- Konu Sahibi siderolites
-
ben de medline da normal doğuma uygun olursam oyalamayacak karşı çıkmayacak bir doktor arıyordum senin doktor da aklımda olsun o halde.canım, doktoruma sordugumda dogumda olacagını ayrıca dogum dısında acil bi durumda da arayabılecegımızı fln söylemişti ama tekrar o konulara degınıcem dogumumun şekline de sanırım 35 38 hftalar arası karar verıp netlestırebılcez. bn de normal istiyorum oda süslemesini kendimiz yapacaksak ya da dsardan bi organizasyon şirketiyle anlasacaksak 150tl gbi bi miktar ekstra oda için kira vermemz gerekecegını sölemişlerdi bu da bana sacma gelmiştibelki küçük çaplı bi suslemeye ıstemezler öle bişey
bu arada son dönemde sağlık bakanının sezaryen insanlık suçudur demesinden sonra normal doğum isteyen ben sezaryene daha sıcak bakmaya başladım :d kadın doğumcu tanıdıklarım paylaşımları olsun, ekşisözlükte başlığa yorum uazan doktorlar olsun...Evet o açıdan benzettim ben normal olmayacak mı acaba diye üzülüyordum , Rıza bey normal doğumda iş %99 annede bitiyor bizim orda olmamız psikolojik olarak rahatlatır demişti aslında iş anne ve ebede bitiyor , şimdi yurtdışında doğum setleri satılıyor , normal doğumu yatağında yapıyorsun doğumdan sonra Bebek'le hastaneye gidip kontrol edilip geliyorsun bu kadar , normal doğum gayet normal yani olağan :) hamileliğin tadını çıkart çok odaklanma doğuma
Şimdilik iyi sıkıntı yok bazen ödem oluyor o kadar, doktorlar bizim kadar duygusal bakmıyor doğum olayına benim ilk gebeliğim sorunsuzdu ve sorunsuz bitti o yüzden Rıza ile güle oynaya geçindik , şimdi bu da böyle gidiyor inşallah bu da sorunsuz biter, Rıza beyi ne Zaman arasam tel ile ulaştım gece bir sorun olsa gelirim der ama şimdi her anlatılan da eksik olabilir, doktor şehirdışında olabilir devamlı takip ettiği bir hasta olmayabilir öyleyse zaten kimse gelmek istemiyor vs vs belki başka durumlarda olabilir, sonuçta kaderimizi yaşayacağız inşallah kötü şeylerle karşılaşmayız ,bu arada son dönemde sağlık bakanının sezaryen insanlık suçudur demesinden sonra normal doğum isteyen ben sezaryene daha sıcak bakmaya başladım :d kadın doğumcu tanıdıklarım paylaşımları olsun, ekşisözlükte başlığa yorum uazan doktorlar olsun...
bir de rıza beyle ilgili olumsuz iki olay daha duydum. yakın bir arkadaşımın annesi ikinci evliliğinde tüp bebek ile hamile kalmış ( cüneyt evrükeye gidiyordu tedavi için de) ve erken doğum yapıp birkaç gün sonra bebeğini kaybetmişti. o dönem kadın 40 yaşında falandı. o konu açıldı geçenlerde arkadaşımla konuşurken. annem erken doğum olunca gece hemen medline a gitmiş rıza tazeydi doktoru. gece suyu gelerek gitmiş. rıza beyi aramışlar ve gelmemiş gece olduğu için. ordan metroya gidin isterseniz demişler. kalkıp metroya gitmişler. metroda da kendi hastaları olmadığı için hiçbir doktor gelmemiş. kadın sabaha kadar sancı çekmiş sabah ilk gelen doktor sezaryene almış ve bebek bir sürü talihsizlik yaşadıktan sonra 5 gün uaşayıp ölmüştü. belki evet erken doğum olduğundan yapılacak hiçbir şey yoktu ama böyle bir durumda bir doktor nasıl çıkıp gelmez anlamıyorum. ve bir de bonus olarak bu kadının rahmi ters. sezaryen yapması zaten şart. sabaha kadar sancı çekmesi de zaten ayrı bir risk.
ikinci olay da yine aynı arkadaşımın kuzeninin eşi ilk doğumunda normal doğum yapmış ve sanırım bebek yan geldiği için kolunda doğum kaynaklı bi sıkıntı olmuş. doktoru yine rıza beymiş.hala tam iyileşmemiş. ikinci doğumunda kız sezaryen yapmış korkusundan. onlar da doktor dondu kaldı sonra da panikledi belki daha iyi müdahale edebilirdi o an diyorlarmış ama bu konu doktora kabahat bulmamtan çok normal doğumda olabilecek bir şey olmasından beni normal doğumdan biraz uzaklaştırdı. kötü olaylar başına gelen herkes suçu birinin üzerine yüklemek ister.
ama tüp bebekle hamile kalmış 40lı yaşlarda rahmi ters ve erken doğum yapan bir hastasına gece gelmeyen bir doktora gitmek istemem. doktor listemden bir tanesi böylece elenmiş oldu. şu işi bir çözseydim artık /:
bu arada nasıl geçiyor son 3. tremester?
