- 6 Aralık 2015
- 181
- 97
- 18
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
- #2.341
Ayy ne kadar akıcı yazmıssın ya Cok teşekkür ederim açıkladığın İçin gerçekten bilmiyordum çünkü hiç duymadım ne ailemden ne arkadaslarlmdan burda duyuyorum daha bende çok teşekkür ederimhala bu hastalığı yada sendromu diyim bilmeyen olduğuna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :) ben sana anlatayım uzun zamandır ben bile unutmuşum 15 yıllık bi pko lu olarak beyinde hipofiz bezi vardır .. yani vücuttaki salgı bezlerinden biridir tiroid bezi gibi yani hormon salgılar yumurta büyütme ve çatlatma hormonları fsh ve lh .. bazen insanlar genetik olarak yatkın ise ki bu çok yaygınlaştı ben beslenme şekline bağlıyorum .. evet hipofiz bezine beyindeki hipotalamus denen merkez emir verir bu merkez stresten etkilenip emri düzgün veremez dolayısı ile fsh ve lh doğru bir biçimde salgılanmaz her kadın ayda bir tane yumurtlar normalde iki yumurtlarsa ikizi olur zaten bu arada söylemiş olayım bebeğin çoğul olması anneye cinsiyeti babaya bağlıdır.. devam edeyim yumurta 18 - 22 mm boyutuna gelir normalde ve çatlar eğer spremle karşılaşır ie döllenir bebiş olur karşılaşmaz ise 24 saat te kaynolur ve progesteron hormonu salgılar rahim 14 gün boyunca kalınlaşır progesteron durur geriler ve kalınlaşan rahim dökülür kanar dolayısı ile adet gerçekleşir ... pko da yumurtlama hormonları düzgün salgılanmayınca bu yumurtalar küçük kalır 8 mm diyelim mesela ve kist olarak kalır yumurtada dolayısı ile progesteronda salgılanmaz adet te olunmaz eee çatlamayan yumurta döllenmez hamile de kalınmaz ... her ay çatlamayan yumurtalar yumurtalık etrafında inci gibi dizilir pko görüntüsü oluşur ve her kist arttıkça adet zorlaşır pko ilerler bu bi kısır döngüdür yani ayrıca androjen salgılanır tüylenme sivilce vs oluşur bende sivilce hiç olmadı ama tüylenme var ve kilo yapar insülin direnci oluşur dolayısı ile şeker düşer açlık krizleri kilo yapar metabolizma yavaşlar ayrıca kilo aldıkça yumurtlama daha azalır yani hep bi kısır döngü zordur stres yaparsın hastalığın dah açok ilerler yapmamak mümkün değildir... onunla yaşamaay alışmak koyvermek lazım yaşam şeklini değiştirmek lazım hep karbonhidrattan fakir diyet ve spor lazım ... adetini düzenlemek için doğum kontol hapı kullansan kilo alırsın bıraksan adet olmazsın .. bitkilere saldırırsın olmaz yine stres .. tedavisi ni sorarsan çocuk isteyenler eğer eşinin spermleri iyi durumda ise ve tüpler açık ise yumurtlama sağlayıci ilaçlarla hamile kalabilir aslında... pko lılar erkek tipi kıllanır ve erkek tipi kilo alır östrojen salgısı az olduğu için memeler küçüktür popo yuvarlaklaşmaz yani kötü bir durum hep bi savaş halindeyiz kendimizle barışık ve bencil olmalıyız kendimizi sevmeli şımartalıyız ama bu şartlarda nasıl olur bilmem :) ben bunu daha yeni anladım 15 yıl sonra ... eşimden ayrıldım çocuk derdi bitti şimdi kilo vermeyey çalışıyorum aklıma gelirse progestantablet alıp adet oluyorum böyle yani... allah herkesin yardımcısı olsun
Canım şimdi adetın gecikmiş zaten en doğru cevap senin için bir test alıp yapmak hamilelik belirtileri ve adet belirtileri hemen hemen aynı farklı hiç birşeyi yok evli değilmişsindr galiba bunu en iyi test ile anlarsınArkadaslar acil ogrenmem gereken bisey var ben normalde ayin en gec 29 unda adet oluyorum bir hafta onceden butun belirtiler baslar bu ayda oyle oldu ama artis vardi goguslerim cok asiri derecede sisti ve hassaslasti sancilarim cok kotu 28 inden beri sanki sokulcekmis gibi agrilarim var ama sokulmuyor erkek arkadasimla suphelendik acaba hamilelik olabilir mi diye ama anlamadigim sey sokulcekmis gibiyim her dakka bu kadar sancili olmak korkuttu ben hamile olabilecegime pek ihtimal vermiyorum ama kafa karisiyo her dakka olcakmisim gibi hissediyorum hamilelik olsa boyle agrilar olur mu lutfen yardimci olun kafayi yicem
