kızlar kesin olarak nerden öğrenicez bunu ya ben sonrasında 3 ay olarak kullanıp paramı almak istiyorum e bu aradada çalışıp ordanda gelmesi şart malum çok masrafımız olacak düşünmek zorundayım yani
61 kiloydum. ama geçen sabah hiçbişey yiyip içmeden tartıldım 70 çıktım. akşama kadar içtiğim sular yediklerim falan 72 ye çıkıyo demekki
canım benim hemşirem çok sevimli oda hamile
anneme kalsa şimdi gelip doğuma kadar kesintisiz kalacak ama şartlar işte, hayırlısı olsun. ablamı kıskanıyorum valla hamileliğinde kaynana görümce annem etrafında fır döndüler, yemek bile yapmadı hiç evde, çok şanslıydı. ben yanlızım kimse yok yanımda, arasıra duygusallaşıyorum işte hormonlarımız malum. ama olsun şu an çok zorlancak bişey yok. dediğin gibi son iki ay okullar kapanacak zaten tam zamanı olacak...
Ay canım içime su serptin doktor aç bu deyince gözünden yaşlar geldi besleyemiyomuyum ben ben bebişimi diye aç mı gerçekten diyedediğin gibi gülüyodur bebeğim o yüzden ağzı açıktır kuzumun
Kızlar istanbul daki arkadaşlar halı nerden alıcaksınız internetten almak istemiyorum görerek alıyım diyorum ama nerden alıcam bilmiyorum kelebekli bi halı istiyorum
Cnm benimde derdim su , calismaya basladigimizda alacakmisiz parayiBazi firmalar oduyormus, sgk dan sen toplu parayi aldiginda firmaya iade ediyormussun , bazilari da karismiyormus, senin 16 haftan bittikten sonra 2 hafta icinde sgk dan topluca aliyormussun parayi..Bakalim o durum nasil olacak.Ben her ay almak isterim parayi bide benim esim askerde oalcak o surede..Topluca para almak isime gelmiyo benim ama firmam ne diyecek ? Bi gelsin de 32. hafta o zaman konusacagim ben..
cnm 9 kilo almissin ozaman..Bence cok sıkıntı olmaz insallah max. 15 ile kapatirsin ki oda normal sinirlar icierisinde :) ayy minik bi gelsinde sag salim kilo falan hepsi havada kalir onu korup derin derin koklayinca.. Ben bunu eime soyleyince anlamiyor ama bence sizler anşarsiniz beni ben oglusumu okadar ozluyorum ki kokusunu , kendini surekli merak ediyorum ve boyle dusundukce burnumun diregi sizliyo sonra esimi kokluyorum sanki oglusumu kokluyormusum gibi hissediyorum biraz iyi geliyo ..ama sag salim gecse bi
zaman yaa
Ay cnm sen yin esanslisin..Benim annem adanada kayinvalidem ankara da burda hickimsemiz yok.anneme ne zaman geleceksin diyorum bayram bitsin ertesi gun diyo.Kayin validemde tahmini o civarda gelir yani benim 38. haftama kadar kimse yanimda olmayacakOglusumla ve esimle olacagim ki esiminde isleri cok yogun olacak.Artik tek kalacagim bayramda bile
Iste bu fikir beni urkutuyoAma erken gelmesin oglusumda ben tek beklerim onu
KAc gun kalacak cnm ? Senin yaninda kalabilecek biri var mi bu surede ?
cnm yok oyle birsey , Biryerlerinden uydurmasinlar..Okadar emegin gecmis firmaya adam niye kandirmaya calisiyo boyle.. vicdansiz..
bak direk copy-paste yapiyorum kanunu..
SSKlı gebeler için doğum izni ve doğum raporu hakkında kanuni düzenleme
4857 sayılı iş kanunun 74.maddesi:
SSKlı anne adayları doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir yani 10 hafta olarak kullanırlar. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, gebenin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz. Bunun için hastaneden hekim raporu gerekmektedir.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.
Cnm benimde derdim su , calismaya basladigimizda alacakmisiz parayiBazi firmalar oduyormus, sgk dan sen toplu parayi aldiginda firmaya iade ediyormussun , bazilari da karismiyormus, senin 16 haftan bittikten sonra 2 hafta icinde sgk dan topluca aliyormussun parayi..Bakalim o durum nasil olacak.Ben her ay almak isterim parayi bide benim esim askerde oalcak o surede..Topluca para almak isime gelmiyo benim ama firmam ne diyecek ? Bi gelsin de 32. hafta o zaman konusacagim ben..
Kızlar cok korkunc bisi oldudersaneye gidiyordum 2 saat once.duz yolda yururken bi anda ayagım dondu dustum duserken elim karnıma gitti koruma ic gudusuyle ama sol tarafıma dustugumden sol bacagım karnıma carptı .az mı cok mu bilmiyorum.yerimden kalkamadım ayagımın acısından.kimsede yardıma gelmio okuz beyinliler hamile kadın dusmus bi elinden tutup bisi varmı sormak akıl edemiolar.agladım orda biraz durdum kalktım dersaneye gittim yakınında dustum zaten.hemen wc ye girdim cok sukur kanamam yok.2 dersim vardı arkadaslara idare edin dedim sagolsunlar yardımcı oldular esimi aradık geldi canım benim nasıl korkmus..kendi doktoruma gorundum cok sukur bebegim iyi kalbini dinledik kesesine suyuna rahim acıklıgına baktı 4 boyutludan da iyice inceledi oglusumu cok sukur Allahıma ki hersey yolunda hersey normal dedi.sol tarafıma dustugum icin sol kasıgım ve biraz belim agrıyor dedim suan bi sorun tehlike gorunmuyor ama kesinlikle eve gidip yat ve hicbirsey yapma dinlen dedi.her zaman boyle sanslı olamayabilirsin cok sukur bisi yok suan ama bu tur durumlarda 5 saat sonra yada bir gun sonra bile kanama dusuk yada erken dogum baslayabiliyor.en ufak farklılık hissettiginde hemen geliyorsun dedi .