Bende ilk doğumumda kapı süslemiştik hastanede kimseye de ödeme yapmadık, şimdi kapı süsüm duruyor ona bir tül alacağım bir de ilkinde lavanta keseleri yapmıştı arkadaşım şimdi de sabun yaptıracağımbu arada süsleme ve bebek hazırlıkları ile hem bu başlıkta hem cesiderolites in ilk doğumu dönemindeki başlıkta dikkatimi çeken şeyler oldu. şeker hamuru veya malzeme için çarşıya gitmeniz şart değil. turgut özal. kenan evren. süleyman demirelde bir sürü malzemeci var. ( özel olarak bilmek isteyen olursa ayrıntılı tarif ederim) hatta tül konusunda da bir şey söyleyeyim ( hastane odasında kapıya falan sarmak için) ben yeğenime vakıfların arka tarafına denk düşen ve çiçekçilerin olduğu bir işhanı var. oradan çiçek buketlerinde kullanılan tüllerden almıştım ve topu 5-6 liraydı hadi şimdi 10 lira olsun. bu işhanını bana evlenirken gelinlikçide sunulan buketleri beğenmediğim için kendim yapmak istediğimde tarif etmişlerdi. aynı tülü kapıya sardım yatağın ayak ucuna fiyonk hazırladım ve 3-4 katını üst üste getirip teğelledim sonra tepe kısmını desenli kurdelaya silikonla yapıştırdım. medline da bebek konan beşikler ayaklı ve şeffaf. onun etrafına bağladım yere kadar etek oldu. hatta şans eseri daha sonra mevlüttür diş partisidir o tür günlerde kardeşimin konsoluna da tam uydu. konsolun etek kısmına bağlayıp konsol üzerine de yine aynı tülden birkaç kat örtü yaptım. dediğim gibi kardeşim süsleme istemiyorum demiş. böyle bi kira falan istenmedi de sözü de edilmedi. ama organizasyon şirketi gelirse belki öylr bi talepte bulunurlar.
ayrıca ben mavi ve süslü cupcake ve şeker hamurundan kurabiye falan da yapmıştım. organizasyon şirketleri masa kuruyor. ben medlineda odanın pencere eşiği vardı baya bi enli. oraya yine tül serip hazırlamıştım.
Evet benim de çok şükür hiçbir problemim olmadı şimdiye kadar. Ama inanılmaz büyük bi korku taşıorm bi sıkıntı çıkar da doktor zamanında farketmez diye. Hep o yüzden aslında bu kadar doktor didiklemek.Şimdilik iyi sıkıntı yok bazen ödem oluyor o kadar, doktorlar bizim kadar duygusal bakmıyor doğum olayına benim ilk gebeliğim sorunsuzdu ve sorunsuz bitti o yüzden Rıza ile güle oynaya geçindik , şimdi bu da böyle gidiyor inşallah bu da sorunsuz biter, Rıza beyi ne Zaman arasam tel ile ulaştım gece bir sorun olsa gelirim der ama şimdi her anlatılan da eksik olabilir, doktor şehirdışında olabilir devamlı takip ettiği bir hasta olmayabilir öyleyse zaten kimse gelmek istemiyor vs vs belki başka durumlarda olabilir, sonuçta kaderimizi yaşayacağız inşallah kötü şeylerle karşılaşmayız ,
evet süsleme konusunda gayet iyisin:) başkenti neden istemiyorsun doktorlar acil durumda gelmiyor mu? ben sadece normale gelmiyorlar diye biliyorum, senin ilk gebeliğin değil mi?Evet benim de çok şükür hiçbir problemim olmadı şimdiye kadar. Ama inanılmaz büyük bi korku taşıorm bi sıkıntı çıkar da doktor zamanında farketmez diye. Hep o yüzden aslında bu kadar doktor didiklemek.
İşte kordon dolanmasıydı kol çıkmasıydı ve geçen anlattığın arkadaşının başına gelen tarzında bi durumla karşılaşmak istemediğm için hep tereddütlerim.
Artık su akacak yolunu bulacak bir doktora karar vercem 2-3 hafta içinde :) 30 haziranda detaylı ultrasonum var. Ondan sonra kapatcam başkent defterini.
