Erkek İnfertilitesi Aglamaktan kalbım duracak gıbı .. Lutfen bana yardım edın..:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kendini toplamana sevindim canım.
Erkekler aslında bizim kadar takıntı haline getirmiyorlar diye düşünüyorum.
Ama bizim tek negatif demeyeyimde, olumsuZ bir sözümüz yada gergin olup üzülmemiz onları sitresin icine sürüklüyor.
asil ozaman herşeyi belki birbirimiz için zorlaştırıyoruz.

Gercekten Zadece yapmanız gerekenleri yapın.
Eşinin deyerleri 2 x deva 0 çıkarsa hiç bir şeyle uğraşmadan Zadece doktorunuzun önerilerini dinleyin.
tabiki dediğin gibi, zaman kaybetmeden, umudunuzu yitirmeden tüp bebek için olan şansınızın nekadar olduğunu öğrenmeye çalışın..
ve onun dışında daha neler yapa bileceğinizi!

Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hepimiz eninde sonunda bebişlerimize kavuşuruz:)
bu arada tabiki Allah nasip etmezse, dünyanın en guzel ve kutsal bir şeyini yapa biliriz, oda mahsun bir cocuğa sıcak bir kucak vermek:) hemde bir çoçuga olan bu aşkımızı kavuştura biliriz kendimize, yani herzaman bir cocuk evlat alabiliriz:)

Aslında bazen bir sınavdan geçtiğimi düşünüyorum.
bekarken, eskiden ne olursa olsun kendi çocuklarımda olsa, bir kaç kökeni/ ırkı farklı cocukta evlat edineceğim derdim,
anlamadimki, cokmu büyük konuştum? Neyse Allah herşeyini nasıl isterse öğle olur elbet.
Belki halimizede şükretmeliyiz...

canim oncelikle alah sabir versin.menim esde 3milyon sperm var.bendeilk dafa sonucu oyrenince husran olmusdum,dokturun dedikler her tedavide basarisizlik hep hayal krikliqi yaratdi.snunda biz tub bebek etdik sonu malesef neqatif.ama ben umudumu uzmuyorum,sende uzme bi caresi mutlak bulunur.rabim yokdan var edendir.

Tesekkur ederımm, keske sperm cıkısı gorulse benim eşimde hiç üzülmezdım inan bıraz olsa umudum olurdu ama hıc şimdi umudum yok , hıc sperm bulunmadı buda bızım ne kadar cok cekecegımızın anlamına gelıyor. Bizimde tup bebekten baska caremız yokkk .. Rabbım sıze bana ve tum bebek hasretıyle yananlara evlat nasıp etsin.. Allah kerımm ..

uzulme canim azospermi olan adamlarda bile buluna biliyomus.insalah senin esdede bulunur canim.umudunu kayb etme bak burdan okuya bilirsin,senin durumunu yasayan bi kac arkadas seneler sonra kendiliyinden hamile kalmis.darisi sana insalah demek rabim istediyinde veriyomus azospermi buna engel deyil.

Benim hıc umudum yok aslında ılaclarla veya tedavıyle duzelecegınee oyuzden tup bebegı kafama takmısım hoş tup bebekte olmazsa evlatlık almayı bıle dusundumm. Bır cocuga anne baba sevgısı vermek yeter bana.. Bunu gecen gun eşimede solemiltim zaten.

Ilk bebek calısmalarına basladıgımızda oturduk hayaller kurduk okula bıle gonderdık o derece hayaller eşimde ılk torunu bız verelim istiyordu benım aıleme gelecek ilk torun kaynanma da ılk erkek cocugundan torun verelim dedik şimdi okadar cok pişmanız ki eşımde bende buyuk konustuk dedıkk
İşin kotu yanı daha aılelerımıze bu durumdan bahsetmedık bnm tedavımın bıtecegını bılıyorlardı hemen bı cocuk yapın dıyorlar(
Allahımm yuzumuzu guldursun..bızlerde nasıp etsın..

canım merhaba seninle azo topiğinde konuşmuştuk bi daha gelmedin doktora gidecektiniz ne yaptınız?

