Açık gelin, kapalı kayınvalide

şimdiden böyle kkabul ettilerse ve nişanlın annem bişey demez diosa hiç cannı sıkma arkadaşım.
boşu boşuna tartışma onunda kafasına bu düşünceyi yüklüyosun bu şekilde farkında olmadan..
tartışmaya devam edersen ileride annesinin haklı olabilecegini
ve kapanman gerektigini düşünecektir.. konuyu açma..
kayınvaliden de belirtiler varsa anlamamış gibi davran
o ne ima ederse etsin takma kafana sonucta
nişanlın sana baskı yapmıyo bu konuda bu senin en büyük avantajın.

Bencede kac kurtul, hayatini yasa.
Bunlar varya ömür törpüsüdür, inan bana.
Git güzel, acik bir aile cocugu bul, bak nasil mutlu olacaksin. Ben kayinvalidemi bakimli gördügüm zaman icim aciliyor, oda bana öyle diyor. Zaten ilk kriterim evlenecegim erkegin acik bir aileden olmasiydi.
Kapallilar sana cok karisacaklar, bak simdiden kocan yalan söylüyor, korkuyor dogrulari söylemeye. Efendim biz kapali bir otele gidiyoruz. Erkekse dese ya, anne ve babacigim ben artik kendi ayaklari üzerinde durmayi bilen bir erkegim ve karimla istedigim yerede giderim, dese ya.
Hersey yapmaya razisin. Sen daha cok aglarsin.

Neden kaçıp kurtulsun ki, daha herşey belli belirsiz tamamen önyargılı yaklaşmış bulunacak,tamam kayınvalide 1 2 kere karışmış ama sanki açık olan kayınvalideler gelinlik söz elbisesi alırken karışmıyor mu?? Nişanlın yanındayım diyor bence korkularını at bu konuyu da takıntı yapma mutluluklar :)

Yalan konusmak cok günahdir, nisanlina söyle yalan konusmasin, kimseleride yaniltmayin.
Neyse o. Nasilsaniz öyle görünün bastan disariya.
Onlarin adetinde tabiki karisirlar, bu böyledir. Sana tabiki zorlama yapmayacaklardir ama bekleyeceklerdir senden onlar gibi olmani ve ömründe böyle seylerle savasmakla gececek, daha evlenmeden yalanlariniza basladiginiza göre korkudan. Evlenince bakalim nasil olur?

Önyargilimi?
Yalan konusmaya zorluyorlar, tatile gidiyoruz diyemiyorlar, erkeklerin ayri kadinlarin ayri oldugu otellere gideceklerini söylüyorlarki, kavga gürültü cikmasin huzurlari bozulmasin diye.
Kim kime karisabilir bu zamanda? Kayinvalide benim tatilime nasil karisir ya?
Ben gencsem güzelsem, kocam evleneceksem, bana layik bir gelinlik ve dügün ve balayi isterim.
Kayinvalide ne karisir. O kapalliysa kendi problemi? genclerin hayallarini yikmaya kimn hakki var?

Bu kadar çok takma. Baştan müdaheleyi kabul etmişsin sen farkında olmadan. Söz kıyafetine açık mı bu diyen annenin yanında nişanlının seni savunması gerekirdi bence. Eğer seni rahatsız etmiyorsa tolere et bunları. Benim de gelinliğime karışmaya çalıştılar ama direndim ve nişanlım da arkamda durduğu için istedigimi giydim. Çünkü bana ilk geldiklerinde benim nasıl olduğumu biliyorlardı ki ben de çok abartı giyen birisi değilimdir. Bir de her şeyinizden haberleri olmasına gerek yok. Balayı filan... Bunları siz aranızda halledin sorduklarında da ayarlıyoruz bir şeyler bakacaz endişelenmeyin diyin ve bildiğinizi okuyun. Nerden bilecekler ki sizin hangi otele gittiğinizi.

Kimin hakki var?
Neden genclik hayallerini yikmaya meraklisiniz böyle? Kapanan kapanir kime ne?
Ama bu kizcagiz kapali degil, ve oglu onu öyle seviyor, kaynana ne karisabilir hangi otele gideceklerini?
Neden yalan konusmasi gerekiyor oglunun? Demekki simdiden gelecekleri görünüyor, bu evlilik yürümez arkadasim. kim ne derse desin.
Ben evlenecegim kocamdan baskada kimse bana karisamaz ya.

