- 29 Kasım 2016
- 1.379
- 3.967
- 83
- Konu Sahibi umut_sahili
-
Dediğim gibi arkadaşımız farklı anlıyor. O yüzden bakış açımız çok farklı.Yalnız arkadaş kimseye hayvan dememiş ki çok yanlış yerden anlamışsınız
Çocuk ilk kez okula gidene kadar aile içinde hiçbir şey yaptırılmıyor kendisine. E sonra bir gün pat diye anne baba olmadan bir ortamda bırakılmak isteniyor. Haliyle korkar da ağlar da.
Okula hazırlık yapılmalı öncesinde
Ben burda okudum birinin "cocugum 5 yasinda ve simdiye kadar hic onsuz bir yere gitmedim" demesini. Bu korkunc birsey. Cocuk anne babaya bagimli büyüyor. Tek basina birsey yapabildigini bilmiyor. Eh hali ile baska konulardada "oglum 4 yasinda ve yanliz corba icemiyor" diye seyler yaziliyor. Anne baba zaten herseyi cocuk icin yapiyor.
Bunun kaynagi, simdiki anneler yarim yamalak bilgiler ile birseyleri yapmak istemesi. Güvenli baglanmi olayini yanlis anlayip yillardir cocuklari ile yapisik yasiyorlar. Bu konudada cocuklari aglatmak yanlis deniliyor. Evet ama hangi yasta? Hangi konularda? Hic bakilmiyor. Aglatilmayacaksa cocugun her istedigini yapiyorlar sonrada "pedagoglar öyle diyollaa" diye kendini aslinda kandiriyorlar.
Ben yurtdisinda yasiyorum. Cocugum 20 aylik ve kres'e gidiyor. 2.5 yasinda ana okulu baslaniliyor burda. Cogu cocuklar 1 yasindan hatta ondan bile önce kres'e basliyorlar. Ve hic bir cocuk o kadar asiri zorlanmiyor. Cocugu ile sinifin icine giren anne yok. Atlet derdine düsen anne yok.
Türkiyede annelik bir statü oldugu icin ve duygular cok fazla abartildigi icin, cocuk egitimide cok fazla abartiliyor. Bu cocuklari daha zor duruma düsürüyor.
Her dediğinize tamamen katılıyorum.
Umarım ben böyle bağımlı bir anne olmam.
Ben burda okudum birinin "cocugum 5 yasinda ve simdiye kadar hic onsuz bir yere gitmedim" demesini. Bu korkunc birsey. Cocuk anne babaya bagimli büyüyor. Tek basina birsey yapabildigini bilmiyor. Eh hali ile baska konulardada "oglum 4 yasinda ve yanliz corba icemiyor" diye seyler yaziliyor. Anne baba zaten herseyi cocuk icin yapiyor.
Bunun kaynagi, simdiki anneler yarim yamalak bilgiler ile birseyleri yapmak istemesi. Güvenli baglanmi olayini yanlis anlayip yillardir cocuklari ile yapisik yasiyorlar. Bu konudada cocuklari aglatmak yanlis deniliyor. Evet ama hangi yasta? Hangi konularda? Hic bakilmiyor. Aglatilmayacaksa cocugun her istedigini yapiyorlar sonrada "pedagoglar öyle diyollaa" diye kendini aslinda kandiriyorlar.
Ben yurtdisinda yasiyorum. Cocugum 20 aylik ve kres'e gidiyor. 2.5 yasinda ana okulu baslaniliyor burda. Cogu cocuklar 1 yasindan hatta ondan bile önce kres'e basliyorlar. Ve hic bir cocuk o kadar asiri zorlanmiyor. Cocugu ile sinifin icine giren anne yok. Atlet derdine düsen anne yok.
Türkiyede annelik bir statü oldugu icin ve duygular cok fazla abartildigi icin, cocuk egitimide cok fazla abartiliyor. Bu cocuklari daha zor duruma düsürüyor.
Hep yaziyorum ya ne kadar cok ustune dusersen o kadar kutsal oluyorsun, dusmedigin zaman anneligin dedikodulara malzeme oluyor :) yere dustuyse kendi kalksin diye beklemek sorumsuz anne olmak mesela, ya da koltuga cikarken destek vermemek offff devam edemeyecegim.. sonra da evlenirken evini bile anasindan bekleyen, geceliginden-donuna kaynanasina yikan nesil meydana geliyor..
Neyse, birakin biraz aglasinlar bir sikinti olmaz merak etmeyin.. onlarla daha ilk gunden bunun ustesinden sadece kendisinin gelebilecegini, artik kendisine ait bir cevresinin oldugunu, anne -babasindan ayri paylasimlari olacagini anlatin.. mesela “biz ise gidiyoruz, arkadaslarimiz, islerimiz hatta kendi kahve termosumuz var, sen de okula gidiyorsun arkadaslarin, odevlerin ve su termosun olacak” deyin, ise yariyor :) mantikli konusunca cocuklarin algilari cok acik oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?