Ablamın kayınvalidesi!

o dogum guunu kesinlikle olmalı bence... onların dediği olmamalıı bir kere onların dediği olursa ipin ucu kacar gider. bide ne demek annende kal oglum bizde kalıcak? sen dur daha doldurucam ben oglumu sende ananın evinde daha coook kalırsın demek gibi bisey düzgn bi anne olsa gelin bugun bizde kalın derdi sinirlendim simdi.

Yemin ediyorum erkeklerin dna si bozuk bi problem var yani..

ben bayan oldugum ve ailemede cok duskun oldugum halde annem esimin aleyhinde bisey dedimi susturuyorum hemen "tammam hatalida olanilir anne diyorum ama beni doldurma duymak istemiyorum, sorunun varsa git ona soyle bana bunlarla gelme"...bunu demek ne kadar zor vede saygisizlikta olmuyor..iki cumle kurmakdan aciz canlilar..yada dusunmekten ne bilim..

bu kayınvalideler neden hep böyle ben anlamıyorum ya bi susun bi durun ya bi kendi fikrinizi kendinize saklayın sıkmayın boğmayın sinirlendirmeyin ya valla ne desem boş ama eşinizinde suçu var yani bi yerde dur demesi gerekiyor. kırmadan inciltmeden. hayat sizin hayatınız çocuk sizin cocugunuz nasıl büyüyeceğine gidişatına sizin karar vermeniz lazım eşinizin bunu önce bi anlıyabilmesi lazım ne diğim inşallah çözer ablanız bu durumu

doğum günü mevzusu hallolur da asıl mesele bence kv nin oğlunu alıkoyup, ablana rest çekmesi.
ben olsam kendi evimde kalırım, eşimi arar bir güzel fırçalar, eve almazdım bir süre.
ablan sizde kalırsa kv nin istediği olmuş olur, bence evinde kalsın, kocayı da süründürsün. kızının doğum gününe de almasın ikisini, ne de olsa gereksiz.

bir annenin kızına doğum günü yapması tamamen kendi bileceği iştir! kaynanaya halt etmek düşer ama enişten anasına düşeni verememiş pek ne gerek varsa var yapmak istiyor imkanları da var madem neden olmasın?
ablan ananın ağzıyla konuşuyorsun sen demeseymiş keşke. tatlı dille ikna etseymiş çok heveslendim çok hayal kurdum falan diyerek. kaynana ne kadar doldurursa doldursun erkeği açıkça söylememek taraftarıyım çünkü. kaynanasına da tekken benm çocuğum ben hevesleniyorum ben yapıcam diye cevap verebilir.
canım kocamın doğumgününü ailesi 1 kere bile kutlamamış ben ona 2 gün sonra 2 yaş çocuklarınki gibi bir 28 yaş parti hazırlıyorum, balonlu süslemeli ben bile çok heyecanlıyım ablan çocuğuna yapıyor tabiki haklı vazgeçmesin bence ama kocasını kendi tarafına çekmesi lazım.

bu kaynanalar her işe burunlarını bu kadar sokmasalar ya!!!!

bu kayınvalideleri hiç anlayamıyorum!ne geçiyor ellerine oğlunun yuvasına huzursuzluk verince..!ablanızla konuşup yeğeninizin doğum gününü siz yapamaz mısınız?fazla masraflı olmayan ama yeğeninizi ve haliyle ablanızı mutlu edecek bir organizasyon yapabilir misiniz?benim yeğenim yolda...ilk hemde...vallahi bir doğsun onu mutlu etmek için ben bile paylaço kılığına girerim :0) altın takmak gelecek için önemlidir fakat çocuk o hediyenin mahiyetini o yaşta anlayamayacağından oyuncak daha cazip gelecektir..bence siz fazla karışmayın yoksa aile kavgasına döner...doğum günü atlatılsın bir daha kolay kolay karışamaz...

yalnız ben sizi de bu konuda hatalı buldum.
kv istedi diye neden ablanız siz de kalıyor ki?
tam aksine ev onun ve kalıp kalmamak ablanın insiyatifinde. siz kv nin ekmeğine yağ sürdünüz.
böylece kv ye daha çok ezme fırsatı verdiniz.
eğer ablanız evine gitseydi kv ye bana karışamazsın mesajını net olarak vermiş olacaktı. belki de enişten ablanın siz de kalmayacağını düşünecek ve ablandan özür dileyecekti.
ablan haklıyken bu durumu kendi lehine çevirme imkanı varken kendi ayağıyla tepmiş oldu.
ablan sessiz olmakla ezik olmayı ayırt edemiyor maalesef.
ben bile buradan ne kadar sinirlendim.
kv kim ki annende kal diyor ve ablan da emrine itaat ediyor.
annenizle beraber yanlış bir strateji uyguladınız, ablanız aleyhine.

