Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

gökcecim kontrollün nasıl gecti ne durumdalar merak ettim nasıllar

saol canım annemi aradım zaten akşam normal dedi:) iyi bari kötü bişey olmasında paranoyak gibi olduk zaten:) buarada yakışıklılarımız ne alemdeymiş sağlıkları kiloları ne dedi dr.

Gökçecim nerdesin _? :)

Geldim canlarrrr.. evet dün kontoldeydim. Bir akadaşım benim hastanenin 1 km ilerisindeki başka bir hastanede doğum yaptı onu ziyaret et kocayı bekle derken pert düştüm eve yazamadım.

Benim sıpacanların durumu iyiymiş. Ama canımı sıkan durumlar yok değil. Soldaki bebeğim yani Sarp 985 gr çıktı. Sağdaki bebeğim Aras 1200 gr. Neden kilo almıyor bu çocuk diye sordum doktoruma ayına göre gayet iyi dedi. Aras biraz önden gidiyormuş. Yine de kafama takıldı. 28 hafta olduk artık 1 kiloyu geçmesi lazım diye düşünüyorum.

Ben yine 2 haftada 2 kilo alarak totalimi 17 kiloya çıkardım. Bu durumda kilolar çocuklarımda değil bende anlayacağınız. Yememde içmemde değişme yok. Akşam belli saatten sonra yemek bile yemiyorum meyve, fındık ceviz kuru kayısı falan yiyerek geçiştiriyorum. Sanırım doğurana kadar 30 kilo olacağım. Artık yürüyen bie balina gibi hissediyorum kendimi.

Rahimde de açılma yokmuş. Yani şu anlık herşey yolunda. 15 gün sonra tekrar kontrolüm var ve bebeklerin akciğerlerini geliştirmek için iğne olacakmışım 30. haftada. Ne olur ne olmaz erken doğum olursa en azından akciğerleri gelişmiş olur dedi.

Bu arada doktorumun önerilerini size de söyleyim. Sıvıyı 3 lt ye çıkar. Gece kalın şeyler giyip kalın yorgan ve bahtaniyelerde uyuma. Penye türü şeyler giy pike tarzı şeyler örtün. Terleyerek sıvı kaybı yaşama. Kesinlikle dışarıda salata türü şeyler yeme ishal olma sıvı kaybı yaşama. Havalar serinken sorun değilde sıcakken lütfen ama lütfen evden dışarı çıkma. Tabiiii bende sordummm.. Prangayı nereme vurayım doktor bey diye. Zaten mecbur kalmadıkça evden çıkmıyoruz. Sosyal hayat bitti. Havuz ve sporuda yasakladı. Bahçeme konan kuşlarla muhabbet eder hale geldim.

Ödemlerim, şişmelerim, ağrılarım hepsi normal bunları görmezden geliyorum dedi. Sanırım 30. haftadan sonra haftada bire düşecek kontroller...

Haaa bu arada bir tanesinin 3 boyutlu görüntüsünü yakaladık. Ama print çıktısında yaratık gibi duruyor oğluşum. O yüzden paylaşıp paylaşmamakta tereddüt ediyorum. :)
 
Kızlaaarrr birşey diyeceğimmm.

Dün gece anormal derecede mide bulantım oldu. Saat 4 gibi uyandım ama kustum kusucam yani. Gebeliğimin bulantılı zamanlarında bile böyle birşey hissetmemiştim. Önce aklıma yüksek tansiyon geldi. Tabi ki emin değilimmm.. Sonra ne olur ne olmaz diye kalkıp 1 dilim ekmek biraz peynir yedim. Geçmedi ama uyumuşum yine sağa sola dönerken. Yatmadan önce süt içerim ben o beni tutardı sabaha kadar. Ne oldu anlam veremedim açıkçası.
 
Korkma canım doktorlar durdururlar erken doğum gibi bir riskin olsa da. Hiç canını sıkıp kendini iyice strese sokma. İnşallah zamanında gelecek bebeğin.


Maşallah bebeklerine canım. Bir kilo olmadı diye üzülüyorsun ama 15 gr kalmış bir kiloya ne fark eder ki canım. Benim de doktorum bebeklerin kiloları hiç önemli değil biz bu saatten sonra anne karnında ne kadar çok kalacak onunla ilgileniyoruz dedi. zaten bu haftalardan sonra ikiz bebeklerin kilo alım oranı giderek azalırmış. çok şükür riski atlattık ona seviniyorum. bende 14 kilo aldım. dediğin gibi bende kendimi godzilla gibi hissediyorum :)
canım benim anne olmak ne zormuş ya. bizim bu çektiklerimizi hiç bir erkek çekemezdi eminim.
 

Anneannem 6. aydan sonra mide bulantısı olursa bebek saçlı olur derdi. :)
belki üşütmüşsündür canım.
 

