Kızlaaarrr dün itibariyle oğluşlarımın eşyalarını yıka ütüle yerleştir işi bitmiş bulunmakta. Keyifli ama bir o kadar da yorucu. Bu işleri tek başına yapacak arkadaşların havalar daha ısınmadan başlaması tavsiye olunur. Zira ütü ile saatlerce haşır neşir olmak bunaltıcı olabiliyor. Yataklarınıda yerleştirdim herşey çok güzel oldu. Bugün de gidip nevresim takımlarına yastık yaptıracağım. Bir de minik bir halı alacağım oğluşlarıma. Yarından itibaren de hastane çantasını hazırlarız ve babişkonun arabasına atarız. :)
iş yerin bi şey demiyor mu cnm şöyle yapabilirsin diye... doktoruna gidince sor yada sgk ya gidip detayı öğren ...
Canım biliyosun benim müdürde öyle söyledi kullanamassın kullanmadığın iznin doğum sonrasına aktarılamaz diye bende şimdi p.tesi dokt.gidince sorucam bakalım dokt.ne diycek.
Selam arkadaşlar idrar yollarımda çok fazla enfeksiyon çıktı buda bebeğin sıvısını etkiliyormuş,sulu bir şekilde akıntı oluyorum..Erken doğum riski çıktı buyüzden şimdi bebeğin ciğer gelişimi için iğne vuruldum antibyoktik iğne vuruluyorum magnezyum kullanıyorum ve işi bırakmak zorun kaldım.Lütfen dualarınızda banada yer verin bebeişim zamanında gelsin bende 28 haftalık doğmuşum annem çok ugrasmış benimle inşallah bebeğim zamanında gelir
of ya moralim çok bozludu eşim boluya gidecekmiş iş içinaklım onda kalacak evde de tek başıma olacağım
kızlar ben 72 ye dayandım boyumda çok uzun değil ama görünüşte fazla şişko görünmüyorum şimdilik. ama doğuma kadar gaiba 80e yaklaşıcam çünkü artık daha çabuk acıkıyorum. miğdem kazınıyo valla, tatlısızda yapamıyorum krizim tutuyo... bide doğumdan sonra emzirirkende diyet önermiyolar. bu kiloları atmak çok vakit alacak galiba... ama bebişlerin yağlarımıza ihtiyaçları var süt için...
kızlar ya.. sağ göğsümden iç çamaşırıma yaklaşık 1 TL boyutunda bir çember oluşmuş. iç çamaşıtım gri olduğu için analayamadım ne renk bir sıvı çıktı ama çerçeve gibi yani.. iz bırakmış.. sizce dr.a gidiyimmi normalmiki?
Geldim canlarrrr.. evet dün kontoldeydim. Bir akadaşım benim hastanenin 1 km ilerisindeki başka bir hastanede doğum yaptı onu ziyaret et kocayı bekle derken pert düştüm eve yazamadım.
Benim sıpacanların durumu iyiymiş. Ama canımı sıkan durumlar yok değil. Soldaki bebeğim yani Sarp 985 gr çıktı. Sağdaki bebeğim Aras 1200 gr. Neden kilo almıyor bu çocuk diye sordum doktoruma ayına göre gayet iyi dedi. Aras biraz önden gidiyormuş. Yine de kafama takıldı. 28 hafta olduk artık 1 kiloyu geçmesi lazım diye düşünüyorum.
Ben yine 2 haftada 2 kilo alarak totalimi 17 kiloya çıkardım. Bu durumda kilolar çocuklarımda değil bende anlayacağınız. Yememde içmemde değişme yok. Akşam belli saatten sonra yemek bile yemiyorum meyve, fındık ceviz kuru kayısı falan yiyerek geçiştiriyorum. Sanırım doğurana kadar 30 kilo olacağım. Artık yürüyen bie balina gibi hissediyorum kendimi.
Rahimde de açılma yokmuş. Yani şu anlık herşey yolunda. 15 gün sonra tekrar kontrolüm var ve bebeklerin akciğerlerini geliştirmek için iğne olacakmışım 30. haftada. Ne olur ne olmaz erken doğum olursa en azından akciğerleri gelişmiş olur dedi.
Bu arada doktorumun önerilerini size de söyleyim. Sıvıyı 3 lt ye çıkar. Gece kalın şeyler giyip kalın yorgan ve bahtaniyelerde uyuma. Penye türü şeyler giy pike tarzı şeyler örtün. Terleyerek sıvı kaybı yaşama. Kesinlikle dışarıda salata türü şeyler yeme ishal olma sıvı kaybı yaşama. Havalar serinken sorun değilde sıcakken lütfen ama lütfen evden dışarı çıkma. Tabiiii bende sordummm.. Prangayı nereme vurayım doktor bey diye. Zaten mecbur kalmadıkça evden çıkmıyoruz. Sosyal hayat bitti. Havuz ve sporuda yasakladı. Bahçeme konan kuşlarla muhabbet eder hale geldim.
Ödemlerim, şişmelerim, ağrılarım hepsi normal bunları görmezden geliyorum dedi. Sanırım 30. haftadan sonra haftada bire düşecek kontroller...
Haaa bu arada bir tanesinin 3 boyutlu görüntüsünü yakaladık. Ama print çıktısında yaratık gibi duruyor oğluşum. O yüzden paylaşıp paylaşmamakta tereddüt ediyorum. :)
Kızlaaarrr birşey diyeceğimmm.
