz zaman gecti hala kendini toplayamamis ablamla konusmuslar ablamda bize sordu artik bisey diyemedim cekti oda yeni onaylandi babam odeyecek calisiyo cunku maasli artik

Babama çekmedim sen de abine çekme diyeceksin...ayrıca eşini de bir borca sok...borç ödeyin madem,herkes sizi yolunacak tavuk olarak görmüş

Esime oyle dedim bende oda oyle biseyler dicem bende dedi borcumuz var zaten bizim herkes zengin zannediyor vallahi buraya geldik diye daha 1 senedir hic para atamadik kenara anca toparlandik bebek istiyoruz o da olmuyo zaten onun icinde tedaviye baslicaz

İster anacım ister.
Bu gözler ne yüssüzler gördü.
Verdigi borcu ödemeden bize para gönderin diyen mi dersin.
Kredi çekin, çift maaşsınız diyen mi dersin.
Sanki onlara çalışıyoruz :)
Çift maaşı bize çok gören, göndersin karısını çalıştırsın. Onlarda çift maaş olup saga sola özgürce borç versinler dedim.
Evde karıları otururken benim tüm haftam çalışmakla ve çocugumdan ayrı olmakla geçiyor.
Hafta sonu kaça bölündüğümü ben bile bilmiyorum bir de kalkıp millete borç verecegim zevk-ü sefaları için.
Oldu..
Üzülmeyeceksin bu kadar net.
Abisi x marka araba ile gezip saga sola borç takacagına satsın arabasını, borçlarını ödesin önce.
Yaglı kapı aramaktan vazgeçsin burası Türkiye, Alis harikalar diyarı degil.
İstanbul'da yaşıyoruz gelirimiz belli giderimiz belli saglık sorunu olmadıkça kimseye kredi çekemem ben elalemin derdi beni gerecegine az yesinler kendilerine yetsinler derim.
Aynen kaynimin eside calismiyor 2 cocuklari var ben sabah gidip aksam geliyorum kendi evime yetemiyorum calistirsin karisini odesin borclarini demi sizede allah kolaylik versin valla cok zor ya

biz kimseye kredi çekemeyiz. sen aldığın borçları ödemedin bunu da ödemezsin diyeceksiniz. eşinize de deyin. ben babama çekmedim kendimize güvenemedim abine de çekmeni uygun görmüyorum. halihazırdaki borçlarını ödesin önce o deyin.
Babama ben cekmedim ama ablam cekti sonradan oyle net diyemem ama dedim zaten kayinpedere cekmedik de falan dedim diger borclarinin oldugunu bizim bildigimizi bilmiyo kaynim

Babama ise yeni girdigim icin kredi cikmiyor dedim cekmedim aradan biraz zaman gecti hala kendini toplayamamis ablamla konusmuslar ablamda bize sordu artik bisey diyemedim cekti oda yeni onaylandi babam odeyecek calisiyo cunku maasli artik

Esime oyle dedim bende oda oyle biseyler dicem bende dedi borcumuz var zaten bizim herkes zengin zannediyor vallahi buraya geldik diye daha 1 senedir hic para atamadik kenara anca toparlandik bebek istiyoruz o da olmuyo zaten onun icinde tedaviye baslicaz

Aynen kaynimin eside calismiyor 2 cocuklari var ben sabah gidip aksam geliyorum kendi evime yetemiyorum calistirsin karisini odesin borclarini demi sizede allah kolaylik versin valla cok zor ya
Çekme, çektirme.
Al kocanı çocugunu otur aşagı, kazandıgını kendin ye.
Kimse kazancına ortak degil.
The end.

Babama ben cekmedim ama ablam cekti sonradan oyle net diyemem ama dedim zaten kayinpedere cekmedik de falan dedim diger borclarinin oldugunu bizim bildigimizi bilmiyo kaynim

ben sanrım çekinmem. zira adam çekinmiyor. sonra kendim dara düşüp üzüleceğime o üzülebilir. kaldı ki üzülmez de zaten.

Bahane uydurduğunuz için sürekli istiyor kredi cekmiyoruz kimse için babama bile çekmedik kusura bakma deyip kapatacaksiniz konuyu. Ya bazı insanlardaki bu piskinligi anlayamıyorum geçenlerde eşimin bir arkadaşı aramış bana kredi çeker misin diye? Bize gelene kadar eşin dostun akraban hiç mi yok taaa senede iki kez görüştüğün insandan kredi istiyorsun bu ne rahatlık ya! Ki biz kendi borçlarımız için bile kredi çekmeyen uzak durmaya çalışan insanlarız.

Borclarimiz var diyin ya da siz bişey alıp kendiniz için kredi çekin bu ne hem çekmek zorunda mısınız ya az yesinler. Böyle insanlar kene gibi ödemeyecek sizden istiyor ve siz zorlanıp odeyeckesiniz. Küserse de küssün. Ne için istiyor peki neden borç yapmış iş batırmış

Ayrıca kenarında duran paran olsa niye veriyorsun ?
Parayı tut sen ye.
Çatır çatır harca, millet sefasını sürecek sen cefasını.
Kafan mı güzel ayol ?
Millete sırf sussun diye para gönderilir mi ?

valla sussun diye aynen sinirlerim bozuluyor

eşimde çekmek istemiyor zaten o konuda sıkıntı yok biz söyleyecek bahane bulmaya calsııyoruz kırmadan

Çekme, çektirme.
Al kocanı çocugunu otur aşagı, kazandıgını kendin ye.
Kimse kazancına ortak degil.
The end.
aynen öyle

ben sanrım çekinmem. zira adam çekinmiyor. sonra kendim dara düşüp üzüleceğime o üzülebilir. kaldı ki üzülmez de zaten.

evet ya hiç çekinmezmi bi insan

Bahane uydurduğunuz için sürekli istiyor kredi cekmiyoruz kimse için babama bile çekmedik kusura bakma deyip kapatacaksiniz konuyu. Ya bazı insanlardaki bu piskinligi anlayamıyorum geçenlerde eşimin bir arkadaşı aramış bana kredi çeker misin diye? Bize gelene kadar eşin dostun akraban hiç mi yok taaa senede iki kez görüştüğün insandan kredi istiyorsun bu ne rahatlık ya! Ki biz kendi borçlarımız için bile kredi çekmeyen uzak durmaya çalışan insanlarız.

onada pes gerçekten hadi bizimki abi desek o kim oluyo allah askına demi

Back
X