acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

dershane parasınıda dayım yazdırırken kendi ödedi zaten canım dayımların durumu iyi olduğu için yardım ediyorlar aylık 700 tl yolluyorlar 450 tl kira 250 de bize kalıyo düşün yani.

ay yok artık annenin emekli maaşı ve ayrı şuan çalışarak aldığı maaşı var bide annene söyleyecek söz bulamıyorum ne yapıyor bu kadar parayı hayret. dersane parası bile dayından helal olsun o dayıya
 

canım, bence belli bir miktar birikim yaptıktan sonra evlenebilirsin, sakıncası yok.
evliliği elbette bir kaçış olarak görmemelisin ama, kafanda birçok yönden anlaşabileceğin biri ise arkadaşın, evliliği annenin yüzünden geciktirmeye hiç gerek yok.
annelik hakkı çok kutsal elbette ama bu şartlarda annenin sana hakkını helal etmeme gibi bir lüksü yok. sen fazlasıyla fedakarsın. umarım güzel niyetinin karşılığını fazlasıyla alırsın, işlerin hep güzel gider, yolun açık olsun inş.
gelinin, damadın karşı tarafın ailesine bakma gibi bir zorunluluğu kesinlikle yok, evlat sadece anne babasından sorumlu. eşinden böyle bir şey beklemeye hakkı yok. şu an annenin 2 maaşı var bir de, sen vermesen bile seni sorumlu tutamaz, kira olmadıktan sonra aldığı para ona fazlasıyla yeter diye düşünüyorum.
kiranız 450 tl ise, çok pahalı bir semtte de yaşamıyorsunuz sanırım. annenin sözlerine kanma, mantığınla davran. sen zatan vicdanlı birisin, anneni zorda bırakmazsın. ihtiyacı olursa desteklersin gibime geliyor. burada parayı sever şekilde annen davranıyor. sen kararlı ol ve anneni de kırmamaya çalış. annenin kırılacağı varsa, bırak tavrını koysun ama hatasını kendi de anlar bence.
orta yolu bulacağınıza inanıyorum.
 
Son düzenleme:


Anneni kötülemediğim ve eleştirmediğim için sorun bende sanırım haklısın.
 
Kizma ama annen acgozlu bir kadin gibi geldi bana. Eve o kadar para girmese, muhtac olsa anlarim ama.. ne o oyle o bana baksin, bu bana baksin. hic sevmem baskalarinin sirtindan gecinen, baskasina yuk olan insanlari. hele ki durumu yerindeyken.
cok sinir bozucu bir durum, ben olsam resti cekerdim herhalde. huylu huyundan vazgecmez demisler, zamanla ne degisecek? hic. sanki birden basinizdan para yagacak degil ya, durum ayni olur. kavga dovus ona verecegm paraya ben karar verirdim sanirim, evliligi de planlardim. oyle uzaktan konusmasi da kolay ama ne bileyim, zor bir durum.
 

Dayımdan Allah razı olsun hiç desteğini esirgemez ama annemin böyle yaptığını bilse eminim vermez.
 

canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Ben annem için her fedakarlığı yapmaya hazırım. ne olursa olsun annemide kardeşimide aç açıkta asla bırakmam zaten. İnşallah anlar da huzurlu bir şekilde devam ederiz.
 

evet canım gerçekten çok zor bir durum ama ben üstesinden geleceğim sizinde desteğinizle çok teşekkürler.
 
su ana kadar okudugum en ilginç konulardan biri.yanlıs anlama seni kınamıyorum.ama sasırdım annenin tutumuna.ortada tuhaf bi durum var.biz babamızı kaybettik.annem abim ve erkek kardeşimle oturuyor.ne bulsa onu yiyor.eline üç kurus para gecse eve harcamaya calısıyor.abime vermeye calısıyor. bi geliride yok ne yazıkki. sizin annenizse sizin elinizden alıp yeminler ederek kenarda para yok diyor.sastım kaldım bu duruma.arkadasların bazıları anne kutsaldır falan filan demiş.elbette kutsaldır ama suda bi gercek.pembe gözlüklerin bazen cıkması gerek.
ben annenizin sizi hiç düşündügünü sanmıyorum üzülerek söylüyorum.
 

dediğini gibi Anneler her zaman kutsaldır. Ve hiç bir evlat annesinin kötülüğünü istemes ben annemi kötülemek için yazmadım içim rahatlasın destek alayım diye yazmıştım. Anladığınız için teşekkür ederim.
 

rica ederim.mesele suki anneniz sizi karsısına alıp kızım böle böle diye anlatmalı.kenara koyuyorum dese mesela.neden kafanızda soru işaretleri olusmasına müsaade ediyor?güvensizlik ve süphe uyandırıyor.anne evlat arasında para muhabbetinin bu noktada rahatsız edici bi durumu var ama sen annenin elinden para kacıran bi insan değilsin.hakkın larak kardeşinin ve senin geleceğinizin ne durumda oldugunu bilmek istiyorsun.
 

bence susman hata olmuş sen eğer o bu cümleleri kurarken senin daha da üste cıkıp bunun sebeplerini onu kırmadan anlatman ikna için çabalaman gerek.ne kadar haklıda olsan sakın unutma ama sonuçta o bir anne ne olursa olsun sakın onuda üzme
 

annemin üzülmesine bende dayanamam o yüzden hep sakin bir şekilde konuşuyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…