• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamin takıntısı beni cildirtiyor

Ablan simariklik kelimesinin vucut bulmus hali.. Seni anliyorumm. Bnmki de ayni ustelik aramizda 12 yas var. Kendisinin olmadi diye benm evlilik albumume bile bakmayan bi insan..
Sinir oluyorum boyle simarik insanlara.
Herkesin sikintisi oluyor ama kendilerininkini tek saniyolar..

Aynen.. kendisi evlenememyi sıkıntı ederken benim bir sürü baska sorunumu asla görmüyor. Sanki evlenme yolunda olumca her bir sorunum çözülmüş gibi davraniyor

Bende dinlemeyi cok isterim ablamdan gercekten. Sorunun ne oldugunu her sordugumda evlenmek istiyorumdan baska cevap alamiyorum çünkü. Keske derinine anlatsa da çözüm bulsak..
O kadar cok bunaldim ki bin kere de anlatsam yetmeyecek gibi hissediyorum.
Her dakika baski altinda hissediyorum bakislari, tavri, sözleri, öfkesi....
Sevgilisi var mı

Annemin hep anlayis gosterdigi cocugu ablamdir. Ben annemin gözünde hep yaramaz tuttugunu koparan kendi isini kendi beceren cocugumdur. Ama bu durum cok yordu beni.. bende destek görmek istiyorum gercekten.. :KK43:

işte bu nedenle ablan mızmız ve tahammül edilemez durumda

unutun onu hayatınızı o yokmuş gibi yaşayın

bir şey derse hı hı deyin geçin

nişanlınız hakkında bir şey derse sana ne deyin

biraz da bu tarz insanlara çok tolerans göstermemek lazım zira o zaman ömür boyu toparlanamıyorlar

Kendisi bitiriyor. Ilk yada ikinci görüşmeden sonra.. uzatmiyor yani.. nisanliligi da iki aydan az sürdü. Ailemle ortak karar alıp bitirdi. Beyefendinin psikolojik problemleri vardi.

Çok mu mukemmelliyetci ? Nişanlısı Haric bitirdiği kişileri neden bitirdi

boşluktan evliliğe ve size sarmış durumda. iş sahibi olayım diye uğraşmayıp evde koca bekliyor ve evdekilere kan kusturuyor. koca evinde baba evindeki rahatlığın yarısını bile bulamaz o. ama yine de evlensin yoksa evlilikle kafayı iyice bozacak.

Onun isteklerini garipsemiyorum. Mesajimda da okudugunuz üzere..
Bunu takıntı haline getirip hepimizin hayatina rahatsiz verdig8 icin kiziyorum.
Ya arkadasimin dugunu oluyor. Bunu bile anneme söyleyip gidecegim dedigim de rahatsiz oluyorm eli yüzü düşüyor. Bütün gün öfkeleniyor baska seylere ofkelenmis gibi yapıyor.
Evlenmek istiyorum diyor kimseyle muhatao olmuyor. Eve misafir geliyor çıkmıyor, arkadasi oturmaya davetbediyor gitmiyor. Gitse bile binbir suratla gidiyor.
Ortada normal olmayan bir durum olmasa bubkadar rahatsiz olmam. Hic degilse dışarı çıkıp bir sekilde kendini rahat hissetsin istiyoruz.
Gitmek istemiyorsa istemiyordur. Siz zorla istetemezsiniz belki o böyle mutlu oluyordur. Ama siz şuraya git buraya git şunu yap demekten vaz geçin. İstemiyorsa gitmez demek istediğim bu. Bırakın istediği gibi eve tıkılsın. Kimse dışarı çıkmak zorunda değil.

Gitmek istemiyorsa istemiyordur. Siz zorla istetemezsiniz belki o böyle mutlu oluyordur. Ama siz şuraya git buraya git şunu yap demekten vaz geçin. İstemiyorsa gitmez demek istediğim bu. Bırakın istediği gibi eve tıkılsın. Kimse dışarı çıkmak zorunda değil.

