AdAm OLaCaK KıZLaR...

Evet mesela bir de toprak ismi çok kullanılıyor şu sıralar. Bana huzursuzluk ve negatif his veriyor bu isimler. Bir de özenti olanlar var. Paris hiltondan esinlenip, İstanbul, kürdistan koyanlar da var ya yuh diyorum.

slm konuya dalıyorum

çilem de pek dertli bi isim ama benım bı tanıdığımın adı çimen hatta daha sonradan öğrendım asıl adı çimengül müşte kısaltmışlar arkadaş arasında çimen dıyorlarmış resmen gülü de ekleyip tüy dıkmışler

erkek isimlerinde şu doruk ve berkutay isimlerine anlam veremıyorum kuzenlerım koydu bu isimleri

2. kez anne olursam sultan, kıvanç, paşa favori isimlerim.

Evet mesela bir de toprak ismi çok kullanılıyor şu sıralar. Bana huzursuzluk ve negatif his veriyor bu isimler. Bir de özenti olanlar var. Paris hiltondan esinlenip, İstanbul, kürdistan koyanlar da var ya yuh diyorum.

cidden yuh okan bayülgen koymuştu galiba istanbulu kürdistan cidden yuh yok türkiye koysunlar bari

benim lisede vardı çimen diye bi kız, bide soyadı çimen olan bi erkek vardı illa evlenin diyoduk kızın adı soyadı çimen olsun diye çocukluk işte

berkutayı duymamıştım doruğu duydumda bizim bi tanıdığın ismi güvercin ananem yaşlı tabi karıştırıyodu hep kumru derdi kadına yok baykuş

hadi bana o zaman anlamı güzel çok yaygın olmayan kolay söylenen bir kız için isim söyleyin..
cidden bulamıyorum..

Son düzenleme:
2. kez anne olursam sultan, kıvanç, paşa favori isimlerim.

benım hep oğlum oluyor ikiz gebelik yaşamıştım ıkısıde erkektı sonra yıne oğlum oldu sanırım yıne oğlum olur hiç kız ismi düşünmedim bu yuzden ama seçenek çok kızda aklı karışıyor insanın ece ebru irem bu isimleri seviyorum ama ben hamıle kalırsam yıne oğlum olucandan yufus ege ddüşünüyorum oğlumun isminede yakın bı eskı bı yenı sonra ekşimesınler başıma

hadi bana o zaman anlamı güzel çok yaygın olmayan kolay söylenen bir kız için isim söyleyin..
cidden bulamıyorum..

tuğsem ve tuanayı seviyorum ben cennetteki ilk su damlasımıydı neydi anlamı

ama ben kızım olursa adını nisa koymayı çok istiyorum çok masum geliyo bana b u isim

cidden yuh okan bayülgen koymuştu galiba istanbulu kürdistan cidden yuh yok türkiye koysunlar bari

evet böyle partizan isimler verip çocuğun geleceğini etkiliyorlar. Hakim kabul etmemiş kürdistanı da helin yapmış..
AIHM gideceklermiş.
Bir de adamın 3 tane oğlu varmış. İsimlerini Polat, Abdülhey, Memati olarak değiştirmek üzere mahkemeye başvurmuş. Kabul edilmemiş.
En ilginç olanı geçen gün okudum. 4 tane oğlu olmuş. Adam Bismil-lahi-rahmi-rahim koymuş. Her birine hecelemiş yani. Allahım ne insanlar var. Ya 4. Erkek olmasaydı eksik kalacaktı besmele.

benım bı arkadaşın annesının adıda ayvaydı

böyle ısımmı olur neden koymuşlar dıye sorduğumuzda bır suru çocuğu olmuş hepsıne ayrı ayrı isimmi düşüncekler dıyordu

ama ben kızım olursa adını nisa koymayı çok istiyorum çok masum geliyo bana b u isim

bu cennetteki il bişi olayını duyduğum anda nemişin kocasının dediği geliyor

cehenneme atılan ılk odun

maksat heceleme tamamlansın 4. kız olsada rahim koyarlardı herhalde ,

hani oluyo ya adam oğlu olsun istiyo ama kızı oluyo erkek ismi koyuyo falan ay bazen çok saçmalıyolar ya

bide anane babanne ismi koyulmasın agıcık oluyorum kardşeim öylemi saygı oluyomuş saçmalıktan başka bişi değil

yeni anne baba olucak insanlar için isim seçme olayı ayrı bi heyecan verici bence niye mahküm ederlerki insanı

benım bı arkadaşın annesının adıda ayvaydı

böyle ısımmı olur neden koymuşlar dıye sorduğumuzda bır suru çocuğu olmuş hepsıne ayrı ayrı isimmi düşüncekler dıyordu

yok artık yaaaa, e yapmasınlar o zaman zor geliyosa bi isim koymak bile çocuk kendiliğinden pırtılıyo sanki

masa sandalye koyaylarmış bari

hayır ayva yerine kiraz daha bi kulağa hoş geliyo iyi karpuz koymamışlar

bugun muge anlıda izledim babalarını arıyorlar ıkı erkek kardeş bırının adı canan bırının şenay

yazık yahuu hadı bırınınkkini mahfettını diğerını ellemeseydın

Benim tanıdığım tüm Kadirler çok zeki.
Mehmetler çok dingin, biraz pişkin ama saygın.
Deryalar kesin psikolojik sorunlu.
Esralar çabalı.
Özlemlere kesinlikle birileri hayatı boyunca özlem çekiyor.
Aklıma gelenler bunlar.
Ama almina, Aleyna gibi isimleri sevmiyorum.

ya bide şey var..
mesela ablamlarda filan yaşadk..
büyüklere isim söylüyosun hemen bişeye benzetiyolar..
geçen komşuya israyı söyledim..o ne öyle israfilin yarıda kalmış hali gibi dedi:))
sonunda ayşe Fatmaya karar vericem galiba:))

Seninkilerin adı ne? Neye göre seçtin yani isimleri?

bizimki ortaya karışık oldu biraz :) iki isimleri var..biri benim hayalim olan bir isimdi diğerini annem koydu..öbür oğlumun ilk ismi eşimin hayali olan bir isimdi onun ikinci isimini de k.validem koydu ki ben o ismi aynı zamanda rüyamda görmüştüm..yani hem hayallerimizdeki isimleri hem de annelerimizin istediği isimleri koymuş olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…