Düğün mayısta aslında o gün bakıyorduk fikir olay diye çok kampanyalı gelince alalım dedi babam. Ben sadece koltuk takımını alacaktım.Ailen haklı. Yatak odası takımını anladım da diğer mobilyaları neden siz aldınız? Baban düğün salonunun yarı parasını niye veriyor? Bu kadar masrafı siz üstlendiğiniz için kıymet filân vermeyecekler emin olun. Düğünden sonra az peşinden koşmadı derlerse hiç şaşırmayın. Madem para var göndersinler oğullarına. bankalar var o kadar yada zaten sizinle aynı şehirde imiş ailesi sana verdiler parayı. Nişanlınız bir daha konuyu açarsa baban sana göndersin sende bana ver babama vereceğim diye söyle.
Ne kadar zaman oldu bunu söyleyeli? Nişanimda kınamda kuaför fotoğrafçı hepsini ben ödedim. yatak odası beyaz eşyalar halı perde tüm küçük ev aletlerini ben aldım. Evlenmeden önce kredi kartımı, öğrenim kredisini bile sıfırladı ailem sonuç olarak evlenmeye çok meraklı olduğumu söylediler 2 çocuktan sonra. Maalesef kimse kıymet bilmiyor kendinizi geri çekin biraz.Düğün mayısta aslında o gün bakıyorduk fikir olay diye çok kampanyalı gelince alalım dedi babam. Ben sadece koltuk takımını alacaktım.
Babam bonkör aldı diğerlerinide. Ben zaten verdim babama birikmişim vardı.
Onlara bugüne kadar bir şey harcatmadım.
Ama babam bonkör bir insandır.
Nişanlım şehir dışında aslında ani bir karar oldu.
Salonu babamın tutmasının sebebi babası köyde ve hastaydı nişanlım geldi nişanlımla beraber gittiler indirimli yaptı adam. (Babam pazarlığı iyi yapar, yarısını vereyim şu kadar indir dedi adam adamda indirdi babamda yanında hazır parayla gelmiş verdi işte)
Nişanlımda babasını aradı ve söyledi oda biz yolluycaz babasına demiş.
Şuan öyle yapıyorumNe kadar zaman oldu bunu söyleyeli? Nişanimda kınamda kuaför fotoğrafçı hepsini ben ödedim. yatak odası beyaz eşyalar halı perde tüm küçük ev aletlerini ben aldım. Evlenmeden önce kredi kartımı, öğrenim kredisini bile sıfırladı ailem sonuç olarak evlenmeye çok meraklı olduğumu söylediler 2 çocuktan sonra. Maalesef kimse kıymet bilmiyor kendinizi geri çekin biraz.
Yok artik kuzum bu ne herseyi sen,almissin o bi tvmi alamiyo cok sacma sende telefon falan,alma ne gerek war o parayla neler neler yaparsin sen bence ailen hakli nen olsam,asla kizimi bole bi adama wermem ewlenmeden once iki kere dusunMerhaba arkadaşlar.. Biraz uzun oldu ama gerçekten yorum istiyorum..Cidden akıl almak istiyorum. Zira her şeyden soğudum.
Nişanlımın doğumgünü yaklaşıyor ve ben telefon almayı düşünüyorum. Çalışıyorum ve ekonomik gücüm yerinde çok şükür.
Ailem evde kıyameti kopardı.
Sen yolunacak kazık mısın ? Daha mobilyaları bile sen aldın evin için onlarda tık Yok.
Biraz değerini bil ağırdan al seni zengin sanıp bütün masrafı ailesi sana yaptıracak diyip durdu..
Psikolojimi bozuyorlar artık.
Nişanlım aradı sonra annesi demişki elinde peşinat tam olunca beyaz eşyanın bir kısmını sen al oğlum demişler köyden dönünce biz veririz sana kalanını nişanlım da bana soruyor ben aliyim bi kısmını filan. Bende kimseye gerek Yok biz ikimiz alırız dedim.
Güya bugün tv alacaktı yılbaşından sonra alırız diye söylüyor şimdide. Sonra ben tepki gösterince bizim evde saklayamam onu çalınır filan alıp sizin eve yollayım diyor bende al ama ne yaparsan yap dedim.
Sonra baban vermişti ya yarısını düğün salonuna dedi bende evet dedim babamın para elinde hazırmış, Köyden gelince diğer küçük başlarıda satınca gelecekmiş falan filan. Bende o beni ilgilendirmez o senin babanla benim babam arasında dedim.
Ya kızlar bu aile ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Uzattıkça uzatıyorlar. Yok şu kadar kaldı küçükbaş Yok şu kadar kuzu kaldı.
