Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

anca haziranda gelecek ama yazın yanımda olacak doğumdan öncede sonrada kalacak. kimse kusura bakmasın kimseye vermem annemi doğumda

maşallah söyleme herkese nazara gelecek....
Maşallah kuzuma teyzesi
ayyyyyyyy yerim ben o kızçeyi maşallah canım ne kadar büyümüş kaç hafta vardı arada 890 dan 1280 e

Tam 3 hafta var arada tatlım doktor bundan sonra daha hızlı kilo alırlar dedi haftada 200 grama kadar alırlarmış
38. Haftada alırız dedi doktorum 40 ı beklemeyiz dedi

anca haziranda gelecek ama yazın yanımda olacak doğumdan öncede sonrada kalacak. kimse kusura bakmasın kimseye vermem annemi doğumda

e herhalde canım bende vermicem zaten evdekiler ne halleri varsa görsünler

Maşallah kuzuma teyzesi

Tam 3 hafta var arada tatlım doktor bundan sonra daha hızlı kilo alırlar dedi haftada 200 grama kadar alırlarmış
38. Haftada alırız dedi doktorum 40 ı beklemeyiz dedi

ay kıyamam ya maşallah benimki ne kadar oldu acaba ama 2 3 gündür tepikler bayağı kuvvetlendi sanki seninkide tüp bebek diyemi erken alcak canım sezeryan galiba dimi

Büyümüştür annesi merak etme kocaman olmuştur bebeğin zaten tepiklerinden anlaşılıyor
Tüp bebek diye canım zaten sezeryan olucak kesin beklemenin anlamı yok dedi

Slamlar güzel annecikler.. bugün şeker yüklememizi yaptık. Cok mutluyum sekerimiz cok guzel çıktı. Cok korkuyordum yüksek çıkacak diye. Fena tatli yiyen biriyim. Daha kimse tutamaz beni... Bebegimide gördük dr sana cok benziyor dedi babamız Cok kiskandi :) .. dün gece bebeğim beni ccok korkttu sancim oldu. Ama dr artik bu haftalarda olabilir dedi.. ve bebek dogum seklini almis dedi. Sanırım dünku sancılarim bebegimin donmesydi... Suannn erken olmasina ragmen dogum seklini düşünmekten başıma ağrılar giriyor. Normal dogum düşünen ben.. eşimin korkusu sebebiyle sezeryana dönüyor. Cunku canin cok tatli yapamassin diyip duruyor.. ne yapacağımı şaşırdım arada kaldim.. doğumun gerçeklesemeyip boşuna aci cekmemden ve hersey Allahtan ama bana ve bebeğe bisey olmasından korkuyor... Açıkçası böyle konusuncada topu bana atıyor ve ben daha cok stres oluyorum... Bende topu ona atıp sezeryan diyip amilyat sonrasi aci çekersem onun basının etini yiyim diyorum....Ve çevremizde cokvar normal dogum diyip sanci cekip bebegi dogmadigi icin sezeryan olan. Enfeksiyon kapan.. esimide anlıyorum etkileniyoruz. ama ne yapicam bilmiyorum..

Bu arada biz doktora sorduk ciğer geliştirici yapacakmiyiz diye. Erken dogum riski olmadığı icin gerek yok dedi. Esimde yapılıyor demişti bana bu haftalarda.. neden yapmadkki acaba. 28haftada yapılıyormus artik...

kilolarını skıntı etmene gerek yok. ikizlerde genelde biri daha zayıf olur zaten. bu arada onları daha doğmadan nasıl ayırd ediyosun? kilolarından mı?

Hayır canım surat yapılarından. Çok net ayırt edilebiliyorlar. Daha doğrusu kimse ayırt edemiyor ama ben 9. haftadan itibaren hep ikisini ayırt ettim :)

Bu arada biz doktora sorduk ciğer geliştirici yapacakmiyiz diye. Erken dogum riski olmadığı icin gerek yok dedi. Esimde yapılıyor demişti bana bu haftalarda.. neden yapmadkki acaba. 28haftada yapılıyormus artik...

canım bugün ben oldum iki iğne yarında iki tane olucam doktoruma sordum risk mi var diye hayır dedi herkesin olması gerekiyo 28.haftada dedi seviyorum doktorum tüm önlemleri alıyo gerek yok dediysede vardır bi bildiği tatlım sıkma canını

