• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acill yardım

Bayanlar aileme soylemem lazim tanismaya gelmeleri icin suan 1 bucuk aydir gorusuyorz herhangi bir problem olmadi en buyuk cocuk evin aileside istiyor hemde annesi cok hevesli ama ben korkuyorum nasil olucak ne olacak hic bilmiyorum babam tanimadigi için problem yaratabilir birazda geri kafalidir babam yani vermekte istemez acikcasi

Ben anlamadım
Henüz sadece 1,5 aydır mı görüşüyorsunuz?

Bayanlar aileme soylemem lazim tanismaya gelmeleri icin suan 1 bucuk aydir gorusuyorz herhangi bir problem olmadi en buyuk cocuk evin aileside istiyor hemde annesi cok hevesli ama ben korkuyorum nasil olucak ne olacak hic bilmiyorum babam tanimadigi için problem yaratabilir birazda geri kafalidir babam yani vermekte istemez acikcasi
Korkmasan tuhaf olurdu zaten. 23 yaşındasın ve sadece 1,5 aydır görüştüğün biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsun hakkaten?

Ben durumunda korkacak bir sey gormuyorum.
Ben 23 esim 26 yasindayken 1.5 ayda evlilik karari aldik. 4. Ayda nisanlandik. Senemizde evlendik.
Hayatinin aski ise 1.5 ayda sorun yok. Ama suphelerin varsa dur dusun derim.
Ailesiyle ilk tanismayi disarida gerceklestir.
Sonra o senin ailenle tanissin.
Daha sonra bir gorusme ayarlayip babalari falan katin size gelsinler.
Sonra isteme olur.

Ama zaman kazanmak istiyorsan "sen bana suprizli evlenme teklifi yapmadin ne kiz istemesi ya?" Diyebilirsin.

Ya bazen oturup dusununce insanlar yillardir evli olduğu insanı bile taniyamiyor kimse tam anlamiyla gerçek yüzünü göstermiyor ki ayni evde yaşayınca cok iyi tanımış olursun iliski uzadikca bi monotonluk geliyor t amam evlilik icin 1,5 ay da karar vermek dogru değil belki ama bizim önümüzde zaten 3 4 ay var

Korkmasan tuhaf olurdu zaten. 23 yaşındasın ve sadece 1,5 aydır görüştüğün biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsun hakkaten?
Ne kadar gorusmem lazim evlilik karari için? Tamam bi bucuk ay gecerli bi zaman değil ama bunun için net bir zaman olduğunu da düşünmüyorum

Ne kadar gorusmem lazim evlilik karari için? Tamam bi bucuk ay gecerli bi zaman değil ama bunun için net bir zaman olduğunu da düşünmüyorum
Kişiden kişiye değişir belki bu zaman aralığı ama ben de 3-5 yıl çıkın demedim zaten. Sadece empati yaparak ben senin yerinde olsam en az bir 6 ay erteler, bu surede adamın karakterini gözlemlerdim diyorum. Uyumlumuyuz, başka insanlara, ailesine karşı nasıl, ilişkiden beklentileri neler vs. Hepsi aklına yatıyorsa sonra aileler tanıştırılır.

10 yıl evli kaldım, 7 yıl çıktım, ama adamı tanıyamamışım hikayelerine pek inanmıyorum şahsen. Çoğu kadın sinyalleri görmezden geliyor. Bekarsa evlenince değişir diyo, evliyse evliliğin avantajlarına bakıp amaan kimin kocası daha iyi diye geçiştiriyor vs.

Hayat senin tabi. Sadece sorduğun için fikrimizi söylüyoruz.

Kişiden kişiye değişir belki bu zaman aralığı ama ben de 3-5 yıl çıkın demedim zaten. Sadece empati yaparak ben senin yerinde olsam en az bir 6 ay erteler, bu surede adamın karakterini gözlemlerdim diyorum. Uyumlumuyuz, başka insanlara, ailesine karşı nasıl, ilişkiden beklentileri neler vs. Hepsi aklına yatıyorsa sonra aileler tanıştırılır.

10 yıl evli kaldım, 7 yıl çıktım, ama adamı tanıyamamışım hikayelerine pek inanmıyorum şahsen. Çoğu kadın sinyalleri görmezden geliyor. Bekarsa evlenince değişir diyo, evliyse evliliğin avantajlarına bakıp amaan kimin kocası daha iyi diye geçiştiriyor vs.

