- 26 Kasım 2015
- 530
- 333
- 103
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
- #2.321
Bende pek dusunmuyorum niyeyse:)ya 3 kere gittim kist olsa ultrasonda gorulurdu degilmi
Sagol canim benim insallahhhhhhh:)Görünürdü ultrasonda aman işte kadın olduğu zaman her sey bir sorun teskil ederse düşüncesi oluyor :) inş önemli bir şey değildir strese bağlı olarak da akıntı miktarı değişebiliyor bazen. İçini rahat tut.
Kızlar merhaba ben 21 yaşındayım. Normalde hep düzenli adet olurum. Sevgilimle regl günümden 1 hafta önce sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. İlişkiden 1 hafta önce de ara kanama gibi bir kanamam olmuştu. Doktora gittiğimde adet düzenleyici verdi fakat reglin 5.günü başla dedi. Şimdi 6 gündür regl olmayı bekliyorum gecikti. Korkuyorum. İnternette nereye baksam hamilelik diyor. Mümkün mü bu?
Yani sürtünme yoluyla dediğim de boşalma o an olmadı zaten. Sadece zevk suyu denen şey temas etmiş olabilir. Onun dışında bu ara kanama da gecikme yapabilir mi diye düşünüyorum.Merhaba
Surtunme yoluyla da hamile kalinabilir elbette..gebelik testi yapabilirsiniz evde
Yani sürtünme yoluyla dediğim de boşalma o an olmadı zaten. Sadece zevk suyu denen şey temas etmiş olabilir. Onun dışında bu ara kanama da gecikme yapabilir mi diye düşünüyorum.
Ultrason Uterus ve her iki over tabidir.9mmMerhaba kızlar öncelikle hepimize geçmiş olsun.Ben senelerdir adet düzensizliği yaşıyorum bir kaç kere görünmüştüm hormon hapı ya da daha gençsin dediler.25 yaşıma geldim artık adet düzensizliği sıkıntı vermeye başladı sınav stresinden de daha fazla geciktim ergenlikte yaşamadığım sivilce sorunu yaşıyorum aksileştim neyse dedim doktora gideyim doğum evine gittim ultrason bakıldı tarlusal söktürücü verdi adetin 3.günü tahlil yapalım dedi yaptırdım da doktor çok kalabalıktı gösteremedim ki göstersem de açıklamıyorlar yoğun olunca ilaç yazıp yolluyorlar hormon vs hormon hapı da sıkıntılı , bu konularda bilgili olanlar vardır diye buraya yazıyım dedim sonuçlarımı
Ultrason Uterus ve her iki over tabidir.9mm
kan değerlerim de 3.gün
TSH 2,01
ESTRADİOL
Adetinizde azalma vs baska bir belirti varmiSlm kızlar sorunlarınızı okudum bende sizin gibi muhtaribim bende 34 7asindayim ilk defa adettimde gecikme oldu Martin 6 sinda oldum 12 sinde yikandim ve nişan dayı hala adet olmadım dün doktora gittim fakat sonuçlar hiç iç açıcı değil FSH 89.81 çıktı buda menepoz belirtisi dedi ama 3 çocuğum var 2o14 te 3 çocuğumu dünya ya getirdim birde hala emiyor süt ten ayırmami sogledi stresten yapar dedi hap iğne yazmadi vermek istemedi adetin 3 günü gel dedi bakalım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar soğan kuru adeti sokturuyormu kizlar
Polikistik over nedir canmPolikistik overim vardı hep adet gecikmesi sorunu yaşayan ben altı ay önce doğum yaptım şimdi ise 3 haftadır bitmeyen adet kanamam var kafayı yemek üzereyim her yerim ağrıyor artık emzirdiğin için oluyor dedi doktor benim bildiğim emzirenler adet gecikmesi yaşar şaşkınım tekrar gitsem mi doktora
Bende 4 ay once doktora gittim adet duzensizligi yuzunden ama hicbirsey yok dedi ultrasonla acaba kan testi ile mi yoksa ultrason ile mi gozukuyorÇatlaması gereken yumurtaların çatlamayın küçük küçük kistler oluşturması bu da hormonlarda bozukluk ve adet düzensizliği yapıyor işte
