Adamın benden tek beklentisi makine gibi doğurmam

Offffff bu sığ düsunceli insanlardan varmı hala.....

Mühendis olacam diye anfi sıralarinda dirsek çurütüceğinize keske annenizin dizinin dbinde oturup biraz terbiye ögrenseydiniz.

Bir kadin bir kadini nasil asagiliyabiliyor ya anlamiyorum.Yani asagladigini saniyor aslnda kndini ifsa ediyor.

Bu durumdan kurtulmak istiyorsaniz esinize msj inizi okutun eminim bu zihniyetteki bir bayandan bir çoçuk daha asla istemiyecektir....

Çok ilkokul mezunu tanıdığım var ama en fazla 3 çocuğu var. Hepsi de eğitimini dışardan tamamladi-tamamliyor. Diploma eğitimli olmak için kıstas degildir. Diploma meslek için vardır.
Ayrıca çok çocukla cahillik arasında da hiç bir bağ yok bence. Bakabiliyor egitebiliyorsa istediği kadar cocugu olsun...

Ne cok baltalamissiniz konuyu ya ne gocunmussunuz ilkokul lafina. Bu kadar agiriniza gidiyorduysa gidin okuyun tutan mi var. Konuya odaklanmayip o lafa takili kalan herkesin aklı gidik ha haberiniz olsun.
Herkes okuyacağı kadar okumuş zaten.Ev hanımının sanki çok alt tabaka, çok cahil olduğunu belirtir gibi yazmış konu sahibi.Benim annem de ilkokullu ev hanımı.Ne olmuş yani?
Bu kadar kişinin aklı gidik.İyi ki bir siz akıllısınız.

Bir önceki konunuza baktım. Sanırım sizi daha sevgiliyken aldatan adamla evlenmişsiniz. Param var işi bırak demiş bırakmışsınız. Allah akıl fikir versin.

Bu arada evet, cehalet ve cocuk sayısı dogru orantılı. Öğretmen arkadasım hep derdi üniversite mezunu velilerimin çocukları bir iki taneyken, ilkokul mezunu velilerim en az 4-5cocuk sahibi diye. Bu, maalesef doğru.

İlkokul mezunu olmak ayıp değildir
Benim annem de ilkokul mezunu dolayısıyla kimse eğitiminden dolayı kimseyi aşağılayamaz

Ancak ne ilkokul mezunları var üniversitelilerden ala demek (tabi ki istisnalar olabilir, insani değerler ayrıca değerlendirilir) arabeskliktir! Bizim insanımızdaki klasik ben de yoksa kötüdür modudur ki yanlıştır
Böyle inanıyosanız çocuklarınızın üniversite mezunu olmaması için de çok kasmayın da görelim

Şöyle ki, bu zamanda okumamak imkansız artık herkes iyi kötü üniversite mezunu. Bu zamanda bir insan ilkokul mezunuysa bir durur düşünürüm.

Lakin anne babalarımızın kuşağında fakir aile yüzünden okula gidemeyen çok. Anneannemim kuşağındaki tüm kadınlar ilkokul mezunu evhanımı, benimki de dahil olmak üzere. Lakin kadının kafa yapısı modern, asla kocasının arkasında olmayı, evlilikte ikinci planda olmayı kabul etmez. Canavar gibi bir kadın, çünkü karakteri böyle bir erkekten dayak yemeyi gectim yere yatırır adamı çiğner. Hakaret asla kabul etmez karşılığını verir.Saygisiz bir insan da degildir, misafire akrabaya hurmeti coktur cevresinde buyuk saygi gorur.

Benim eleştirdiğim nokta genel olarak, üniversite mezunu kadınların koca koca diye ezilmenin, 2.sınıf olmanın her türüne evet demeleri. Adam başkasına gitmesin diye utanmasa ayağını öpecekler. Senin elinde maddi imkan varsa o zaman kimseye eyvallahın yoktur kardeşim, toplumda da evliliğinde de dimdik durursun. Maddi manevi imkanı olmasına rağmen koca sevdasindan her türlü saçmalığı kabul eden kadınlara çok kızıyorum. Biraz omurganiz olsun kardesim.

