- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
- 23
Eşi niye doktora gitmiyor ki? 1 ay ilaç içmekle birşey olmaz hem. Eğer eşi de gittiyse ve bir sorun yoksa muhtemelen sebepsiz infertilite. Ben de aynı durumdayım ve doktor beklentiye girince stres yükselir, stres ve beklentinin artışı bebeğe engel olur dedi. O yüzden mutlaka müdahale etsinler, boş boş beklemekle gelmiyor malesef çok kötü bir kısır döngüBenim bi arkadaşım da çok istiyor..evlendiği ilk ay ilaç içmiş korunmak için bida içmemiş bırakmış doktora da gitmişler doktor biraz sabır bekleyin demiş
Adeti de her ay gününde gelir kızın yumurtalarında da bişey çıkmamış ama olmayınca olmuyor işte ben de anlamadım
Aynı düşünüyoruz aynısı arkadaşımın başına geldi komşumuz 4 aylık hamileymiş geç söyledi diye alındı Sanki benim gözüm mü Kalacak dedi ama konu sahibi gibi söyleyince de neden söyledi oluyor. hamile olan kimseyle konuşmayın görüşmeyin ilişkinizi kesin o zaman Evi olmayanlar da evi olanlarla görüşmesin işsiz olanlar da işe gidip gelenlerle görüşmesin. Bu mudur yani bu kapıya çıkıyor.ben bazen çocuğu istediği zaman olmayanları anlamıyorum. kimi diyor ki benden saklıyor sanki nazarım değecek?? kimi diyor bana söylüyor hem de çocuk istediğimi ve olmadığını bile bile??
ya bunlara takılmayın artık. Rabbim ne zaman uygun gördüyse o zaman olur. yeter ki hayırlısıyla olsun. sağlıklı olsun, ömürlü olsun. inş sizin de kucağınız tez vakitte hayırlısı ile dolar.
Ya evet bizim neler yaşadığımızı bilenler bunları yapınca gözümüze sokuyor gibi hissediyoruz. Seni çok iyi anlıyorum. İnşallah ikimizin de bir gün bebeği olur..sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız. .
Hamile haberi duyunca içimde bişeyler kopuyor. . belkide benim hiç olmayacak diyip ümitsizliğe de kapiliyorum. .
sonra yine bigün olacak sabır diyorum. .
hamilesin deseler düşer bayılırım hayalini bile kuramiyorum artık. . 2 yılı geçti akışına bıraktık artık Rabbim nasip ederse olacak inşallah. .
beni en çok insanlar yipratiyor gelip gidip soruyorlar unutsam bile hatırlayıp yüreğimi yakiyorlar. .
ay bi beceremedinler. .
neler neler. .
bebeği almış kucağına bak ne tatlı teyzesi diyo kokla cennet kokuyor sen bilmezsin bu kokuyu diyor. ..
o gün sabaha kadar ağladım içim yandı. .
beddua ettiğim de oldu canımı yakanlarin allah canını yaksin da dedim iyimi dedim bilmiyorum. . bazen çekilmez oluyorum bazen de çok sabırlı. ..
Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. .
benim için en zoru bi arkadaşım in ısrarı sonucu her ay bebek kontrolün e birlikte gitmek oldu..
her 2 haftada bir kontrole birlikte gittik. .
o kadar Minik bişey ultrason da mucize görmek.. zor bi süreç ti. .
şimdi allahtan doğurdu da kurtuldum. .
şimdide hergün bebeğin fotoğrafını atıyor. .
bakmadan siliyorum. ..
zor durumdayım allah biliyor ya ben unutsamda insanlar hatırlatıyor. ..
Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Umarım ben de görürüm o günleri..Çok iyi anlıyorum seni,aynı hisleri ben de yasadim zamanında...
Yeri geldi ümitsizliğe de kapıldım,dibe vurdum,kimseye göstermeden gözyaşlarını akittim..
Sonra da dimdik ayakta durup, mücadeleme devam ettim...
Şimdi iki tane birbirinden güzel kızım var Rabbime şükürler olsun...
Lütfen sen de umudunu yitirme...
Rabbimin ol deyip olduracagi gün yakındır belki,kimbilir...
Benim her iki tüpümde de var yalnız8 cmlik çikolata kısmını öğrendiğim ayın sonrasında regl olmadım ve hamile olduğumu öğrendim.
Çikolata kistini de hamile kalamıyorum diye doktora gittiğimde öğrenmiştim.
Şimdi kızım 3 aylık.
Umudunu kaybetme, başkalarının hamileliği ile kıyas yapma.
İnşallah olur.
Yaa ne güzel :) Bişey sorcam karbonatlı suyu nasıl hazırlıyodun ve et gerçekten zararlı mı çikolata kisti içinAsla asla asla umutsuzluğa kapılma. Sana kendi hikayemi anlatayım belki biraz olsun iyi gelir sana.
