Aç karnımı doyuruyormuş.

Eşinizin lafiyla,sizin lafiniz tabi ki denk değil,eşiniz ağır konusmus. valla sende karın tokluguna cekilecek dert değilsin ama 3 çocuk uğruna katlancaz artık napcan falan diye cevap verip öyle kalkıp gitseydiniz.Barismak isterse de, tek şartla barisirim annenin yanında benden özür dileyeceksin yoksa barismam,uzuunn bı sure de huzur falan olmaz evde sen bilirsin diyin ve cidden kayinvalidenizin yaninda ozur diletin:KK66:

Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.

Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
o ne ozguven o. anasina guveniyor korkuyor:) boswer iyi yaptin

Bende 3 olsun sunnet olsun dediydim: (
çocuk kararı
Babaya da bağlı yaptığı masraflar çocuk büyüdükçe çoğalacaktır
Önemli olan baba lanet mi edecek bu masraflar için yoksa çocuklarını sevip şükür mü edecek
Erkeğin karekteri önemli

En ufak bir şeyde calışsaydın öyle olmazdı böyle olmazdı diyen bir güruh var burada, sanki çalışan kadınlar gerçekten müthiş özgür ekonomik anlamda, burada bile bir sürü konu okuyoruz, kadin çalışıyor ama ayagina ayakkabı alamıyor eşi gereksiz görüyor diye.
Her evliliğin dinamiği farklıdır, ben çoğunluğunun ev hanımlarının oluşturduğu bir cevreye sahibim, kimse eşi tarafından çalışmaması üzerinden vurulmuyor, cunku kadının çalısması gerektiği gibi bir algı, düşünce yok, bunu niye kabul edemiyoruz cidden anlamıyorum.
Değil mi,haklısınız.Nice arkadaşlarım vardı,maaşını eşleri çeken,harcayan,karısına sadece harçlık veren.Arkadaşim ister çalışırım ,ister calismam.Hangisi işime geliyorsa benim için onu yaparım.İstersemde beş çocuk dogururum..Tabi ekonomik ve sosyal anlamda yetebileceksem.Bunlardan başkasına nee?Konu sahibi bence o an boş bulunup,laf sokmak istemiş,fakat ters tepmiş.Eşide hödüklük yapmış o an.Kadiniz biz ya.Hic mi olmuyor arada aklına bir şey gelip ,o an hircinlasmak.Eşi o an daha ılımlı bir şey söylese kapanır giderdi konu.Bazen karı koca birbirlerini idare etmeyi bilmeli.

"Kendiniz ev hanımısınız, bir de üç boğaz doğurmuşsunuz" cümlesinde şair, kocana sen yük oluyorsun bir de yetmiyor, yük olacak başka insanlar doğuruyorsun mu demek istemiş?
Bu nasıl bakış açısı böyle.Çocuk doğurduk diye kocaya mahçup olalım bari.Sanki tek başımıza yapıyoruz.Ev hanımı olunca sığıntı filan mı sanıyor bu insanlar bilmiyorum, o evin işlerini yapan, adamın da ortak olduğu çocukları büyüten, tuvalete kadar temizleyen kadın.Bunca işi teklif etseniz asgari ücrete bile yapmazlar insanlar.Ayrıca hayat arkadaşlığı diye bir kavram var, hep birlikte aile olunuyor.Gerçekten midem bulandı düşünce tarzından.Çok eskiler köylerde derlermiş bunu çocuk doğunca, bir boğaz daha geldi diye.Ben çağ değişti, insana bakış değişti sanıyordum, Türkiye'de yaşadığımı unutmuşum sanırım.

Aç karnını doyuruyorum ne demek ya..? Ne kadar kötü bir cümle bu... Bir insan eşine bunu nasıl söyler.. Diyecektiniz ki asıl ben senin aç karnını doyuruyorum.. Sana yemek yapıyorum...Yiyorsun....Kıyafetlerini yıkıyorum, ütülüyorum.. Sen giyiyorsun... Ben olmasam ne yapacaktın acaba..? Annen seni öyle güzel yetiştirmiş ki.. Böyle nankör bir insan olmuşsun diyecektiniz ... Ayıp... Çok ayıp eşinizin yaptığı... Hayır bir de şu çalışan bazı burnu düşse yere almayacak tipler bir kesse sesini artık... Neymiş üç çocuğu varmış da... Adam o kadar boğaza bakıyormuş da.. Kadın çalışmıyormuş da.. Bilmem nee..? Sanane....! Bir sürü örnek var kendi ailemde de... Öğretmen olmuş.. Maaşı kocasına direk aldığı gün veriliyor.. Keni kazandığı parayla kendine don alamayan kadınlar biliyorum... Lütfen "ama çalışmadığınız için bunları hakediyorsunuz" imalarında bulunmaktan vazgeçin artık... Tamam çalışmak güzel.. Harika... Evet.. Mükemmel çalışan her kadın... Ama yeter yahu..Her konuda bık bık bık.. Ha durumları kötüdür... Gerçekten geçinemiyorlardır...Anlarım..Ama kadın geçinemiyoruz demiyor ki... Kocam bana böyle böyle dedi diyor... O karakterde bir insan eşi çalışsa da aynı lafı sokardı.. Çünkü düşüncesiz bir adam... Eşinin incinebileceğini düşünmemiş.... Ne olursa olsun ben senin aç karnını doyurdum diyemez .. Bu kadının bir ailesi yok muydu..? Anne babası bunu duysa ne kadar üzülür .. Hakaret...

