Acil bakar misiniz. Hanımlardan görüş bekliyorum

Bence buradaki doktorlar çok fazla pimpirikli, ben yurtdışından geldim ve bundan önce iki hamileliğimi orda geçirdim ve bana hiç bir zaman ilişkiye girmeyin demediler, hatta aynen devam edin bir sorun yok dediler. Bizde son haftalara kadar aynı şekilde devam ettik hiç sorun yaşamadım. Şimdi üçüncü hamileliğim ve henüz doktora gitmedim, merak ediyorum ne diyecekler :)

İnanın sadece gebelikte değil her tanıda bu böyle her doktor farklı farklı konuşuyor. Doğal olarak bizim de dengemizi bozuyorlar.

Kimisi hiç bir şey olmaz güncel hayatına aynen devam et diyor, kimisi kesinlikle şunu şunu yapma diye sıralıyor...

Benim doktorum da direkt istediğini yiyebilirsin, cinsel ilişkiye devam edebilirsin, uçağa binebilirsin demişti. Gerçi sonradan kese görünümü bozuldu meğer boş gebelikmiş.

Eşim ilişkide çok tedirgin oluyordu ya bişey olursa diye, hatta boş gebelik olduğunu duyunca acaba ilişki yüzünden mi böyle oldu demişti. Gerçi alakası yokmuş boş gebelik bambaşka bir olaymış.

Sadece Kafa karışklığı yaratıyorlar işte.

Benim doktorum da Amerika'da görev yapmış sürekli, burada 2-3 yıldır çalışıyormuş. Hatta sürekli oranın şartlarından bahsediyordu.

Amerikada hamileler çok relax, Türk kadını çok pimpirikli acı yiyebilirmiyim diye bile soruyorlar demişti :)

Riskli gebelik ve ilişki ?
Tebrik ederim acelenizi .

Benimki gerçekten pimpirikliydi, ama son hafta sabah-akşam demişti :)
3 aydan sonra hep zararı değil yararı olacağını söyledi ama bir sorun yokken 13. haftaya kadar önermiyorum dedi üstüne basa basa.
Önemsemedik, ilişki sonrası kanamam oldu, ne kadar alakalı bilmiyorum.
O yüzden kişisel fikrim de ilk 3 ay çok dikkat etmekten yana.

Ilk 3 ay iliski önermiyorlar, sizin hem tehlikeli hem yeni neden ilisiye giriyorsunuz, ayrica doktor yat dediyse yat yapacak birşey yok cocugu istiyorsan gerekirse 9 ay kalkmayacaksin yazik günah
Hemde ne yazık vallahi,başka sebeplerden 26 aylık doğmuş bir bebek gördüm,nefes almaya çabalarken kocaman maskeyle,zar gibi karnı zorlanarak inip kalkıyordu,elleri civciv ayağı gibiydi.Günah yavrulara,serumlar hortumlar arasında aylarca yatıyorlar sonra..

şakamısınız allah aşkına..bir daha yapın bakalım aynı sancıyı çekecekmisiniz

Herşey bir tarafa kanama varken ( kanamayı geç lekelenme bile olsa) nasıl yapılır?
Böyle durumlarda elini eteğini herşeyden çeken hatta bacaklarını da karnına çekip cenin gibi yatan kadınlardanım .
Düşük tehliken var az sabır az hareket konusahibi

benimde 8 haftalikken kanamam oldu
İlişk
Ben 8 haftalikken yasadim kanamayİ banada progeston verdi bende fitil olarak 3 kez kullandim ama ilişkiye yasakladiyatmak zorundasm bebegin için şuan 14 haftaligim gayet iyi bebeğim kanamam yok

Benim hamileliğimde tsh değerim yükseliyordu aslinda hamilelik önceside vardi ve ben bunu doktora söylememiştim ilk 3 ay icinde doktorda sormamıştı 3. Atında doktora sordum kizdi boyle birseyi nasil söylemezsin die

Ee tabu bende hocam siz doktor olarak tahlilleri istemeniz lazim benmi diyim sen doktorsun ben mi sorayim illaki diyemedim

Şimdi senin doktorunda bu konuda bukadar cahil olduğunu düşünememiş demekki sen sormayınca ve kanamam ve düşük tehliken var agir kaldırma yat dinlen derken ordan anlaman gerekir die düşünmüş olabilir

Bu arada benimde bir kizim var ilk gebeliğin kimyasal gebelik olduğu icin kızımda düşük tehliken olmadığı halde 9 ay boyunca ilişki yasaktı yani bunun lohusaligiyla birlikte bir yil yapmadık Hatta doktorum ağdayı bile yasak etmişti tüy dokuculeri de sadece jilet kullan demisti aklınızda bulunsun

Teyzemde düşük tehlikesi olduğu hamileliklerinde düşük yaptığı da oldu doğurduysa oldu( ama iliskisiz) yani takdiri ilahi siz elinizden geleni yapın rabbim nasip ederse sen oynasana zıplasansa o bebek yaşar

Doktorun demesine gerek mi var? O demediyse sen sorucaksin. Karnindaki de bir can sonucta. Aklina ne takiliyorsa sormalisin. Yemeden icmecen gezmeden ne geliyorsa iste. Ama yatman gerek yatamiyorum diye birsey de kendini sartlandirma lutfen. Sen bebegin icin elinden geleni yapmalisin. Allah sana nasip etmediyse bile benim icim rahat cok dikkat ettim ama olmadi demeyi bil.

benimde geçen hafta bir miktar kanamam oldu. kanamam bir gün sürdü. buna rağmen doktorum 3 gün boyunca tuvalet dışında ayağa kalkmamam gerektiğini söyledi. 2 haftada ilişkiyi yasakladı. bence doktorunuza sorun siz yinede...

Hamile kadının üzerine gitmenin bir anlamı yok olan olmuş. Ayrıca düşük tehlikesi olan bir hastaya doktorun ilişki yasak diye söylemesi gerekiyor. Her şey hastanın aklına gelmez ki sorsum.ben doktora gidince not aldığım şeyleri bile bazen sormayı atlıyorum. Tabi kanama varken ilişki nasıl akla gelir bilemedim ama herkesin yaradılışı bir değil. İlacını kullanıp dinlenip tevekkül edeceksin. Allah tan başkası bilemez bir saniye sonrasını ama sen dikkat et.

Teşekkür ederim ılımlı yaklasiminiz icin

Teşekkür ederim ılımlı yaklasiminiz icin
Takma kafana yat dinlenme ben 14 haftaya girdim ve bol bol su iç ihmal etme sussuzlukta kanama yapio ilaclarinida saati saatina kullan yatamysn o ilaci agizdan alip ta uykuda yapablr sana ben ole kullandim 10 gün bunca yatmak için sersem gbi oluosn ama ben gbi durmayan biri ancak ole dayandi

Ama ilk doktorum fitil olarak al dedi. Normal alsam etkisi nasıl olur acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…