Ven 1.5 yıllık evliyim ilk başlarda aaaaaaaa yok asla 2 yıldan önce düşünmüyorum diyordum taaa kiii sizin gibi süreklihamilelik haberi alıncaya kadar o an tamam dedim hazırım anne olabilirim ben. Tabi bu 1. Yılımızın sonunda oldu bu düşünce. Neyse sonra klasik kontrole fln gittim ki her ay düzenli giderdim myom olduğu için. Okontrolde birdenbire oluşan çikolata kisti ve çatlayacak yumurtamın 6 cm likkoca kibir kiste dönüştüğünü öğrendim. Doktorun yanından ağlaya ağlaya çıktım. Olamaz dedim yanlış teşhis fln başka bir şehre çoook ünlü bir Prof a gittim. O da bana polip var, hidrosalpinks var çikolata ve 6 cm lik kistin var demez mi Allah ım yıkıldım resmen. Dönüşte yol boyu ağladım sigara içtim eşim sakinleştirmeye çalışıyo ama yok kendimi eksik hissediyorum. Uzatmayayım ordan geldikten sonra uzun uzun araştırdım ki eşim çok kızar böyle netten araştırıp bişi uygulamama. Hergün karbonat suyu içmeye başladım et çikolata asla yemedim hazır şeyler yememeye çalıştım sonuç mu Rabbime şükürler olsun ki şu an minnoşumu bekliyorum. Bu arada tam kafamdan attığım ay hamile kalmışım yani geziye gidecektik yurtdışı seyahati ordan dönüşte artık devam ederim çalışmalara diyordum ki şükürler olsun gitmeden bir gün önce öğrendim. Sana bunları uygula demiyorum ama inancını kaybetme dua et her zaman zamanı vardır minnoşun sana gelecek emin ol.
Söylediklerinizin hepsinde çok haklısınız. Peki siz kaç yıldır çocuk istiyorsunuz?Bu psikoloji garip bir psikoloji, çekmeyen anlayamıyor tam. Kıskanmak değil ama bol bol alınganlık barındırıyor içinde. Size kötü gelen insanlardan uzak durun. Niyet hissedilir.
Mesela bizim bir teyze var, beni her ama her gördüğünde bebek sorar ve allah sana hayırlısıyla bir evlat versin diye dua eder. Bir de benden sonra evlenen gelininin 4. Çocuğunu beklediğini söyledi bugün. Aslında çok sinir bozucu ama teyzenin o kadar içten olduğunu görüyorum ki dualarında, rahatsız etmiyor beni. Her bir şey yok mu diye sorduğunda, yok teyze, olur inşallah deyip geçiyorum.
Ama mesela bir akrabam var, torununu soruyorum, hep ne kadar hasta ve iştahsız olduğunu filan anlatıp duruyor, sesinde sakın ha nazar değdirme modunda. O kadından uzak duruyorum.
Bir de çocuğa kafayı takıp hayatını mahvetmemek lazım. Bende yaşadım bunları bir müddet. Her ay acaba mı diye beklemek ve olmaması, testlerde hayalet çizgiler aramak, bir de güneş ışığında bakmak filan.. çok yıpratıcıydı. Cinsellik bile artık keyifsiz bir hal almıştı gün takip etmeye çalışmaktan.
Umudu kestim, rahat ettim. Vardır bunda da bir hayır diyorum, hayatımdan tat almaya bakıyorum. Tedavilerime devam ediyorum. Eskiden olmadı diye şaşırıyordum, şimdi kendi kendine olursa çok şaşırırım :)) eğlenceli bakmak lazım. Nice hastalıklarla mücadele edenler var, sağlığına kavuşmak için. Çocuğu olup, hayatı dar edenler var. Biz en azından bozuğu düzeltmek için değil, olanın üstüne bir artı daha koymak, güzel bir hayata güzel bir çocuk getirmek için uğraşıyoruz. Alalh hayırlısıyla nasip etsin hepimize.
Amin canım aminn.. Ben de dayanamıyorum böyle söylendiğinde kendimin tek olduğunu da hiç düşünmedim. Yani biliyodum ki çoğu insan isteyip olmayınca bu haberi almaktan yıpranıyor...Aynı durumdayız canım bende evleneli 1 buçuk yıldan fazla oldu hiç korunmama rağmen hamile kalamadim pko var bende eşimde de biraz sorun var ikimiz de ilaç kullanıyoruz bir kimyasal gebelik geçirdim şimdi Allahtan tekrar istiyorum sağlıklı hayırlı bir evlat benden bir yıl sonra evlenen akrabam hamileymiş yeni öğrendim 6 aylikmış ailemden hiç kimse bana söylemedi ben üzülmeyim diye ama öğrendiğimde hıçkıra hıçkıra ağladım aradım kızı Allah kucagina almayi nasip etsin dedim ama içim yanıyordu neyse kız bana demezmi Allah sana da nasip etsin tamam çok güzel bir şey dedi ama çok zoruma gitti yaşamayan anlayamaz Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun inşallah.