Kv suçlu tabi dolduruşa getirmiş ama eniştenin fikri de başından belli. Yani gerçekten al birini vur ötekini olmuş.

Bu ara bence iki yaş için de palyaço çok fazla. Bazı çocuklar korkup ağlıyorlar bile. Bunu bir araştırın isterseniz. Fikir çok güzel. ama ben olsam 5 veya 6 yaşındayken yapardım. Hem ileride hatırlar güzel bir anı olur.

1 yasındaki cocuğun doğum gnünden ne istemiş Allah askına ? Cocuklar sevincek mutlu olcak cok güzel bir anısı olucak , anne de böyle bir doğum günü yapmak ister tabikie cocuğuna

Ayrıca bu zamanda böyle doğum günü yapılır eniştenin zamanında değiliz o da cok düşüncesizmiş , annesi ne alaka karısıyo torunun doğum gnüne anne baba basta öyle karar vermiş

Bu konuda kv nin söz söyleme yetkisi olmamalıydı enisteninde onu buna karıstırmaması onun ağzıyla konustrmaması
Ben olsam yapardm o doğumgününü gelmemezlk yapmazlar herhalde sırf yaptı diye gelmezlerse de o kişilerle muhattap olmanın alemi yok ilişkimi keserdim her türlü

bence ertesi gün de ablanız eve almasın o doğumgününü de yapın ister gelsinler ister gelmesinler annesinin lafıyla hareket etmek neymiş görsün yoksa bugün doğumgünü yarın başka şey kayınvalideyi durduramaz daha da

Parti yapılsın yapılmasına da ya kocası gelmezse nolcak.. Çocuk yıllar sonra fotoya bakınca anne bu fotolarda babam niye yok demicek mi? Ayrıca evimize eş dost çağırıyoruz gözler babayı aramıcak mı? Laf söz alır başını yürür ondan sonra yine siz üzülürsünüz ki zaten buruk geçicektir.. Bence acele enişteyle ablan güzelce oturup konuşmalı, onlara yapacağın en büyük iyilik bu olur..

bence çok gerekli değil ama çocuğun annesi bunu istiyor ve hevesleniyorsa kimseye de laf düşmez. ah bu kayınvalideler... bir şeye karışmasalar olmaz sanane yani gereksizse bile palyaço olsun kadın hevesini alsın kendi dediğini yaptırınca ne oluyor sanki..

Koca adam değil kayınvalideye kızamıyorum.Koca adam değilken kayınvalide melek olsa işe yaramaz.Koca adamsa kayınvalide şeytan olsa işe yaramaz.Bu tür şeyler kocada bitiyor yani.O yüzden kızmannız gerekende ne yazıkki kaynana değil

canım onlara göre gereksiz ise gereksizdir
benim düğünümde düğün fotoğrafı gereksizdi mesela
çocuğum oldu beşik aldırmadılar gereksiz (arkadaş verdi)
içinde yatak yoktu yatak alalım dedim gereksiz dedi park beşik içine havluları katlayıp yatırmaya kalktılar annem pamuk yatak yaptı.
sonra doğumda özel hastane gereksiz devlete gidin dedi (düşük yaptığımda bakmadı bile doktorlar kv de yanımdaydı esti gürledi narkozu verince doktor hesap sordu ameliyathaneden zor çıktım )
ben kızıma doğum günü yapmadım gereksizdi
doğum yapacağım güne kadar çalıştım doğumdan önceki izin gereksizdi (ki erken doğum sebeplerimden biridir)
herşey gereksiz gerekli tek şey kızıma yaptıkları kaynananın adı yazan künye.
saysam sayfalar taşar. işine gelmeyen herşey gereksiz dir onlara göre
ablanız yapabilecek durumdaysa yapsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…