Valla dün doktoruma dedim ki erkeklerin metabolizması kadınlardan çok daha iyi çalışıyormuş. Neden erkekler yaşamıyor bu gebelik olayınıııı. Siz bizden daha güçlüsünz dedimmm.. Ayyyy ne güldü ne güldü.. Gebelik kadınların doğasında var dedi.

Ama farkettiniz mi erkeklerin selüliti bile yok. Çatlağı bile yok. Adamların daha kuvvetli metabolizması var. Bizim kemiklerimiz ayrılıyor iç organlarımız yer değişiyor. Selüliti çatlağı eksik olmuyooo.. Yemişim doğasını :)
 

Bu dünyaya çile çekmeye gelmişiz :)
Bu sabah arabesk takılıyorum ve güzel topiğimizin güzel annelerine 'batsın bu dünya' parçasını armağan ediyorum
 
 
Canım bu aylarda normal diye biliyorum mide bulantısı.sonucta mideye ic organlara baskı arttı midecik de napsın garibim bulanıo arada.benim de bazen oluo ebeye sormustum son aylarda normalmis
 
Bebisini goren anneler hadi yine iyisiniz biz gecen hafta gorduk ve bi dahakine teee 3 hafta var (

benim de catlaklar aldı basını gidiyor.durum feci.bacak gogus karın bel heryerim kırmızı-mor arası renklerde catlak cutlak.gecen gun dedim ki kocise bak bu kadar catlayıp patlıyorum ic organlarım devamlı hareket halinde bide bunun dogurması var.bu bebek en cok benim bebegim tamam mıı

Tabi o da ben olmasam nası yapicaktın hııı diyr karsılık verdi.neyse uzatmadım ama bananee en cok benim bebisim oooo annesi tepiklerini yesin oglusun
 
bende henüz maşallah diim çatlak yok bebe yağı ve excipial lipo krem kullanıyorum gerçi dr çatlican varsa naparsan yap çatlarsın demişti yinede kuru bırakmamak lazım cildi... çatlak patlak olalımda sağlıklı olsun bebeklerimiz ..
 

Canım kilolar son 2 ayda artış gösterirmiş diye biliyorum ayrıca kiloları normal bence bide ikiz bebekler yani.. 28 hafta oldu artık şurda ne kaldı ki geriye 6-7 ay nasıl gectiyse 2-3 ayda öyle gecicek :)
 
Kızlar biz geldik eliz im 1280 gr olmuşgörseniz ağzı hep açık doktorum aç bu kız dedi dedim anası aç
Onu gördükçe ağladım aç mı gerçekten diye off ne güzel bişeymiş annelik bide ciğer geliştirici iğnelerini verdi Allah korusun erken doğum olursa diye 28. Haftada herkesin olması lazımmış bizden bunlar
 

benimde karnım pamuk gibi yumuşacık oldu zeytin ve badem yağından. daha karnımda yok ama göğüslerimin alt kısmı çatlayalı çok oldu. ozaman bişey sürmüyodum kaçırmışım önlem alamadım....
 

maşallah söyleme herkese nazara gelecek....
 

kilolarını skıntı etmene gerek yok. ikizlerde genelde biri daha zayıf olur zaten. bu arada onları daha doğmadan nasıl ayırd ediyosun? kilolarından mı?
 

canım ama o selülit çatlak falan annelik duygusunuda rabbim sadece kadına vermiş düşünsene erkeğin doğurduğunu odun gibi bişeyler zaten hiç umurlarında olmaz ağlamış kakasını yapmış aman ateşimi yükselmiş açmı tok mu sadece kadına özgü bir güzellik bence çok şanslıyız :)
 
bizimde işimiz artık sadece doğuma kaldı. şeker meker tamam,2. tetanosta tamam sıkıntımız yok çok şükür, hemşire kalbinide dinletti. maşşalah herşey yolunda gdiyo ama bu bitaraftanda korkutuyo bi aksilik olur diye... Umarım olmaz.
ablamda anneme el koydu . işe girmiş çok sevindim ama 1. sınıfa giden tatlı yeğenime annem bakacak. bu demek oluyoki okullar kapanana kadar annem gelemeyecek.
 

ayyyyyyyy yerim ben o kızçeyi maşallah canım ne kadar büyümüş kaç hafta vardı arada 890 dan 1280 e
 

canım onlar nasıl çıkaracak çocuğu mecbur sezeryan olacaklar. biyerden erkeklerin bünyesinin doğuma dayanıklı olmadığını, doğum gibi bir olayı kaldıramayacaklarını ölebileceklerini okumuştum. bu arada onlarda çatlıyor, gördüm
 

hadi gözün aydın canım korkma birşey çıkmaz Allaha emanet bizimde son 1 ultrasonumuz kaldı kan akışlarımıza bakılacak sonra biterde inşallah bende bir rahat nefes alırım canım yine palazlanana kadar annen yanında olur herhalde ya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…