Zaten suan dularımda bırtek "cocuk sahıbı olmamı nasıp et"var.. Rabbım verecekse zaten hıcbırsey engel degıl..amın darısı bana ve ısteyen herkese destegınız ıcın tesekkur edıyorummm. .. Insallh daha guzel haberlerle gelırım ..

canım merhaba seninle azo topiğinde konuşmuştuk bi daha gelmedin doktora gidecektiniz ne yaptınız?

Merhaba arkadasım evet hatırlıyorum sızı. Doktor randevumuz Nısan ayında, hatta temmuzdu ama one aldırmayı basardık. Yurtdısındayız bız ve burda ozel hastahaneler devlet hastahanelerı gıbı guvenılır olmadıgından beklemek zorundayız..

insalah rabim kimsenin kucaqini bos brakmasin bizlere ve tum isteyen kadinlara evlat nasib etsin.

canım sen çok yıpratıyorsun kendini sana söylemiştim ben daha çok yenisiniz siz.Biz güçlü olmak zorundayız.Bak mikrotese bile olmadınız
belki testis içinde sperm vardır.Olan hastalarda iyi doktorlar mutlaka buluyorlar.Ama belki sizin sebep tıkanıklık falan da olabilir o da kolay tedavi ediliyor.Ben de senin gibi çok üzülüyordum tüp bebekten başka çaremiz yok diye ama sonra yaşadıklarım gösterdiki tüp bebek yapabilmek için bile umudum yokmuş.Herkeste aynı değil bu azosperm.Bazı kişiler çok daha kolay kurtuluyorlar sizin ki de öyle olur
inşallah ve çabucak bebişinize kavuşursunuz.Rabbim kucağımızı boş koymasın inşallah.

canım bi de yazmayı unuttum eşim yakında varikosel ameliyatı olacak ve eğer sperm çıkarsa tüp bebek yapacağız ve ben buna o kadar seviniyorum ki Şükürler olsun Rabbimeee.Rabbim umutsuz bırakmasın

Haklısınız gercekten kendımı yıpratmakta bır numarayım. Yolun basındayız ama yasadıgımız onca zorluktan sonra bu zorluga umudum kalmamıs.. Insallh guzel haberler alırım inşllh halledılebılecek bır sorunumuz vardır.ınsallh bız kurtuluruz bu durumdan..
Lutfen sızde umudunuzu yıtırmeyınn allah sızede bır mucıze gonderırı ınsallh..

aminn canım Rabbim hepimizi kurtarsın inşallah

canım bi de yazmayı unuttum eşim yakında varikosel ameliyatı olacak ve eğer sperm çıkarsa tüp bebek yapacağız ve ben buna o kadar seviniyorum ki Şükürler olsun Rabbimeee.Rabbim umutsuz bırakmasın

Insallh arkadasım inşllh amelıyattan sonra sperm bulunur ve tup bebek yaparsınız. Amınnn umutsuz bırakmasın kımseyı Rabbım .
Bnm eşimde de varıkosel var galıba yanı bız teshısı koyduk :) yıllardır da varmış işi gereği hep ayakta ama varıs 0 sıfırlatmaz yanı ama inşllh inşllh sızde bızde guzel haberler alırız. ..

canım biz yedi sen önce mikrotese olduk ve 1 tane ölü sperm çıktı dediler hiç canlı yokmuş şimdi ise varikosel ameliyatı olup normal yoldan çıkış bekleyeceğiz bakalım nasibimizde varsa olacak inşallah.Bize gittiğimiz bütün doktorlar ameliyat sizde fayda etmez demişlerdi o yüzden geçti bunca sene.Ama şimdiki doktorumuz iyi şeyler söylüyor hormonlarımızda düzelmiş çünkü.Ameliyat olursak çıkış olabilir diyor hayırlısı bakalım ne olcak.Bencede sizdede varikosel olma ihtimali var ama ameliyatı çok iyi bir doktora yaptırmak gerekiyor çok iyi araştırın.