Yanlış anlama ters tepki vermedim. Zaten biz sözlenene kadar 6 ay gibi bir süre geçirmiş olucaz.
Ama ben onun tum bu karakterini gözlemlemek için onunla çok vakit geçirme fırsatım yok maalesef işte tanıyabildiğim mesajlasıyoruz en çok :/

Yanlış anlama ters tepki vermedim. Zaten biz sözlenene kadar 6 ay gibi bir süre geçirmiş olucaz.
Ama ben onun tum bu karakterini gözlemlemek için onunla çok vakit geçirme fırsatım yok maalesef işte tanıyabildiğim mesajlasıyoruz en çok :/
Yok ne demek, benimki de dayatma gibi olmasın. Sonuçta bu konularda tek doğru cevap yok. Dediğim gibi sadece empati yapıyorum, ben olsaydım diye... Aileler işine içine girdiği an her kafadan bir ses çıkıyor, olumlu veya olumsuz etkilenmek çok daha kolay oluyor. Bence hafta sonları falan buluşun, kalabalık ortamlarda görüşün. Mesajla olacak iş değil.
Bilmiyorum sadece 1 aydır tanıdığım birisi bana evlenme teklif etse, şahsen burada amaç evlenmenin kendisi,benim için değil, başka bir kız olsaydı da aynı davranacaktı diye endişelenirim. Yoksa ne bu telaş...
Bir de şimdi seni istemeye gelseler bu söz olmuyor mu zaten?
İnşallah hakkında en hayırlısı olsun. Bu arada annesi ile tanışmaya gitmemen çok isabetli olmuş bence. Hiç adı bile konulmamış durumlarda erkek tarafına gelmeler gitmeler olursa, sonra bunu kullanıyorlar. O evlenmeden bizden çıkmıyordu, dünden hevesliydi gibi vesaire.
Önce onların ailesinin sizin eve gelmesi gerekir.

Yok ne demek, benimki de dayatma gibi olmasın. Sonuçta bu konularda tek doğru cevap yok. Dediğim gibi sadece empati yapıyorum, ben olsaydım diye... Aileler işine içine girdiği an her kafadan bir ses çıkıyor, olumlu veya olumsuz etkilenmek çok daha kolay oluyor. Bence hafta sonları falan buluşun, kalabalık ortamlarda görüşün. Mesajla olacak iş değil.
Bilmiyorum sadece 1 aydır tanıdığım birisi bana evlenme teklif etse, şahsen burada amaç evlenmenin kendisi,benim için değil, başka bir kız olsaydı da aynı davranacaktı diye endişelenirim. Yoksa ne bu telaş...
İnşallah hakkında en hayırlısı olsun. Bu arada annesi ile tanışmaya gitmemen çok isabetli olmuş bence. Hiç adı bile konulmamış durumlarda erkek tarafına gelmeler gitmeler olursa, sonra bunu kullanıyorlar. O evlenmeden bizden çıkmıyordu, dünden hevesliydi gibi vesaire.
söylediklerinde çok haklısın fakat ben ailesini hiç görmeden az da olsa tanımadan kendi aileme tanısmaya davet edememki :/

Merhaba,
Herkesin fikirlerini bekliyorum bu konuda bana yardımcı olun güzel bayanlar.
23 yasındayım görüstüğüm biri var ama aılesini tanımıyorum sadece kendisini tanıyorum aynı iş yerinde çalışıyoruz. 3 ay sonra falan istemeye gelmek istiyor kardeşi askerden gelince. Ama benim ablamda ne biz onları nede onlar bizim ailemizi tanımıyor nasıl olacak diyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz ?
Bence ince aileler birbirini tanısın benim eski nisanlim da çok acele etti daha tanıştığımiz zamanlar evlilikten bahsederdi tanımadan doğru dürüst nisan yapmanın bedelini yeni ödüyorum .

Son paragrafınız o kadar haklı ki, inanın hiç duymam dediğim ailelerde ilk kavgada duydum böyle sözler.
Bence de erkeğin ailesi tanışmaya kızın evine gitmesi ilk daha uygun olacaktır. Sonra kız ailesi de iadei ziyaret yapar.
Kız istemeye kadar bu şekilde bir fikir edinilebilir.

Evlilik öncesi en az bir yıl diyorum ben.
Bu bir yıl istendiği gibi bölünebilir yalnız eğer mümkünse ilk 6 ay aileler pek olaya karışmasınlar. sonra söz nişan hızlı hızlı halledilir. Önemli olan bu bir yılda damat adayını tanımak ve de aynı şekilde kendini tanıtmak.

Back
X