Ağlayarak makarna yiyorum

Sizin zayıf degilsiniz. Benim boyum 171 kilom 52-53. Anladigim kadariyla sizin kas kutleniz cok az. Bunun icin duzenli agirlik calismaniz gerekiyor. İnce gorunmwnizin sebebi bu. 4-5 ay duzenli calisirsaniz hatlarinizin nasil belirginlestigini anlayacaksiniz. Haftada 3-4 gun 1-1.5 saat yeterli olur. Ben her gun spor yapiyorum hic oyle kemik kemik degilim

İyi de kendinizi üzmeniz gereken bir durum yok ki? Gayet normalsiniz. Aşırı zayıf değilsiniz. Ben sizden 3 kilo fazlayım ama asla almak için uğraşmam, hatta 1-2 kilo versem mutlu bile olurum ama 10 küsür yıldır(hamileliklerimi görmezsek) aynı kilodayım. Ama halsizlik filan varsa doktora gidin tahlilleriniz iyiyse buna üzülmeyin. (Çevrede daima “kilo al” diyenler olacaktır, hatta bir 5 kilo alsanız “kilo ver” diyenler de olacaktır. Onlar hep orda duruyor, üzmeyin kendinizi )

sizi o kadar yi anlıyorumki ...Yıllarca çok zayıfsın denilerek rencide edilmiş biri olarak..Öncelikle lütfen kimse arkadaşa kilon iyi yiyipte kilo alamıyorsun ne güzel demesin çünkü herkesin zayıf olması gerekir gibi toplum dayatmaları deli saçmasıdır ,insanın kendisini sağlıklı hissettiği kilo en iyisidir, konu sahibi kendini iyi hissetse konu açmazdı diye düşünüyorum ..Yemek yerken işkence çekmek ne demek bunu yaşayan bilir..Ben yaklaşık 10 kilo aldım belli bir sreçte o sürede neler yaptığımı paylaşmak isterim..
Bir kere günlük ne kadar hareket ettiğinizi gözlemleyin eğer uzun mesafeler yürümek zorundaysanız yada kafa yoracak bir aktivite ile uğraşıyorsanız ekstra kalori almanız lazım.Oturarak çalıştığınızı söylemişsiniz bende oturarak çalışan biriyim..Kilo almaya başlamam öncelikle iştahımın açılmasıyla başladı bunun içinde her öğünde yavaş yavaş porsiyonları arttırmanızı tavsiye ederim. Daha büyük tabak kullanın (bu önemli).Gün içinde ekstra kalori almanız gerekiyor en azından istediğiniz kiloya ulaşana kadar..benim diyetisyenim ara öğün olarak yüksek kalorili yiyecekler önermişti.Mesela;
- sütlü tatlı üzerine bol fındık
-kuru kayısı arasına ceviz
-ekmeğin üzerine fıstık ezmesi
- fındık fıstık kaju badem kuru erik kuru üzüm
gibi kalori bombası gıdaları ilk zamanlar sıkça tükettim.Spor yapmanızı tavsiye ederim. Acıktırdığı için hemen arkasından bol protein ve kalorili gıda size kas olarak döner.Ayrıca yağ oluşturmaktan çok kas oluşturmaya yönelik beslenirseniz hem fit hem güçlü olur yine ince görünürsünüz ancak kilonuz artar.Boyunuz harika, kilonuza odaklanmadan ve kendinizi hiç aç bırakmadan sağlıklı beslenmeye ve spora ağırlık verin kilo kendiliğinden düzelir.

Gerçekten öyle mi, ciddi olarak soruyorum. Ben de 1.70 im şu an 55 im sanırım ama inanın şöyle 53 filan olsaydım çok daha mutlu olurdum sanki (ha bu arada hayatımda hiç diyet de spor da yapmadım. Yani olsaydım diyorum ya onun için hiç çabam da yok)

Reactions: JES
bebe bisküvisi süt ve içine biraz muz ez. gece uyku öncesi mideye göm... benim arkadaş öyle ayda 4-5 kilo almıştı. sağlıklı mı? uzun vadede tabiki değil. ama geçici denenebilir.