Ben kendi doğumumda portatif bie masa da alıp götürmeyi düşünüorm. Tabi suit oda ayarlama imkanımız olursa yoksa diğer odalar dar baya. Bir de geçen yıl yeğenimin 1 yaş doğumgünü için çok güzel sabunlar yapmıştık sonra bi cenaze oldu beklenmeyen kutlanmamış kalmıştı sabunlar da... Kutulayıp dantelle de süslemiştik sadece isim etiketi yok. Kayınvaldem dikecek bana da kese. Yine yeğenimin diş hediğinde kardeşimin de kaynanası dikmişti biz süslemiştik. Biraz elyaf biraz lavanta olunca daha tok duruyor.
Dediğim gibi süsleme konusunda master yaptım artık :d
Evet canım ilk. Yine de bi normal doğum yapma arzusu içimde duruyor bi köşede. Başkentte doktorum sezaryen olursa geleceğini söyledi. Sorun çıkmazsa normal doğum yapmanı tavsiye ediorm ama dedi. Sezaryene karar verdikten sonra da doğumlar beklenmeyen anlarda başlayabiliyor. Böyle bir durumda da geleceğini sanmıyorum. Benim son adet tarihimden bu yana bir damla bile kanamam olmadı o yüzden öyle bi durumla karşılaşmayınca onu da sormadık. Ama gelemz acil bir şeye bence.evet süsleme konusunda gayet iyisin:) başkenti neden istemiyorsun doktorlar acil durumda gelmiyor mu? ben sadece normale gelmiyorlar diye biliyorum, senin ilk gebeliğin değil mi?
Canım öncelikle evin nerde ona göre ve de ne tür hazıelık yapacaksın bir de ona göre yer tarif edeyim.kızlar yazdıklarınız aklımda olsun .. evet bir diğer önemli konu da bebeginiz için yaptıgınız hazırlıkları merak ediyorum dediğim gibi adana ya yeni tasındıgımız için zamanımız süsleme bebek alışverişi hastane konularında arastırma yapmakla geciyor ben bunu daha kolay bi şekilde halletmek istiyorum adanayı tek tek gezemiyorum benmde süslemedir bebek alışverişidir bu tarz konularda yardıma ihtiyacım var nerelere gidebilirim kendim yapmak istiyorum süsleme olayını böylece evdeki zamanımı degerlendirmek ekonomik ama güzel bi iş çıkarmak istiyorum breakfast o dediğin yerleri ayrıntılı öğrenebilir miyim canım son ana bırakmak istemiyorum hazırlıkları ..bir de doğum öncesi ya da sonrası pilates vs için fitness salonları ve eglenceli kurslar arıyorum var mı önerebileceginiz biyerler ..
ben bu sabah sanırım altıma kaçırdım:) sabah uyandım uykusuzdum da biraz, yerde meyve poşeti vardı o poşeti boşaltayım diye yere eğildim aslında tuvalete gitmem gerekiyordu dedim işim bitince giderim, sonra istemsiz bir şekilde birşeyler damladı benden allah allah bu ne ya doğuruyor muyum diye panikle koştum tuvalete iç çamaşırım ıslanmış biraz ama kötü bir koku yoktu acaba su mu geldi diye korktum biraz bekledim baktım sancı felan olmayınca giyindim işe geldim:) yani pilatesi bırak ben artık yere bile eğilmem:)))))Canım öncelikle evin nerde ona göre ve de ne tür hazıelık yapacaksın bir de ona göre yer tarif edeyim.
Pilates falan konusunda da benim tüp bebekle oldu. Eşim utanmasa yataktan kendin kalkma diyecek bana. O yüzden yürüyüş yapmama bile karşı olduğundan araştırmadım ama biraz önceki haftalarda başlaman gerekmez miydi? Artık bu saatten sonra yapacağın hareketler erken doğum başlatabilir. Bunu bir araştır :)
Evet canım benim bildiğim kadarıyla da herkes normal doğumu başlasın diye yere çömelerek yer siliyor falan :d tam doğum başlatıcı hareket çömelme. Allah korusun kimseyi beklediğinden önce böyle bi durumla karşı karşıya bırakmasın.ben bu sabah sanırım altıma kaçırdım:) sabah uyandım uykusuzdum da biraz, yerde meyve poşeti vardı o poşeti boşaltayım diye yere eğildim aslında tuvalete gitmem gerekiyordu dedim işim bitince giderim, sonra istemsiz bir şekilde birşeyler damladı benden allah allah bu ne ya doğuruyor muyum diye panikle koştum tuvalete iç çamaşırım ıslanmış biraz ama kötü bir koku yoktu acaba su mu geldi diye korktum biraz bekledim baktım sancı felan olmayınca giyindim işe geldim:) yani pilatesi bırak ben artık yere bile eğilmem:)))))
çok ilginç birşey ya ben de hiç istemli birşey olmadı ama heralde ve umuyorum ki altıma kaçırmışımdır:) eğilince idrar torbam sıkıştı heralde karnımda hayli büyük olunca:)Evet canım benim bildiğim kadarıyla da herkes normal doğumu başlasın diye yere çömelerek yer siliyor falan :d tam doğum başlatıcı hareket çömelme. Allah korusun kimseyi beklediğinden önce böyle bi durumla karşı karşıya bırakmasın.
