Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Adetlerim günü gününe çok nadir olur ama son zamanlar da süreler baya bi uzamaya başladı. Şuan 9 gün geçmiş durumda doktora gitmeli miyim diye düşünmeye başladım:26:

yok 9 gün adet düzensizliği anlamına gelmiyo bu süre 1,2 ay... ve daha çok uzarsa o zaman düzensizdir. Korkma yani! bu konularda çok araştırma yaptığım için biliyorum

yok 9 gün adet düzensizliği anlamına gelmiyo bu süre 1,2 ay... ve daha çok uzarsa o zaman düzensizdir. Korkma yani! bu konularda çok araştırma yaptığım için biliyorum

Normalde hep gecikmeli olurum zaten, ki gayette rahatımdır çok sancılı geçip uzun sürdüğünden, yaklaştığım zaman dünyam kararıyor hani böyle millet olacağı günü bilir falan bende mümkün değil, bu sefer ki de baya gecikti şaşırdım biraz haliyle, bir de daha önce 2 kez düzene girsin diye ilaç kullanmıştım. Neyse ki 10. gün regl oldum..

Son düzenleme:

Ama çok sancılı ve uzun sürmesi tehlikeli olabilir! Bi dr görün kan testi iste istersen

Ama çok sancılı ve uzun sürmesi tehlikeli olabilir! Bi dr görün kan testi iste istersen

ilk jinekoloğa 13 yaşında yeni regl olduğumda gitmiştim sık sık olup çok fazla oluyordum yerimden kalkamayacak düzeyde halsizlikten, o sorundan dolayı gitmiştim. 5-7 gün arası değişiyor normal herhalde, ama sadece ped koruyamıyor beni mümkün değil yanii.

Ondan sonra 2 kez daha gittim, yine ilaç kullandım ama değişiklik olmadı, sancı ve fazla miktarda olması baki kaldı. Yapı meselesi herhalde, bi tane teyzem var yataktan kalkamazmış bekarken..

Çok küçük yaşta anlaşılmaz zaten ilerki yaşta daha kesin olur sonuçlar.Canım bence bu yapı meselesi genetik falan değil bide sen araştır internetten istersen.

13 yaşından beri her ay 10 gün süreyle -bunun ilk 5 günü yerimden kalkamayacak kadar fazla- oluyordum. Her ay ilk günü mutlaka acillik oluyordum. Hem ağrı, hem aşırı kanama, hem de uzun sürmesi.. Yıllarca kaç doktora gittim, ne ilaçlar içtim çare olmadı. Resmen adet olduğum zamanlar benim için hayat duruyordu, bütün hayatımı etkiledi durdu, onun yüzünden vizemin sadece son 15 dakikasına girebilmiştim. Yaklaşık 1 sene önce yine canıma tak dediği bir zaman tekrardan doktora gitmeye karar verdim. Ultrasonda temiz çıktı doktor düzenlenmesi için Yazz 24+4 yazdı. O zamandan beri kullanıyorum ve adetim düzene girdi, artık 6 gün oluyorum ve acillik de olmadım. Ama ilk 2-3 günü yine aşırı kanama oluyor, ped beni asla tutmuyor. Bebek bezi kullanıyorum mecburen.. Bu arada doktor ilacı verdiği zaman 3 ay sonra kontrole çağırdı, ultrasonda yaklaşık 6 cmlik bir kist görülüyordu. Tahlillerim temiz çıktı ama o kistin çeşidini tanımlayamadılar, o yüzden daha temiz bir ultrason için radyolojiye yolladılar ama o sırada atamam olduğu için gidemedim. Şu an bulunduğum yerde kontrole gidebileceğim bir yer yok. Ama hep aklımda o kist, geçti mi geçmedi mi bilmiyorum. Umarım geçmiştir.

İnş. geçmiştir canım, bende ağrı kesicilerle duruyorum işte, bir gece ansızın karnıma bir bıçak saplanır gibi uyanıyorum uykumdan, ne sağa dönebiliyorum sola, çok illet bir sancı adet sancısı gerçekten, bir taraftandan da acaba ürolojik bişeyler mi var diyorum çünkü kasık ve karın bölgesi adet öncesi veya sonrası da ağrıyabiliyor benim patlayacakmış gibi..