Yapma be yapma 53 nedir ya 1.70 için. Gerçekten aynaya baktığında ne görüyorsun çok merak ediyorum. Vücut hatların ne durumda hadi desem meme popo dolgun bu durumda diğer taraflar kemik olması lazım komple ki ağırlığını geçmesin. Benim için çok kilolu olup kadınsı hatlara sahip olmak da makul değil. Fakat böylesi de makul değil. Bu Arada boyu 1.60 olan bir arkadaşım hep kendini 1.70 sanardı yanıma gelip gelip ben senden uzunum derdi birde en son sınıf yıldı da boyunu ölçtü kızın. Ki hala inanmaz 1.70 der durur. Sizde 53 istiyorum deyince aklıma acaba boyunuzu yanlış mı biliyorsunuz ihtimali geldi. 1.70 boyu olup 55 altından memnun olanı gerçekten görmedim.

Acaba sezeryan ile mi dogum yaptınız. Sezeryan dogum yapınca kilolar gitmiyormus hemen bende kendimi o sekilde avutuyorum cok kısa bir süre sonra sezeryan olcam ve kilo vermek istemiyorum ne güzel kilo aldim hamileyken
2 sezaryenim var doğumdan 15 gün sonra geldiklerinde doğumu kim yaptı dediler. Hamilelik kilom (ki 10 kilo almıştım ikisinde de) ne zaman gitti hatırlamıyorum ama kısa bir zamanda eski kiloma döndüm. Ama hamilelikte ve sonrasında ne aldığımı ne de verdiğimi taktım kafama. Bünye meselesi bence bu kilo işi. Yoksa benim yediğim tatlıyı kimse yiyemez, sabah uykudan kaşık kaşık Nutella yemeye kalkan insanım. Sağlıklı mı asla değil, tatlıya hayır diyebilen insana özeniyorum valla (Gerçi bu aralar canım pek tatlı istemiyor)

anneannemler derdi hep sinirli insanlar için bu kendi kendini yiyor diye (gerçekten çocukken dikkat ettiğim çevremdeki sinirli insanlar hep aşırı zayıftı)o geldi aklıma, canım anneannem(çok uzun zamandır göremedim, aşırı özledim)

Bu arada laf aramızda doğuma gideceğim akşam dışarı çıktım kimse inanmadı 9 aylık hamile olduğuma(ki 42.haftadaydım) 7 aylık uçağa bindim de hamile olduğuma inanmadılar ben söyledim rapora bakmayacak mısınız diye.

Yani matematikçiyim, sayıları karıştırmış olamam sanırım yıllardır bir de hadi sayıları tanıyamadım diyelim, eşim 185 (hadi onu da yanlış ölçtüler diyelim ama askerde de ölçmüşlerdi) yanında boy farkım pek yok, topuklu giyince 3-4 parmak kısa oluyorum ondan, düz tabanla da omuzunu birazcık geçiyorum.

Bir de ölçü mü bilmem ama ortaokul, lise, üniversite, iş hayatı (gerçi bu okulumda bir kadın öğretmen benden uzun) hep sınıfın en uzunuydum ya da en uzun ikinci kişisiydim.
Tabi yine de öyle diyorsanız öyle olsun

Bir de tipimi sormuşsunuz ya bence öyle normal bir insanım, yani öyle sıradan bir kadınım.(hiç bir zaman çok güzel bir kadın olmadım zaten) Ama çevremde aynı yaş grubum ve daha küçükler genel olarak fiziğimi beğendiklerini söylerler, giyimimi beğenirler. Ama belli bir yaşın üstü devamlı kilo aldırmaya, ağzıma bir şeyler tıkmaya çalışırlar
Ben ise kendimle mutluyum, çok hareketli, enerjik bir insanım. Ha sporla uğraşmak isterdim, daha düzgün bir vücudum olması için, daha hiç spor yapamadım, ama hedeflerim arasında.

Sağlıklı ve mutlu olmak temel amacım oldu hep. Şükür hayatıma.

Son düzenleme:
Galiba doğru bisey bu . Sinirli insanlar da var böyle bir durum. Zaten komedyenlere bakiyorum hep kilolular. Tv de :)
Ya insan sinir oluyor ama ben o kadar hamile elbisesi aldim falan giymek nasip olmadi. Hamilelik pantolonu aldim 1 kez giydim o da duştu belimden yani. Galiba bazen ne yaparsan yap olmuyor. Zayıflık aslinda guzel bi yandan degil mi:) Benim sanirim kafam karışık bu konuda

O zaman kimseye laf düşmez siz kendinizle mutluysanız ve sağlıklıysanız gerisi gerçekten hikaye ben konu sahibi gibi sorguluyorsunuz sanmıştım ona cevap verdim. Yoksa okulda 45 kg olan arkadaş var ben halimden memnunum deyince onu da ilk ben alkışlıyorum kısacası insanlara yorum ve tavsiyelerim onların memnuniyetine göre değişiyor