Dağ gibi sapasağlam karakterli, egilip bukulmeyen kadın benim saygımı kazanır. Benim kız evladım olsa, diplomalı kezban olacağına, canavar gibi bir ilkokul mezunu olmasını tercih ederim gerçekten. Beni gururlandıran para pul karıyer vs olmaz, dimdik duran bir evlat olur.

not: Ne evkadiniyim, ne ilkokul mezunuyum, ne de maddi manevi siddet goruyorum taraflardan hicbiri degilim yani:) Tamamen tarafsiz yazdim.

Tabi ki, yani çocuk sayısıyla eğitim seviyesi ülkemizde ilişkili. Yüksek eğitimli insanların daha az çocuğu var. 4 çocuklu PhD göremezsiniz.

Konudan sapmayayim ama ulkemiz nufus planlamasi yapmali. Onun yerine devlet buyukleri cahilce 3 cocuk yapin 5 cocuk yapin diyorlar. Kaynaklarimiz 80 milyonu besleyemiyor. Iş yok, işsizlik dizboyu, istihdam yok, tarım politikası yanlış yiyecekler bile ithal ediliyor. Bu tabloda, Çin'dekine benzer devet eliyle bir nüfus planlaması yapılmalı mutlaka. Çok çocuk iyi bir şey değil, plansız nüfus artışı cehalet.

Söylediklerinize katılıyorum zaten ben de insani değerler hariç tutulur diye belirttim
Günümüzde lise eğitimi bile veremeyen üniversiteler açılıyor üniversite mezunu olmak kriter değil
Ancak dediğiniz gibi ilkokul mezunu olmakta çok ekstrem bir sebep yoksa normal bir durum değil

Tekrar şuna da dikkat çekeyim sürekli üniversite mezunu olmayanların " aman ne var ki canım ben cebimden çıkarırım" lafı da komik oluyor

Okul konusuna girmek istemiyorum. Türkiye diplomalı işsiz dolu herkes üni mezunu artık neye dayanarak yüksek tahsilin size ayrıcalık vermesi gerektiğini düşünüyorsunuz anlamıyorum (yüksek lisans mezunuyum). Ve benim asıl değinmek istediğim nokta kaç çocuk sahibi olacağına eşler beraber karar verir biri değil. Siz iki yeter dersiniz adam altı ister dört tane yaparsınız. Eşiniz hayata bir kez geliyor siz gibi ve daha çok çocuk istiyorsa bu konuşup anlaşıp sizin de yumuşamanızı gerektirebilecek bir durum bence. Hem adam maddi manevi hiçbir şeyi kısıtlamıyormuş sizden. Bakıcı vs desteği de sunmuş. Ben böyle eşe 10 tane doğururdum. (kendi eşim de iyi maddi imkanı çok olmasa da, çocuğum olsa kocama 20 bile doğururum yeter ki istiyorum desin) kadın için doğum annelik doğal olmalı 1-2 gibi kısıtlamalara inanmıyorum ben.

Tabi ki çok haklısınız. Gelsin çıkarsınlar o zaman :) Egitim seviyesinden gocunan insanlar gitsin universiteye onlari tutan yok.

Durmayın yapın 5-6 çocuk o zaman

Her sene hamilelik vücudunuz tükensin , kalsiyum depolarınız boşalsın, dişlerinizi kaybedin kanal tedavisinde takma diste surunun, kemikleriniz zayıflasın, 60 yaşında böbrek/kalp yetmezliğinden ölün

5-6 çocuk yapan kadınlar anneannelerimizin hayat, sağlık kalitelerine bakın ondan sonra burda gelin doğurabildiğin kadar doğurmayı insanlara övün. İnsan vücudunun üreme kapasitesi sınırlı, bir nokatdan sonra annenin vücudu tükeniyor

1-2 çocuk yeter size kim dediyse de inanın bence kendi sağlığınız için

Ulke ekonomisinden bahsetmek bile istemiyorum. Siz mutlu mutlu ureyin diye diger insanlar fakirlesiyor. Neyse ekonomiden bahsetmeye hic gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…