- 3 Nisan 2014
- 36.199
- 147.645
- 798
- Konu Sahibi highheellls
-
Kesinlikle eminim sevdiğinden. O şaşırıyo benimkiler ağlayınca. Ben de sen şöyle dedin ondan üzüldü diyorum. Gönlünü almaya çalışıyo . O yüzden arada kaldım. Gemileri yakmadan sizlere danışmak istedim.
Çocuğunuz bu davranışa maruz kaldığında aman boşver,anam değil babam değil diye düşünmez.En az annesi babası yapmış kadar icsellestirir ve yaralanır.Cocugunuz bu tutarsız davranış karşısında ne yapacağını bilemez,kafası karışır bir zaman sonra da kendini değersiz hisseder
siz de başka şeyleri bahane edip daha seyrek görüşün ama açıklama yapmayın bahanelere sığının,çünkü muhtemelen alınıp çok büyütecekler
Hahaha çok komikmiş. Bunları söylediğinde kendisi de gülüyor muydu?
Saçma sapan davranıyorlar ben görüşmezdim çocuklarınız etkilenmiş zaten.
Kendinden küçüklere gücü yetince böyle eğlenen zulüm eden insanlara katlanamıyorum hatta nefret ediyorum.
Dediklerim ağır olmuş olabilir ama birileri saçma sapan eğlenecek diye çocuklarımı malzeme edemem açsın bir yerlerini bakıp bakıp gülsün kendi kendine eğlensin...
Tşk ederim. Bunu duymak rahatlattı. Hani çocuklarımın bu şehirdeki tek akrabası. Ve kuzen de var arkadaş olurlar ömür boyu bağları kuvvetli olsun diyordum. Ama tek benim çabamla olmuyor galiba.
Aa bir de çocukları varmış ben de yok zannetmiştim başta şaşırdım.Bazen insanın bi adım atması için ağır şeyler duymaya ihtiyacı oluyo. Bu konu her hafta canımı sıkıyo. Ama hep ha düzeldi ha onun da çocuğu oldu şimdi anlar falan derken bi arpa boyu yol gidemedim.
Çok doğru demişsiniz. Tepki konusunda da katılıyorum. Çocuklar için çok yaralayıcı yaşantılar bunlar. Ben de Allah yarattı demem, o eniştenin psikolojisini envai çeşit yollardan mahvederdim. Öncelikle bu kadar sık görüşmeye gerek duymazdım ama. İlla görüşecekseniz yapın bunu konu sahibi. Yazık çocuklarınıza. Siz bu kadar dolmuşsunuz, o çocuklar ne kadar etkileniyorlardır küm bilirSizin böyle düsünmeniz güzel,ama ablaniz ve enisteniz belliki sizin kadar bilincli degiller. Bende öyle "sakalardan" hic hoslanmam..heleki bilerek kücük cocuklari aglatmaya calisiyorlar ya : "Anne/baba gitti....seni sevmiyorum...git.." gibi "sakalar" beni deli eder. Bir iki kere uyaririrm. Sonra Allah (c.c) yaratti demem kim olsa olsun. Cocuklarin güveni cok kolay kiriliyor. Heleki en yakinlar o kücük yasta yapmamalari lazim. Gerekirse araya mesafe koyun,ama neden koydugunuzubda belli edin
biraz mesafe koy böyle birşey söylenmez belliki artniyet yok ortada çocuğu teyzesinden onuda yiğeninden boşuna soğutmayın büyüyünce zaten böyle bir durum olmaz şimdide az görüşerek engelleyebilirsin... GERÇEKTEN kötü bir davranışı yoksa dediğiniz gibi seviyorsa boştan yere kalp kırmayın... çocuk bu oda teyzesi bence abartmışsınız.Merhabalar hanımlar. Bu benim ilk konum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim 2,5 yaşında iki oğlum var.
Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz. Ablam çocuklarımı çok sever. Ancak o da eşi de çok çocuk ruhundan anlayan insanlar değiller. Çocuklarıma durup dururken sert çıkıp şaka yaptım diyorlar. E olan da benim çocuklarıma oluyor. Şaşırıp bana bakıyorlar. Ya da ağlayarak yanıma geliyorlar.
