- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
- Konu Sahibi siderolites
-
Bundan sonra hızla büyür, benim 14-15. Haftada çıkmaya başlıyor 22 den sonra birden hızla büyüyor şuan Kocaman oldu ki çocuk zaten 1 kiloyu geçmiştir 26. Haftada gittiğimde 850 g dıbizde de 3 klima var. hepsini açıorum temizlik yaparken dura kalka soğuk yere gire çıka yapıorum başka türlü mümkün olmuyor. benim daha karnım da çıkmadı. öyle koca karınla nasıl olacak bakalımm. kestiremiorum da hangi ayda büyüyecek karnım
Adananın havasına da alışkın değilsin ya ben ona da bağladım. Biz hep yazı böyle geçirdiğimiz için kabulleniş var bizde. Ama haklısın tabi ağırlaşmak da ayrı bir şey getirecektir. Neyse ki benim doğum kasıma geliyor biraz umutluyum daha rahat olurum son dönemde diye :) hazırlıklar konusunda ne yaptın? Gidebildin mi çarşıya? Ben birazdan sabunlarımı göndereim size :)B breakfast canım hamile olmakla cok alakası var 3. trimesterın zorlukları bunlar yaza gelmesi de cabasıbenim 34. haftam ilerleyen haftalar da ateş basmaları daha net hissediliyor klimalı ortamda bile cok zor . zaten kocaman hissediyo insan üstüne bi de şişlikler ve eklem agrıları benim de 2 hafta önce basladı :) bu haftalara kadar rahattım bakalım bundan sonra nler olcak ama bebişime kavusmama az kaldı hepsine deger :))
Kendim yaptım canım :) bence akformdan gitmeden sipariş ver sabun içine siniyorsa. Tek kalıpla yapması çok uzun sürüyor çünkü son ana bırakma. Sabunun donma süresi var kalıpta. Ve onun donmasını beklerken her seferinde doldurduğun sabunun tamamı da yeniden donuyor onu da tekrar tekrar eritmek gerekiyor. Buzdolabına falan konulduğunda terleme yapıyor o yüzden başja çare yok klimalı ortamda bekleteceksin. Kokulu taş da deneyebilirsin o daha kolay sadece sulandırıyorsun taş tozunu. Ama tabi onda da tek seferlik tek seferlik sulandırmak lazım çünkü donunca tekrar çözülme imkanı yok. Ben biraz da taş yapacam bebeğin dolabına da asarım diye düşündüm. Bizim daha var odaya 7. Ayda yaparız sanırım. Adanadan mı aldın odasını? Ben kararsızım biraz o konuda.
Ay baya erken yapmışsın maşallah çok güzel bayıldıııııımmmmm!!!!!
Ay çok beceriklisin tebrik ederim ben süslemeyi hazır alacağım :) ben kızımın odasını çilekten almıştım gala kullanıyoruz memnunum o Zaman 2012 de 3000 tl gibi birşey tutmuştu diye hatırlıyorum 2 kapılı dolap şifonyer emzirme koltuğu be büyüyen Bebek karyolası ve tekstil ürünleri ve de halısı dahil sadece perdeyi ben başka biryere yaptırdım, şimdide Bebek yatağını açtırmıştık tekrardan o Bebek yatağı haline geldi kızıma da yine çilekten prensesli baza aldım :) ikisi aynı odada kalacak bir süre o duyguyu yaşasınlar istiyorum :) çileği tavsiye ederim servis hizmeti de güzel ben vatan bilgisayarın yanında ki çilekten aldım Medlına yakın Real yolunda çok ilgililer.Kendim yaptım canım :) bence akformdan gitmeden sipariş ver sabun içine siniyorsa. Tek kalıpla yapması çok uzun sürüyor çünkü son ana bırakma. Sabunun donma süresi var kalıpta. Ve onun donmasını beklerken her seferinde doldurduğun sabunun tamamı da yeniden donuyor onu da tekrar tekrar eritmek gerekiyor. Buzdolabına falan konulduğunda terleme yapıyor o yüzden başja çare yok klimalı ortamda bekleteceksin. Kokulu taş da deneyebilirsin o daha kolay sadece sulandırıyorsun taş tozunu. Ama tabi onda da tek seferlik tek seferlik sulandırmak lazım çünkü donunca tekrar çözülme imkanı yok. Ben biraz da taş yapacam bebeğin dolabına da asarım diye düşündüm. Bizim daha var odaya 7. Ayda yaparız sanırım. Adanadan mı aldın odasını? Ben kararsızım biraz o konuda.siderolites tecrübeli anne ilk kızında odasını nereden almıştınız? Ben mobilyacılar sitesinde iki tane bebek mobilyacısına gittim ortalama 5 bin lira fiyatlar. Kararsız kaldım o yüzden. Odaya bir sürü mobilya doldurup o kadar para verip biraz büyüyünce yine yeni mobilya gerkeecek.