Olabilir canım bence bi tahlil yaptır, benim de bağırsaklarım bozuluyor adet öncesi ve süresince..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba 8 aylık evliyim aralık ayından itibaren bebek düşünmeye başladım.ağustosta evlendim ilk ay ilk birliktelik olduğu için düzenli bir cinsel hayatım olmadı sonraki ay doğum kontrol hapı kullandım adetlerim 27 yaşına kadar her ay 7 gün sürerdi son 2.5 yıldır ilk 2 gün kahve rengi leke ve sonrası adet kanaması sonrada yine lekeler şeklinde 10 gün sürmeye başladı.ve ayrıcada adet olduğum günler affedersiniz tuvaletimi yaparken çok zorlanıyordum.bekarken 5 kez doktora gittim kan tahlilleri yapıldı ultrasondan bakıldı ve sorun yok denildi hepsi de ayrı doktorlardı.ocak ayından sonraki adetimde bittikten sonra yani 11 ve 12.günde kahve rengi leke gelince doktora gittim alttan önce parmakla sonra aletle muayene etti polikistik over dedi sadece bebek istediğim için folikasit verdi ve tahlil istedi.tahlil sonuçlarım güzeldi bir sıkıntı yoktu.bende bu ayla birlikte 4 aydır korunmasız ilişki yaşıyorum ama hala bebek yok.ayrıca ocak ayı itibarende her ay adet sonrası kahverengi leke yaşamaya başladım bu ay 1 gün sürdü.

sizlerde de adet sırasında özellikle de ilk 5 gün karın bölgenizde batma hissi oluyor mu tuvaletinizi yaparken acı hissediyor musunuz.yine doktora gideceğim bu sefer erkek.araştırma yaptım ve endometriosis olmaktan korkuyorum.sanki belirtileri ona benziyor.

Canım kahverengi leke dediğin ne ki acaba? Adet bitiminde benim de 1-2 gün kahverengi geliyor. Bence normal bir durum bu..

Canım kahverengi leke dediğin ne ki acaba? Adet bitiminde benim de 1-2 gün kahverengi geliyor. Bence normal bir durum bu..

adet bitiminde geliyor yani aslında adetim 10 gün sürünce bende 10 günden sonra adet bitti diye hesaplıyorum.geçen ay 3 gün sürdü bu ay 1 normal akıntıyla beraber açık kahve leke.bebek için uğraşıyorum o da 4 aydır olmayınca kafam karıştı acaba şu mu var acaba bu mu var demeye başladım.

İşte benim de akıntıyla beraber kahverengi geliyor adet bitiminde 2 gün falan ama her seferinde adetle beraber toplam 6 gün sürüyor. 6 günden sonra temizim. İnşallah hayırlısı ile hamiş kalırsın canım, kafana çok takma psikolojik olarak seni etkiler.

benim kahverengi akıntıları sayarsak adetim bazen 13 gün bazen 11 gün sürüyor.doktorlarda bir şey yok diyor ama neden oluyor anlamıyorum.2 yıl önce çok büyük bir sıkıntı yaşadım çok ağladım.o dönemlerden bi 11 ay sonra düzensizlik başladı.kafama takmamaya çalışıyorum ama olmuyor.birde bulunduğum yerde sadece 1 tane jinekolog var o da devlet hastanesinde özelle gitmek istesem 45 km uzaklıkta eşimle iş saatlerimizde uyuşmuyor o sabah ben öğlen gidiyorum.
teşekkür ederim desteğin için

Merhaba ben sitenıze yenı üye oldum..37 yasındayım.. uzun zamandır siteden haberım var ve takip etmekteyım..emeği geçen herkese öncelıkle teşekkurler..gercekten çok yararlı bir site..
Benım sorunum yaklaşık 3-4 ay kadar adet olamadım..doktora gıttım muayene ettı ve kist falan gözükmedıgını söyledı. Doğum kontrol hapı verdı.Onu kullandım bitene kadar. Sonrasında yıne olmadım ılk ay..ondan sonra bır ıkı damla geldı..sonrakı ay yıne hıcbısey gelmedı...sonra tekrar bırkac damla ...
en son geçen cumartesı bır kac damla yıne geldı..pazar kesıldı...pazartesı bıraz daha fazla...ve pazartesıden beride süreklı kanamam var...normalde benım 3 günde bıterdı adetim..ama bır hafta oldugu halde bitmiyor ...bitmeyecek mı dıye korkmaya başladım...acaba adet kanaması degılde başka bırsey mı bu....lütfen bana da cevap yazarsanız çok sevınırım......
Saygılar , Sevgiler.....

ben 21 yaşındayım 2 yıllık evliyim gecen sene haziranda karnımda 7 aylık bebeğim öldü . bebeğimi normal doğumla doğurtup aldılar kalan parçayıda kürtajla aldılar ... ve 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ama onuda 6 haftalıkken düşürdüm şimdi tam 9 ay oldu ve artık bi bebeğimin olmasını çok istiyorummm
en son adetim aralıkta olmuştu ondan sonra 2 ay olmadım o iki ay sonunda oldum şimdi gene 2 aya yaklaştı olmadı doktara gittim tarlusal verdi kullandım ama halen düzelmedi ne olur yardım edin

mrb arkadaşlar benim de adet düzensizliği vardı.3 yada 1 oluyordum çok kanamam oluyodum .ben sigarayı bıraktım ve pilates yapmaya başladım adetim 1 ay sonra düzelmeye başladı kesinlikle spor şart o kadar doktor adet düzenleyici haplar gereksiz .spor yapın ve doğru beslenin ben hepinize pilates tavsiye ediyorum.İnanın şaşıracaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…