Ablam ve çocuklarım

Merhabalar hanımlar. Bu benim ilk konum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim 2,5 yaşında iki oğlum var.

Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz. Ablam çocuklarımı çok sever. Ancak o da eşi de çok çocuk ruhundan anlayan insanlar değiller. Çocuklarıma durup dururken sert çıkıp şaka yaptım diyorlar. E olan da benim çocuklarıma oluyor. Şaşırıp bana bakıyorlar. Ya da ağlayarak yanıma geliyorlar.

Geçen onlardayken oğlumun bir hareketini gördüm içim cız etti. Enişte işten geldi. Benimkiler kapıya koştu. Enişteyi görünce biri bir adım geri gitti kafasını eğdi ve ellerini oğuşturmaya başladı. Anlayacağınız çocuklarım etkileniyor. Özellikle onların evindeyken.

Şu an tam kişiliklerinin oluştuğu zaman ve özgüvenlerinin yerle bir olduğunu hissediyorum ordayken. Tamamen keyfi hareketler mesela: Gel sana oyuncak vereyim diyo, çocuk koşarak gidiyo sonra git ben seni çağırmadım diyo. Çocuk ağlayınca da şaka diyo. Ben buna nasıl müsade edeyim?

Ablam ama benim artık onlara gitmek hiç içimden gelmiyor. Çocuklarıma haksızlık yaptığımı hissediyorum. Bu şekilde davrandıkları sürece de onlara götürmek istemiyorum çocuklarımı. Nasıl kırmadan ya da çok az kırarak anlatırım bana fikir verir misiniz?

Kibarca çok anlattım ama bizim çocuğa da öyle davranıyoruz diyorlar☹️

Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..
Olayın kırmadan boyutunu geçin ve ciddi olarak uyarın. Bu şekilde davranirlarsa çocukları uzak tutacaginizi açıkça söyleyin. Yaptıkları çok ama çok yanlış. Ve çocuklarınız ablanızın kırılmasından daha önemli.

Ablamı her seferinde uyarıyorum. Ama her seferinde ilk defa duymuş gibi şaśırıyo. İnsanın içinde olacak. İçi elvermicek ufacık çocuğa üzüntü yaşatmaya kimin çocuğu olursa olsun. Ben sıkıldım aynı şeyleri konuşmaktan.

O zaman geriye; görüşme sıklığını azaltma ya da eğer yapabileceksen hiç görüşmeme seçenekleri kalıyor.

Bana çocuğunuzun agresif bir kişilik geliştirmesine sebep oluyorlar gibi geldi.
Bilakis oğlum çok sevecen , mutlu bir çocuk. Kreşte öğretmenleri de böyle söylüyor. Hatta okulun müdürü ona küçük beyfendi diyor

Sonuçta ben annesiyim , onun için en iyisini ben düşünürüm. Zararı olan şeyleri görür, anında müdahale ederim.

Haftada bir olmazsa 10 günde bir.
Görüşme sıklığınızı 15 te bir yapın. Bir seferinde o size gelsin bir seferinde siz ona
Kibar bir dille de uyarın.
Geçen akşam çocukları yatırırken biraz korktuklarını söylediler, alışkın olmadığı için sizin yaptıklarınız sanırım onlara fazla geliyor. Bir süre dikkatli davranırsan sevinirim, de olsun bitsin.

Bilakis oğlum çok sevecen , mutlu bir çocuk. Kreşte öğretmenleri de böyle söylüyor. Hatta okulun müdürü ona küçük beyfendi diyor

Sonuçta ben annesiyim , onun için en iyisini ben düşünürüm. Zararı olan şeyleri görür, anında müdahale ederim.

Çok sevecen, neşeli, sorumluluk sahibi, örnek gösterilen çocukların da dışarıdan görünmeyen sorunları olabiliyor. Çocuğu bilerek kızdırmanın ileride agresif olmasına sebep olacağını duymuştum. Şu an mutlu görünse hatta gerçekten mutlu olsa bile ileride bir soruna sebep olabilir.

