- Konu Sahibi NeMeSiS98235
-
- #11.541
Ana yorumu alamadım ben yaa. Neden yapamazmışım onu söyle bakalım önce
Sonrasında gerçekten hanım kız gibi miyim oradan
Ana yorumu alamadım ben yaa. Neden yapamazmışım onu söyle bakalım önce
Sonrasında gerçekten hanım kız gibi miyim oradan
harbiden elmeyra avatara bakarak hanım dediysen hanımlık anlayışna hayran kaldım
ipek sana avatar topiklerini yolladım görmedınmı
cevap yok mu?.............
genç wertherin acılarını okuyan var mı?
goetheyi bilen biyografisini okuyanınız var mı?
bizim mahallede arkadaş olan 2 abla vardı. Biri Ayşe, diğeri Zeynep diyelim (isimler temsili)
Bunlar birlikte bir doğum günü partisine gidiyorlar ikiside evlenme çağında ve bekarlar,
Ayşe ablaya kuzenleri o partide bir çocukla tanıştıracaklar önceden haber veriyorlar, Ayşe ablada Zeynepe durumu söyleyip, sende gel birlikte gidelim diyor. Partiye geldiklerinde, kuzenleri ayşe ablayı çocukla tanıştırıyor, sohbetler ediliyor v.s. ayşe abla çocuğu beğeniyor. Eve gelirken Zeynep ablayla yolda konuşuyorlar yakın arkadaşı olduğu için fikir alıyor nasıl sence iyimi bana uyarmı v.s. diye. Zeynep abla, bence sana uymaz alkolda alıyor v.s. diyerek çocuktan vazgeçmesi yönünden olumsuz düşünceler aktarıyor.
Gel zaman git zaman Zeynep ablanın o çocukla sevgili olduğu ve evleneceği duyuluyor. Tabi ayşe abla çocuktan çok dostum dediği arkadaşının kazığına üzülüyor hazmedemiyor olayı. Zeynebe küsüyor konuşmuyorlar.
Zeynep ablada Ayşe abladan güzel kızdı şimdi doğrya doğru adamı tavlaması zor olmamıştır :)
Zeynep abla evleniyor çocukları oluyor mutlu giden evlilikleri 3. yada 4. yılında iken kocasıyla tatile giderken trafik kazası geçiriyorlar ve ölüyor her ikiside, geriye kalan öksüz bir çocuk
Ayşe ablada bu olaydan sonra evlendi, ve bazen bunları anlatıyor. Artık bu dünyada olmayan, aşk yaşamadığı flört etmediği birisi olsada yaşanılanları hazmedemiyor sanırım.
Sebatiye ablada hak etmediğini düşündüğü acıları yaşatan bu adamın yaptıklarını hazmedemiyor o yüzden arada aklına geliyor.
Burnu kaf dağında gezen Şaban, attan inmiş eşeğe binmiş gibi olmuş ya ona şaşırıyor işte.
Okumadığım için cahılll kalmayayım diye sessiz kaldım ben.
acı bı olaymışya uzuldum kader kısmet işte ayşe evlenseydı belkıde zeynebın yerıne o ölecektı kazada
ayşenın asıl üzüldüğü dost kazığıdır bence ama ölmüş gitmiş hayırla anamıyorsa hiç anmasa daha ıyı ama işte susamıyoruz bazen
hmmm
neyse diyeceğim şuydu ki
goethe gibi güçlü hayat dolu hayatı sonuna kadar yaşayabilen birinin böyle bir eseri 25 yaşında yazabilmiş olması beni çok düşündürmüştür.
goethe ki gittiği her yeri kültür şehrine dönüştürmüş hayatın efendisi denilebilecek biri
tam burhan dönemi, çoşkulu karışık saplantılı...
aslında goethe o kitabında içindeki weatheri öldürmüştür.
yani sebatiyenin içindeki weather de bir gün ölecek hem de benim ellerimle demek isteyecektim
kendimi kötü hissettim birden, bir baktım ne kötü bir tablo çizmişim.çok yanlış anlamaya musait bir işleyişle anlatmışım olayları.
sonra goethe tarafımı hiç ortaya çıkarmamışım.hep wertheri çıkarmışım
:84: :84: :84: :84: :84: :84:
hmmm
neyse diyeceğim şuydu ki
goethe gibi güçlü hayat dolu hayatı sonuna kadar yaşayabilen birinin böyle bir eseri 25 yaşında yazabilmiş olması beni çok düşündürmüştür.
goethe ki gittiği her yeri kültür şehrine dönüştürmüş hayatın efendisi denilebilecek biri
yani sebatiyenin içindeki weather de bir gün ölecek hem de benim ellerimle demek isteyecektim
kendimi kötü hissettim birden, bir baktım ne kötü bir tablo çizmişim.çok yanlış anlamaya musait bir işleyişle anlatmışım olayları.
