acemi kayinvalide

Saygılıysa şimdilik mesele yok. Sonuçta yeni bir aileye alışıyor gelininiz de, siz sıcakkanlı olmaya devam ederseniz zamanla o da size ısınacaktır. Isınmasa bile yapısının bu olup olmadığını anlayacak kadar tanımış olursunuz zaten o zamana. Saygılı olması en önemlisi.

Vallah insan yeri geliyor arkadaslarini bile arayamiyor ..ama gorusunce kaldigi yerden devam ediyor hos sohbet sicaklik saygi vsvs.. Sizde hayatinizi dolu dolu yasayin ki bunlari dusunecek vaktiniz kalmasin.
Hem daha iki aylik evlilermis..cicim aylari gecsin evlilikleri yerine otursun bi. Zaten omur boyu aranizdaki aile bagisi kopmayacak eger bosanma vs olmazsa.. Yani bol bol gorusmeye konusmaya birbirinizi tanimaya vaktiniz olur daha. İcinizi ferah tutun o yuzden. Vesveselere kapilmayin.

Az önce bana göstermiş olduğunuz keskin ve fevri tavrınızı önceden sezdiği için aramıyordur belki de. gördüğünüz gibi, mesafe böyle durumlar için faydalı. İyi geceler dilerim.

Bayramlarda ariyor ne demek hanimefendi o halde gelinde sizi sadece bayramda arasin ve yetsin :) yani illa cok iyi anlasan arkadas akraba vs modu olmak zorunda degilsiniz. Kisasa kisas yapiyor degilim sadece ornek vermek icin sordum zaten onuda. Belki kizin cidden hicbir sorunu yok sizinle ama ortak konusacak konusuda yoktur. Mesafe koymak gibi bir derdide oldugunu sanmiyorum. Mizac geregide boyle olabilir. Cok takilmayin bence. Allah ikisine mutluluk versin oda size yeter zaten degil mi

Ben ilk okudugumda mesafe koymak isteyen biri olarak dusunmustum ama doktor olunca is degisti.oglunuzdan da biliyorsunuzdur ne kadar yogun calisiyorlar yorgun oluyorlar.belki de sizin aramasini beklediginizi bile dusunecek halde degil aklina bile gelmiyor.

iyi geceler gelinim Dr değil canım. iş saatleri hayli esnek.yani sabah onda gidip 4 de çıkabiliyor. neyse teşekkür ediyorum cevabınız icin

Acebi
acemi kv değilsiniz artık ilk dert yakınmanız mevcutsa sizde kv ler kervanına hoş geldiniz.:)))

Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına gayet kibar müdahaleci olmayan bir kv. Gelini iyi gösterme çabasını bırakalım.
Kadın zaten uzakta kaynanalık yapacak hali yok.Ben bayramda seyranda yeri geliyor yedi kat el dediğimizi arıyorum yani çok mu zor 2 dk ayırıp iyi bayramlar demek?
Telefonla konuşmayı sevmiyordur diyenler olmuş bu kadar komik bahane duymadım 15 günde bir 1- 2 dk konuşsa incileri dökülmez yani.
Sonra bu kadın kırılsa üzülse suratı düşse adı kötü kv ye çıkar eminim ki.
Kv evime gelsin temizlik yapsın demiyor ki kadıncağız ayda 1 arasın istiyor sadece gayet insani bir istek.
Besbelli birileri doldurmuş önyargılı işte.Hayır bir de kv aramış telefona geri dönüş yapmaya da tenezzül etmemiş.
İnsan yabancı numara bile arasa dönüş yapıyor yani yaptığı ayıp bence.
Konu sahibi kv ben size hak verdim ama yapacak bir şey yok şimdi oğlunuza söyleseniz bu kez o üzülecek arada kalacak.
Bence hiç beklentiye girmeyin derim o aramadığı sürece siz de aramayın hatta bence ailesini de aramayın.