Şehirde evleri var köyü satıp gelecekmiş para hazırmış.. Para elinde hazırmış hazırsa banka denen şey var babamın hesap nosuna atamaz mı Allah aşkına..
1 buçuk ay oldu salon tutulalı..
Ben ne yapayım..
Ailem bana yükleniyor sen parayla koca mı satın alıyorsun diyor.
Nişanlım bana dürüst mü değil mi bilmiyorum belki de ailemin konuşmasından etkileniyorum
Ne yapayım ? Tutumum ne olmalı ? Nişanlıma karşı da soğuyorum artık yalan mı söylüyor ailesinin üstünü mü kapatıyor bilmiyorum..
Kavga ettik ailemle ağır sözler söylediler bana ve kendimi odama kapattım. İnanın evlenesim gelmiyor artık..
Nişanlım gitar çalmış bana onu attı izledim oda sezdi herhalde tavrımdan.
Ne yapayım ?
Bu arada 5 gün önce babam ve ben kampanyada diye yatak odası takımı yemek odası ve oturma gurubunu aldık.
Kaynana aramadı bile duyduğu halde benimde zoruma gittiği için nişanlıma söyledim haklı buldu ve kadın herhalde oğlu ile görüştü aradı hemen.
Ama yapmacık gibi.
Nişanlım şehir dışında. Ailesi benim yaşadığım şehirde ama köydeler.
Kadın çok sever beni kızım der sarılır ama ben yapmacık olduğunu düşünüyorum nedense..
Tek oğlan 32 yaşında 2 ablası var. Bende 25 yaşındayım. Birisi aradı hayırlı olsun diye diğeri aramadı bile.
Ya kızlar varya kafam bi milyon ya..
Erkekler ve aileleri para harcamadiklari geline deger vermiyorlar.En iyi ornek ben.görücü usulu evlendim.herseyi esimle birlikte yaptik.kv kp tek kurus harcamadi.sonuc: Oglumu kafesledin dedi babasi eşim susturmasa daha neler derdi Allah bilir.ucuza gitme.cok onder olma.alalim yapariz deme.bilmem ki.siz nasil isterseniz oyle olsun de
Erkekler ve aileleri para harcamadiklari geline deger vermiyorlar.En iyi ornek ben.görücü usulu evlendim.herseyi esimle birlikte yaptik.kv kp tek kurus harcamadi.sonuc: Oglumu kafesledin dedi babasi eşim susturmasa daha neler derdi Allah bilir.ucuza gitme.cok onder olma.alalim yapariz deme.bilmem ki.siz nasil isterseniz oyle olsun de
eşya almaya onlar başlamadıysa sen de almaya başlamasan iyi edersin.Merhaba arkadaşlar.. Biraz uzun oldu ama gerçekten yorum istiyorum..Cidden akıl almak istiyorum. Zira her şeyden soğudum.
Nişanlımın doğumgünü yaklaşıyor ve ben telefon almayı düşünüyorum. Çalışıyorum ve ekonomik gücüm yerinde çok şükür.
Ailem evde kıyameti kopardı.
Sen yolunacak kazık mısın ? Daha mobilyaları bile sen aldın evin için onlarda tık Yok.
Biraz değerini bil ağırdan al seni zengin sanıp bütün masrafı ailesi sana yaptıracak diyip durdu..
Psikolojimi bozuyorlar artık.
Nişanlım aradı sonra annesi demişki elinde peşinat tam olunca beyaz eşyanın bir kısmını sen al oğlum demişler köyden dönünce biz veririz sana kalanını nişanlım da bana soruyor ben aliyim bi kısmını filan. Bende kimseye gerek Yok biz ikimiz alırız dedim.
Güya bugün tv alacaktı yılbaşından sonra alırız diye söylüyor şimdide. Sonra ben tepki gösterince bizim evde saklayamam onu çalınır filan alıp sizin eve yollayım diyor bende al ama ne yaparsan yap dedim.
Sonra baban vermişti ya yarısını düğün salonuna dedi bende evet dedim babamın para elinde hazırmış, Köyden gelince diğer küçük başlarıda satınca gelecekmiş falan filan. Bende o beni ilgilendirmez o senin babanla benim babam arasında dedim.
Ya kızlar bu aile ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Uzattıkça uzatıyorlar. Yok şu kadar kaldı küçükbaş Yok şu kadar kuzu kaldı.
Şehirde evleri var köyü satıp gelecekmiş para hazırmış.. Para elinde hazırmış hazırsa banka denen şey var babamın hesap nosuna atamaz mı Allah aşkına..