Benzer bişi hamilelikle alakası yok ama endoskopi yapılmıştı hala sarhoş gibiydim zor kendime gelmiştim. Endoskopide sorun çıkmayınca safra kesesi usg si istedi doktor abartı bi şekilde de su içirdiler bana. Usg sonrası aynı dediğin gibi oldum. Hala bir muamma altıma kaçırdım mı kaçırmadım mı bilmiorm
hahahbnm eşimde tam tersi bütün gün yatıyorsun kalk diyor halim olursa iftar sonrası pınar mah. engelli parkına doğru yürüyoruz evde plates topuyla birkaç hareketle efor sarfediyorum tüm yaptığım bu, çatlaklarım ınanılmaz boyutlara geldi bndeki spor aşkının asıl telaşı bu cnm
hamilelik öyle bi bahane ki her şey için kullanılabilir bu ikinizin yazdığına da cevap niteliğindeçok ilginç birşey ya ben de hiç istemli birşey olmadı ama heralde ve umuyorum ki altıma kaçırmışımdır:) eğilince idrar torbam sıkıştı heralde karnımda hayli büyük olunca:)
canım dediğim gbi ev pınarda ama turgut özal civarı ve merkez tarafı da uygun bana oralarda yoksa nerde varsa artık tarif edebilecegin.. böle orijınal şeyler bulabılecegım yerler arıyorum kokulu tas bebek şekeri tül yapay çiçek ; bir de tuhafiye arıyorum incik boncuk kurdelelerin satıldıgı .Canım öncelikle evin nerde ona göre ve de ne tür hazıelık yapacaksın bir de ona göre yer tarif edeyim.
Pilates falan konusunda da benim tüp bebekle oldu. Eşim utanmasa yataktan kendin kalkma diyecek bana. O yüzden yürüyüş yapmama bile karşı olduğundan araştırmadım ama biraz önceki haftalarda başlaman gerekmez miydi? Artık bu saatten sonra yapacağın hareketler erken doğum başlatabilir. Bunu bir araştır :)
Ayrıntılı iki mesaj attım cevap olarak.canım dediğim gbi ev pınarda ama turgut özal civarı ve merkez tarafı da uygun bana oralarda yoksa nerde varsa artık tarif edebilecegin.. böle orijınal şeyler bulabılecegım yerler arıyorum kokulu tas bebek şekeri tül yapay çiçek ; bir de tuhafiye arıyorum incik boncuk kurdelelerin satıldıgı .
aklımda biçok fikir var kısaca kendin yap şeklinde bişiler denicem (şeker hamuru vs bişi aramıyorum sadece süsleme ..) :)
Peki ne zaman başaldı çatlaman? Ben 3. Ay bitince kaşınmaya başlıomuş diye duymuştum bende hiç kaşınma olmadı henüz. Annemde çatlak olmamış öyle bi umut besliorm sadece : dY yasiminko B breakfast ben çatlağın kitabını yazarım karnımın ön kısmı ilk doğumumda komple çatladı inanılmaz neler yaptım neler ve asla engelleyemedim sonra saldım 1 sene sonra kilo da verdikçe o çatlaklar küçüldü ve rengide kırmızıdan ten rengine döndü bunda çatlayacağımı sanmıyorum ilkinden kalanlar yeter genişlemeye sanırım normalde bir yerimde bir iz olsa 3-5 gün ağlayan ben bu çatlakları hiç takmadım çünkü onları kızım yaptı canı sağolsun :) hatta hep sol tarafımı tekmelerdi orada çatlak daha çok :)
Bizim aile çatlar benim 5. Ay başladı ama 36. Hafta çatlamayabaşlayan da gördüm :)Peki ne zaman başaldı çatlaman? Ben 3. Ay bitince kaşınmaya başlıomuş diye duymuştum bende hiç kaşınma olmadı henüz. Annemde çatlak olmamış öyle bi umut besliorm sadece : d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?