Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Sağol canımmm Allah razı olsun
Sanada Allah şifa versin inşallah tez zamanda sende kurtulursun
Bi gelişme olursa yaz emi merak ederim
Tmm canim saolll.seninde gecer bebis olur insallah.ben 5.günü başlıcam soğan kürüne hayıt otuna inşallah.olursa bi gelisme yazarım bende buralardayım zaten

Herkese merhaba. 16 yaşındayım ve 1.5-2 aydır adet olmuyorum. Geçen aylarda burnumdan bir operasyon geçirdim ve 1 hafta sonra adet oldum. Adet süreçlerim de her zaman düzenli olurdu. Narkozdan mı diye düşündüm ama ameliyattan 1 hafta sonra adet olmamam gerekirdi o zamanda. Doktora da gitmekten korkuyorumultrasonla karnımdan bakacaktır illa ki ama ultrason can yakar mı bastırırlar mı karnıma falan bilmediğim için gitmek de istemiyorum. Lütfen yardımcı olun ergenlik dönemlerinde normal midir böyle olması yoksa doktora gitmem gerekir mi?

Normaldir kardeşim daha yaşın çok küçük adetlerinin tam olarak düzene girmemesi çok normal kafana takma şimdiden. Zaten kafaya takıp stres yaparsan daha çok gecikir stres de regl gecikmesinin bi nedenidir
ultrason can yakan bişey değil karnına sadece jel sürüyolar ve küçücük bi aparat tutup ekrandan bakıyolar
Yani düşünki kalp atışlarını kalbinin üstünden dinlemek gibi bişey

10 yaşında adet oldum ve olduğum sene de 3 ay boyunca adet olmamıştım o dönemler böyle olması oldukça normaldi ama yeni de olmadım rahat 1.5 senedir adet düzenim iyiydi ameliyatın etkisi var mı diye kafama takıldı ama doktora gitmezsem içim rahatlamayacak gibi hissediyorum

Merhaba ben adet olamıyorum 24 yaşındayım 1 yıldır evliyim evlendigim günden beri kendim kendime hastalanamadim hep doğum kontrol hapı verdi doktorlar adet söktürücü verdiler hap yumurtam catlamiyor muş bir çok doktora gittim 2 ay önce bir doktor inofolic combi hap verdi 2 aydır kullanıyorum hastalanamadim hala eşimle çok bebek istiyoruz yumurtam catlamiyor bebeğim olmuyor düzgün doktor bulamıyorum ilgili yardımcı olabilir misiniz bana

İyi günler. Ben 23 yaşindayim. 1 yıldır düzenli olarak iki adet arasında kanama sorunu yaşıyorum. Daha önceki yıllarda da kanama oluyordu ama böyle düzenli olmuyordu. Bu kanama 6 gün sürüyor. Normal adetimdeki kanamaya göre miktarı daha az. Pıhtı gibi ipliksi kum tanesi gibi yapılar da geliyor. Rengi kırmızıdan kahveye doğru değişiyor. 3 kez doktora gittim. Ama tatmin edici bir bilgi alamadım. Hatta gittiğimde pişman oldum. Fsh ve hcg hormonlarina bakıldı ama normaldi. Ultrasonda doktor hemşireye yazdırırken duyduklarım dışında bir bilgim de olmadı. Buna göre endometrium 7 mm. Sağ ve sol ovariyum normal. Bir tek bu dediklerini anladım. Doktor kötü davrandığı için sonuçlar için gitmedim. Bu durumu yaşayan arkadaşlar ya da bilgisi olanlar yardım edebilir misiniz? Durumum normal mi sizce? Hormonlar normal olduğu için doğum kontrol hapı kullanmama gerek var mı? Acaba adetin düzeni mi değişti? Yani şu anda normal adetimdeki 6 gün sürüyor. 4 gün sonra ya da bir hafta sonra tekrar kanama başlıyor ve 6 gün sürüyor. Normal midir? Endişelenmeye gerek var mıdır?

benim yaşım 23 yaklaşık 7-8 aydır çok düzensiz adet görüyorum. 2 yada 3 ayda bir adetim geliyo, yada ayda 2 kere ama genelde gecikme oluyo ve en az 2 ay süreli gecikmeler. çok sinir ve stres yapıyo, terleme, şişkinlik, sivilce, cildim solgun, saçlarım cansızlaşıyo resmen kaç aydır çok kötüyüm. doktora da gidemedim fırsat bulup en kısa zamanda gitmem lazım. sizce neden oluyo bu bilgisi olan var mı?

Düzensiz, aşırı kanama (35 günde bir regl oluyordum 1 haftaya yakın sürüyordu ve aşırı kanamam vardı) nın düzelmesi, pko tedavisi ve korunmak için doğum kontrol hapına başladım. 4 ya da 5. kutudayım şu an. Son ilişki hazirandaydı, temmuz ayında regl oldum. Kutu bitince yenisine başladım her zamanki gibi. 28 tablet olanlardan kullanıyorum ara vermeden devam edilen, yine de tedbirli olmak için hem evde gebelik testi yaptım hem de hastanede beta hcg'ye baktırdım ikisi de negatif. İlişki olmadığı için son bir ayda falan biraz düzensiz kullandım birkaç saat geç içtim falan ama gününü hiç aksatmadım. Bu ayın 24'ünde yeni kutuya başladım ancak hâlâ regl olmadım. İnternette araştırdım ancak benzer bir durum görmedim, ilacın yanındaki kitapçıkta da bişi yok. Nedeni hakkında herhangi bir fikri olan ya da benzer bir şey yaşayan var mı?

ben de çok sık regl olmaya başladım. son 2 aydır düzensiz. 2 haftada bir hatta 1 haftada bir olmaya başladı. iklim değişikliği ve stres yaşadım. bunlardan mı oldu bilemiyorum. dr. a gideceğim, ama çok korkuyorum. benzer durum yaşayan varsa yazabilir mi?