Ben annesiyim, her şeyi ben bilirim demek de biraz yanlış. Şu an doğru bildiğimiz şeyler bile bilimsel araştırmalarla yanlışlanabiliyor.

Akrabalarınızın çocuğunuzu sinir etmeleri, onunla onu ağlatana kadar uğraşmaları hiç normal değil. Bir insan bir çocuğu ağlatınca nasıl sevinebilir? Bir çocuğa bilerek, sırf gülebilmek için negatif bir duygu yaşatmak nasıl bir mantık? Bir kere yapıp, ağladığını görünce pişman olup bir daha yapmasa neyse.

Sizin çocuğunuzu sizden çok düşündüğümü iddia etmiyorum tabii ki. Eminim uğruna canınızı verirsiniz. Sadece, bir ortamda bir şeye herkes gülünce, bu bizim onu normal zannetmemize sebep olabilir. Dışarıdan biri hata var diyorsa, farklı bir pencereden bakıp, gerçekten hata var mı bir araştırmak, biraz açık fikirli olmak faydalı olabilir. Sonuçta doğru söylüyor olma ihtimalim yüzde sıfır değil, az olduğunu düşünseniz de haklı olma ihtimalim var değil mi?

Çok sevecen, neşeli, sorumluluk sahibi, örnek gösterilen çocukların da dışarıdan görünmeyen sorunları olabiliyor. Çocuğu bilerek kızdırmanın ileride agresif olmasına sebep olacağını duymuştum. Şu an mutlu görünse hatta gerçekten mutlu olsa bile ileride bir soruna sebep olabilir.

Ben annesiyim, her şeyi ben bilirim demek de biraz yanlış. Şu an doğru bildiğimiz şeyler bile bilimsel araştırmalarla yanlışlanabiliyor.

Akrabalarınızın çocuğunuzu sinir etmeleri, onunla onu ağlatana kadar uğraşmaları hiç normal değil. Bir insan bir çocuğu ağlatınca nasıl sevinebilir? Bir çocuğa bilerek, sırf gülebilmek için negatif bir duygu yaşatmak nasıl bir mantık? Bir kere yapıp, ağladığını görünce pişman olup bir daha yapmasa neyse.

Sizin çocuğunuzu sizden çok düşündüğümü iddia etmiyorum tabii ki. Eminim uğruna canınızı verirsiniz. Sadece, bir ortamda bir şeye herkes gülünce, bu bizim onu normal zannetmemize sebep olabilir. Dışarıdan biri hata var diyorsa, farklı bir pencereden bakıp, gerçekten hata var mı bir araştırmak, biraz açık fikirli olmak faydalı olabilir. Sonuçta doğru söylüyor olma ihtimalim yüzde sıfır değil, az olduğunu düşünseniz de haklı olma ihtimalim var değil mi?

eşimin abileri eşime aynen böyle davranırlarmış, arada 10 yaş var.
aile de sanırım hiç müdahale etmezmiş.
eşim şuan kaç yaşında, anlatır arada, ne kadar üzüldüğünü ve yıprandığını.
abileri ile sağlıklı bir ilişki ancak üniversite zamanı kendini ifade edebildiği dönemde kurabilmiş.
tabi o zaman da ona bakanlar sorun görmemişlerdir.

konu sahibi ben izin vermiyorum karşıdaki kim olursa olsun.
yeri geldi eşimin abilerine müdahale ettim, yeri geldi kendi aileme müdahale ettim.
kimseyle görüşmeyi kesmedim, o raddeye gelmedik ama çocuğun üzüldüğü bir olay olduğunda hatalı olan yetişkin ise de çocuk ise de uygun bir şekilde tepki gösterdim.