1 buçuk ay oldu salon tutulalı..
Ben ne yapayım..
Ailem bana yükleniyor sen parayla koca mı satın alıyorsun diyor.
Nişanlım bana dürüst mü değil mi bilmiyorum belki de ailemin konuşmasından etkileniyorum
Ne yapayım ? Tutumum ne olmalı ? Nişanlıma karşı da soğuyorum artık yalan mı söylüyor ailesinin üstünü mü kapatıyor bilmiyorum..
Kavga ettik ailemle ağır sözler söylediler bana ve kendimi odama kapattım. İnanın evlenesim gelmiyor artık..
Nişanlım gitar çalmış bana onu attı izledim oda sezdi herhalde tavrımdan.
Ne yapayım ?
Bu arada 5 gün önce babam ve ben kampanyada diye yatak odası takımı yemek odası ve oturma gurubunu aldık.
Kaynana aramadı bile duyduğu halde benimde zoruma gittiği için nişanlıma söyledim haklı buldu ve kadın herhalde oğlu ile görüştü aradı hemen.
Ama yapmacık gibi.
Nişanlım şehir dışında. Ailesi benim yaşadığım şehirde ama köydeler.
Kadın çok sever beni kızım der sarılır ama ben yapmacık olduğunu düşünüyorum nedense..
Tek oğlan 32 yaşında 2 ablası var. Bende 25 yaşındayım. Birisi aradı hayırlı olsun diye diğeri aramadı bile.
Ya kızlar varya kafam bi milyon ya..
Yani o konuyu senin babanla benim babam halleder beni ilgilendirmez senin babanın babama vereceği para demek istedim.eşya almaya onlar başlamadıysa sen de almaya başlamasan iyi edersin.
siz mobilyaları düzüyorsunuz ama ortada daha bi şey yok.
nişanlın iyi biri bence ama ailen ve sen biraz herşey hemen olsun. kurallar adetler diyerek sıkboğaz mı ediyorsunuz .
evlenmeye gönlü varsa bu damat adayının kendisi koşturur. siz koştura koştura gidiyorsunuz . ona da fırsat kalmıyor. nasılsa koşturup eden var. bunlara kafa yoran var diye.
sana diyor ki düğün salonu parasını babam ayarlayacak . o beni ilgilendirmez diyorsun.
neden seni ilgilendirmiyor anlamıyorum. nasıl böyle kafana takarken bu kelimeyi ediyorsun nişanlına . kafam allak bullak
Yani aslında evet haklısınız..mobilyalar indirimde de olsa bedava da verseler almayacaktın arkadaşım.
o indirimler hiç bitmez . kış girdi artık. düğün sezonu değil.o nedenle kampanyalar subat . mart ayına kadar devam eder. ben de mobilyacılık yaptım bi ara.
bence arkadaşım.Yani o konuyu senin babanla benim babam halleder beni ilgilendirmez senin babanın babama vereceği para demek istedim.
BİRAZ açabilir misiniz ?Bence durumun iyi ve durmadan sen fedakarlık yapıyorsan bence yanlış yapıyorsun senin yapman gereknleri karşı taraf yapmalı.Unutma sadece sevdiğinle değil onun ailesi ile de evleneceksin!BEnce ölç biç bu adam sana dar gelir diyeyim.Bu aile sıkıntılı
Mağazada duruyor zaten mobilyalar canım.. Çalışıyorum birikimim vardı bir kısmını ben alayım dedim ondan tatlım.Valla bacım üstlerine düşen herşeyi yapmak zorundalar ve şakın ola aldığın mobilyaları aldığın yerde bırak dursun bişey olmaz.. kötüsü gelir vs sen madur olma.. telefon niye alıyorsun hem o sana alsın valla benim eşim aldı herşeyimi ben hiç elimi cebime atmadım benim ailemde yardımcı olmadı ama sağolsun hiç eksik etmedi hem sana şunu söyleyeyim erkeğin ailesinin üzerine vericeksin sorumluluğun ne demek olduğunu öğrensinler sonra herşeyi eşin senden beklet haberin olsun. Evlilik nişanlılık veya bekarlık gibi asla değil canım çok zor yani
Bide aşırı kıymet adamların bi yerlerini kaldırır.. sen şımar o şımarana kadar bende senin gibiydim durumum iyiydi yapım edim ama baktım iş öyle olmuyor sonra çok zorluk çekersin bunun maddi sıkıntısı olur adam hep sana güvenir.. yapma sen zaten ailen tarafından sıkıntılısın bırak neyse icabına baksınlar biz yaparız ederiz deme. Yapsınlar hatta sana düşenide alsınlar az bişey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?