Kizlar ben evlenmeden once her 15 gune bir 10 gun boyunca adet oluyordum. Aralarda tabii 3 ay adet girmedigim de oluyordu. En son dugunden onceki ay 53 gun saydim sonra da normal bir sekilde duzeldi hatta 21 gune cikti. Bu ay biz de artik bebek istiyoruz ben neden hala hamile kalamadim 8 aydir diye doktora gittim ve folik asit verdi. 2 ay sonra hamile kalmassan tekrar gel hormonlarina bakalim dedi ve ben tam 231 gun geciktim normal adetimden yani dongumun 57.ci gunundeyim. Yumurtlama olmadigi icin 10 gundur de Agnucaston kullaniyorum ama bi degisiklik olmadi. Kısırlik veya herhangi bir durum mu soz konusu? Cok korkuyorum ve sagligima kavusup bebis sahibi olmak istiyoruz artik.

canım aynı sorun bende de var geçen ay 12sinde oldum bu ay dün hafif bi lekelenme oldu bugün çok az peçeteye gelen şeklinde lekelenmem oldu bi önceki ayda olmuştum doktora gittim kist yok temizsin dedi bi daha olursa gel ilaç tedavisine başlıcam dedi bilmiyorum bi yandan da korkuyorum kasık ağrısıda var iki gün önce başlayan bugün daha bi hafif hissediyorum of of stres mi anlamadım

Bıktım bü duzensizlik ten ya her ay hamilelik hayallerindeki doktorların ilgilenmemwlerinden kotubisey gibi soyluyolarmi insanın moralini bozuyor bi tedavide etmiyolar

Canim bende dusuk yaptim ilk adetimde 5 gun leke leke geldi.. 2 gun kesildi 4 gundur de yine leke gelmeye basladi.. ayni soyledigin gibi kum gibi camur gibi tam kirmizi degil kahve renginde lekelenmem var... ilk defa basima geliyor.. sanki yeni regl gelmis gibi oldu.. doktor bana da kotu davrandi kist mist yok dedi beni gonderdi tatmin olmadim.. senin durumun ne oldu?

Arkadaslar bende yaklasik 4 yildir felan dogum kontrol hapi kullandim 2 ay once biraktim bebek dusundugumuz icin ama adet olamadim hala.. hamilede degilim cunku korundum eminim..test bile yaptm yinede risk olabilir diye negatif zaten..
Bekarkende duzensizlik vardi ondan dolayi baslamistim zaten hapa sonra evlilikte devam ettim korunmak icin..
Suan bebis dusunuyoz ama once bi adet olsaydim rahatlasaydim diyorum.. varmi bi careniz adeti sokturen..?

Bu arada hic jinekologa gitmedim daha..

Bence bi gitsen iyi olur cnim.

Merhaba, ben 6 Ekimde regl oldum 11 Ekimde bitti. Sonra 23 Ekimde tekrar regl oldum 28 Ekimde bitti. Hemen 3 gün sonra 1 Kasımda yine regl oldum 6 Kasımda bitti. Bu regl kanamalarının hepsi normal kanama şeklinde değildi, son Kasımda olduğum regl çok sıvı halde kanamaydı. Ve şimdi yine kasık ağrım ve hafif leke var sanırım yine Regl oluyorum.
Böyle bir durumda beni nasıl bir rahatsızlık tablosu bekliyor acaba, bir arkadaşım hastanede hemşire, geçen hafta doktora anlattı bu durumu, bir ay daha takip etsin, devam ediyorsa sıkıntı gelsin demiş doktor. Ama bunun normal olmadığının farkındayım ve hemen bir doktora gitmek istiyorum. Önerebileceğiniz hastane ve doktor var mıdır, ve bu durum nasıl bir rahatsızlıktır?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar ben normalde 6 günlük bi adet görüyorum ve 22 günde bi görüyorum. bazen 21 olduğuda oluyor ama bu ay yani bugün 22nci günümdeyim ama olmadım sizce hamilemiyimdir

merhabalar.. 2-3 aydır bebek denemelerine basladık benim regl şaştı. daha önce düzenliydi. yumurtlama günü takip ediyorum ya inadınamıdır nedir.iyice sinirimi bozuyo eylül ayında normal oldum bitti ekim ayında hiç regl olmadım doktora gittim kist felan yok dedi tarlusan mı ne verdi içtim şükür oldum. ama yumurtlama gününde 2 - 3 gundur pembeli kahveli lekelnmem oluyor. bi sıkıntımı var diye şüpheye düştüm ama yeni de doktora gittim. bu neyin nesidir anlamadım.

arkadaslar adetim duzenlidir her 30 gunde bir adet olurum ilk defa bu ay kadim
ayindaki adetimden 1 hafta sonra tekrar adet oldum ve 5 gun surdu suan kasiklarimda agri var gecmeyen bi agri yurtdisindayim dr cok pahali gidemiyorum sizce sebep ne olabilir? adet gunum yarin goguslerim cok sis simdi benim adet tarihim yarin mi yoksa ikinci kanamaya gore iki hafta sonra mi? 6 ay once 6 aylik hamileyken olu dogum yaptim cok hassasim hamilelik konusunda esimlede korunmuyoruz hamile olma ihtimalim var mi sizce? lutfen banada yardimci olun tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…