Öyle bi yazmissiniz ki öfkeli geliyor üslubunuz.
Peki evden çıkmadığı ve evdeki her bir bireyin hayatima engel koydugunda ne yapmamız gerekir buna da bir çözüm öneriniz olur mu?

kısmet meselesı bu ısler
ablanız kotu bır donemden gecıyor onu dınleyın , dınlemedıgınız ıcın hırcınlasmıs sanırım ama
ceyızden geri kalmayın yapın ceyızınızı
nısanlılıgın tadını cıkarın
o odadan cıkmıyorsa sız baska yere gıdın kılıtleyın kapıyı

Öyle bi yazmissiniz ki öfkeli geliyor üslubunuz.
Peki evden çıkmadığı ve evdeki her bir bireyin hayatima engel koydugunda ne yapmamız gerekir buna da bir çözüm öneriniz olur mu?
Yoo öfkeyle yazmadım. Ben sadece sizin sürekli ablanıza engel olduğunuzu görüyorum burdaki yazdıklarınızda. Çeyiz alma mı diyor size sanki? Alın? Siz kendiniz almayıp, yapmayıp, etmeyip ablam yüzümden diyorsunuz. O size alma benden önce evlenemezsin dememiş anladığım kadarıyla.

(Uzun bir yazi)

Evlilik.
26 yasinda birisi ev kurmak isteyebilir,esi olsun isteyebilir, sevdigi ve seveni olsun isteyebilir. Bunlari gercekten anlayabilirim.
Ancak anlayamiyorum evlilik insanin hedefi olmamali. Olamaz.. evlenince hersey bitecek mi?
Hedeflerimiz daima kendimiz gelistirebilecegimiz seyler olmali diye düşünüyorum.
Hatri sayilir bir üniversiteden mezun. Ancak calismayi hic bir zaman istemedi. Buna ragmen gecici gorevlerde bulundu ama kadro icin asla asilmadim nasilsa evlenecegim evlenince de calismam modunda idi.
3 yil oldu üniversiteyi bitirdi. Nisandan ayrildi. Bir yil oldu neredeyse.. hala kendini toparlamadi üzerine bizim de hayatimizda sürekli engeller cikariyor.
Tanisarak değil görücü usulü istiyor. Evden çıkmıyor ciksa da herkesin suratina somurtup duruyor.
Bir ise girsin bir hayat kursun diye herkes ugrasiyor.
Sonra bize kızıyor benim hayatimi sürekli yönlendimeye çalışıyorsunuz diye..
Gece sinirlendim.
Sabah patladim.

Uzun zamandir beraber uyumuyorduk hava sartlari sebebiyle odaya gecmek durumunda kaldim.
Nisanlimla telefonda konusmam gereken acil bir durum oldu. Iki dakika konusacaktik sadece. Odadan çıkmadım. Nisanlim da hatta ablan rahatsiz olmasin. Kulaklik varsa takta ben sana anlatayim sende mesajla cevaplarini ver dedi. (Birlikte bir seminer hazirlamistik ayrintilarini halletmemiz gerekiyordu.)Kendiminki bozulmus ondan istedim. Vermem bana lazim konusmayin da dedi ama o kadar kötü davrandi ki. Sanki herkes onun mutsuzlugu icin ugrasiyormus gibi.. sanki o hep fedakarlik yapmis ama ona rağmen mutsuz oluyormus kimse onu onemsemiyormis gibi davraniyor.. halbuki hepimizin hayatina ipotek koydu farkinda bile degil...
Sürekli harekete gecmeyi mutlulugu evlenmeye baglamis. Küçük kardesimiz var ona o kadar kötü davraniyor ki.. öfkeni kontrol et kim sana ne yapıyor dedim. Sesimi yükseltince evlensem gecer dedi güya gülerek.. sen daha böyle düşün cok gecer cok dedi.... evlenince ne olacak hedefin ne kalacak dedim..
Çocuğum olsun diye bekleyecegim dedi. Allah korusun olmazsa ne olacak yine herkese herseyi zehir mi edeceksin dedim. Benim cocugum olmadan seninki olamaz mi diyeceksin, olursa da yüzüne bakmam kötü davranirim mi diyeceksin dedim. (su an ben nisanliyim ve nisanlima -arkadasi olmasina ragmen- kötü davraniyor. Evlilikle ilgili hic bir hazırlık yapmıyoruz. Asla ceyiz bile almiyorum sirf uzulmesin diye..)
Sustu bir sey demedi ama gercekten sinirliyim.
Annemle kavga ediyor mesela defoluo gidebilsem su evden diyip duruyor.
Bense gercekten cok ofkeleniyorum.
Nisanlandiginda sürekli mesajlasiyordu bize cok kotu davraniyordu. nisanlisi ve ailesi cok kotu birisi çıktı. Iki ay bile olmadan bitti. Ama ben ona ragmen özel bir andir deyip konusurlarken hassas davraniyordum girip cikmiyordum odasina..
o ise bana tersini yapıyor. Tamam kac yillik iliski rahatiz telefonda konusurken is bile yaparım ama ablam özel olarak rahatsiz etmek icin girer çıkar odaya su isi yap der. Ne bileyim ya ben çıldırmak uzereyim.

