- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi NeMeSiS98235
-
- #12.041
Gerçekten bir şey soracağım size. Kişiliklerin isimlerden etkilendiğine inanır mısınız?
ben inanıyorum ha örneğiyle karşılaştınmı dersen karşılaşmadım ama inanıyorum ileride kızım-oğlum olduğunda ona göre koyacağım ismini,
o değilde benim çilem diye bi tanıdığım var bi insan neden o ismi koyar ki kızına
ben inanıyorum ha örneğiyle karşılaştınmı dersen karşılaşmadım ama inanıyorum ileride kızım-oğlum olduğunda ona göre koyacağım ismini,
o değilde benim çilem diye bi tanıdığım var bi insan neden o ismi koyar ki kızına
Ben de çok inanırım. Çevremde de baya denedim yani. Gerçekten etkileniyor. Ben de o niyetle koymuştum kızıma isim.
ben inanırım.bunu kendi adımda da gördüm çocuklarımda da görüyorum.isim seçmek çok öenmli aslında.
slm konuya dalıyorum
çilem de pek dertli bi isim ama benım bı tanıdığımın adı çimenhatta daha sonradan öğrendım asıl adı çimengül müşte kısaltmışlar arkadaş arasında çimen dıyorlarmış resmen gülü de ekleyip tüy dıkmışler
erkek isimlerinde şu doruk ve berkutay isimlerine anlam veremıyorum kuzenlerım koydu bu isimleri
Evet mesela bir de toprak ismi çok kullanılıyor şu sıralar. Bana huzursuzluk ve negatif his veriyor bu isimler. Bir de özenti olanlar var. Paris hiltondan esinlenip, İstanbul, kürdistan koyanlar da var ya yuh diyorum.
slm konuya dalıyorum
çilem de pek dertli bi isim ama benım bı tanıdığımın adı çimenhatta daha sonradan öğrendım asıl adı çimengül müşte kısaltmışlar arkadaş arasında çimen dıyorlarmış resmen gülü de ekleyip tüy dıkmışler
erkek isimlerinde şu doruk ve berkutay isimlerine anlam veremıyorum kuzenlerım koydu bu isimleri
2. kez anne olursam sultan, kıvanç, paşa favori isimlerim.
hadi bana o zaman anlamı güzel çok yaygın olmayan kolay söylenen bir kız için isim söyleyin..
cidden bulamıyorum..
cidden yuh okan bayülgen koymuştu galiba istanbulu kürdistan cidden yuh yok türkiye koysunlar bari
benim lisede vardı çimen diye bi kız, bide soyadı çimen olan bi erkek vardı illa evlenin diyoduk kızın adı soyadı çimen olsun diye çocukluk işte
berkutayı duymamıştım doruğu duydumda bizim bi tanıdığın ismi güvercin ananem yaşlı tabi karıştırıyodu hep kumru derdi kadınayok baykuş
tuğsem ve tuanayı seviyorum ben cennetteki ilk su damlasımıydı neydi anlamı
ama ben kızım olursa adını nisa koymayı çok istiyorum çok masum geliyo bana b u isim
evet böyle partizan isimler verip çocuğun geleceğini etkiliyorlar. Hakim kabul etmemiş kürdistanı da helin yapmış..
AIHM gideceklermiş.
Bir de adamın 3 tane oğlu varmış. İsimlerini Polat, Abdülhey, Memati olarak değiştirmek üzere mahkemeye başvurmuş. Kabul edilmemiş.
En ilginç olanı geçen gün okudum. 4 tane oğlu olmuş. Adam Bismil-lahi-rahmi-rahim koymuş. Her birine hecelemiş yani. Allahım ne insanlar var. Ya 4. Erkek olmasaydı eksik kalacaktı besmele.
benım bı arkadaşın annesının adıda ayvaydı
böyle ısımmı olur neden koymuşlar dıye sorduğumuzda bır suru çocuğu olmuş hepsıne ayrı ayrı isimmi düşüncekler dıyordu
maksat heceleme tamamlansın 4. kız olsada rahim koyarlardı herhalde ,
hani oluyo ya adam oğlu olsun istiyo ama kızı oluyo erkek ismi koyuyo falan ay bazen çok saçmalıyolar ya
bide anane babanne ismi koyulmasın agıcık oluyorum kardşeim öylemi saygı oluyomuş saçmalıktan başka bişi değil
yeni anne baba olucak insanlar için isim seçme olayı ayrı bi heyecan verici bence niye mahküm ederlerki insanı
tuğsem ve tuanayı seviyorum ben cennetteki ilk su damlasımıydı neydi anlamı
ama ben kızım olursa adını nisa koymayı çok istiyorum çok masum geliyo bana b u isim
Seninkilerin adı ne? Neye göre seçtin yani isimleri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?