acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

evet canım ortada bişey var ama bunu çıkartacağım ortaya. bizde birine verdiğinden şüpheleniyoruz. ortada para yok diyince birden bağırıp ben paramı kaçırıyorum demesi garip.

bu cümle suçluluk psikolojisi işte :ssz:
ne olduğunu bulun.sabit bütün giderleri çıkarın,elinizde ne kaldığına bakın.. harçlıklara zam yapma zamanı gelmiş geçiyor ;)

bu cümle suçluluk psikolojisi işte :ssz:
ne olduğunu bulun.sabit bütün giderleri çıkarın,elinizde ne kaldığına bakın.. harçlıklara zam yapma zamanı gelmiş geçiyor ;)

:) kesınlıkle geçti bile canım. dün tüm gelir ve giderleri hesapladık tüm giderler çıktıktan sonra biriktirmek için elde kalan para 800 tl hemde giderleri fazla fazla yazmama rağmen. gece uyku uyuyamadım.

acaba ev almak içinmi biriktiriyor diycem ama daha ortada olmayan damattanda beklentı içine gırmesı tuhaf geldii bu düşüncemıde yıktı 3000bin az değil kırada ödemıyorsunuz gıyımde yok dıyorsunuz 1500 yeter aslında sıze yanı rahat rahat yeter geriye kalanıda bırıktırebılır annenızın sızden başka kımı varkı aslında gelenı gidenı harcananı size söylemesı lazım bence maaşınızı vermeyın sızınkı barı bırıksın

acaba ev almak içinmi biriktiriyor diycem ama daha ortada olmayan damattanda beklentı içine gırmesı tuhaf geldii bu düşüncemıde yıktı 3000bin az değil kırada ödemıyorsunuz gıyımde yok dıyorsunuz 1500 yeter aslında sıze yanı rahat rahat yeter geriye kalanıda bırıktırebılır annenızın sızden başka kımı varkı aslında gelenı gidenı harcananı size söylemesı lazım bence maaşınızı vermeyın sızınkı barı bırıksın

ben çalıştığımdan bu yana tüm maaşımı direk aldığım gibi annemın eline verıyordum düşünün hatta çalıştığım yer yemeği karşıladığı dönemde hiç para vermıyordu bana. işyerınde yemek kalkınca önce 100 verdi yeni yılda da 150 verdi oda benım zorumla. kardeşim hem okul hem dershaneye gidiyor. ona bile yol parasıyla birlikte 5 tl veriyor. Kafam allak bullak. Bakalım bu aydan sonra nasıl olacak.

evet canım ortada bişey var ama bunu çıkartacağım ortaya. bizde birine verdiğinden şüpheleniyoruz. ortada para yok diyince birden bağırıp ben paramı kaçırıyorum demesi garip.

aynen canim... Boyle tepki gostermesi garip.? Sanki itiraf ediyo gibi demis... Hesabi bundan sonra sen tut bakalim 7 yilda ne kadar birikememis gorursun... Cok dogru karar vermissin duruma gore ortaya cikar zaten ne oldugu.
sıkma canını hayirlisi olsun bundan sonra...

aynen canim... Boyle tepki gostermesi garip.? Sanki itiraf ediyo gibi demis... Hesabi bundan sonra sen tut bakalim 7 yilda ne kadar birikememis gorursun... Cok dogru karar vermissin duruma gore ortaya cikar zaten ne oldugu.
sıkma canını hayirlisi olsun bundan sonra...

İnşallah canım. Her şey düzelecek inşallah.

ben çalıştığımdan bu yana tüm maaşımı direk aldığım gibi annemın eline verıyordum düşünün hatta çalıştığım yer yemeği karşıladığı dönemde hiç para vermıyordu bana. işyerınde yemek kalkınca önce 100 verdi yeni yılda da 150 verdi oda benım zorumla. kardeşim hem okul hem dershaneye gidiyor. ona bile yol parasıyla birlikte 5 tl veriyor. Kafam allak bullak. Bakalım bu aydan sonra nasıl olacak.

doğrusunu yapıyorsun zaten öyle olması gerekırdı normal şartlarda annen dul bı kadın destek olman güzel olmuş ama annende var bı tutarsızlık nasıl hiç birikmez anlamadım ayrıca kıme verecekki parayı ne amaçla verecek bırıktırıyor olsa (bazı annneler gızler çok para ıstemesınler dıye )sızede söylemesı gerekır çünkü siz ondan para isteyen çocuklar değilsin daha çok destek olan çocuklarsınız bılmenız gerekırdı gerçekten çok şaşırdım konuna insan annesıyle böyle bı konuda yuzgöz olmak istemez ama başka çarenız yok nereye harcandığını bılmeye hakkınız var

Bence paranızı artık annenize vermeyin. Evin ihtiyaçlarını karşılayın gerisi de size kalsın. Bizim evimize de ayda o kadar para giriyor ama biz o parayla ev bile aldık. Bu kadar az harcayıp ortada hiç paranın kalmaması çok garip bence.

