Aç karnımı doyuruyormuş.

Valla hamilelik zamanlarımda bana yaptığı okuzlukleri unutamıyorum biliyorum bende hataliyim ama içimde derin bir yara gibi zamanı gelince içimde kalmasın dedim ama daha ağır bir laf isittim..
Bencr hatalı değilsin. Hamile karısının istediğini almayan adam geberip gidene kadar bunun serzenişini duymayı peşinen kabul etmiş sayılır.

Haklısın bence.

Karnım aç olmasa senin gibi bi adamla niye evleneyim zaten derdim ben olsam.

Diğer mesajlarınızıda okudumda bence geç bile kalmışsınız çalışmaya başlamak için.
Diğer mesajlarınızıda okudumda bence geç bile kalmışsınız çalışmaya başlamak için.
Şimdi çalışmaya başlasam (ki evlendiğim güne kadar çalışıyordum eşim çalışmamı istemedi) ne değişcek meraketmiyor değilim ben para kazanıyorum diye eğer tamamen farklı biri olacaksa bu durum beni mutlu edemezki ayrıca bende çalışıyorum benimde param var maaşım var gibi cümleler zaten kuramam ailede bu gibi konular konuşulmamalı benim kaldıramadığım şey eşimin düşünceleri çalışınca değişcekse eğer hiç değişmesin kalsın yani öylece ki hala aynı düşüncedemi bilmiyorum doğrusu arada sırada laf vurduğum zaman yeter artık halamı jnutmadın diyor üste çıkıyor bide

Böyle bir konu olduğunda bu tarz tepki veren bir hem cinsimiz daha. Herkes aynı şartlara ve imkanlara sahip olmayabilir. Olsa bile bir hata yapmış olabilir bunu eleştirmek bize düşmez. Ya da benim gibi bir süredir işsiz olan bir mühendis olabilir. Kadıncağızın derdi şu an bu mu yani? Eşine bisküvi bile getirmedin demesi maddiyattan değildir belki nerden biliyoruz sadece üşengeçliğinden almadı belki. Şu çalışan çalışmayan kadınlar bir dertleri olduğunda birbirini suçlamayı bıraksın artık.
Olmaz. Çalışmıyorsan seni afaroz etmemiz lazım. Eşim yaptığım yemeği beğenmiyor dense...

Çünkü çalışmıyorsun diyorlar.

Konularda da bin kere belirttim: senelerdir iş bulamamış, intiharı düşünüp cesaret edememiş bir öğretmen olarak diyorum ki...

Kimi kırdığınız belli olmaz... hakkımı iki cihanda isterim. Kadın çalışmalı deyip durmayın. Kadın çalışmalı ama çalışamıyor işte..

Çalışmak bir kadının tek sermayesi olmamalı.

Ve evet çalışmanın ya da çalışmamanin bu konu ile zerre miktarı alakası yok.

Şimdi çalışmaya başlasam (ki evlendiğim güne kadar çalışıyordum eşim çalışmamı istemedi) ne değişcek meraketmiyor değilim ben para kazanıyorum diye eğer tamamen farklı biri olacaksa bu durum beni mutlu edemezki ayrıca bende çalışıyorum benimde param var maaşım var gibi cümleler zaten kuramam ailede bu gibi konular konuşulmamalı benim kaldıramadığım şey eşimin düşünceleri çalışınca değişcekse eğer hiç değişmesin kalsın yani öylece ki hala aynı düşüncedemi bilmiyorum doğrusu arada sırada laf vurduğum zaman yeter artık halamı jnutmadın diyor üste çıkıyor bide
Karnını doyuruyorum diyebiliyorsa emin olun çok şey değişir.benim maaşım benim param gibi cümleler kurmanıza gerek yok ztn.ayrıca çalışmanızı istemeyen oysa bu lafı arkadaşlarınızın yanında ettiğinde ağzının payını vermeliydiniz.birde kendi isteğinizle işi bıraksanız anlarım ama eşinizin isteğiyle işi bırakmanız çok yanlış.

Kadinlarin cogu niye calisiyo anladiniz mi?
Bu sözleri duymamak için mi çalışıyorsunuz. Yani çalışıyorsan git bisküvi al. Kocandan isteme diye.. öyle mi??

Ac karnıni doyurdum diyemesin diye mi çalışıyorsunuz??

Gerçekten bir alaka kuramadım da . Ciddiyetle soruyorum anlamadım.

Bunu ayni yastığa bas koyduğum adam,yol arkadaşım bana diyemesin diye çalışmak?

Üzüldüm. Çok üzüldüm. Sadece tasavvur etmeye çalışmak bile eşime kırılmama sebep olur çünkü.

Ben atanamamıs bir öğretmenim. Senelerce dirsek çürüttüm. Intiharjn eşiğine geldim. Çalışmak istiyordum çünkü. Ama olmadı.