Buarada benim kızım şuan 3,5 yaşında odasını çok severek kullanıyor şimdi prensesli yatak alınca da ayrı bir Mutlu oldu 0-3 yaş bebeklik oluyor renkli bir oda Mutlu ediyor 3 yaş sonrası artık Prensesler kızlar vs ilgiler değişiyor ama ben çok iyi kullandım tepe tepe yani :) oda çok işe yarıyor çocuğun kendi alanı oluyor kendi dolabı kıyafetleri vs bize sinirlenince odasına gidiyor mesela:) ben bu odayı 3 sene daha kullanırım diyendüşünüyorum sonra büyük kızım okula başlar be ona şirin bir oda yaparım küçük mevcut odada devam eder okula kadar diye düşünüyorum , yani çilek direkt Bebek çocuk odası olarak tasarlandığı için çok kullanışlı ben her şeyiyle kullandımKendim yaptım canım :) bence akformdan gitmeden sipariş ver sabun içine siniyorsa. Tek kalıpla yapması çok uzun sürüyor çünkü son ana bırakma. Sabunun donma süresi var kalıpta. Ve onun donmasını beklerken her seferinde doldurduğun sabunun tamamı da yeniden donuyor onu da tekrar tekrar eritmek gerekiyor. Buzdolabına falan konulduğunda terleme yapıyor o yüzden başja çare yok klimalı ortamda bekleteceksin. Kokulu taş da deneyebilirsin o daha kolay sadece sulandırıyorsun taş tozunu. Ama tabi onda da tek seferlik tek seferlik sulandırmak lazım çünkü donunca tekrar çözülme imkanı yok. Ben biraz da taş yapacam bebeğin dolabına da asarım diye düşündüm. Bizim daha var odaya 7. Ayda yaparız sanırım. Adanadan mı aldın odasını? Ben kararsızım biraz o konuda.siderolites tecrübeli anne ilk kızında odasını nereden almıştınız? Ben mobilyacılar sitesinde iki tane bebek mobilyacısına gittim ortalama 5 bin lira fiyatlar. Kararsız kaldım o yüzden. Odaya bir sürü mobilya doldurup o kadar para verip biraz büyüyünce yine yeni mobilya gerkeecek.
Canım kolay kolay fırsat bulup giremiyordum bak tesadüf oldu. Çok şükür kızlar iyi maşallah ama çok yoruluyorum öğlenden akşam üzerine kadar ablam geliyor hergün ama genelde tek bakıyorum akşamda babaları yetişiyor imdadıma sabaha kadar o yardımcı böyle idare etmeye çalışıyoz hayırlısıyla 3 ayı bi atlatsaydık iyiydi. İsimleri ışıl ve Begüm oldu canım senin nasıl gidiyor hamileliğin sonlara doğru yaklaşmışsın maşallahMyprincesses ikizler Nasıl vakit bulup girersen siteye bizi habersiz bırakma , bu arada isimleri ne oldu :)
Teşekkür ederim aslında zor bi yanı yok sabunun oyalıor sadece. Erkenden kurtulmuş oldum o işten :)Buarada benim kızım şuan 3,5 yaşında odasını çok severek kullanıyor şimdi prensesli yatak alınca da ayrı bir Mutlu oldu 0-3 yaş bebeklik oluyor renkli bir oda Mutlu ediyor 3 yaş sonrası artık Prensesler kızlar vs ilgiler değişiyor ama ben çok iyi kullandım tepe tepe yani :) oda çok işe yarıyor çocuğun kendi alanı oluyor kendi dolabı kıyafetleri vs bize sinirlenince odasına gidiyor mesela:) ben bu odayı 3 sene daha kullanırım diyendüşünüyorum sonra büyük kızım okula başlar be ona şirin bir oda yaparım küçük mevcut odada devam eder okula kadar diye düşünüyorum , yani çilek direkt Bebek çocuk odası olarak tasarlandığı için çok kullanışlı ben her şeyiyle kullandım
Ay isimleri çok güzel sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah, birce ve gülse olmamış :) benim de sorun yok geçen ay aniden 3 kilo almıştım çok şükür bu ay almadım ödem de yok şimdi şalgam ve çekirdeği kesince şükür bitti :) arada yaz haberdar etCanım kolay kolay fırsat bulup giremiyordum bak tesadüf oldu. Çok şükür kızlar iyi maşallah ama çok yoruluyorum öğlenden akşam üzerine kadar ablam geliyor hergün ama genelde tek bakıyorum akşamda babaları yetişiyor imdadıma sabaha kadar o yardımcı böyle idare etmeye çalışıyoz hayırlısıyla 3 ayı bi atlatsaydık iyiydi. İsimleri ışıl ve Begüm oldu canım senin nasıl gidiyor hamileliğin sonlara doğru yaklaşmışsın maşallah
