Ağustos 2011 anneleri

kızlar bunu netten buldum

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı
kızlar geçen hafta benim diyetisyenimde aaaynı buna benzer
sizde uygulayabilirsiniz aynen.

bana çok ilginç geldiği için paylaşıyorum
mısırlı kadınlar hamile olduklarını ve bebegin cinsiyetini böyle ögreniyorlarmış
Eski Mısır'da hamiLeLik testi Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik , idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.

Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.

Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

Hadi alışverişe kızlar !!!

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body (İhtiyacınıza ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu body alabilirsiniz. Sayısı da tamamen ne sıklıkta çamaşır yıkayabileceğinize bağlı olarak değişir.)
4-5 adet geniş yakalı fanila
5-6 tane tulum
3 tane pijama
2-3 adet önlük
4-5 çift yumuşak çorap, patik
5-8 adet külot
Mendil
Bebek başlığı ya da şapka (özellikle pamuklu olanları tercih edin.)
Yelek
En az 2 hırka ve mont (mevsim kışsa atkı, eldiven gibi aksesuvarları da unutmayın.)

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Yalancı emzik
Emzik Kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Bebek eldiveni
Bebek çorabı
Patik
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (Bebeğin göz ve kordon temizliği için ve ilk haftalardaki pişiklerinde işinize yarar.)
Çeşitli ebatta tülbentler
Güneş koruyucu krem ve losyon (Mevsim ne olursa olsun bebeklere özel güneş kremini mutlaka kullanın.)
Steril yara bantları ve gazlı bezler

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı, sabunu, bebek losyonu ve pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

EMME VE BESLENME İHTİYAÇLARI
Biberon
Kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmeyecek kalitede biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
Emzik
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Mama tabağı ve kaşığı
Mama sandalyesi

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike, yorgan

ELEKTRONİK CİHAZLAR
Bebek telsizi
Sterilizatör
Biberon ısıtıcısı
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Ana kucağı

ANNENİN İHTİYAÇLARI
Hijyenik kadın pedi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Hamile külotu
Loğusa külotu
Göğüs pompa seti
Göğüs koruyucu aksesuvar
Meme uçları için krem
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

canım sonucunu yazmadın merak ediyoruz.
hayırlısı olur inşallah

Arkadaşlar iş güç yoğunluktan bır süredir giremedim..doktor çok uzun süre uğraştı görmek için..bızımkı bağdaş kurmuş kapatmış göstermıyor:) en sonunda %90 kız dedi:)) çok heyecanlıyım. Cinsiyeti önemli değil diyordum ama belli olunca daha bır heyecanlandım sanki:)

Arkadaşım ne guzel bır paylaşım..çok teşekkürler..buarada alttakı kutucuk/topic nasıl yapılıyor? ben de istiyorum ama yapamıyorummm

Arkadaşım ne guzel bır paylaşım..çok teşekkürler..buarada alttakı kutucuk/topic nasıl yapılıyor? ben de istiyorum ama yapamıyorummm

canım google dan baby-gaga.com a gir ordaki linki takip et oluyor. çok uğraştırıyor yha...
kaç aylık prensesin? (yerim onu beeennn)
bende ptesi gidip bakayım bebişime...

Hamilelikte çatlakların oluşumunu önlemek için: Badem yağı ve elma yağını eşit miktarda karıştırıp her gün hafifçe masaj yaparak karın,basen göğüs ve bacaklarınıza sürün.

Ayrıca:Eşit miktarda badem yağı, buğday özü yağı,havuç yağı, kakao yağını karıştırıp üzerine bir limon kabuğu rendeleyin. Elde edilen karışımı vücudunuza sürün.

HAMİLELİKTE ÇATLAK OLUŞUMUNU ÖNLEME

kızlar çok ağırlaştım, kendimi taşıyamıyorum. çok yorgun bitkin ve halsizim. siz nasılsınız? nasıl kurtulabilirim bu durumdan yardım edin ne olur

kızlar çok ağırlaştım, kendimi taşıyamıyorum. çok yorgun bitkin ve halsizim. siz nasılsınız? nasıl kurtulabilirim bu durumdan yardım edin ne olur

Kaç haftalıksın sen arkadaşım? Bende de çabuk yorulma var ama egılıp kalkarken bıraz daha zorlanmaya başladım..

Kaç haftalıksın sen arkadaşım? Bende de çabuk yorulma var ama egılıp kalkarken bıraz daha zorlanmaya başladım..

yazhancım 19 hafta ultrason verilerine göre ama benim hesaplamalarıma göre 17 haftalığım.
akşamları öyle yorgun bitkin oluyorum ki anlatamam.
sırtımın ağrısından duramıyorum
maşşallah senin bebeğinde büyümüş canım.

evet allahın izni ile ile bir kızım olcak çok güzel bir duygu dünyanın en güzel hissi şimdiden ona bişeyler almaya başladım hayatım o oldu anlayacağın senin cinsiyeti ne canım

ah canım benim bi bilsem.
yarın kontrole gidicem
2 değişik hastanede baktırmak istiyorum cinsiyetine bakalım sağlıklı olur inşallah.
kızını öpüyorum mıncıklaya mıncıklaya oooooooooooh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…