Az önce bana göstermiş olduğunuz keskin ve fevri tavrınızı önceden sezdiği için aramıyordur belki de. gördüğünüz gibi, mesafe böyle durumlar için faydalı. İyi geceler dilerim.
Acebi

acemi kv değilsiniz artık ilk dert yakınmanız mevcutsa sizde kv ler kervanına hoş geldiniz.:)))
bunu dert yakınma olarak değilde üzüldüğüm bir konuyu paylaşmak olarak görüyorum.diyorum zaten saygılı ve tok gozlu bir kız diye.bir aradayken yakın davranıyor ama sonrası hiç bir şekilde aramıyor sormuyor.bu merak ettiğim ve üzüldüğüm bir konu sadece

Bence gelininiz kk üyesi olabilir .
Malum burada sizin gibi kv sahip pek gelin yok . O yüzden temkinli yaklaşıyordur .

Bu arada mesafe iyidir . Beletay Hn . gelininiz can ciğer olsaydı bazı şeyler gözünüze batardı . Böyle devam edin .

Zamanla alışır ablacım ilk zamanlar ağır gelir neredeyse ailen değişir soyadın değişir yeni gelin olmak çok zor ben 3 senelik evliyim daha yeni alıştım kaynanama hele anne demek o kadar zor ki annemin yanında soyleyemezdim bile arama konusuna gelince bende sevmem aramayı annemi bile aramam annem arayıp bi güzel haşlar ilk önce telde aramadığım için kv eşimi arar genelde başlarda arasamda millete aramiyo diye anlattığı için artık hiç aramiyorum ama anlaşmak önemli olan saygıyı yitirmeyin o yeter

Kayınvalidemi özel günler ve hastalık hariç hiç aramadım, aramam da.
Aynı şehirde yaşıyoruz, ortalama haftada bir görüşüyoruz.
Şimdi ne diye sohbet etmeye arayayım ki, ayrıca o benim kayınvalidem, arkadaşım değil.
Haddimi ve sınırımı bilirim, bu sebeple sevecen ama mesafeli bir ilişkim vardır.

çok teşekkür ederim.beni çok iyi anladınız. Çok beklentisi olan bir anne baba değiliz zaten .eşim tek çocuk bizim beklediğimiz sadece arada bir aranıp hatirimizin sorulmasi.
bakın ne güzel haftada bir olsun görüsüyormuzsunuz işte. iki ay içinde ben 2 kez görüştüm oda ben aradığım için. birkaç kez de aradım ama dönmedi. yılbaşında oğlum nöbetçi idi aradı konustuk ama gelinimiz yine aramadı. canı sağolsun diyeyim.mutlu olsunlar da alisacagiz sanırım bu duruma

Uzun uzun detaylı yazıp hem konuyu işgal etmek istemem hem gözlerinize yazık etmek istemem.

Ben kk yı okuduğum için hem kötü gelin hem kötü kayınvalide örneği gördüm. İyi kayınvalide örneklerinide görünce kimseye haksızlık etmek istemedim. Bu nedenle ön yargılı olmayacağım diye kendime söz verdim. Lakin mesafeli olmayı seçtim.
Bunun faydasını gördüm. Çünkü zamanla kvnin hayallerinin bizim hayatımızı kapsar vaziyette olduğunu gördüm. İlk başta o mesafe olmasaydı şuan yapacağım her şey göze batacaktı. Lakin şuan kırmızı çizgilerim biliniyor ve geçilmiyor. Böylece sorun yok.