Hayir hersey acik acik yapilsin, öyle yalanlarla evlilik kurulmaz.

bence nişanlısı her iki tarafıda idare etmeye çalısıo ve bu iyi bişey.
annesine yalan sölemesi evliliğin yürümüycegi demek deildir..
şimdiden tatsılzlık cıkmasın die ugrasıodur..
annnesinin dediği gibi söylenen otele gitmesi mi iyiydi yani?
burda nişanlısınıda kırmak istememiş.. bence iyi bir evlilik olucak inşallah
çünkü herşey erkekte bitio kızıda idare ediyosa annesinin her dediğini yaptırmıyosa daha ne denir ki..

Senin tam tersi durumunda olanlar da var mesela.
Eşinin annesi açık bir bayan oluyor, ama evlenmek istediği kız kapalı oluyor, bu durumda da kapalı gelin yadırganıyor.

Hiç sorun olmayacaktır diyemem, büyük sorun olmasa bile yadırgamalar mutlaka olacaktır.
Ama bu zamanla alışılabilecek bir durum, yeter ki kalp güzelliği olsun.
İnsanın dış görünüşü kalbinin de önüne geçemez ya.
Ben de kapalı biriyim, ama her zaman derim;
İslamiyetin temeli güzel ahlaktır, diğerleri onun arkasından gelir.

Kayınvaliden iyi niyetle, bu konuda sözler söyleyebilir, kapalılık konusuna seni
ısındırmak isteyebilir, kendine görev olarak görebilir başlarda.
Kayınvalidem hoca demişsin, eğer gerçekten anlamıyla kapanan, anlamıyla hocalık yapan
bir bayansa; kimseyi zorla kapatamayacağını bilir ve asla zorlamaz.
Bu işler gönül işleridir, dinde hiçbirzaman zorlama yoktur ki.

O tarz zorlama yapan insanlar, taktıkları başörtünün hakkını veremeyen insanlardır.
Kimse kapalıyım diye açık olanlara laf söyleyemez, söylerse de;
başındaki örtünün anlamı kalmaz.
Kimse kimseyle uğraşmasın, herkes yetişkin ve kendinden sorumludur.
Kayınvaliden olaki baskı yapacak olursa; bunları söylersin canım.

Başka sorunlarınız çıkmasın da inşallah, baş örtüsünün ciddi bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Belki kapanacaksın diye baskı yapmazlar canım ama emin ol laf sokarak da aynı şeyi dolaylı olarak yaparlar.Gerçi bu durum aileden aileye değişir.Benim halam kapalı ama kendisi açık gelin istiyorum demişti :))
Sen açıkça tavrını koy bi laf söylenirse de eşin müdahale etsin kulaklarını tıkarsın.Bu arada annemin başına da aynı şey gelmiş.Babam "ben onu böyle istiyorum" deyince babannemler susmuş

Ben öyle düşünmüyorum, gideceğiniz otele karışmaya hakları yok siz de yalan da söylemek zorunda değilsiniz.
Aynısı değil de benzerini yaşadım, ben evlenceğim şehre bir yıl önceden gittim (tayin) evimizi hazırladık ve ben orda kaldım tek başıma, düğünümüz olmadan bir hafta önce annemler geldi tabi benimle birlikte kaldılar düğünden iki gün sonra gideceklerdi.
Benim ailem düğün öncesinde bana ve eşime biz düğünden önce otele gidelim siz ayrı geçirmeyin dediler. Biz bir gün için ne olacak ayrı geçirebiliriz diye düşünmüştük, sonra o zaman siz değil biz otele gidelim dedik.
Eşimin akrabaları da düğün günü annemlerin onlarda kalması(kayınvalidemlerde) bizim de evimize gitmemiz gerektiğini söylediler. Otele gitmeyin sakın ilk gününüzü kendi evinizde geçirin dediler. Ben annemlere hadi siz onlarda kalın diyemezdim ki istemem de, sonuçta birbirlerini hiç tanımayan iki aile rahat edemezlerdi.
Sonra eşime dedim ki git sen düğün günü için bir otel ayarla, ben annemlere siz gidin biz evde kalıcaz diyemem dedim. O da gitti gizli saklı otel aradı onların haberi olmasın diye.
Sonra düşündüm benim hayatıma karışmaya ne hakları var ki, bizi bu kadar sıkmaya yalan söylemeye mecbur etmeye.
Eğer herhangi bir soru sorsalardı o konuyla ilgili sert bir şekilde gereken cevabı verecektim, zaten saklamadık söyledik otelde kaldığımızı ama birşey diyemediler keşke deselerdi.