Dün gece anormal derecede mide bulantım oldu. Saat 4 gibi uyandım ama kustum kusucam yani. Gebeliğimin bulantılı zamanlarında bile böyle birşey hissetmemiştim. Önce aklıma yüksek tansiyon geldi. Tabi ki emin değilimmm.. Sonra ne olur ne olmaz diye kalkıp 1 dilim ekmek biraz peynir yedim. Geçmedi ama uyumuşum yine sağa sola dönerken. Yatmadan önce süt içerim ben o beni tutardı sabaha kadar. Ne oldu anlam veremedim açıkçası.
Kızlar biz geldik eliz im 1280 gr olmuşgörseniz ağzı hep açık doktorum aç bu kız dedi dedim anası aç
Onu gördükçe ağladım aç mı gerçekten diye off ne güzel bişeymiş annelik bide ciğer geliştirici iğnelerini verdi Allah korusun erken doğum olursa diye 28. Haftada herkesin olması lazımmış bizden bunlar
bizimde işimiz artık sadece doğuma kaldı. şeker meker tamam,2. tetanosta tamam sıkıntımız yok çok şükür, hemşire kalbinide dinletti. maşşalah herşey yolunda gdiyo ama bu bitaraftanda korkutuyo bi aksilik olur diye... Umarım olmaz.
ablamda anneme el koydu. işe girmiş çok sevindim ama 1. sınıfa giden tatlı yeğenime annem bakacak. bu demek oluyoki okullar kapanana kadar annem gelemeyecek.
Kacla basladin ki cnm ? Onemli olan o .. Dogumu olumsuz etkilemeyecekse veririz ne olcakk :) Minikler sag salim gelsin ve insallah hepimizin sutude olsun da , bol bol emzirebilelim insllah cocuklarimizi..
Aile hekimlerindeki hemsileri dinlememk lazim yaa uyuz oluyorlar genelde
Annen icinde ,Olsun cnm yaa ne olcak zaten senin tam ihtiyacin oldugu zamanlar son 2-2.5 yin..Ve Ozamana kadarda okullar tatil olmus olur..Sonra okullar acilana kadarda sen anneni zapt edersin
Slamlar güzel annecikler.. bugün şeker yüklememizi yaptık. Cok mutluyum sekerimiz cok guzel çıktı. Cok korkuyordum yüksek çıkacak diye. Fena tatli yiyen biriyim. Daha kimse tutamaz beni... Bebegimide gördük dr sana cok benziyor dedi babamız Cok kiskandi :) .. dün gece bebeğim beni ccok korkttu sancim oldu. Ama dr artik bu haftalarda olabilir dedi.. ve bebek dogum seklini almis dedi. Sanırım dünku sancılarim bebegimin donmesydi... Suannn erken olmasina ragmen dogum seklini düşünmekten başıma ağrılar giriyor. Normal dogum düşünen ben.. eşimin korkusu sebebiyle sezeryana dönüyor. Cunku canin cok tatli yapamassin diyip duruyor.. ne yapacağımı şaşırdım arada kaldim.. doğumun gerçeklesemeyip boşuna aci cekmemden ve hersey Allahtan ama bana ve bebeğe bisey olmasından korkuyor... Açıkçası böyle konusuncada topu bana atıyor ve ben daha cok stres oluyorum... Bende topu ona atıp sezeryan diyip amilyat sonrasi aci çekersem onun basının etini yiyim diyorum....Ve çevremizde cokvar normal dogum diyip sanci cekip bebegi dogmadigi icin sezeryan olan. Enfeksiyon kapan.. esimide anlıyorum etkileniyoruz. ama ne yapicam bilmiyorum..
Hayır canım surat yapılarından. Çok net ayırt edilebiliyorlar. Daha doğrusu kimse ayırt edemiyor ama ben 9. haftadan itibaren hep ikisini ayırt ettim :)
Oyy masallahhh , dogdunda da oyle olur insallah :) Banada anneannem agzi acik der ama kocaman agzimla hep guldugumden :) Seninkide hem yemek yemek istemesinden hemde gulucuklerinden agzi acik olur belki annesi :)
kızlar ya bu arada dün mali müşavirle konuştum doğum izni öncesi 8 hafta sonrası 8 hafta dediöncesi 8 haftayı kullanmazsak doğum sonrası 8 hafta imiş hakkımız yani doğumdan sonraya kaydıramıyormuşuz 3 hafta kalana kadar çalışabilirsin ama dedi o zaman doğumdan sonra yine 2 ay iznin dedi :44:32. haftada raporla çalışılabiliyormuş kafam karıştı ya doktora gidince detaylı sorayım ben şu rapor işini tekrar
Kızlaaarrr dün itibariyle oğluşlarımın eşyalarını yıka ütüle yerleştir işi bitmiş bulunmakta. Keyifli ama bir o kadar da yorucu. Bu işleri tek başına yapacak arkadaşların havalar daha ısınmadan başlaması tavsiye olunur. Zira ütü ile saatlerce haşır neşir olmak bunaltıcı olabiliyor. Yataklarınıda yerleştirdim herşey çok güzel oldu. Bugün de gidip nevresim takımlarına yastık yaptıracağım. Bir de minik bir halı alacağım oğluşlarıma. Yarından itibaren de hastane çantasını hazırlarız ve babişkonun arabasına atarız. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?