Ablanız kötü birisi değil aksine sevdiklerini bunaltacak kadar düşünen ve kontol etmeye çalışan birisi, siz kendi hayatınızı aşırı paylaşmayın, ablanızı olduğu gibi kabul edip fazla beklentiye girmeden iletişim kurun , her konuyu ablanıza açmayın ki hayatınıza balıklama dalmasın, bu kontrolcülük gerçekten zor en çok ablanıza zarar veriyor, bir ara bende de vardı, kız kardeşimi tek başına bir yere yollamazdım, o tek yapamaz tek gidemez aman yanlız kalmasın gibi saçma sapan davranırdım, birgün kız kardeşim isyan etti senin yüzünden kendime güvenim kalmadı sensiz bişey yapabileceğimi düşünemez hale geldim dedi , ben de oturup düşündüm ina hak verdim ve yavaş yavaş bu saçma hallerimden kurtuldum, böyle olmamın sebebi ise annemin babamız olmadığı için evin dış işleri ihtiyaçları ile uğraşmak zorunda kalması benim ise annelik rolüne bürünmemdi, artık karışmıyorum kız kardeşimin de kendisine göre arkadaşları, aktiviteleri ve gittiği kurslar var , bazen bana der ki eskiden böyleydin falan hatırlayıp güleriz benim o hallerime

yami ablanız geçmişte yaşadığı aile durumlarından dolayı bu halde , büyük ihtimalle evde en çok o sorumluluk almak zorunda kaldığı için herkesi düşünmek ve yönetmek onun hayat tarzı olmuş ...