bitti mi halılar turko?
kızlar bu arada eğer hamile kalınmazsa çatlatma iğnesinden sonra tam 17.gün adet olunuyormuş.birkaç yerde okumuştum.benim de geçen ay 12 temmuz iğne 29 temmuz adet günümdü.aslında testi 18.gün yaptırmak daha doğru olur.
[table="head"]|....KK Nick....|YAŞ|SAT|infertilite sorunu .|Tedaviye Başlangıç Tarihi|Aşılama Tarihi |Test Tarihi|Durumu
1|Mis33|33| belirtilmedi |belirtilmedş |belirtilmedi| 04.08.2010|18.08.2010 | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
2|LOVER1984|26| belirtilmedi |eşte sperm sorunu |belirtilmedi| 02.08.2010|17.08.2010| inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
3|krizantem20|22| 30.07.2010|pıhtılaşma ve sebepsiz |01.08.2010| belli değil |belli değil | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
4|turko|25| belirtilmedi|pko |30.07.2010| belli değil |belli değil | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
5|gulnihal|31| belirtilmedi |prolaktin yüksekliği |02.08.2010| 11.08.2010 |24.08.2010 | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
6|SMGE|27| belirtilmedi |pko |belirtilmedi| 27.07.2010|11.08.2010 | İLK HAMİŞİMİZ :CüvCüv::CüvCüv:
7|kuzunaz|26| 02.08.2010 |polikistikover |04.08.2010| belli değil |belli değil | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
8|rabiak|23| 29.07.2010 |belirtilmedi |belirtilmedi| 11..08.2010|24.08.2010 | inşallah hamiş olacak:CüvCüv::CüvCüv:
[/table]
rabiak ekledim canım hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun sen test tarihim belli değil demişsin ama gülnihalle aşılama tarihleriniz aynı olduğu için test tarihlerinizide aynı yaptım canım... bu arada listede bi değişiklik yaptım ben listeyi başlatmak adına ilk kendi ismimi yazmıştım ama 1. sıraya topik sahibi olarak Mis33 yakışır diye düşündüm hem öle bi isabet olduki 7 ye yani Mis 33 ün yerine kendimi aldım 7 benim upurlu sayım tesadüf oldu inşallah 1. sıranında Mis e upurlu geleceğine inanıyorum ayrıca ben tedavime çarşamba günü başladım çarşambada burcumun uğurlu günü hadi bakalım gelsin pozitifler kaydirigubbakcemile5
ay canım benim ya çok düşüncelisin valla,
çok teşekkür ediyorum sana. Allah şu mübarek günlerin hatrına hepimize nasip eder inşallah anneliği.
ben aslında sizlerle paylaşmadım tam olarak aşılama günlüğümü. nerdeyse 1 sene olacak benim tedaviye başlamam. 2 aşılamam ama 10 aydır bekliyorum inanın.
ekimde 3 yıllık evli olucam, ve henüz bebişimiz yok. geçen sene ekimde gittik ilk kez doktora. adetlerim çok düzensizdi o zamanlar. 2 ayda bir oluyodum nerdeyse. neyse tahliller, kontroller, rahim filmi, sperm testi derken kasımı bulduk. yumurta tembelliği çıktı, tek tüp tıkalı çıktı , sperde morfoloji bozukluğu ve ileri hareket azlığı. vesselam doktor aralıkta aşılama yapalım dedi.aralıkta hastalanmadım :)
aralık sonu zatürreye yakalandım tam 3 ay tedavim sürdü 30 u geçkin iğne yedim. doktor antibiyotik kullanırken aşılama olmaz dedi. martta iyileştim tekrar gittik doktora. tekrara tahliller falan, nisanda aşılama yapalım dedi. nisan oldu. ne gelen var ne giden :) (ay inanın gülüyorum yazarken , bişey değil karşı masada oturan çalışma arkadaşım bu kadın neden gülüyor ki diyecek)
nisanı da es geçtik mi.
neyse ki mayısta aşılama için start verildi. aşılama haziranın ilk haftası olacaktı, gene tuttu mu bi aksilik. ilk aşılamam olacaktı, sen 10 taneden fazla yumurta geliş. hadiiiiiii gene iptal :)
tammuzda şansımız yaver gitti ve tek yumurtamız gelişti. neyse aşılama yapıldı. sonuç kırmızı kart.
ve şu an sizlerle bu ay buradayım. geçen çarşamba aşılamam yapıldı ve ben hayırlısıyla bekliyorum. ama inanın çok uzun süredir bekliyorum aslında. Allahtan hep hayırlsıını dilemek gerekiyor. onun için aşılaması iptal edilenler, kist oluşup 1 ay beklemek zorunda kalanlar. üzülmeyin sakın. herşeyde mutlaka bir hayır vardır.
işte böyle arkadaşlar, baya duygulandım kuzunaz beni en başa yazınca, konuşma diliyle falan döktüm içimiz sizlere.kusura bakmayın yazılarımda bir hata varsa.