Az paraya çok çalışırım dediğim isletme sahibi beni geri çevirince senelerdir gerilmiş olan sinirlerim birden çözüldü. Aglama krizine girdim . Adam şok oldu. Çünkü ortada ağlanacak bi sey yoktuona göre.

Oysaki ortada senelerdir kapilardan dönmuş olmamın çaresizliği vardı.

Sonuç olarak; bu yorumlarla kimi kıldığınız hiç belli olmaz. Bu yorumları yaparken bin kere düşünmenizi öneririm.

Ve Allaha bir milyon kere şükür olsun ki eşime muhtac olsam dahi böyle düşünecek kadar kalpsiz bir adamla evli değilim.

Ay sonu bizde hep ayni kavga. Para yetmeyince birbirimize sarıyoruz. Daha bu akşam disarida bir cay iicmediginden yakiniyordu eşim, bende dedimki ben her gun kafe avm geziyorum ya zaten. En son ne zaman disariya bir yere gittim hatirlamiyorum bile. Kiyafetimi, ayakkabimi vvs hala annem alır. Hayatta o lafi soyleyemezdi bana olay cikar

Karnını doyuruyorum diyebiliyorsa emin olun çok şey değişir.benim maaşım benim param gibi cümleler kurmanıza gerek yok ztn.ayrıca çalışmanızı istemeyen oysa bu lafı arkadaşlarınızın yanında ettiğinde ağzının payını vermeliydiniz.birde kendi isteğinizle işi bıraksanız anlarım ama eşinizin isteğiyle işi bırakmanız çok yanlış.
Çalışmamak benimde işime geldi saklayamam ama bileylerin değişceği konusunda aunı fikirde değilim çevremde gerçekten bi çok örnek var bence zihniyet meselesi erkek çalışır ve söz sahibidir eşinin karnını doyuruyor çünkü Çalışmayan kadınlar için böyle düşünülmesi doğrumu sizce yani bu sözleri işitmemek için para kazanmak zorundamı kadınlar

O kadar dogru tespitlerki.. kadin hem calisip hem evde paralanirken madalya takan zaten yok. Evde cocuk bakip evin isini goren kadina: koca parasi yiyor, yok 3 bogaz dogurmussun. Bunlari birde kadinlar soyluyorki vay anam vay.. hemcinslerimiz bizleri anlamazken.. erkekler bizi yerin dibine soksa yeridir..
Çalışmak ev hanimligindan kolay olduğu icin erkekler çalışıyor.
Zor olan çalışmak olsaydı inanın hepsi ev beyefendisi olurdu.

3 sene özel bir kurumda öğretmenlik yaptım. Bi tek semerim eksikti. Arkadan deh diyenim bile vardı. Onsa rağmen bence ev hanimligindan zor degildi. En azindan aybaslarinda bankamatik önünde motive oluyordum.

Sonrası ise tam 5 senedir işsizlik ve mecburi ev hanimligiba terfi...

Çalışmak ev hanimligindan kolay olduğu icin erkekler çalışıyor.
Zor olan çalışmak olsaydı inanın hepsi ev beyefendisi olurdu.

3 sene özel bir kurumda öğretmenlik yaptım. Bi tek semerim eksikti. Arkadan deh diyenim bile vardı. Onsa rağmen bence ev hanimligindan zor degildi. En azindan aybaslarinda bankamatik önünde motive oluyordum.

Sonrası ise tam 5 senedir işsizlik ve mecburi ev hanimligiba terfi...
Ev hanımlarıda para kazanıyor aslında çocuğa bakıcı oluyor dışarda yemek masrafını ortadan kaldırıyor temizlikti ütüydü .evde yaptığı küçük hesaplarla tasarruf bile yapıyoruz yani be katılıyorum size ev hanımlığı hiçte kolay değil ama gerçekten çalışan bayanlara göre tv izleyip yatıyoruz akşamada bi yemek yapıp bitiriyoruz günü .

Cidden bu sitede okumuştum yok don parasi, ped parasi dileniyormuş calismayanlar diye. :KK70: :KK70:

Don parasi vermeyen de vardir yoktur demiyorum ama calisanlarin hepsine de prenses gibi davranilmiyor kör degiliz, sagir degiliz. Biliyoruz yani. Tek mevzu don alabilmek olsa keske...
Çalışmıyorum.

Cüzdanimda nakit 600 liram ile limitinden ya da borcundan haberim bile olmayan bir kredi kartım. Bankada da yüklü miktarda altınim var.
Elhamdülillah birazını çalışırken ben yaptım. Birazini babam yaptı.

Ama çalışmıyorum ya
Sırf adet yerini bulsun diye kocamdan don parası istiyorum. Bu kadar çalışan kadını üzmemek adına .. hayallerini yıkmamak icin.