Gerçekten mi Allah hepsine sağlık sıhhat versin. Çok umutlu bir hikaye çünkü ben de artık tüp bebek için gün sayıyorum.. :)Ben 2010 da evlendim,2011 şubatta doktora gittim ve hiç bir problemin yok dediler,elimde de sorun cıkmadı 6 ay klozet ve çatlama iğnesi kullandım 2 aşılama geçti ama olmadı bu arada buyuk eltı hamile kaldı kardesım rsı hamile kaldı kapı koydum hamile kaldı ben de tık yok çok üzülüyordum. Sonra tüp bebekle hamile kaldım. İkizlerim dogdu şimdi 4 yanındalar.zaten çocuk olmadı hamile kalamam dıye duruyordum ama yıne de esim korunuyordu.şimdi hiç planda yokken çocuk düşünmezken hamile kaldım. Çok uzun oldu ama moral olsun kafana takma deseler de takacak gibi ama kendimi sürekli meşgul edecek seyler yap hayırlısı olsun de hayattan zevk al çocuk olunca kendıne ayıracak 1 saat bıle. Özleyeceksin
Hemşireyim. Ve emin ol bu herkesin ağzında saçma sapan bir cümle halinde. Bu kadar uzman doktor hiçbir zararı yok, tedavi uyguluyoruz ve ilacı bırakır bırakman hamile kalmak daha kolay derken bizim bu hemşire arkadaşlar bu bilgileri nerden alıyor acaba...Bu ay gidemem de düğünden sonraki ay gidebilirim. Bilmiyorum daha kötü oldu diye korkuyorum. Gidince sana yazarım.
Doğum kontrol hapini da kimse tavsiye etmiyor ki hemsire kuzenim var oda tavsiye etmiyor
Ama arkadaşta çikolata kisti yokuş. Pco varmış..Evet doğum kontrol hapı çikolata kisti için pek etkili bir ilaç değil bunu prof. Söylemişti bana sadece büyümesini engelliyormus o da herkeste değil. Mesela benimkine hiç etkisi olmamıştı ha babam büyümüş durmuş kocaman kist aldılar benden portakal kadar ...
Canım üzülme sende lutfen çikolata kisto olan çok kadın anne oluyor benim annem 8 çocuk doğurmuş tek yunurtalikla . Yakın arkadasimda ikinci cocguna hamile çok şükür insalah senin de olur üzülme oluyor etragimizda çok hamile var insanın gözüne gözüne sokuyorlar sanki ama yapacak bişey yok herkes bu kadar hassas düşünmüyor sen dua et bol bol güçlü durmaya bak ınan yakın zamanda olacak tamam miBende çikolata kisti var. Pco varsa ve doğum kontrol hapı kullanıyorsan bıraktığın ay hamile kalma ihtimalin o kadar yüksek ki.. Benim gibi çikolata kisti olan birisinin 1 yıl içindeki şansından daha fazla hatta.
Allah nasip eder inşallah..Öncelikle gerçekten perişan olunacak bir durum yok.
Ben de ilk zamanlar böyleydim,hatta daha evlenmeden ben hemen çocuk yapıcam vs. filan derdim ki planlarımızda öyleydi.
ama ne oldu evdeki hesap çarşıya uymadı,Rabbim'in bir bildiği var elbet,herşey vakit saat meselesi,hatta belki de hiç olmayacak bilemeyiz ki..
ilk zamanlar her hamile haberiyle yıkılırdım,üzülürdüm,ağlardım,hatta bebek görmeye kimseye gitmedim o dönem.zamanla bu şekilde üzülerek kendime ve eşime zarar verdiğimi farkettim.ben de hiç bir sorun yok eşimin değerleri düşük.baktım ki ben öyle üzüldükçe eşim kendini suçlar gibi daha çok üzülüyor,boşverdim ben de Allah'a bıraktım.eşimi çok seviyorum çünkü..olursa da Allah'tan olmazsa da Allah'tan..
şimdi ufak tefek borçlarımız var haziran-temmuz gibi bitiyor,inşAllah o zaman tedaviye başlıcaz.
Sizin böyle bir durumunuz var mı?ben bazen çocuğu istediği zaman olmayanları anlamıyorum. kimi diyor ki benden saklıyor sanki nazarım değecek?? kimi diyor bana söylüyor hem de çocuk istediğimi ve olmadığını bile bile??
ya bunlara takılmayın artık. Rabbim ne zaman uygun gördüyse o zaman olur. yeter ki hayırlısıyla olsun. sağlıklı olsun, ömürlü olsun. inş sizin de kucağınız tez vakitte hayırlısı ile dolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?