acil yardımınıza ihtiyacım var

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
108
Merhaba arkadaşlar. Bir sebepten dolayı eşim ablamla konuşmuyor. Ablam bu aksam bizi yemeğe davet etti ve eşim gitmek istemiyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum ablama. Bana öneriniz ne olur? Bu konudan o kadar yoruldum ki artık sabrim da dayanacak gücüm de kalmadı. Arada kalmaktan yoruldum. Lütfen bana bir fikir verin.

Ablam konuşuyor. Eşim de mecbur kalınca merhaba diyor o kadar. Eşim haklı değil. Ablama gıcık oluyormus. Hayat tarzları farkliymis falan filan. Aslında uzun uzun anlayabilirim ama içi boş. Aralarında bi gerginlik olmuştu siyasi bi konu yüzünden bizde yemekteyken. O gün çok gergin geçti ve konuşmadılar bi süre. Sonra güya bayramda bir araya gelince baristilar yani sadece bayramlastilar. Ablam kus olmadiklarini zannediyor sanırım ama eşim hiçbir sekilde konusmak görüşmek istemiyor. Ablamin konuşması çok dikmiş. Ablamin esine de gıcık oluyormus. Enistem benimle tokalasmak istiyormus ben sadece elini sıkıyorum ama enistem daha yakinmis bizim hayat tarzimiza uygun degilmis. Saçma bi kıskançlık. Aileye yeni damat gelmesini mi kıskanıyor bilmiyorum. Icinden çıkamıyorum gerçekten. Sizinle paylastim ki belki bi fikir verebilirsiniz diye.

Edit: şimdi eşimin annesi aradı hiç arayip sormuyorsunuz diye sitem etti. Her haftasonu istisnasiz görüşüyoruz ve esim işte diye onu değil beni arıyormus. Ben simdi ne yapiyim esime ne deyim.
Ki kayinvalidem gorumcemin kayinvalidesenden şikayet ediyordu bana. Kizimla ayni şehirde olsalar her haftasonu çağırır diye. Kimse mi beni umursamiyor anlamadim ben bu isi. Şimdi esime bunları anlatsam bana bir ton bagirip annesini savunup evi kırıp dökecek adım gibi eminim.

Son düzenleme:
"bir sebep" haklı mı değil mi bilemiyoruz.. nasıl tavsiyede bulunalım? eşiniz konuşmazken ablanızın bundan haberi yok mu?

Aa Davetsiz bir misafir geliyormuş şimdi aradı de :)
Ama kısa sürede barıştır ki böyke zor durumda kalma

Şimdi “bir konu” dediğin hangi konu?

Kim haklı kim haksız?

Bunlar olmazsa olmaz ayrıntılar.

"bir sebep" haklı mı değil mi bilemiyoruz.. nasıl tavsiyede bulunalım? eşiniz konuşmazken ablanızın bundan haberi yok mu?
Ablam konuşuyor. Eşim de mecbur kalınca merhaba diyor o kadar. Eşim haklı değil. Ablama gıcık oluyormus. Hayat tarzları farkliymis falan filan. Aslında uzun uzun anlayabilirim ama içi boş. Aralarında bi gerginlik olmuştu siyasi bi konu yüzünden bizde yemekteyken. O gün çok gergin geçti ve konuşmadılar bi süre. Sonra güya bayramda bir araya gelince baristilar yani sadece bayramlastilar. Ablam kus olmadiklarini zannediyor sanırım ama eşim hiçbir sekilde konusmak görüşmek istemiyor. Ablamin konuşması çok dikmiş. Ablamin esine de gıcık oluyormus. Enistem benimle tokalasmak istiyormus ben sadece elini sıkıyorum ama enistem daha yakinmis bizim hayat tarzimiza uygun degilmis. Saçma bi kıskançlık. Aileye yeni damat gelmesini mi kıskanıyor bilmiyorum. Icinden çıkamıyorum gerçekten. Sizinle paylastim ki belki bi fikir verebilirsiniz diye.

Şimdi “bir konu” dediğin hangi konu?

Kim haklı kim haksız?

Bunlar olmazsa olmaz ayrıntılar.