Bi de dayak yersem ayrılamam. Çünkü calismiyorum.

arkamda dağ gibi bir baba ve bu babanın evlerii var. Beni her koşulda kabul edecek annem de var. Ama olsun önemli olan benim çalışıp calismamam.

Ha iş bulursam da koşarak gider çalışırım. Ama onunkonu ile alakasi yok

Kocanızınki gerçekten anormal bir tepki. Söylediğiniz gibi iyi bir insan olsa bunları söyleyemez. Bu bir kenara..
Fakat sizde herşey de laf sokan biri olmayın. Yani ne gerek var ki? Oğluna yapmadın kızına al bari falan.. hiç gerek yok.

Annesinin yaninda kocaniza yillar oncesindeki bir yaraniz hakkinda laf sokmussunuz yani en olmayacak seyi yapip, tadinizi kacirmak icin firsat yaratmissiniz o da bu firsati gayet iyi degerlendirmis.

Madem iyi bir koca neyi zorluyorsunuz ki ya da birikmis sorunlar varsa icinizde laf sokarak, trip atarak, sitem ederek cozulmez ki neyse derdiniz uygun yolla cozun ya da dertsiz basiniza dert acmayin derim.

Beklediğim yorum :)
Biz kadınlar erkeklere laf sokuyoruz, onlar da cevabı yapıştırıp da biraz da ölçüyü kaçırınca ortalığı ayağa kaldırıyoruz.

Kusura bakma konu sahibi, ilk kurşunu sen sıkmışsın, karşı taraf da bombalamış. Nasıl yaklaşırsan öyle karşılık görürsün,bundan sonra laf sokmak yerine nprmal konuşmayı tercih edersen benzer olaylar yaşamazsın.

Valla hamilelik zamanlarımda bana yaptığı okuzlukleri unutamıyorum biliyorum bende hataliyim ama içimde derin bir yara gibi zamanı gelince içimde kalmasın dedim ama daha ağır bir laf isittim..

Sizin ettiğiniz geçmişten gelen haklı sitemle eşinizin aşağılaması bir değil zaten.
Hiç bakmayın "sen başlatmışsın haketmişsin" diyen sözde kafalarında her şeyi çözmüş pür-ü pak üyelere.
Kesinlikle aynı şey değil. Siz hakaret işitmişsiniz. Bu hem size hem anne babanıza hakarettir.

Eşiniz de baya biriktirmiş ki ilk fırsatta yapmış yapacağını.

Bence çok çok ciddi bir dersi hakediyor. Pasif direniş zamanı sizin için.
Çocuklar kaç yaşlarında bilmiyorum ama en küçüğü 4 yaşındaysa kreşe başlatıp çalışmaya başlayın derim.
Maaşınızı da dilediğiniz gibi harcayın.

Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.

Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
Neden görümce ve kv sizde. Bide o kadar çocukla.

Herkes de sen başlamışsın demiş de e yani adamın füze atmadığı kalmış. Neyse yapılacak şey adam pişman olup özür dileyene kadar tavrı devam ettirmek hatasını anlayıp özür dilerse de kendinizi, duygularınızı ifade edip öpüşüp barışın.

İki lafı nasıl aynı kefeye koyabiliyorlar ben de anlamadım. Resmen eşini ve eşinin ailesini topa tutmuş öküz herif..

Hakaretlerin en büyüğüdür bu. İnsan eşine besleme muamelesi yapar mı? Ki insan yanında maaşlı çalışanına etmez bu lafı.
Hangi forumda bas bas bağrılan saygı nerede?

sen başta annesinin yanında laf sokmuşsun. ama eşin de tüy dikmiş. senin söylediğin laf ile onun söylediği laflar arasında büyük orantısızlık var, o direkt hakarete başlamış.
huyunu biliyosan sen de söylememen gereken şeyleri öğrenmelisin ama.

ben iki tarafta da hata görüyorum. İlk laf atan da sizmişsiniz annesinin yanında.

haklısın
Çocuğun çok orantılısındada haksızlık yapma payı çoğalıyor sonra hain evlat oluyor

Beklediğim yorum :)
Biz kadınlar erkeklere laf sokuyoruz, onlar da cevabı yapıştırıp da biraz da ölçüyü kaçırınca ortalığı ayağa kaldırıyoruz.

Kusura bakma konu sahibi, ilk kurşunu sen sıkmışsın, karşı taraf da bombalamış. Nasıl yaklaşırsan öyle karşılık görürsün,bundan sonra laf sokmak yerine nprmal konuşmayı tercih edersen benzer olaylar yaşamazsın.
bayanın söylediği eşine hakaret değil bir sitem sadece ama eşininki büyük bir hakaret olmuş o sitemin karşılığı bu olmamalıydı affetmeyin hatasını anlayıp özür dileyene kadar

Back
X