Geçen onlardayken oğlumun bir hareketini gördüm içim cız etti. Enişte işten geldi. Benimkiler kapıya koştu. Enişteyi görünce biri bir adım geri gitti kafasını eğdi ve ellerini oğuşturmaya başladı. Anlayacağınız çocuklarım etkileniyor. Özellikle onların evindeyken.
Şu an tam kişiliklerinin oluştuğu zaman ve özgüvenlerinin yerle bir olduğunu hissediyorum ordayken. Tamamen keyfi hareketler mesela: Gel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo. Çocuk ağlayınca da şaka diyo. Ben buna nasıl müsade edeyim?
Ablam ama benim artık onlara gitmek hiç içimden gelmiyor. Çocuklarıma haksızlık yaptığımı hissediyorum. Bu şekilde davrandıkları sürece de onlara götürmek istemiyorum çocuklarımı. Nasıl kırmadan ya da çok az kırarak anlatırım bana fikir verir misiniz?
Kibarca çok anlattım ama bizim çocuğa da öyle davranıyoruz diyorlar
Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..
Aa bir de çocukları varmış ben de yok zannetmiştim başta şaşırdım.
Çocuklarına da mı aynı şeyi yapıyorlarmış acaba yani hoş değil açıkçası böyle davranışlar ki onlar da anne babaymış ben de çocukları yok zannetmiştim dediğim gibi.
Yani çok görüşmezdim ben en azından çocuklarınız kendilerini ifade edene kadar sık görüşmeyin.
Eğer yapıyorsa böyle bir şeyi gercekten, ne yaparsanız yapın engelleyin. Kusura bakmasın o enişte ama yaptığı tam bir öküzluk. Dediklerinizde haklısınız, çocukların kişiliğinin şekillenecegi, özgüven kazanacakları dönemler. Uzak tutun böyle insanlardan. Gerekirse gitmeyinGel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo. Çocuk ağlayınca da şaka diyo. Ben buna nasıl müsade edeyim?
Biraz seyreltin o zamanHaftada bir olmazsa 10 günde bir.
Yakmayın bence. Bazı insanların sevgilerini gösterme şekilleri farklı olabiliyor. Dediğim gibi çocuklara zarar vermediği sürece kalbini kırmayın ablanızın. Tabi rahatsız olduğunuz durumlarda uyarın. Böyle bir konuda ablamdan vazgeçmezdim , benim canım o.Kesinlikle eminim sevdiğinden. O şaşırıyo benimkiler ağlayınca. Ben de sen şöyle dedin ondan üzüldü diyorum. Gönlünü almaya çalışıyo . O yüzden arada kaldım. Gemileri yakmadan sizlere danışmak istedim.
biraz mesafe koy böyle birşey söylenmez belliki artniyet yok ortada çocuğu teyzesinden onuda yiğeninden boşuna soğutmayın büyüyünce zaten böyle bir durum olmaz şimdide az görüşerek engelleyebilirsin... GERÇEKTEN kötü bir davranışı yoksa dediğiniz gibi seviyorsa boştan yere kalp kırmayın... çocuk bu oda teyzesi bence abartmışsınız.
şimdi çocuğa ablanızın yanında sorun ne oldu nieden ağladın diye... çocukta anlatır yada ifadev eder sizde dönüp teyzesine aaaa teyzesi yapma bak üzülmüş diye bir diaolog kurun.... ve bunu herseferinde yapın yani çocuğun karşısında teyzesini sevimli bir şekilde suçlayın hatalı olan sensin tavrı gösterin... ama asla direk birsey demeyin çünkü gerçekten artniyet yok ortada ablanızdan olduğunuzla kalırsınız... ve aşılmaz bir kırgınlık olur aranızda...İşte benim derdim de en az hasarla bu dönemi atlatmak. Çok doldum.Gereksiz patlama yapmaktan korkuyorum. Şimdi onlar sürekli çocuklarımı üzerken oğluma hiç şikayet hakkı vermezsem ilerde bu tür başka durumlarda bana gerçk duygularını hissettirmezler ya da nasılsa bizi koruyamıyo diye yanıma gelmekten vazgeçrlerse diye endişeleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?