Canım ben 5 aylıkken çalışmaya başladım kızıma annem baktı sağolsun hala da bakıyor ben annemin evine park yatak aldım, gündüz uyur hem de içinde oynar diye, kraftın bir modelini almıştım normalden biraz uzun daha büyük hem de yanlış hatırlamıyorsam 280 tl mi neydi. Yani 300 değildi , ama çok kullanışlı katlanınca da minicik oluyor tatilde biz de yanımızda götürdük 2 yaşına kadar, kullanışlı birşey park yatakbiz de çock odasını duzenledik şimdilik çocuk odası halısı aldık park yatak aldık ana kucagı küçük şişme havuzu vs diğer esyalarla kendmce bi dekor yapıp odayı olusturdum bi tane berjerimi oraya koycamo odayı suslıcem ( ama odayı zaten yıne ılk altı ay çok kullanamıycaz) bebişim misafirleri once odasında karsılıcak msafrlerm gdınce yatak odama alcam park yatagını . tatıle cıktıgımızda yanımızda da göturme ımkanı oluo kolay kuruldugu ıcın (yası bıraz buyuyunce park yatagını kaldırırım moblya alırım zaten kardesı olursa yıne park yatagı kullanmıs olucam .). buyuyen beşiklerin oldugu mobılya grupları da vardı ben o kadar uzun vadede buyuyen besikten sıkılırım ya da dayanıklı olur mu dıye dusundm onu da o şeklde es gectım ya işte tamamen tercıh meselesi her secenekte guzel alternatıfler bulabılırsın :) benım ıcın kullanıslılık on plandaydı :) kolay gelsın canım kendı ıhtıyacına uygun bısıler mutlaka bulursun siderolites cilek odasının takımları da hostu ozellıkle kızlar ıcın olanlar gözume daha guzel gorunuyor:)
Olur inşallah ikinci de canım, kızımın cimnastikte bir arkadaşı var 3 yaşında 1,5 yaşında kardeşi var ilki tüp bebekmiş ve 6 sene sonra olmuş ikinci de hop beklemeden gelmiş ikiz gibiler şimdi:)) ikea da gayet kullanışlı ve çok yer kaplamıyor bence iyi bir tercih beyaz da alırsan ohh ferah ferah olur ben Bebek odasında beyaza bayılıyorum, doktora da temmuz ortasına kadar karar ver artık yolun yarısına geldin :)Teşekkür ederim aslında zor bi yanı yok sabunun oyalıor sadece. Erkenden kurtulmuş oldum o işten :)
Mobilya konusunda sanırım ikeadan alışveriş yapcam. Bizim tüp bebek olduğu için ikinci çocuk olur mu olmaz mı bir muamma. Tepe tepe kullanamamaktan çekiniorm ben de. Bazı çocuklar ne yaparsan yap odada vakit geçirmiyor. Tabii ki en büyük isteğim 3 aydan sonra karyolada yatması, büyüdükçe odasında oynayıp orada zaman geçirmesi. Tüm oyuncakları salona taşımamasıama işte ikeada 1500 e her şey tamamlanıor kargo dahil. Bayramda ankaraya gidersek arabaya sığacak ebatta olanları da almayı düşünüorm hatta. Tabii ki bir çilek mobilya gibi uzun ömürlü değildir ama tek çocuk için yeterli olacağını düşünüorm.
Doktor konusunda da perşembe ebru hanımda randevum var işte. İnşallah detaylıda bir sıkıntı yaşamazsak onun fiyat bilgisine göre karar vercem. Ne kadar kararsız olduğumu şimdiye kadar anlamışsındır zaten ne zaman emin olcam o konuda bilemiorm ama, nursel hanımı düşünüorm medline daki doktorlar içinde benim isteklerime en uygun ve en çok içime sinen doktor oydu.
Öyle bir ihtimal var tabi ama bilemiorm tabi. Ben 3 yıl sonra falan hamile kaldım. Neyse ki ilk denemede de tuttu. Ama işte belli olmaz ne olacağı. ikea kullanan birkaç arkadaşıma danıştım. Kullanışlı ve fiyatına göre sağlam sadece taşınmaya çok uygun değil diyorlar. Gardrop arkaları veya çekmece tabanları ince kontrplak. Bizim de ev kendi evimiz zaten taşınma gibi bi düşüncemiz yok. Çok rahat ikinci çocukta da kullanılır diolar bakalım iki model arasında kaldım ona karar vercem.Olur inşallah ikinci de canım, kızımın cimnastikte bir arkadaşı var 3 yaşında 1,5 yaşında kardeşi var ilki tüp bebekmiş ve 6 sene sonra olmuş ikinci de hop beklemeden gelmiş ikiz gibiler şimdi:)) ikea da gayet kullanışlı ve çok yer kaplamıyor bence iyi bir tercih beyaz da alırsan ohh ferah ferah olur ben Bebek odasında beyaza bayılıyorum, doktora da temmuz ortasına kadar karar ver artık yolun yarısına geldin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?