Durumu ablana izah et.. Doğruca söyle. Yoksa her görüşmek zorunda kaldığınızda yalan söylemek zorunda kalırsın.
Onu da düşündüm ama eşimi savunabilecegim birsey yok elimde. Ayrıca aileme eşim istemiyor demek onların gözünde berbat bi durum. Yani esimi seçmiş olmak onun sözünden çıkmıyor olmak gibi.

sende gereksiz yere onun ailesine küs böyle soğuk davran. eşin neden derse gıcık biri de. dişe diş kana kan kızım

Reactions: anu
eşiniz insanları olduğu gibi kabul edemeyen biri galiba. ablanız bunun çok farkında değil. eşinizin böyle eleştirel baktığından haberi yok muhtemelen. eşinizle aileniz arasında iletişim kurmak için çabalamayın. olmuyorsa olmuyordur. ablanıza durumu açıkça anlatmanız da gerekmiyor. sadece, biraraya gelinmesi gerek durumlarda idare edeceksiniz. işimiz var sinemaya bilet almıştık vs vs..

sende gereksiz yere onun ailesine küs böyle soğuk davran. eşin neden derse gıcık biri de. dişe diş kana kan kızım
O asla birsey soyletmiyor ailesine. Bir kere haklı olduğum halde annesi hakkında birsey söyledim diye bütün günümü zehir etti. Sanırım ben bu denge işini beceremiyorum.

Bende benzer bi durum yaşadım. Ama senin yaptığın gibi olmaz... Yani her seferinde bir bahane. Önce ablana diyeceksin hatrim için idare et. Bu akşam gelmek istemiyor. Ben ikna ederim yakında huyuna gittikçe unutur düzelir falan. Sonra eşine diyeceksin evet sen haklısın ama aileyiz sonuçta ben konuşurum onunla dikkat eder biraz daha hem bende dikkat ederim, hatırım için tahammül et kırma beni diye. Yani iki tarafa da ağam paşam diyeceksin...

Eşiniz çok bencil ve kompleksli görünüyor buradan.

Ablanıza gıcık olması geçerli sebep değil. E o zaman ben de eşimin tüm sülalesine gıcık oluyorum, ben de onlarla görüşmeyeyim o zaman. Evlilik özveri demektir, gıcık olduğunuz kişilerle eşinizin hatırına görüşmek, sabretmektir.

Eşinizi karşınıza alın konuşun. bu durumun sizi çok mutsuz ve huzursuz ettiğini anlatın sakin sakin. Sizi seviyor mu diye sorun. Seven kişi böyle zor durumda bırakmaz eşini, bunu söyleyin.

Eşinizi mantıklı bir şekilde ikna etmeye çalışın. Ablanızın sizin için ne kadar kıymetli olduğunu ama eşinizin de aynı derecede kıymetli olduğunu söyleyin. Sizi hanginiz zor durumda bırakırsa ona olan sevginizin azalacağını kelimelerle hissettirin.

Ben senin ailene böyle yapsam hoşuna gider mi diye sorun.

Muhatabınız eşinizdir, bence ablanıza pek bir şey aksettirmeyin.

Teşekkür ederim. Beni idare etme durumu yipratiyor zaten. Aynen soylediginiz gibi eşim asla insanları oldugu gibi kabul edemiyor.

Şimdi şöyle bir şey var. Eşin ablanı sevmek zorunda değil, onunla görüşmek zorunda da değil. Ancak akraba bağlarının ki birinci dereceden olanların devamı için bazen katlanmak zorunda. Benim de eşimin ailesinden buna benzer insanlar var ve mümkün mertebe görmek istemiyorum. Ama ablan olduğu gerçeğini değiştirmez. Siyasi ve dini bakımdan farklı düşünüyor olabilirler. Sen de ailece görüşmeler yerine daha çok bireysel misafirlikler ayarlamaya çalış. Hem kadın kadına daha zevkli olur.

O asla birsey soyletmiyor ailesine. Bir kere haklı olduğum halde annesi hakkında birsey söyledim diye bütün günümü zehir etti. Sanırım ben bu denge işini beceremiyorum.
sen denge olayını beceriyosun canım da eşin de karısının ailesini istemeyen ve annesini karısı gibi gören ana kuzusu erkeklerden

Sakın sakın böyle bi durumda yapılacak iş değil. Konunun onun ailesiyle bi ilgisi yok ki.. Hem böyle yaparak iyice tepkisini artırırsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…