Benimde üç kızım var.Bile bile ,hepsinide isteyerek doğurdum.Deli gibi sevdim,öptüm ,kokladim,egittim..Ha yaşım otuz.Dersen ki bir daha ister misin, neden olmasin:anneadayı::KK200:Bir beş yıl geçince ,biz gene bebek kokusu özleyince,Rabbimde nasip ederse neden olmasın.Kime hesap vericez@tontriko:halay:.Bu eşinle ve seninle arandaki iletişime bağlı.Çok çocuk eğer yetebiliyorsan ,çok guzel:dua:Evimiz kahkahalarla dolu.Küçük ,tatlı ,çocuk kahkahasiyla.:KK200:

çocuk kararı
Babaya da bağlı yaptığı masraflar çocuk büyüdükçe çoğalacaktır
Önemli olan baba lanet mi edecek bu masraflar için yoksa çocuklarını sevip şükür mü edecek
Erkeğin karekteri önemli
Bu anne icinde gecerli.. buyudukce sabri zorluyolar cunku

Aklı sıra annesının yanında erkeklik yapmak için seni ezmeye çalışmış. Sen de onu ezseydin. Zayıf noktası neyse oradan vur hemde ailesinin yanında, bak nasıl çıldırıyor .

Benimde üç kızım var.Bile bile ,hepsinide isteyerek doğurdum.Deli gibi sevdim,öptüm ,kokladim,egittim..Ha yaşım otuz.Dersen ki bir daha ister misin, neden olmasin:anneadayı::KK200:Bir beş yıl geçince ,biz gene bebek kokusu özleyince,Rabbimde nasip ederse neden olmasın.Kime hesap vericez@tontriko:halay:.Bu eşinle ve seninle arandaki iletişime bağlı.Çok çocuk eğer yetebiliyorsan ,çok guzel:dua:Evimiz kahkahalarla dolu.Küçük ,tatlı ,çocuk kahkahasiyla.:KK200:
Ben ilk cocugumu senin yasta aldim kucagima. 3 guzel bi sayi bence:) 2 oglum bi kizim var rabbim bagislarsa.. Rabbim isteyenlere hepsinden tattirsin

Çocuk konusunda böyle düşünen birilerine rastlamak ne güzel, benim iki çocuğum var şuan nasip olursa 3.-4. çocuktan bahsedince uzaydan gelmişim tepkisi alıyorum cevremde:eek: bizde eşimle cocukları çok seviyoruz :emir_bebek:hem ev hanımıyım hem çok cocuk istiyorum ,tam kınanası kadın türü:21:

2020'ye geldik insanlar uzaya araba ev falan yolluyor hani:işsiz: sürü gibi çocuk yapıcağına herkes bakabildiği kadar yapsa da hepsini okutup tam donanımlı bir birey olarak yetiştirse.üreyebildiğin kadar değil bakabildiğin kadar çocuk yap.

Valla bence kendiniz kaşınmışsınız. İnsanlara ailelerinin yanında küçük düşürücü laflar edip ne bekliyorsunuz ki...
Ayrıca çocuğunuza yok'u öğretin bence. Ocak ayında kim niye karpuz arasın ki.

Üç uğursuz bir sayı çocuk ya iki yada dört olmalı ama adamın karekter sorunu varsa yada tahammülünüz az ise tek cocuk iyidir yediğini içtiğini birde aşağılama huyu varsa bir koca kesinlikle üç çocuğu hak etmiyordur,
hayatımdan bundan daha saçma çok az şey duydum:işsiz:

Bence büyütmüyorsun cnm haklısın özür dileyene kadar Tavrına devam et

2020'ye geldik insanlar uzaya araba ev falan yolluyor hani:işsiz: sürü gibi çocuk yapıcağına herkes bakabildiği kadar yapsa da hepsini okutup tam donanımlı bir birey olarak yetiştirse.üreyebildiğin kadar değil bakabildiğin kadar çocuk yap.
Biyolojik olarak hala ureyebiliyorum ama 3 yeterli bana gore:) bu guzel aklini kendine sakla bu yuzden:)

Bir milyon ikiyüz genç
Parasızlıktan üniversiteyi bırakmış bu yıl açıklanan rakamlar
Acı gerçekler

Back
X