Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

canım vallahi sen herşeyi bitirdin helal olsun biz daha başlayamadık bile çalışmaktan anca her akşam 1 oda içi yaptım dolap içlerini bu hafta sonu yine 52 mevlüdümüz var sonraki haftada kuzenim ev aldı oraya gidicez benim hazirana kaldı ama annemle görümcükler gelicek temizliğe badanada yapıcam ben bu sene topyekün halledilecek yani rahatım o yüzden

iş yerin bi şey demiyor mu cnm şöyle yapabilirsin diye... doktoruna gidince sor yada sgk ya gidip detayı öğren ...

aslında işyerim çok anlayış gösterdi patronum önce dedi bu kız için hayırlı olan ne onu söyle dedi 8 hafta önce 8 hafta sonra kullan dedi oda bende dedim çalışabilirim iyi çalış o zaman ama sonra 8 hafta kullanırdın 16 hafta değil dedi yani patronum gelmem taraftarı

Canım biliyosun benim müdürde öyle söyledi kullanamassın kullanmadığın iznin doğum sonrasına aktarılamaz diye bende şimdi p.tesi dokt.gidince sorucam bakalım dokt.ne diycek.

cnm insallah birsey olmaz merak etme sen..Bol su ic , yat dilen birazda ..Rabbime emanet tum bebeklerimiz..Bugunde kandil bol bol dua et insallah birsey olmayacakk .. Miniklerimizde sana dua ediyorlardir simdi :)

Kacla basladin ki cnm ? Onemli olan o .. Dogumu olumsuz etkilemeyecekse veririz ne olcakk :) Minikler sag salim gelsin ve insallah hepimizin sutude olsun da , bol bol emzirebilelim insllah cocuklarimizi..

hadi gozun aydin cnm..Insallah sutun bol bol olur :) Tabi hepimizinde :)

Cnm gozun aydin ogluslarin gayet iyilermis bak ne guzel..buarada ultrason bazen..Daha dusuk yada daha yuksek cikabiliyo degerler..Oyle dusun merak etme sen :) Hem zayif olsalarda biz onlara kilo aldiririz ve zayif bebekler daha cabuk toplarlaniyo :) Saglicakla ve zamanlarinda gelsinlerde onlarin kilolari , bizim kilolarimiz bosa ..

Cnm banada dediler bu aydan itibaren mide bulantilari , regl olacak gibi kasik agrilari ve sisklinlik , akintida artma gayet normal dediler.( Tabi akintinin rengi kokusu onemli )

Oyy masallahhh , dogdunda da oyle olur insallah :) Banada anneannem agzi acik der ama kocaman agzimla hep guldugumden :) Seninkide hem yemek yemek istemesinden hemde gulucuklerinden agzi acik olur belki annesi :)

Aile hekimlerindeki hemsileri dinlememk lazim yaa uyuz oluyorlar genelde
Annen icinde ,Olsun cnm yaa ne olcak zaten senin tam ihtiyacin oldugu zamanlar son 2-2.5 yin..Ve Ozamana kadarda okullar tatil olmus olur..Sonra okullar acilana kadarda sen anneni zapt edersin

Kacla basladin ki cnm ? Onemli olan o .. Dogumu olumsuz etkilemeyecekse veririz ne olcakk :) Minikler sag salim gelsin ve insallah hepimizin sutude olsun da , bol bol emzirebilelim insllah cocuklarimizi..

61 kiloydum. ama geçen sabah hiçbişey yiyip içmeden tartıldım 70 çıktım. akşama kadar içtiğim sular yediklerim falan 72 ye çıkıyo demekki

canım benim hemşirem çok sevimli oda hamile
anneme kalsa şimdi gelip doğuma kadar kesintisiz kalacak ama şartlar işte, hayırlısı olsun. ablamı kıskanıyorum valla hamileliğinde kaynana görümce annem etrafında fır döndüler, yemek bile yapmadı hiç evde, çok şanslıydı. ben yanlızım kimse yok yanımda, arasıra duygusallaşıyorum işte hormonlarımız malum. ama olsun şu an çok zorlancak bişey yok. dediğin gibi son iki ay okullar kapanacak zaten tam zamanı olacak...

Cnm tamamen senin bilecegin bi is , ama onceden insanlar tarlalarda dogum yapiyorlarmis tek baslarina..Senin etrafinda profesyonel bir takim olacak ve en ufak bir durumda acil olarak sezeryanada gidebilirsin..ama sen nasil istiyorsan oyle olsun insallahh..Rabbim cok buyuk ,bence o anda cok yardimci olacak bize..Sezeryanda olsak , normalde olsak... Ben hepimiz icin herseyin cok guzel olacagini dusunuyorum..Benimde tek derdim dogum sonrasi sut Ya gelmezse , ya beseleyemezsem cocugumu

Hayır canım surat yapılarından. Çok net ayırt edilebiliyorlar. Daha doğrusu kimse ayırt edemiyor ama ben 9. haftadan itibaren hep ikisini ayırt ettim :)

Ayy annelik iste..Biz disaridan ikizleri gorsek nasil ayirt ediyorlar diyoruz ki sen 9 haftada basladin :) Ayy cok guzel yaa ...

Oyy masallahhh , dogdunda da oyle olur insallah :) Banada anneannem agzi acik der ama kocaman agzimla hep guldugumden :) Seninkide hem yemek yemek istemesinden hemde gulucuklerinden agzi acik olur belki annesi :)

Ay canım içime su serptin doktor aç bu deyince gözünden yaşlar geldi besleyemiyomuyum ben ben bebişimi diye aç mı gerçekten diye dediğin gibi gülüyodur bebeğim o yüzden ağzı açıktır kuzumun

cnm yok oyle birsey , Biryerlerinden uydurmasinlar..Okadar emegin gecmis firmaya adam niye kandirmaya calisiyo boyle.. vicdansiz..

bak direk copy-paste yapiyorum kanunu..

SSK’lı gebeler için doğum izni ve doğum raporu hakkında kanuni düzenleme

4857 sayılı iş kanunun 74.maddesi:

SSK’lı anne adayları doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir yani 10 hafta olarak kullanırlar. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, gebenin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz. Bunun için hastaneden hekim raporu gerekmektedir.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Oooh gozun aydin cnm benim..Benimde baya baya bitti gibi eksiklerim..Besigim , besigin uyku seti tamam ..Hali ve sifonyer alacagim bu hafta bir kac yere daha bakacagimm . Onun disinda yika utule kaldi bi tek :)
Aa bide canta yaa Ben bebek cantas yerine nike , adidas falan alayim diyorum ..Ama karar veremedim..Yaninda biberon gozu olani bulsam , tek gozlu oluyo kocaman cantada aradigimi bulamam..İki gozlu olsa biberonu cantanin icine koymam lazim Naapsam acaba ?

Kızlar istanbul daki arkadaşlar halı nerden alıcaksınız internetten almak istemiyorum görerek alıyım diyorum ama nerden alıcam bilmiyorum kelebekli bi halı istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…