7 sene az degıl ya , ıyıkı bu doktorla karsılasmıssınız. İnşllah amelıyat işe yarar ve normal yolla hamıle kalırsın.hayırlısıyla hersey guzel olur inşllh ,
Benım eşimede hormon testlerı, emar yaptır demişler işte Nısan'1 yaptıracak ınsallh 2snde doktora gorunecek. Daha once gorumcemın esıde bu amelıyatı yapmış ve doktordan memnun kalmış bizde o hastahaneye gıdıyoruz işte artık sansımıza ne olur ! Sen Lutfen buraya yazmaya devam et gelişmeleri .. Bn burdayım zaten hep

Merhaba canim
zaten tup bebek mumkunse hemen baslayin, hiiiiiiiic zaman kacirmayin.
ama sunuda soyleyeyim, arayla yapılan semen analize surekli degisiklikler gozteriyormus. yani cok dusuken, birden bir hareketlik katlanmis olabiliyor. siz 3 ay sonra tekrar spermalara baktirin bence. en azindan + varmi diye.

Esin ilk olarak sigarayi mecburen burakacak,
kiloluysa eyer, kgda vermesi gerekiyor. Bu ikisi benim esimde var ama şimdilik bir degisiklik yapmadi, yani vermiyor, burakmiyor.

Tesadüfe bak:) bende hayırlisi degilse hic olmasin derdim ve bu yüzden coş buyukmu konuştum diyordum kendime
Bence ailenizde olsa hic kimseye anlatmayin. Bu sever basiniz agrir. aradiğin o teselliyi buralardan artik alirsin:)
ben az bucuk aileme dedim durumumusu ama keske demez olaydim, hata cocuk dusundugumude
Onun dişinda cok nadir insan biliyor, ama hamile kalana kadar herkese cocuk icin erken yada hazir olmadigini demen gerekiyormus, ben bunu ogrendim:)

banada surekli bilmeyenler çocuk icin acele etmem gerektiğini soyluyorlar ama kimseye soylemek zorunda degiliz degilmi:)
sorunlarimizida kimsenin bilmesi gerekmiyor:) siz elinizden gelen herseyi yapin ve inşallah tutunursa supriz olur:)

o evlatlik konusunda boyle dusunmen cok guzel

Merhaba Canım öncelikle geçmiş olsun bizde aynı durumdan muzdaribiz ... Sakın bilip bilmeden kür uygulama nedeni belli değil bilmeden içtiği zaman yan etki bile yapabiliyomuş biz 1 senedir bu konuda araştırma yapıyoruz.
Canını sıkma herşeyin nedeni vardır herşeyde hayır vardır.

zaten bızım doktora gorunmemıze daha bır ay suan testler elımzde beklıyoruz ama bır ay sonra tekrar yaptırtacam ona tahlılı. Esım kılolu degıl boyuna gore gayet ıyı, sıgarayıda bırakacagını sanmıyorum bı ara 3 yıl boyunca bırakmıstı ama babasını kaybettıkten sonra gene basladı sız eşinizi mutlaka rejıme sokun yada vaktı varsa spora gıtsın..

Suan onun aılesıne bıle bahsetmedık hele doktora gıdelım ole dıyoruz yanı mutlaka ogrenecekler cocuk olmaya olmaya ama annelerımız dmsmga kımseye solemıyecez zaten, senın taktıgı yapıyorum bnde bıraz haytımızı yasıyLım dıyorum hoş uzaktayım dıyede cok soran yok yarın Turkıye'ye ınınce vay halıme :)

Bu arada arkadasım ben korunuyordum ne olur olmaz bırakacaktım bu ay korunmayı belkı ( hıc olmayacagı kesın) o mucıze olur ınsallh ama malesef gorumcem kotu hastalandı , onunla da ıkı defa emara gecmek zorunda kaldım yanı saglıksız yumurtalardır şimdı.. Esim için uzuluyordum ama 3gundur hastahanede yatıp kalkıyorum gorumcemden ve gordugum hastalardan Allah'a yuzlerce defa sukrederken sımdı bınlerce defa sukretmem gerektıgını anladım.. Allahım her halimize şükürler olsun ..

Dip not: hastahaneden yazıyom sana ve 18 saattır ayaktayım bu halde kocişi düşünem zaten :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…