bizim mahallede arkadaş olan 2 abla vardı. Biri Ayşe, diğeri Zeynep diyelim (isimler temsili)
Bunlar birlikte bir doğum günü partisine gidiyorlar ikiside evlenme çağında ve bekarlar,
Ayşe ablaya kuzenleri o partide bir çocukla tanıştıracaklar önceden haber veriyorlar, Ayşe ablada Zeynep e durumu söyleyip, sende gel birlikte gidelim diyor. Partiye geldiklerinde, kuzenleri ayşe ablayı çocukla tanıştırıyor, sohbetler ediliyor v.s. ayşe abla çocuğu beğeniyor. Eve gelirken Zeynep ablayla yolda konuşuyorlar yakın arkadaşı olduğu için fikir alıyor nasıl sence iyimi bana uyarmı v.s. diye. Zeynep abla, bence sana uymaz alkol alıyor v.s. diyerek çocuktan vazgeçmesi yönünden olumsuz düşünceler aktarıyor.
Gel zaman git zaman Zeynep ablanın o çocukla sevgili olduğu ve evleneceği duyuluyor. Tabi ayşe abla çocuktan çok dostum dediği arkadaşının kazığına üzülüyor hazmedemiyor olayı. Zeynebe küsüyor konuşmuyorlar.
Zeynep ablada Ayşe abladan güzel kızdı şimdi doğrya doğru adamı tavlaması zor olmamıştır :)
Zeynep abla o adamla evleniyor , çocukları oluyor mutlu giden evlilikleri 3. yada 4. yılında iken kocasıyla tatile giderken trafik kazası geçiriyorlar ve ölüyor her ikiside, geriye kalan öksüz bir çocuk
Ayşe ablada bu olaydan sonra evlendi, ve bazen bunları anlatıyor. Artık bu dünyada olmayan, aşk yaşamadığı flört etmediği birisi olsada yaşanılanları hazmedemiyor sanırım.
Sebatiye ablada hak etmediğini düşündüğü acıları yaşatan bu adamın yaptıklarını hazmedemiyor o yüzden arada aklına geliyor.
Burnu kaf dağında gezen Şaban, attan inmiş eşeğe binmiş gibi olmuş ya ona şaşırıyor işte.
hmmm
neyse diyeceğim şuydu ki
Vay be ne hikayeler var..
Yani insan sadece filmlerde sanıyor. Ben de bir tane anlatayım alakasız da. Hemen bizim yan komşumuz. Kadın evli ve sözde emlakçıda çalışıyor bir kızı var adı ayşe olsun. Adam da memur… akıllı adam karısına deli gibi aşık ama hiç gidip görmüyor iş yerini nedense. Kızı 5 yaşına geliyor ve bir gün adama bir telefon. Ayşe senin kızın değil benim kızım. Çekil aradan alacağım onları diye. Adam inanamıyor karısına sorunca itiraf ediyor. Meğerse emlakçı diye gittiği yer eşinden önceki sevgilisiymiş. Çocuk da onunmuş. Eşi yine de DNA testi yaptırıyor ve gerçekten onun değilmiş. Kadın kızını alıp gidiyor adam hala arkadan 5 yıldır kızı sandığı ayşeyi sayıklıyordu. Şimdi evlendi mi bilmiyorum.
abla yıllarını vermişsin o bile gereksizmiş cahil zamanına gelmiş
şimdi o adamı düşünüp konuşup geçirdiğin 1-2 dk bile israf
goethe wertheri anlatırken kendini unutmuş sende unutma
bana goethe derseniz bundan sonra sevinirim :84:
Vay be ne hikayeler var..
Yani insan sadece filmlerde sanıyor. Ben de bir tane anlatayım alakasız da. Hemen bizim yan komşumuz. Kadın evli ve sözde emlakçıda çalışıyor bir kızı var adı ayşe olsun. Adam da memur… akıllı adam karısına deli gibi aşık ama hiç gidip görmüyor iş yerini nedense. Kızı 5 yaşına geliyor ve bir gün adama bir telefon. Ayşe senin kızın değil benim kızım. Çekil aradan alacağım onları diye. Adam inanamıyor karısına sorunca itiraf ediyor. Meğerse emlakçı diye gittiği yer eşinden önceki sevgilisiymiş. Çocuk da onunmuş. Eşi yine de DNA testi yaptırıyor ve gerçekten onun değilmiş. Kadın kızını alıp gidiyor adam hala arkadan 5 yıldır kızı sandığı ayşeyi sayıklıyordu. Şimdi evlendi mi bilmiyorum.
ben hiç o gözle okumadım.bir kusurunu düzeltir gibi yazmış.bak önce kendin oku ne kadar acınacak haldesin ve sonunda zayıflığından ölümü seçtin gibi :84: :84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?