Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

selam seninle aynı durumdayım ama ben daha henüz kistlerimi kaybedemedim.ilaç derken ne kullandın.adet düzensizliğimi aynen farlutal kullanarak geçiriyorum.ama çok merak ettiğim kistler için ne ilaç kullandığın paylaşırsan sevinirim.

merhaba bayanlar
bu sitede benden cok daha tecrübeli olduğunu düşündüğüm hemcinslerim olduğu için annemle konusamadıgım bir konuya sizden bir cevap alabılırım umarım senağlama

üniversite öğrencisiyim (hukuk fakültesinde okuyorum bu da cogu zaman streslı olmama sebep oluyor ) ve bekarım, bugune kadar erkek arkadasımla cinsel birleşme yasamadık bunu bastan belirteyim..
gecen ay adet zamanıma 15 gün kala kasıklarımda hafıf bır sancı olustu ve kanamam oldu fakat adet kanamsı gibi değil sadee tuvalete gıttıgımde..bir iki gün sürdü ve durdu..15 gün sonra regli oldum..
şimdi regli oluşumdan 5 gün geçtı ve yine bir sancı ve kanama durumu yaşıyorum senağlama

korkuyorum :çok üzgünüm:

ne yapmam gerekiyor jinekolojik muayene gerekli mi?
daha önce böyle bir durum yasayanlar varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz?
şimdiden tesekkur ederim a.s.

bu topige yeni rastladim nedense hepsini okumadimda , bende düzensizlik yasiyordum bir hafta iki hafta 3 hafta geciktigi oluyordu ve sinir edici durum oluyordu, sonra doktora gittim ve bana dogum kontrol hapi yazdi, ben evli degilim cinselligim yok dedim ama yinede yazdi düzeltir dedi, ve yaklasik bir senedir kullaniyorum,inanin cok rahatim tik gününde geliyor 3 gün sürüyor hic agri sizi yok, ama birakmak istiyorum sonucta hormanlu ilac, ne dersiniz hic böyle yapan oldumu aranizda

sanırım ilk etapta tahlil yapılır , ultrasonla bakılır . sonrasında doktor seni yönlendirecektir zaten. ama korkmana gerek yok. işinin ehli bir doktora gidip en kısa zamanda kafandaki sorulara cevap bulman lazım. sanki normal herhangi bir rahatsızlığının tedavisi için gitmişsin gibi düşün .

acaaba adet düzensizliği için yapılan tahlillerde hangi değerlere bakılıyor? herhalde hormonal bir test ama bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?ve bu tahlil sonucuna göre ilaç tedavisinin yan etkileri oluyor diye okudum ne kadar doğrudur acaba?

Ben kistimi yanlış hatırlamıyorsam progestan la kaybettik. Farlutalda olabilir. Zaten ikisini kullandım adetim düzeldi kistim kayboldu ve glukofene başladık. sonra da hamile kaldım zaten. ama bu 7 gün oldu hala adette tık yok.

arkadaşlar ben 1buçuk yıllık evliyim ve daha hiç kendiliğinden adet görmedim.bekarkende böleydi gerçi.doktora gittim herşeyim çok normal fakat adet olamıyorum kistim vardı hemen kayboldu ona bağladılar ama şimdi yine olamıyorum.ve ben bebek istiyorum 6 aydır hiç korunmuyorum bebeğimde olmuyo oysa doktor bebeğinin olmamasıgibi bi engelin yok dedi bana çok düşünüyorum çok bunalıyorum ne yapamm gerekir sizce yardımcı olun lütfenÇok üzgünüm çoook

kızlar selam.benimde adet düzensizligim var.ama merak ettigim birşey var;aranızda normalde adet gecikmeleri olan ama çatlama ignesi vurulan var mı varsa igneden sonra gününde oldunuz mu?ben hala olamadım da.adetim de 19 gün gecikti.ikinciye olmuştum igneyi.ilk oldugumda gününde gelmişti.cvplarsanız sevinirim

cnm adet düzensizliği için evet kandan hormonal test yapılıyor ve herşey ordan çıkıyor.tedavi için verilen ilaçlar ise insan bünyesine göre değişiyor bn kullandım yan etkisi olmadı gerçi bi faydada göremedim yine düzensiz oluyorum ama çevremdeki insanlarda kıllanma falan olduğunu duydum:a015:

çok teşekkürler verdiğniiz bilgiler içina.s..bende bir doktora gitmek istiyorum çok huzursuz edici birşey ...

evvet bayanlar doktora gıttım ve gelır gelmez hemen sızınle paylasayım dedim

doktor öncelıkle bazı sorular sordu mirmirmirmir cınsel ılıskı yasadın mı amelıyat oldun mu adet duzensızlıgın var mı gıbı sorulardı sonra bendekı belırtılerı anlatınca normal bunlar dedı ama ıstersen ultrasondan bakalım dedi ve baktık :CüvCüv: bişeyin yok gayet saglıklısın dedı ufak kistimsi noktalar varmıs ama önemlı degılmıs yanı tedavı gerektırecek gıbı degıllermıs

ay bır mutlu oldum bır mutlu oldum hemen gelıp bılgısayarın basına gectım ilk basta cok tereddüt etmıstım cunku ılk kez gıttım kadın hastalıklarına ama kızlar sıze sunu soyleyebılırım kı kesınlıkle korkacak ve cekınecek bırsey yokmus en azından benım doktorum cok cici bir ablaydı benı gercekten bılgılendırdı bilinçli olmak harika birşey sizler de çekinmeyin sakın herseyın bası sağlık hihoyyyt

bir solukta yazdım hepisini sengözlerimebaksanab

:enbuyukkk:

cucuma herşeyin normal çıkmasına çok sevindim. bak için rahat değil mi şimdi :)

bi de seni tebrik ediyorum , yazının sonunda güzelde mesajınıda vermişsin :lepi: . çok güzel bir örnek oldun doktora gitmeye çekinenler için. eferim kızzz :)) kaydirigubbakcemile5

slm arkadaşlar benimde adet gecikmelerim var.dokttora gidip hormon testi yaptırdım ve ultrasonla da baktı.ve bana adet düzenlemesi için duphaston adında bir hap verdi.ama bu ayda 4 gün gecikmeli geldi.biz bebek düşünüyoruz doktorum bu hapın bebek olmaya yardımcı olacağını ve 4 ay kullanmamı söyledi.bu haptan kullananınız var mı acaba? benim neden yine gecikmem oldu?

aslında bu korku her bayanın içinde vardır dıye dusunuyorum ama benım kadar cekınenı yoktur heralde doktor kapıyı acana kadar da her an gıtmeye hazır bır sekılde bekledım ama sonunda gördüm ki gercekten büyütecek birşey yokmus kaydirigubbakcemile2

dur mesaj veresim geldi :lepi:

"haydi kızlar kadın hastalıklarına/kontrole kaydirigubbakcemile "

slm arkadaşlar benimde adet gecikmelerim var.dokttora gidip hormon testi yaptırdım ve ultrasonla da baktı.ve bana adet düzenlemesi için duphaston adında bir hap verdi.ama bu ayda 4 gün gecikmeli geldi.biz bebek düşünüyoruz doktorum bu hapın bebek olmaya yardımcı olacağını ve 4 ay kullanmamı söyledi.bu haptan kullananınız var mı acaba? benim neden yine gecikmem oldu?

canım ben onu bekarken kullanmıştım düzensizlik için 3 ay 3 ay 3 ay toplam 9ay kullandım ve hala daha düzen göremeim çok da etklili bişi olduğunu düşünmüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…