ağustosa kadar 6000tl nasıl biriktiricez yardım lütfen!

gkltb

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
8
0
86
Antalya
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım yanlış bir şey yazar ya da yaparsam affedin. 8 aylık evliyim, şu anda çalışmıyorum, eşim çalışıyor. 2800 maaş alıyor ve üç ayda bir de performansa göre değişen prim alıyor sabit bir gelirimiz yok yani. her ay 700 kredi kartı ve 1500 ev kredisi ödüyoruz. ayrıca ev alırken 50bin tl de bir yakınımız adımıza kredi çekmişti yurtdışından, kendisine bu ağustosta 6000 gibi bir ödeme yapıcaz. ama elimizde beş kuruş birikimimiz yok, bu ay prim ayımızdı. maaşa ek olarak 5900 prim yattı ancak klima aldık. bir kaç tane daha ev masrafımız oldu yani anlayacağınız bu paranın 3000i gitti bile. bu kadar kısa sürede nasıl bu parayı çıkarırız lütfen yardım edin.

sahsa borculuyken ozellıkle evın gıderlerınızı almanız bana tuhaf gelıyor
klıma ne dıye alıyorsunuzkı...

bence de borcum varsa önce onu kapatırım klima acil bir ihtiyaç değil
umarım tamamlarsınız parayı

yok artık 50 bin az para mı adamın parasını ödemek yerine klima almışsınız
bu kadar da olmaz neden kefil olmayacaksın dediklerini çok iyi anlıyorum

Hiç mantıklı davranmamışsınız evin suyu patlar camı çatlar onlar acil ihtiyaçtır ZORUNLU dur ama klima acil ihtiyaç değildir. Gelir belli gider belliyse ağustosa kadar 3 bini birikemez

yani ne desemki
olan olmuş bi kere şimdi elinizde 2.900 lira var üstünede ağutosa kadar ayda 200 koyabilseniz zor ama 600 eder
3.500 olur ve ağustosa kadar zor
bulabilceniz biri varsa ki siz zaten düşünmüşsünüzdür ne bilim yani çok zor soru sormuşsunuz

acaba gün düzenleseniz mesela aylık 100 tl 10 kişi bulsanız ilk sıralarda alsanız işinize yarayabilir:)

edit edittttttttttt

Son düzenleme:
pardon pardon nasıl biriktircez die sormuşsun.

canım bi bilgim yok. aylık gelirin ne kadar?
ancak bişeyler kıscaksın:S
bişeyler kısmak derken benm kastım mesela klima almayacaksın..
mesela üst baş almayacaksın..
gidip dışarda yemek yemeyeceksin:S

bunları yapsanda 6000 zor bir para.. klimayı neden aldınız cidden merak ettim.?

Son düzenleme:
haklısınız hepiniz ancak bu parayı çeken eşimin ablası idi ve iki yıl sonra ödenmeye başlayacaktı. ama şimdi arayıp bu şekilde bir para istediler biz planımızı iki yıl sonra ödemeye başlayacak şekilde yaptık. ve klimayı aldıktan sonra böyle bir ödeme yapacağımız bilgisini verdiler. zaten üst baş almıyoruz. yani daha önceden bunu söyleseydiler ne klima alırdık ne de diğer harcamaları yapardık.

aslında bir günümüz var aylık 100 tl 13 kişi ama bize o zamana kadar sıra gelmiyor rica etsek bizi öne alırlar mıki?

yok artık 50 bin az para mı adamın parasını ödemek yerine klima almışsınız
bu kadar da olmaz neden kefil olmayacaksın dediklerini çok iyi anlıyorum