Ultrasonla da gözükür kan testi de onu destekler ya da desteklemezBende 4 ay once doktora gittim adet duzensizligi yuzunden ama hicbirsey yok dedi ultrasonla acaba kan testi ile mi yoksa ultrason ile mi gozukuyor
hala bu hastalığı yada sendromu diyim bilmeyen olduğuna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :) ben sana anlatayım uzun zamandır ben bile unutmuşum 15 yıllık bi pko lu olarak beyinde hipofiz bezi vardır .. yani vücuttaki salgı bezlerinden biridir tiroid bezi gibi yani hormon salgılar yumurta büyütme ve çatlatma hormonları fsh ve lh .. bazen insanlar genetik olarak yatkın ise ki bu çok yaygınlaştı ben beslenme şekline bağlıyorum .. evet hipofiz bezine beyindeki hipotalamus denen merkez emir verir bu merkez stresten etkilenip emri düzgün veremez dolayısı ile fsh ve lh doğru bir biçimde salgılanmaz her kadın ayda bir tane yumurtlar normalde iki yumurtlarsa ikizi olur zaten bu arada söylemiş olayım bebeğin çoğul olması anneye cinsiyeti babaya bağlıdır.. devam edeyim yumurta 18 - 22 mm boyutuna gelir normalde ve çatlar eğer spremle karşılaşır ie döllenir bebiş olur karşılaşmaz ise 24 saat te kaynolur ve progesteron hormonu salgılar rahim 14 gün boyunca kalınlaşır progesteron durur geriler ve kalınlaşan rahim dökülür kanar dolayısı ile adet gerçekleşir ... pko da yumurtlama hormonları düzgün salgılanmayınca bu yumurtalar küçük kalır 8 mm diyelim mesela ve kist olarak kalır yumurtada dolayısı ile progesteronda salgılanmaz adet te olunmaz eee çatlamayan yumurta döllenmez hamile de kalınmaz ... her ay çatlamayan yumurtalar yumurtalık etrafında inci gibi dizilir pko görüntüsü oluşur ve her kist arttıkça adet zorlaşır pko ilerler bu bi kısır döngüdür yani ayrıca androjen salgılanır tüylenme sivilce vs oluşur bende sivilce hiç olmadı ama tüylenme var ve kilo yapar insülin direnci oluşur dolayısı ile şeker düşer açlık krizleri kilo yapar metabolizma yavaşlar ayrıca kilo aldıkça yumurtlama daha azalır yani hep bi kısır döngü zordur stres yaparsın hastalığın dah açok ilerler yapmamak mümkün değildir... onunla yaşamaay alışmak koyvermek lazım yaşam şeklini değiştirmek lazım hep karbonhidrattan fakir diyet ve spor lazım ... adetini düzenlemek için doğum kontol hapı kullansan kilo alırsın bıraksan adet olmazsın .. bitkilere saldırırsın olmaz yine stres .. tedavisi ni sorarsan çocuk isteyenler eğer eşinin spermleri iyi durumda ise ve tüpler açık ise yumurtlama sağlayıci ilaçlarla hamile kalabilir aslında... pko lılar erkek tipi kıllanır ve erkek tipi kilo alır östrojen salgısı az olduğu için memeler küçüktür popo yuvarlaklaşmaz yani kötü bir durum hep bi savaş halindeyiz kendimizle barışık ve bencil olmalıyız kendimizi sevmeli şımartalıyız ama bu şartlarda nasıl olur bilmem :) ben bunu daha yeni anladım 15 yıl sonra ... eşimden ayrıldım çocuk derdi bitti şimdi kilo vermeyey çalışıyorum aklıma gelirse progestantablet alıp adet oluyorum böyle yani... allah herkesin yardımcısı olsunPolikistik over nedir canm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?