Ayrıca ben para mı kaçırıyorum demesi de suçluluk psikolojisi resmen. Ben yalan söylediğimde annem yalanımı anladığında da aynı cümleyi kurarım hep; "Ne yani ben yalan mı söylüyorum?"

Anneniz çalışıyor + bir maaşı daha var. Bunlarla mutfak masrafı ve bazı faturalar rahatça ödenir sanırım. sizin paranızla da kalan diğer faturalar ödense. Çok rahat birikim yapılır.
Ayrıca günlük 5 lirayla kardeşiniz ne yapıyor ? Hem yol parasıda içinde. Gün içinde birşey olsa başına birşey gelse parasız mı kalacak çocuk. Anneniz sizi hiç düşünmüyor.

Bence paranızı artık annenize vermeyin. Evin ihtiyaçlarını karşılayın gerisi de size kalsın. Bizim evimize de ayda o kadar para giriyor ama biz o parayla ev bile aldık. Bu kadar az harcayıp ortada hiç paranın kalmaması çok garip bence.

Ayrıca ben para mı kaçırıyorum demesi de suçluluk psikolojisi resmen. Ben yalan söylediğimde annem yalanımı anladığında da aynı cümleyi kurarım hep; "Ne yani ben yalan mı söylüyorum?"

zaten bana o cümleyi söylediği anda bişeyler olduğunu anladım canım.

Anneniz çalışıyor + bir maaşı daha var. Bunlarla mutfak masrafı ve bazı faturalar rahatça ödenir sanırım. sizin paranızla da kalan diğer faturalar ödense. Çok rahat birikim yapılır.
Ayrıca günlük 5 lirayla kardeşiniz ne yapıyor ? Hem yol parasıda içinde. Gün içinde birşey olsa başına birşey gelse parasız mı kalacak çocuk. Anneniz sizi hiç düşünmüyor.

kardeşim bana gelip ağlıyor. ben 1hafta işyerınde yemek yemeyip kardeşime para verdiğimi biliyorum.

valla şaştım kaldım bu duruma

bizimde evde annemde toplanırdı para
ama ne ihtiyacımız varsa karşılanırdı
ayrıyetten düğün yaptık peş peşe 2 tane ben evlendim sonra erkek kardeşim
ufak tefek borçla kapadık bunları yani birikim yapmıştı annem

bu şekilde olmayan damattan bile beklenti içinde olması büyük bi soru işareti
anneniz kaç yaşında kendine özen gösterir mi kendi ihtiyaçlarını eksiksiz karşılar mı?
belki ağır gelebilir ama hayatında biri olabilir mi?

yada şunu isteyin ondan bir ay boyunca nereye ne harcadıysa listelesin
inanıyorum ki o zaman aradaki açığı nereye sıkıştırmış ortaya çıkar
ki birikim yapıyorsa bile bunu sizden gizlemesi çok tuhaf
anneniz yok demeye kendini acındırmaya mı alıştı acaba ?

valla şaştım kaldım bu duruma

bizimde evde annemde toplanırdı para
ama ne ihtiyacımız varsa karşılanırdı
ayrıyetten düğün yaptık peş peşe 2 tane ben evlendim sonra erkek kardeşim
ufak tefek borçla kapadık bunları yani birikim yapmıştı annem

bu şekilde olmayan damattan bile beklenti içinde olması büyük bi soru işareti
anneniz kaç yaşında kendine özen gösterir mi kendi ihtiyaçlarını eksiksiz karşılar mı?
belki ağır gelebilir ama hayatında biri olabilir mi?

yada şunu isteyin ondan bir ay boyunca nereye ne harcadıysa listelesin
inanıyorum ki o zaman aradaki açığı nereye sıkıştırmış ortaya çıkar
ki birikim yapıyorsa bile bunu sizden gizlemesi çok tuhaf
anneniz yok demeye kendini acındırmaya mı alıştı acaba ?

