Ablam ve çocuklarım

highheellls

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.673
3.060
133
Merhabalar hanımlar. Bu benim ilk konum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim 2,5 yaşında iki oğlum var.

Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz. Ablam çocuklarımı çok sever. Ancak o da eşi de çok çocuk ruhundan anlayan insanlar değiller. Çocuklarıma durup dururken sert çıkıp şaka yaptım diyorlar. E olan da benim çocuklarıma oluyor. Şaşırıp bana bakıyorlar. Ya da ağlayarak yanıma geliyorlar.

Geçen onlardayken oğlumun bir hareketini gördüm içim cız etti. Enişte işten geldi. Benimkiler kapıya koştu. Enişteyi görünce biri bir adım geri gitti kafasını eğdi ve ellerini oğuşturmaya başladı. Anlayacağınız çocuklarım etkileniyor. Özellikle onların evindeyken.

Şu an tam kişiliklerinin oluştuğu zaman ve özgüvenlerinin yerle bir olduğunu hissediyorum ordayken. Tamamen keyfi hareketler mesela: Gel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo. Çocuk ağlayınca da şaka diyo. Ben buna nasıl müsade edeyim?

Ablam ama benim artık onlara gitmek hiç içimden gelmiyor. Çocuklarıma haksızlık yaptığımı hissediyorum. Bu şekilde davrandıkları sürece de onlara götürmek istemiyorum çocuklarımı. Nasıl kırmadan ya da çok az kırarak anlatırım bana fikir verir misiniz?

Kibarca çok anlattım ama bizim çocuğa da öyle davranıyoruz diyorlar☹️

Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..

Son düzenleme:
Tam olarak görmeyince iyi mi kötü olduğuna karar veremedim de , benim de kuzenlerim falan oğlumu kızdırıyorlar , sinirlendiriyorlar. Özellikle erkek olan kuzenlerim bazen oğlumu çıldırtıyorlar, oğlum kovuyor onları , gidin falan diyor. Öyle eğleniyorlar yani. Bana hiç garip gelmedi bu durum.
Tabi bağırma , azarlama, korkutma farklı. Bunları yapan kim olursa olsun görüşmem.

Tam olarak görmeyince iyi mi kötü olduğuna karar veremedim de , benim de kuzenlerim falan oğlumu kızdırıyorlar , sinirlendiriyorlar. Özellikle erkek olan kuzenlerim bazen oğlumu çıldırtıyorlar, oğlum kovuyor onları , gidin falan diyor. Öyle eğleniyorlar yani. Bana hiç garip gelmedi bu durum.
Tabi bağırma , azarlama, korkutma farklı. Bunları yapan kim olursa olsun görüşmem.

Yani benimkiler alışkın değiller. Ne tepki vereceklerini şasırıyolar. Hani biraz daha büyük olsalar sen de şöyle de falan derim ama onu anlayacak durumda değiller.

Tamamen keyfi hareketler mesela: Gel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo.
Hahaha çok komikmiş. Bunları söylediğinde kendisi de gülüyor muydu?
Saçma sapan davranıyorlar ben görüşmezdim çocuklarınız etkilenmiş zaten.
Kendinden küçüklere gücü yetince böyle eğlenen zulüm eden insanlara katlanamıyorum hatta nefret ediyorum.
Dediklerim ağır olmuş olabilir ama birileri saçma sapan eğlenecek diye çocuklarımı malzeme edemem açsın bir yerlerini bakıp bakıp gülsün kendi kendine eğlensin...

Görüşmem, net..
Ablam da olsa.

Hele dedin ya çocuk durdu başını öne eğdi diye.. Bi değişik hissettim.
Yapma çocuklarına bunu..Günah..

Tşk ederim. Bunu duymak rahatlattı. Hani çocuklarımın bu şehirdeki tek akrabası. Ve kuzen de var arkadaş olurlar ömür boyu bağları kuvvetli olsun diyordum. Ama tek benim çabamla olmuyor galiba.

Hahaha çok komikmiş. Bunları söylediğinde kendisi de gülüyor muydu?
Saçma sapan davranıyorlar ben görüşmezdim çocuklarınız etkilenmiş zaten.
Kendinden küçüklere gücü yetince böyle eğlenen zulüm eden insanlara katlanamıyorum hatta nefret ediyorum.
Dediklerim ağır olmuş olabilir ama birileri saçma sapan eğlenecek diye çocuklarımı malzeme edemem açsın bir yerlerini bakıp bakıp gülsün kendi kendine eğlensin...

Merhabalar hanımlar. Bu benim ilk konum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim 2,5 yaşında iki oğlum var.

Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz. Ablam çocuklarımı çok sever. Ancak o da eşi de çok çocuk ruhundan anlayan insanlar değiller. Çocuklarıma durup dururken sert çıkıp şaka yaptım diyorlar. E olan da benim çocuklarıma oluyor. Şaşırıp bana bakıyorlar. Ya da ağlayarak yanıma geliyorlar.

Geçen onlardayken oğlumun bir hareketini gördüm içim cız etti. Enişte işten geldi. Benimkiler kapıya koştu. Enişteyi görünce biri bir adım geri gitti kafasını eğdi ve ellerini oğuşturmaya başladı. Anlayacağınız çocuklarım etkileniyor. Özellikle onların evindeyken.

Şu an tam kişiliklerinin oluştuğu zaman ve özgüvenlerinin yerle bir olduğunu hissediyorum ordayken. Tamamen keyfi hareketler mesela: Gel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo. Çocuk ağlayınca da şaka diyo. Ben buna nasıl müsade edeyim?

Ablam ama benim artık onlara gitmek hiç içimden gelmiyor. Çocuklarıma haksızlık yaptığımı hissediyorum. Bu şekilde davrandıkları sürece de onlara götürmek istemiyorum çocuklarımı. Nasıl kırmadan ya da çok az kırarak anlatırım bana fikir verir misiniz?

Kibarca çok anlattım ama bizim çocuğa da öyle davranıyoruz diyorlar☹️

Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..
Bu benim çocuğum benim istediğim şekilde davranacaksın de kestir at açıklama yapma gitme anlar belki güzellikle söylemeyle anlamayan insana kibarlık yapmaya gerek yok

Tşk ederim. Bunu duymak rahatlattı. Hani çocuklarımın bu şehirdeki tek akrabası. Ve kuzen de var arkadaş olurlar ömür boyu bağları kuvvetli olsun diyordum. Ama tek benim çabamla olmuyor galiba.

Zorlama bağlılık olmaz arkadaşım..
İnsan birini seviyorsa yılda 1 kere de yanyana gelse süper zaman geçirir.
Baksana şu hale, böyle olmaz..

Çocuğunuz bu davranışa maruz kaldığında aman boşver,anam değil babam değil diye düşünmez.En az annesi babası yapmış kadar icsellestirir ve yaralanır.Cocugunuz bu tutarsız davranış karşısında ne yapacağını bilemez,kafası karışır bir zaman sonra da kendini değersiz hisseder

Yani benimkiler alışkın değiller. Ne tepki vereceklerini şasırıyolar. Hani biraz daha büyük olsalar sen de şöyle de falan derim ama onu anlayacak durumda değiller.
Benim oğlum da henüz 3,5 yaşında. Kuzenlerim de en küçüğü 26. Oğlumu ağlattıkları bile oluyor. Ama ben sevgiyi gördüğüm için bunlara çok takılmıyorum. Öyle kendi aralarında anlaşıyorlar. Mesela ablanızın çoçuğunuzu çok sevdiğini hissediyor musunuz ?

Sıkıntı şurda benimkiler onlara ters cevap veremiyo. Zaten tam olarak kendilerini ifade edemiyolar. Bişey olunca bana bakıp tepkimi ölçmeye çalışıyolar. Ben üzüldüm üzülmekte haklı mıyım bakışı.

Benim oğlum da henüz 3,5 yaşında. Kuzenlerim de en küçüğü 26. Oğlumu ağlattıkları bile oluyor. Ama ben sevgiyi gördüğüm için bunlara çok takılmıyorum. Öyle kendi aralarında anlaşıyorlar. Mesela ablanızın çoçuğunuzu çok sevdiğini hissediyor musunuz ?

Kesinlikle eminim sevdiğinden. O şaşırıyo benimkiler ağlayınca. Ben de sen şöyle dedin ondan üzüldü diyorum. Gönlünü almaya çalışıyo . O yüzden arada kaldım. Gemileri yakmadan sizlere danışmak istedim.

benim de çevremde var böyle insanlar,kızımla beraber onlarla görüşmüyorum ben,biri işyerinden arkadaşım evine gitmiyorum evime davet etmiyorum,severim de iyi kadındır özünde ama biraz saçma davranır çocuğuma,biri de benim babam,allahtan biz küçükken yoğun çalışıyoruş adam da bize denk gelmemiş hareketleri,ya da emekli olunca saçmaladı bilmiyorum,şehirdışında oldukları için bu tavırdan dolayı sık görüşmüyorum açıkçası,hergün telefonda konuşuyoruz ama ben biraz çocuğum odaklı davranıyorum ya,bikaç yıl sonra o kendisi de başeder bu davranışlarla zaten bi süre daha böyle idare edebiliriz.

Back
X