Evli deilim ama bi birlikteligim var ve bugun pembe renkde 2 3 damla kan geldiCanım şimdi adetın gecikmiş zaten en doğru cevap senin için bir test alıp yapmak hamilelik belirtileri ve adet belirtileri hemen hemen aynı farklı hiç birşeyi yok evli değilmişsindr galiba bunu en iyi test ile anlarsın
Canım yazını gördüm yazmak istedim benimde poliskistik overim var uzun zamandır tedavi görüyordum aşılama işlemine baslayacakken bıraktım tedaviyi. Özel olrak yaptığın birşey oldu mu hamile kalmadan evvel? Cevaplarsan çok sevinirim.Polikistik overim vardı hep adet gecikmesi sorunu yaşayan ben altı ay önce doğum yaptım şimdi ise 3 haftadır bitmeyen adet kanamam var kafayı yemek üzereyim her yerim ağrıyor artık emzirdiğin için oluyor dedi doktor benim bildiğim emzirenler adet gecikmesi yaşar şaşkınım tekrar gitsem mi doktora
Neden bıraktın tedaviyi canım bende de var pko 1 sene oldu korunmayali yazın gidicem DrCanım yazını gördüm yazmak istedim benimde poliskistik overim var uzun zamandır tedavi görüyordum aşılama işlemine baslayacakken bıraktım tedaviyi. Özel olrak yaptığın birşey oldu mu hamile kalmadan evvel? Cevaplarsan çok sevinirim.
Aşılama için verdiği ilaçlar pahalı geldi açıkçası bi dahaki ay yaparım dedim bu ay için. Ama sanki daha erken olduğunu düşünüyorum aşılama için. 13 haziranda rahim filmi cektiricem ondan sonra allah büyük bakalım duruma göre ya aşılama yada belkide gerek kalmaz insaallah. ☺Neden bıraktın tedaviyi canım bende de var pko 1 sene oldu korunmayali yazın gidicem Dr
Haklısın canım daha mantikli önce rahim filmi inşallah gerek kalmaz Rabbim tez zamanda nasip etsin hepimize insallahAşılama için verdiği ilaçlar pahalı geldi açıkçası bi dahaki ay yaparım dedim bu ay için. Ama sanki daha erken olduğunu düşünüyorum aşılama için. 13 haziranda rahim filmi cektiricem ondan sonra allah büyük bakalım duruma göre ya aşılama yada belkide gerek kalmaz insaallah. ☺
Aminn inşallah canım bnm takmiyim diyorum kafaya rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olur ama engel olamıyorum kendime şimdide sogan kurune bu basliyim diyorum bu bilginiz var mi nasıl kullanmaliyim acaba herkes bi telden çalıyor kafam karışık açıkçası?Haklısın canım daha mantikli önce rahim filmi inşallah gerek kalmaz Rabbim tez zamanda nasip etsin hepimize insallah
Soğan Kuru uzmanlık alanım diyebilirimAminn inşallah canım bnm takmiyim diyorum kafaya rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olur ama engel olamıyorum kendime şimdide sogan kurune bu basliyim diyorum bu bilginiz var mi nasıl kullanmaliyim acaba herkes bi telden çalıyor kafam karışık açıkçası?
Hayır hiç bir şey yapmadım üstelik yeni evli olduğum için korunuyorduk belki stres yapsam olması için uğraşsam olmayacaktı.ama şunu da not düşeyim dönem dönem soğan kürü yaptım işte de yarıyorduCanım yazını gördüm yazmak istedim benimde poliskistik overim var uzun zamandır tedavi görüyordum aşılama işlemine baslayacakken bıraktım tedaviyi. Özel olrak yaptığın birşey oldu mu hamile kalmadan evvel? Cevaplarsan çok sevinirim.
Hormon testi nasıl yaptı kan sonucun bu değilmi bnde 2 ayda bir adet gördüğüm için gittim kan +ultrasondan baktı hormon bozukluğu var dedi hap verip gönderdi hiç bilgi vermediKızlar bende birşey sorabilir miyim ben mayis ayi icinde iki kez adet gordum 8inde ve 26sinda olmak uzere. Ve suan hala hastayim 10 gundur. Cuna gunu doktora gittim gobek cevresi killanma varmi falan dedi evet dedim bende ultrasona girdim birsey demedi ve hormon testi istedi pazartesi sonuclara bakalim dedi ben evhamli oldugum icin ne yaptim ne ettim sonuçları buldum e-nabizdan. kizlar anlayan varsa yardim edebilir mi sinavlarima çalışamıyorum düşünmekten.
http://hizliresim.com/l1rmQB
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?