Simdi kayınvalideme geldik evde yalnız kalmayım diye.yatıyorum oyle.bebegim tekmeleye basladı zaten biz bakarken de elini agzına goturuyordu canım oglum.insallah bisey olmaz Allahımmm .kızlar nolur cok diikkat edin kendinize.benim gibi duz yolda yururken dusmeyin hic dusmeyin.ve bana ve ogluma dua edin nolur bisey olmasın vaktinde buyuyup de dogsun bebegim
Kızlar cok korkunc bisi oldudersaneye gidiyordum 2 saat once.duz yolda yururken bi anda ayagım dondu dustum duserken elim karnıma gitti koruma ic gudusuyle ama sol tarafıma dustugumden sol bacagım karnıma carptı .az mı cok mu bilmiyorum.yerimden kalkamadım ayagımın acısından.kimsede yardıma gelmio okuz beyinliler hamile kadın dusmus bi elinden tutup bisi varmı sormak akıl edemiolar.agladım orda biraz durdum kalktım dersaneye gittim yakınında dustum zaten.hemen wc ye girdim cok sukur kanamam yok.2 dersim vardı arkadaslara idare edin dedim sagolsunlar yardımcı oldular esimi aradık geldi canım benim nasıl korkmus..kendi doktoruma gorundum cok sukur bebegim iyi kalbini dinledik kesesine suyuna rahim acıklıgına baktı 4 boyutludan da iyice inceledi oglusumu cok sukur Allahıma ki hersey yolunda hersey normal dedi.sol tarafıma dustugum icin sol kasıgım ve biraz belim agrıyor dedim suan bi sorun tehlike gorunmuyor ama kesinlikle eve gidip yat ve hicbirsey yapma dinlen dedi.her zaman boyle sanslı olamayabilirsin cok sukur bisi yok suan ama bu tur durumlarda 5 saat sonra yada bir gun sonra bile kanama dusuk yada erken dogum baslayabiliyor.en ufak farklılık hissettiginde hemen geliyorsun dedi .
Simdi kayınvalideme geldik evde yalnız kalmayım diye.yatıyorum oyle.bebegim tekmeleye basladı zaten biz bakarken de elini agzına goturuyordu canım oglum.insallah bisey olmaz Allahımmm .kızlar nolur cok diikkat edin kendinize.benim gibi duz yolda yururken dusmeyin hic dusmeyin.ve bana ve ogluma dua edin nolur bisey olmasın vaktinde buyuyup de dogsun bebegim
Canım çok geçmiş olsun Allah korumuş bebeğini bişey olmaz canım Allah I'n izniyle onlar en güvenli yerde annesiKızlar cok korkunc bisi oldudersaneye gidiyordum 2 saat once.duz yolda yururken bi anda ayagım dondu dustum duserken elim karnıma gitti koruma ic gudusuyle ama sol tarafıma dustugumden sol bacagım karnıma carptı .az mı cok mu bilmiyorum.yerimden kalkamadım ayagımın acısından.kimsede yardıma gelmio okuz beyinliler hamile kadın dusmus bi elinden tutup bisi varmı sormak akıl edemiolar.agladım orda biraz durdum kalktım dersaneye gittim yakınında dustum zaten.hemen wc ye girdim cok sukur kanamam yok.2 dersim vardı arkadaslara idare edin dedim sagolsunlar yardımcı oldular esimi aradık geldi canım benim nasıl korkmus..kendi doktoruma gorundum cok sukur bebegim iyi kalbini dinledik kesesine suyuna rahim acıklıgına baktı 4 boyutludan da iyice inceledi oglusumu cok sukur Allahıma ki hersey yolunda hersey normal dedi.sol tarafıma dustugum icin sol kasıgım ve biraz belim agrıyor dedim suan bi sorun tehlike gorunmuyor ama kesinlikle eve gidip yat ve hicbirsey yapma dinlen dedi.her zaman boyle sanslı olamayabilirsin cok sukur bisi yok suan ama bu tur durumlarda 5 saat sonra yada bir gun sonra bile kanama dusuk yada erken dogum baslayabiliyor.en ufak farklılık hissettiginde hemen geliyorsun dedi .
Bu arada bebegimi dusundugumden ayagıma hic dikkat etmedim.esim dediki doktora bide ayagına bakın yuruyemiyor.o an farkettim hakkaten basamıyorum ayagımın ustune.doktorum istersen rontgen cekebiliriz 7.aya girdin bisi olmaz dedi ama ben kabul etmedim.o zaman buz koy yuksekte tut agrıya dayanamazsan minoset ic dedi.buyuk ihtimal et ezilmesi incinme falandır dedi kırık olsa hic yuruyemezsin dedi.suan acayip agrıyor ayagım ustune basamıyorum.ama hap icmicem.bebisim icimde kıpırdandıkca diner benim acılarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?