annem kendi ihtiyacınıda karşılamaz. üzerine kıyafet almaz. 3 yıldır aynı kıyafet yenisi nasıl olur ancak yengem giymediklerini verir öyle giyer. yandaki markette peynir 6 tl arka mahallede peynircide 4 tl diye oraya gider.

hayatında biri varmı bilmiyorum ama bende şüpheleniyorum artık.

annem kendi ihtiyacınıda karşılamaz. üzerine kıyafet almaz. 3 yıldır aynı kıyafet yenisi nasıl olur ancak yengem giymediklerini verir öyle giyer. yandaki markette peynir 6 tl arka mahallede peynircide 4 tl diye oraya gider.

hayatında biri varmı bilmiyorum ama bende şüpheleniyorum artık.

canım bence sen bundan sonra sadece kardeşim ve kendi ihtiyaçlarımı karşılarım
evin geçimine zaten diğerleri yeter de ve 4 senedir bi ilişkin var bunun için kendi çeyizini hazırlamaya başla :)

gencecik çocuk sevgilisi var onunda bi gururu var
5 tl kime yetmiş bu zamanda yol parası dahil :19:
sen kardeşine sahip çık benim fikrim

canım bence sen bundan sonra sadece kardeşim ve kendi ihtiyaçlarımı karşılarım
evin geçimine zaten diğerleri yeter de ve 4 senedir bi ilişkin var bunun için kendi çeyizini hazırlamaya başla :)

gencecik çocuk sevgilisi var onunda bi gururu var
5 tl kime yetmiş bu zamanda yol parası dahil :19:
sen kardeşine sahip çık benim fikrim

çok haklısın canım. Bu kadar ezildiği varlık içinde yokluk çektiği yeter. İpleri elime aldım. çeyizimide yapıcam inşallah hayırlısıyla.

Bencede aldığpın maaşı mümklünse tam söyleme. Kendine ayır. Bu saatten belki zor ama bundan sonra zam farklarını söyleme 1000 alıyorsan 800 de. Kendine ayır. Sonra üzülen sen olursun. Çüğnkğ sanırım annen parayı seviyor. Yada zamanjnda çok parasızlık çekmiş eli daralsın istemiyor. Ama bu kadar da çocuklarının üstüne binmesi doğru değil. Anne Işte Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Onu Kırmadan Halletmenişn Tek Yolu Bu Görünmüyor

anneni takip etme $ansin varmi ?
içine kira girmeden 3000 tl yi nereye harciyo olabilirki ..
bu i$in dini yönünü ara$tir, annen kocan bakmadi diye hakkini helal etmeme gibi bi hakka sahipmi acaba dini yonden
giderse gitsin , karde$inde buyukdur zaten , siz kendinize bakabiriisniz herhalde
karde$inin okuluna daha çok varmi ?

sen bi yolunu bul takip et en mantiklisi bu, paralarin nereye gitigini ba$ka turlu bulamazsin
i$ yerinde dedikodu falan varmi diye bi ara$tir..

Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

Vallahi arkadaşım sözünü ettiğin kişi bir "anne".O sebepten dikkatli yorum yapmak lazım.
Belki de kadıncağız kıyıya köşeye geleceğinize yönelik para biriktiriyordur da size bilgi vermiyordur.Paranın harcanmasından çar çur olmasından korkuyordur.7 yıldır size hem anne hem baba olmaya çalışmış belli ki, babadan gelen bir gelirden bahsetmemişsiniz.Ben şahsen annemle ipleri koparmayı göze alamaz, 9 ay beni karnında taşıyan, iyi kötü bugünlere getiren kadını da fazla sorgulamazdım.
Kardeşiniz okulu bitirince evleniverin siz de ne olacak?Biz evlendikte n'oldu?
Kısaca annedir, benim var olmama vesile insandır, bana birşey olsa yine ilk onun canı yanar gibi düşünür, çok çok diklenmezdim anneme.

ekleme: bazıları annenin hayatında biri olduğundan şüphelenmiş! Yahu ne kadar kolay bir insanı hemen etiketlemek.Hemen başkası vardır onunla yiyordur, sizden para kesip demeye getirmek..Yazık.

Son düzenleme:
Bence birikim yapıyor anneniz.
Geleceği için , siz evlendikten sonrası için ama tabi bunu paylaşmalı.
Ortak karar dahilinde olmalı.
Bu şekilde gizli saklı , bu kadar sıkıntı içinde olmamalı.
Gelecek kaygısı taşıdığını düşünüyorum açıkçası

Back
X