Son düzenleme:
allah aşkına kayınvalidenize ne oluyo
ister açılırsın ister kapanırsın
buna bi başkası müdahale edemez ki...
nişanlınıza baskı kurun ki annesini fazla müdahale ettirmesin size...

Zaten karışmadıkları birşey kalmamış ki, karışır mı diye endişe ediyorsunuz.
Otele ayrı gidilecekmiş, sözde elbisenize karışmış, düğün istemiyormuş vs vs.
En önemlisi de nişanlınız sesini çıkarmamış, aman üzülmesinlermiş.
Peki evlenen siz misiniz, kayınvalide mi, niye o üzülmüyor, niye onun istedikleri oluyor.
Peki siz üzülmüyor musunuz, istediklerinizi yaşamayamadığınız için,
tabi aman kayınvalide üzülmesin, gelinin istekleri olmuş olmamış ne önemi var.
Ben evleneceğim sırada bu lafları çok duydum, aman annem üzülmesin filan.
Evlendikten sonra da hep aynı şeyler, şimdi ki aklım olsa bir tane bile istediklerini yapmazdım.
Ben şimdi çizgiyi bir çektim, o çekiş. Siz zamanında karar verin,
istediğiniz şekilde evlenmek sizin hakkınız, kayınvalidenizin değil.
Nişanlınız şimdiden isteklerinizi karşı tarafa net şekilde söyleyemezse işiniz zor.
Karşı tarafın kapalı olması ayrı bir olay, her kapalı aldığı açık geline karışmıyor,
benim eşimin tarafıda kapalıdır, ama gelinler açıktır, herkeste istediği yere gider tatilini yapar,
kimse de karışmaz. Ama sizinkiler şimdiden karışmaya başlamışlar.
Böyle yalan söyleyerekte, aman annemin gönlü olsun diyenlerden de bir hayır gelmiyor malesef.
Önce evleneceği, sevdiği, eşi olacak kadının gönlünü yapmayı öğrensin.

nişanlnız öyle ya da böyle idare etmeye çalışıyor. ama diyelim ki saklayamayacağı kesin bir durum çıktı. ne olacak. bu kadar kırılmasınlar diye uğraşan adam benim eşim nasıl istiyorsa öyle olur diye resti çeker gibi görünmüyor. bence size diyecek ki "bu seferlik idare et".
kaç kere bu seferlik idare etmeniz gerekecek o belli değil. karşı karşıya gelince net olmayacak nişanlınız. üzgünüm ama bence de zor yürür, genelde siz idare edip taviz verirseniz yürür. iyi düşünün.

kayın validemin bizden ayrı otele gidin diye bi isteği olmadı nişanlım öyle demiş sadece..düğün meselesi kayın validem kimsenin salon düğününe gitmiyor kimseninkine gitmeyipte oğlununkini salonda yapamaz değil mi dedi nişanlım o zamanlar çıkıyorduk bende evet dedim ve o zamanlar kabul etmiştim
elbise olayıda söyledir :
biz nişanlımla önceden gittik beğendik alacaklarımızı ertesi gün aileler geldi sırtı açık bir elbiseydi kayın validem bu biraz açık değil mi dedi bizde hadi iki tarafında gönlü olsun başka elbise bakalım dedik sonra bütün elbiseleri açık görünce kayın validem
ben böyle bilmiyordum hepsi öyleymiş beğendiğini al diye sonradan çok diretti ama benim suratım düşmüştü daha almadım..
otel olayında ise tamamen nişanlım suçlu kadının haberi yok
bir yandan onlara da hak veriyorum müslumanız sonuçta böyle davrandıkça kendimi suçlu hissediyorum
bir yandan da tamm kızım sen bilirsin demelerini bekliyorum zaten bitek kayın vlidem kyın pederim ne istiyorsa alsın yapsın diyor

daha fena ya. nişanlınız daha ailesi müdahale etmeden müdahale ediyor. zaten ailesi değil nişanlınız ne yapıyor o önemli. umarım her şey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…