Durumumuz iyi, geçiniyoruz işte. :)

Şöyle söyleyeyim, gelininizi gözlemleyin.
Ailesi ve çevresi ile görüşme sıklığı nedir, telefonda çok vakit geçirir mi vs.
Benim ailem 5 dk mesafemde oturur ama inanır mısınız kayınvalidemi daha çok görürüm.
Ailemi sadece size geleceğiz, bize gelin şekilde ararım.
Onun dışında mümkün değil aramam, arasam telefonu telaşla açarlar, eminim.
Belki benim gibi bir insan olabilir, ya da bilinçli şekilde aramıyordur veyahut çekiniyordur vs.
Sebep çok ama saygısızlığı ve tavırlarında soğukluk olmadığı sürece sorun etmeyin, hatta daha iyi emin olun.

Ha bir şey daha belirteyim, ben kayınvalidemi özel günler hariç aramam demiştim ama o beni arar.
Eğer görüşemediysek, hal hatır sormak sesimi duymak için arar.
Siz de bunu çok kafaya takıyorsanız, arayabilirsiniz.

Benim kaynanam oğlunu kiskandigi için nisanliyken ayırmaya çalışmıştı eşim beni tercih etti evlendik. Evlendikten sonra kıskançlıktan kaynaklanan sorunlar yaşadım. Baştan beri hiç aramak icimden gelmemişti ne bilim ne kadar kalbimde temiz yere koysamda icimden gelmemişti. Ama mecbur olduğumu esimin de bu konuda uzulebilecegini düşünerek aramıştım. En son bayramda yine kıskançlık yaptığı için 5 ay hiç aramadın ama eşimle konuştuktan sonra eşim bana telefonu uzattiginda konuştum ki aile huzurum için mecburdum. Şimdi bebek bakımına yardım etmesi için eşim çağırdı. Kayinbaba ile geldiler ve yaklaşık 1 ay oldu. Kıskançlığı kalmamış az var en azından ve beni üzmedi allah razı olsun. Şimdi gidecekler kalbimi kirmadigi iyi olduğu için gittiklerinde arama yapacağım icimden gelecek artık. Şimdi bunları neden anlattım. Gelininizin kalbini bir yerde kırmış iseniz geçmişte belki o kirkinligi kendi içinde duzeltememistir. Eğer hatanız olmuşsa geçmişte karşılıklı olduğunuz bir gün karşılıklı konuşun ozur dileyin eğer karşıdaki iyi niyetli ise sizi kalpte temiz yere yerleştirir ve az olsa da aramak ister. Kaynanam eğer kalbimi kırmaya devam etseydi onu gittiğinde yine aramazdim mesala. Ve sunu da belirtmek isterim. Şu anda iyiyiz binlerce şükürler olsun ama bir taraftan sürekli de aramam mesafenin de iyi olacağını düşünüyorum nadiren ararım kesin ama. Bende kalbim kirikken arama adim aramazdim ama saygimi hiç bir zaman bozmadım. Gelininizde sadece şu noktayı begenmedim. Ben aramadığım halde karşı taraf ısrarla arıyordu ve ben müsait olmasam bile 5 10 dk sonra kesin dönüş yapıyordum. Işte bu noktada kesin dönüş yapmalı yani burada hatalı bana göre. Siz beklentiyi azaltirsaniz bu konudaki takıntiniz geçer ve artık bu konuda üzülmemis olursunuz. Oglunuz ile geciniyorsa mutluysalar size de saygısı varsa aramış çok aramış az aramış takılmayın bana kalırsa üzülmeyin

Valla ben de ilerisi için parlak bulamadım durumu. Bu tarz şeyler kendiliginden olur, zorla sicaklik olmaz ki. Bu "ille de sicak olsun, cunku oglumun karisi" tavrini anlayamiyorum. Siz oglunuzla iliskinize devam edin de o kadincagizi rahat birakin lütfen. Hem daha 2 aylik evlilermis, beklentileriniz huzursuz edici.
Bu kadar israrla gelininizin isinacagi varsa da iteceksiniz. İstenmedigini de anlamali bir insan daha fazla huzursuz etmeden kimseyi. Mesafeli olmak kotu bir sey degildir, su toplumda bir anlasilamadi gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…