Bi evlensin kurtulalim demek çözüm degil. Terapiye git dedim gitmiyor.
Calis diyoruz calismiyor. Gez dolas diyorum yapmıyor.

Mesela birlikte bir yere ciksak güzel bi tepsi görsem bile alamiyorum onunla birlikteyken.. (ceyiz olmasin ev icin alirken bile kendi evimize alamadiktan sonra bile deyio ofkesini baska sekilde cikariyor.)
Ki onun ceyizinde herseyi herseyi var. Ve ben calisirken almistim ona.
Benimse bir cöpüm bile yok. Icimde kaliyor o kadar hersey.. anneme kizdim arkasina ablami aldiginda bende herseyi sorun yapayim o zaman dedim. Bana hic ceyiz almadiniz nisanliligimin tadini bile alamiyorum deyip çıkmayım odadan yapmayım evde is dedim. Aramızda iki yas var. Dünyalar kadar değil ki. Bu neyin tribi neyin takintisi neyin derdi..
Insan illa ki sevilmek ister bu bir ihtiyac ama bunu bu sekilde yaparak hem kendine hem bize zarar veriyor.

Not: ceyiz meselesi öylesine bir örnek sadece..
kimse beni yanlış anlamasın ablanın zihniyetinde üç dört kişi tanıdım valla ev lenemiyorlar artık evrene nasıl bir mesaj gönderiyorlarsa

kimse beni yanlış anlamasın ablanın zihniyetinde üç dört kişi tanıdım valla ev lenemiyorlar artık evrene nasıl bir mesaj gönderiyorlarsa
Ben de çok gördüm örneğini evlenmeyi kafaya takıp evlenemeyenleri bu durumun bir de bebek versiyonu var karı- koca hiç bir sağlık problemleri yok ama bebiş olmuyor olmadıkça onlar sorguluyor sorguladıkça olacağı da varsa olmuyor sanırım hayat sorgulanmaya gelmiyor ki böyle bazı güzel şeylerden mahrum bırakıyor

Yoo öfkeyle yazmadım. Ben sadece sizin sürekli ablanıza engel olduğunuzu görüyorum burdaki yazdıklarınızda. Çeyiz alma mı diyor size sanki? Alın? Siz kendiniz almayıp, yapmayıp, etmeyip ablam yüzümden diyorsunuz. O size alma benden önce evlenemezsin dememiş anladığım kadarıyla.

Nisanlanin ama evlenemezsin benden önce dedi saka yollu. Öfke yollu da alisveris yaptirmiyor. Her zaman bir söz beklemezsiniz. Karsidaki insanin tavri anlatir herseyi....

Ben de çok gördüm örneğini evlenmeyi kafaya takıp evlenemeyenleri bu durumun bir de bebek versiyonu var karı- koca hiç bir sağlık problemleri yok ama bebiş olmuyor olmadıkça onlar sorguluyor sorguladıkça olacağı da varsa olmuyor sanırım hayat sorgulanmaya gelmiyor ki böyle bazı güzel şeylerden mahrum bırakıyor

Bende ayni seyi düşünüyorum.
Takinti yaptığı sürece mahrum kaliyormus gibi insan.. halbuki nasiptir.. bunu idrak ettikten sonra her yol aciliyor..

Aynen.. kendisi evlenememyi sıkıntı ederken benim bir sürü baska sorunumu asla görmüyor. Sanki evlenme yolunda olumca her bir sorunum çözülmüş gibi davraniyor
Aynen oyle canim. Kendisi bosandi diye esimle cocugumla foto atmiyorum bile ona. Gicik oluyor icten ice eminim. Bazen belli ediyo gicik oldugunu, bazen bizim icin seviniyormus gibi gorunuyor.
Esim bi kiy
Ay nekadar negatif birisi.
Maalesef evlendigindede kocasina rahat verecegini zannetmiyorum.
ALLAH yarrimciniz olsun.
Bnce koca delisi olur cikar, kocasinin sozunden de disari cikmaz.

Nisanlanin ama evlenemezsin benden önce dedi saka yollu. Öfke yollu da alisveris yaptirmiyor. Her zaman bir söz beklemezsiniz. Karsidaki insanin tavri anlatir herseyi....
E şaka yapmış bence siz çok takıntı yapmışsınız ablanızı.

Back
X