Uzun uzun analiziniz için teşekkür ederim. İyi niyetli olduğunuzun inanın farkındayım. Ama içimizde yaşamadığınız , oğlumu tanımadığınız ve konuya hakim olmadığınız için ben şimdi ne kadar anlatsam boş.
Ayrıca yılda 1-2 kere gördüğü akrabaların çocuğun karakterini bu denli etkileyebileceğini düşünmüyorum. Sonuçta işkence yapmıyorlar, şakalaşıp oynuyorlar. Konu sahibine de yazmıştım , zarar gördüğünü düşünmüyorsanız diye de belirttim. Çünkü oynamak şakalaşmak ayrı , zarar vermek ayrı.

Uzun uzun analiziniz için teşekkür ederim. İyi niyetli olduğunuzun inanın farkındayım. Ama içimizde yaşamadığınız , oğlumu tanımadığınız ve konuya hakim olmadığınız için ben şimdi ne kadar anlatsam boş.
Ayrıca yılda 1-2 kere gördüğü akrabaların çocuğun karakterini bu denli etkileyebileceğini düşünmüyorum. Sonuçta işkence yapmıyorlar, şakalaşıp oynuyorlar. Konu sahibine de yazmıştım , zarar gördüğünü düşünmüyorsanız diye de belirttim. Çünkü oynamak şakalaşmak ayrı , zarar vermek ayrı.

Rica ederim. Pozitif yaklaşımınız için ben teşekkür ederim. Yılda 1-2 kere görüşüyor olmalarına inanın çok sevindim.

Benim cocuklar alisik degil boyle seylere hemen etkileniyorlar teyzesi enistesi diyeceksin.
Cocugu niye huzursuz ederler anlamam. Elalem gulecek eglenecek diye cocugum niye ürkek olsun. Yazik.

konu sahibi ben izin vermiyorum karşıdaki kim olursa olsun.
yeri geldi eşimin abilerine müdahale ettim, yeri geldi kendi aileme müdahale ettim.
kimseyle görüşmeyi kesmedim, o raddeye gelmedik ama çocuğun üzüldüğü bir olay olduğunda hatalı olan yetişkin ise de çocuk ise de uygun bir şekilde tepki gösterdim.

Tşk ederim yorumunuz için. Ben de hep dikkat etmeye çalışıyorum. Genelde sonuç aldım. Eşimin ailesi özellikle uyardığım şekilde davranmayı bıraktılar. Mesela yaramaz diyerek severdi kayınvalidem. Benim oğlum çok akıllı babaannesi dedim. Yalnız kaldığımızda da sbu şekilde seversen yaramazlık yapmayı iyi bişey sanıcak falan dedim. Bi daha asla o şekilde sevmedi. Ama bu durumda başka bişey lazım. Bi süre gitmicem. Gelmiyosun dediklerinde de benim çocuklarım daha küçük neye nasıl tepki vereceklerini bilemiyolar. Sizde çok ağlıyolar falan demeyi düşünüyorum. İrdelerse de ablama oğlumun o kapı önündeki hareketini anlatıp onların benim en değerli varlıklarım olduklarını ve onları ne zorluklarla doğurduğumu hatırlatıcam.

Tam kişiliklerinin oturduğu dönem . Özgüvenleri zedelenmesin çocukların . Ben olsam çocuklarımı götürmem öyle Kişilerin evine

Ayy böyle manyakça çocuk sevenler var
Gerizekalımı psikopatmı ne oldukları belli değil
Sen öyle seviyosun da çocuk eğlenmiyor üzülüyor işte körmüsün
Çocuğa gel sana oyuncak vercem deyip ümitlendirip seni çağırmadım deyip geri yollanır mı
Çocuk bu ya kırdığın kalbin hesabını nasıl vericen günahından da korkmuyorlar
Ben çok çocuk şımartmam her dediğini yapmam aşk böceği annelerden değilim ama en çokta çocukların kalbini kırmaktan korkarım

Enisteniz ve ablaniz daha kendileri buyumemisler ki siz ne anlatsaniz bos.Hayir yani amaclari ne boyle davranmalarinin.

İstemediğinizi net bir şekilde söyleyin. Kendi çocuklarına bile öyle davranmaya hakları yok.

Back
X