bana bu kadar sert çıkıyorsunuz da ben size bu konuyu ayrıntılı açıklayayım o zaman ne diyeceksiniz cidden merak ettim. biz evleneli sekiz ay oldu evlendiğimizde beyaz eşya ve bir odanın mobilyası dışında hiçbir şeyimiz yoktu. evlendikten sonra düğünde takılanları da eşimin ailesi aldı ve bana bilezik falan takılmadı. bu şekilde 8 ayda yatak odası takımı, odaların perdeleri, televizyon vs. yüklü harcamalarımız oldu. allaha şükür bunların borcu bitti. ve evlenmeden kredi çekip ev almaya karar vermiştik, düğünden önce de ev aldık. 50000 nakit vardı. üstüne de 80000 çekip ev alacaktık. sonra eşimin ablası almanyada faizlerin daha düşük olduğunu ve oradan çekebileceği bir kısmını kendi üstüne oradan çekip kalan kısmını da bizim buradan çekebileceğimizi teklif etti. biz önce kabul etmedik. ısrar edince kendisi ve ailesi kabul ettik. buradan 30000 çektik aylık 1500 ödüyoruz. bize dediler ki bizim çektiğimizi biz ödeyelim (onlar da aylık 800 ödüyorlar) siz kendi çektiğiniz kredi bitince bize ödersiniz. ama biz onlara şunu zaten teklif etmiştik: biz buradaki krediyi geri 750 ödeyelim sizinkini de her ay gönderelim diye. ama durumları iyi zaten ve kendilerine 800 tlnin koymayağını, bir sıkıntıları olmadığını söylediler. biz de tüm planlarımızı buna göre yaptık. bir yandan eksiklerimizi kapatırken birden bu parayı istediler. ayrıca klimayı da almıştık bu parayı ödeyeceğimizi öğrendiğimizde.

şu bilgileri keşke ilk mesajınızda da yazsaydınız
sizden 2 yıl sonunda alacak şekilde anlaşma yapmışlarsa elinizdeki 3 bini verip diğer kısmı da ilk bonus para aldığınızda vereceğinizi söyleyin ya da anne babanızdan çevrenizden bir şekilde bulup buluşturup verin. Ben çok şaşırdım doğrusu 2 yıl sonra ödeme yapılacak parayı şimdi istedilerse bundan sonra da olur olmaz sizden böyle ara ödemeler talep edebilirler mi ?:44:

kesinlikle edebilirler ve hadi bu defa bulduk diyelim, sürekli bu şekilde para isterlerse her defasında nasıl buluruz onu bilemem. ama şu var evde alınacak pek bir şeyimiz kalmadı çok şükür bundan sonra primleri direk bir kenara koyabilirsek ki üç ayda bir 5000-6000 arası az değil gibi, ilerleyen zamanlarda iki yılı bile beklemeden bu parayı ödeyebiliriz diye umuyorum, ödeyelim de zaten baksanıza yaptıklarına. insana en yakını böyle yaparsa zaten kimseden borç almayız bir daha.

kusura bakmayın ben küreme bakmadan cevap vermişim
o zaman yazın kardeşim ilk mesajda biz okuduğumuza göre yorum yapıyoruz
okumadıklarımızı nerden bilelim

borç almayı bu yüzden sevmiorum işte
gebe kalıosun insanlara yani sizin için sölemiorum yanlış anlamayında akrabalık arkadaşlık ilişkilerinin içine para girince o ilişkinin b.ku çıkıo vede sevdiğin insanlarıda kaybediosun

yani biriktirmek isteseniz bile yapamazsınız çünkü 2.800 geliriniz var
2.200 sabit gideriniz var geriye size 600 tl kalıo malesef
şunu teklif etseniz madem eşiniz 3 ayda bi ikramiye alıyo elinizdede 3.000 lira var bidahaki ikramiyede üstüne koyup vermeyi teklif etseniz olmazmı yani ağustosda diilde eylülde?

hayır madem o kadar yakın akraba ve 2 yıl diye konuşulmuş konusahiplerinin çemkirme hakları bile var bize böyle dediniz ona göre davrandık diye
anlatın durumu biz hazırlıksızdık şu kadar var verelim şöle şöle yapalım
ne var ki bunda

en kötüsü böyle bir teklif yapıcaz ne yapalım. çok haklısınız bizim de kulağımıza küpe oldu. hatta evi satıp tüm borcu kapatmayı bile düşünüyoruz eğer gerekli ödemeyi yapamazsak ve de sürekli böyle kısmi para istenirse

söyledik aslında ama tatile gelemiyorlarmış Türkiyeye vermezsek durum bu yani.

arkadaşlar bir mucize gerçekleşti sanki, sevinçten ne yazacağımı ne yapacağımı bilemiyorum. az önce eşim işten geldi ve yüklü bir satış yapmış bugün ve onların işinde yapılan her satışın belli bir miktarı satışı gerçekleştirenin oluyor ve bu satıştan da eşime 3000euro kalıyormuş. o kadar kasılmıştım ki hakikaten bu bir mucize. sizi de meşgul ettim sorunumla kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…