İnsanın kendi ile barışık olması gerek sanırım. O hamile elbiselerine ben de çok özenmiştim ama hiçbirini giyemedim. Son güne kadar kotlarımın son düğmesi açık giyebiliyordum. Hamilelik adına sadece tayt almıştım onu da parçalayana kadar giydim doğum sonrası da. Sağlıcakla yavrunuza kavuştun ihşallah. Sağlığınız yerinde olsun boşverin çevreye. Çünkü ne olursa olsun herkes hep söyleyecek bir şey buluyor. Bir gün ara ile 2 kişi ile karşılaştım biri “ya birazı kilo almışsın sanırım, güzel olmuş böyle” diğeri “aaa siz kilo vermişsiniz, ne güzel” ikisine de “bilmem ama öyledir” deyip teşekkür ettim. Gerçekte aynı kilodayım ben ne açıklasam karşı taraf dinlemeyecek ya da inanmayacak nasıl olsa ne diye yorayım kendimi.

ben halimden memnunum demesi çik ziyifsin laflarından bunaldığı içindir : D tecrübeyle sabittir, bu laf onun eleştirileri savurma mekanizması

Evet hiç şikayetim yok kimsenin kilosuyla da ilgilenmem zaten. Belki kendimi yanlış aktardım ondan, birkaç yerde okumuştum yine hani 40lı kilolar. Bir de şu anki okulumda herkes diyetisyene gidiyor, erkek hocalar bile diyet yapıyor, ondan normal olduğumu karşı gözden görmek istedim. Okulda ne güzel etkinliklerimiz olurdu şimdi herkes diyette çok moralim bozluyor yoksa kendimle problemim yok, kilo için değil ama aktif yaşam için spora başlasam iyi olur diye düşünüyorum(gerçi profesyonel olmasa da hareketli bir insanım yürümeyi çok severim, saatlerce yorulmadan yürüyebilirim.)

ben halimden memnunum demesi çik ziyifsin laflarından bunaldığı içindir : D tecrübeyle sabittir, bu laf onun eleştirileri savurma mekanizması
Ya gerçekten bir insana bu neden söylenir anlamış değilim, çok zayıfsın, ya da kilolusun. Eeee bunu diyenin ya da karşı tarafın ne işine yaradı bu. Tamamen boş konuşma bence. İnsanların psikolojilerini de bozuyorlar. Ben bir defa yakın bir arkadaşıma (ki evlenince ilk 3 ayda 15 kilo civarı almıştı, belki daha bile fazla. Resmen öncesi ve sonrası farklı insandı) bir doktorla görüşmeden çocuk olayına girmemesini tavsiye etmiştim, ona bile utana sıkıla ama sevdiğimden ve bu durumun sağlıklı olmadığını düşündüğümden. O da bana hak vermişti hatta bir diyetisyene gitti hemen ardından.

ben de zamanında bu durumdan müzdarip bir kişi olarak hala anlamlandıramam bu gibi olayları cidden. lisede çok zayıftım 169'a 48 kiloydum. ay çok zayıfsın ay belin kırılacak gibi laflar illallah dedirtti. patladım sonunda birine. komplekse dönüşüyor zamanla çevre tepkisi. insanların derdi başkaları olmuş. kıskançlık mı boşluk mu ne diyim bilemedim.

şimdi gayet uyumlu boy ve kilom hatta zayıflamaya çalışıyorum, zayıf birini gördükçe inanın hoşuma gidiyor. o daha sağlıklı ve görüntü, gelecek açısından da cidden daha avantajlı. ve ayrıca asla zayıf birisine de ayyyy çok zayıfsın kilo al demem. zaten farkındadır çoğu zaman. o da elinden geleni yapıyordur.

Benimde boyun 1.68 kilom 52 civarı ama o kadar da kötü durmuyor küçüklükten beri zayıftım hep bana da hep kilo al derledi bende üzülürdüm ama artık dert etmiyorjm doğum yaptım 15 kilo aldım hamilelikte yine hepsini verdim hatta hamilelik öncesi kılından daha düşüğüm şuan. Bence dert etmeyin ileride hatta buna şükür edersiniz bence

sana kılo al dıyenlerın kılosunu merak ettim.
manken gıbı kızsın daha ne ıstıyorsun.
evlenıp çocuk doğurunca toplanırsın o zamanda eskı zayıflığını özlersin.
kimseyı takma bence.
makarna kılo aldırmaz kı.(pilav yerıne onu yıyom daha masum diye )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…