çatlaktan ziyade göğüslerim çok lekelendi benim ya kahve rengi böyle güneş yanığı gibi

kızlar ya bu arada dün mali müşavirle konuştum doğum izni öncesi 8 hafta sonrası 8 hafta dediöncesi 8 haftayı kullanmazsak doğum sonrası 8 hafta imiş hakkımız yani doğumdan sonraya kaydıramıyormuşuz 3 hafta kalana kadar çalışabilirsin ama dedi o zaman doğumdan sonra yine 2 ay iznin dedi :44:32. haftada raporla çalışılabiliyormuş kafam karıştı ya doktora gidince detaylı sorayım ben şu rapor işini tekrar

bence sizin mali müşavir bu işi bilmiyor.. öyle şey olurmu hiç hakkın yanmıyor sen dr dan 3 haftaya kadar çalışır raporu alıp işe devam edip daha sonra 16 haftalık izninide kullanabilirsin bu gebeye kalmış bir şeydir nasıl isterse o şekil alır.. önceden eğer 3 haftaya kadar çalışır raporu alıp çalışırken aniden doğum yaptığında doğumdan önceki 8 haftalık iznin yanıyordu o da kalktı diyorlar yanmadan kullanabilirsin dediler ama ondan pek emin değilim..

Canım yaaa arkadaşa sorsana mali müşavirlik belgesini hangi salak vermiş ona. Bu konuyu nasıl kıçından uydurabiliyor. Kanunda açık hüküm var. Eğer anne son 3 haftaya kadar çalışabilirse kullanmadığı izinler doğum sonrasına aktarılır. Kanunu bulup göndereyim en iyisi.

dün kızımın banyo malzemelerini aldım gratisten...

şampuan sebamed:22.50 tl
pişik kremi sebamed:22.50 tl
vucut losyonu johnson baby:10.75 tl
vucut jeli johnson baby:11.50 tl
tırnak makası bebedor:5.5 tl
kulak kürdanı:4.5 tl

fiyatlar değişiklik gösteriyor...sebamed ürünlerinde özellikle..aklınızda bulunsun...

Kızlaaarrr dün itibariyle oğluşlarımın eşyalarını yıka ütüle yerleştir işi bitmiş bulunmakta. Keyifli ama bir o kadar da yorucu. Bu işleri tek başına yapacak arkadaşların havalar daha ısınmadan başlaması tavsiye olunur. Zira ütü ile saatlerce haşır neşir olmak bunaltıcı olabiliyor. Yataklarınıda yerleştirdim herşey çok güzel oldu. Bugün de gidip nevresim takımlarına yastık yaptıracağım. Bir de minik bir halı alacağım oğluşlarıma. Yarından itibaren de hastane çantasını hazırlarız ve babişkonun arabasına atarız. :)

Ben öyle bir şey duymadım olurmu hiç yaa. Bir arkadaşım daha yeni doğum yaptı Şubat ayında, kız şimdi mayıs 20 de işe başlayacak.1 ay kala izne çıkmıştı düşün yani..

32 haftadan sonra izne ayrılabiliriz. Fakat oda bize kalmış eğer 32. haftadan sonra çalışacaksak rapor alıyoruz ve 3 hafta kalınca doğuma o zaman mecburi çıkmak zorundayız.

Şöyle bir ohh çekersin artık rahat rahat bekle bakalım oğluşları:)) Bana ve diğer anne adaylarına kolay gelsin :)))

oo arkadaşım işi bitirmişsin süpersin valla ... ben de bu pazar dolaplarını silip eşya yıkama işini girim diyorum dediğin gibi sıcaklar çok fena bastıracak... hastane çantamıda 32. haftamdan sonra hazırlarım heralde her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım

kızlar kesin olarak nerden öğrenicez bunu ya ben sonrasında 3 ay olarak kullanıp paramı almak istiyorum e bu aradada çalışıp ordanda gelmesi şart malum çok masrafımız olacak düşünmek zorundayım yani

iş yerin bi şey demiyor mu cnm şöyle yapabilirsin diye... doktoruna gidince sor yada sgk ya gidip detayı öğren ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…