Rabbim inşallah güzel haberler nasip eder hepimize....
estağfirullah canım bizler hepimiz konuşma diliyle yazıyoruz samimiyetimiz var hiç birbirimizi tanımadığımız halde çünki aynı şeyleri yaşıyoruz benimde aşılamam iptal oldu olmadı geçen sefer bu ay nasip olacakmı onu bile bilmiyorum rabbim bilir ve her işte bir hayır vardır dediğin gibi... ben yalnız sana bişi sorucam canım spremde morfoloji bozukluğu var demişsin ya bu yüzde kaç bazı drlar bu konuda uyarmadan boşa oyalıyorlar bu çok önemli bir durum aslında eğer belli kriteri aşmıyorsa yani mesela %4 ün üzerinde değil ise aşılama tutmuyor her ne kadar aşılama da sperm ileriye bırakılıp zorlu yerleri geçmesi sağlansada şekil çok önemli yani morfoloji önemli bir durum aslında morfoloji kötüyse tüp bebekte bile embriyo oluşmuyor ve mikroenjeksiyon yapılıyor diye biliyorum ben ... bir arkadaşım vardı hep drlar buna sebepsiz diyordu herşeyiniz normal diyordu aşılama oldu kaç defa süper yumurtalar tüpler açık filan ama aşılama tutmuyordu sonra ben morfolojisini sordum eşinin ve bu konuda uyardım oda dikkat etti ve sonuç olarak mikroenjeksinyon ile hamile kaldı şu an inşallah bi oğlu olacak... onun dışında tek tüple hamile kalabilirsin ama burda önemli olan hangi taraftan yumurtladığın mesela sağ tıkalı ise soldan yani açık olan taraftan yumurtlamalısın bunları dr belirttimi sana yoksa boşa zaman kaybetmene gözmü yumuyor ?
çok teşekkürler bilgilendirmen için. okuyan diğer arkadaşlara da faydalı olur umarım. epey araştırdık sorduk biz. allahtan çok vahim durumda değildik. eşimin spermi çok fazla sorun teşkil etmedi. yıkamadan sonra değerleri oldukça iyiydi.asıl sorun yumurtaların olgunlaşmaması. yumurtlamam iyi çok şükür, hem sağda hem solda oluyor epeyce. tüp için şansımız çok yüksek. hatta ilk tedaviye başladığımızda doktor 10 dan fazla yumurta olunca tüp için deneyelim demişti. ama ben şöyle düşündüm.
devlet memuruyum ve sağlık güvencemden yararlanmak istedim. eğer iki kez aşılama yapılır ve tutmazsa devlet tüp bebek parasını ödeyecek. onun için aşılama denedim öncelikle. sol tüpüm tıkalı benim. zaten sağda gelişen ymurta aşılandı bu ay. zaten bu ayda olumsuz olursa aşılama. artık tüp bebek deneyeceğiz. ama doktorum tüp bebek için epey bir kilo vermelisin dedi. biraz ona canım sıkıldı.yani bu ay aşılama tutmazsa 2-3ay ara verip, kilo verdikten sonra tüpe geçiş olacak.
canım bunu ilk defa senden duyuyorum normal yumurtlama sorunu olmayan bir kadın yumurtası çatladıktan 14 gün sonra adet olur sırf bu yüzden bütün otomatik yumurtlama hesaplayıcıları hep bu mantıkta yani adet siklusu eksi 14 formülü mantığında çalışır normali budur ama çatlama iğnesiyle yumurta çatlayınca hep 12 gün sonra adet olunduğunu duydum ben
ben de ikinci aşılamamda yani geçen ay 11 gün sonra adet oldum.
kızlar beni de listeye ekleyin diyecem ama daha bugün iğnelere başlayacam, aşılama tarihi daha belli değil kesin belli olunca mı yazıyorsunuz?
nomadic bide infertilite sorununu yazarsan onuda ekliyorum yani listeden görüp kimin ne sorunu var bakarız
yaş 28 sat 8 ağustos tedaviye başlangıç 10 ağustos sorun : benim prolaktinim yüksekti ona bağlıyorduk ama yüksek olduğu bir dönemde hamile kaldım ama gelişmedi dr.prolaktinden olabilir dedi bilmiyorum artık kısmet mi değildi.. yani prolaktin diyelim
canım sen çok ii biliyorsun ki prolaktin hormonu süt hormonudur nasıl bebek emzirirken adetin kesilir ve süt korur çocuk olmaz ya aynen o misal olmayabiliyor; ama dr lar mesela diyor ya süt korur diye güvenmeyin yinede hamile kalabilirsiniz diyor emziren anneler o misal tamamen engel değil ama biras engel o yüzden bu hormonu düşürmek en iyisi bitkisel tedavi olarak bu anlamda hayıt tohumu iyi hatta hayıtın eczanelerde satılan kapsülü var bunu ilaç olarak kullanıyor tıp dünyası ismi agnucaston hormonları düzenlemekte faydası olduğu gibi prolaktin yüksekliğindne kaynaklı meme hassasiyetinide indirger bu ilaç hiç kullandın mı?
evet canım bu konuyla ilgili epey bir araştırma yaptım hatta hipofiz mr bile çektirdim çok şükür birşey çıkmadı ama sürekli ilaç alıyordum birara 50 den aşağı düşmüyordu progesteron ve dostinex içtim en son normal düzeye indi o zaman aşılamaya başladık dr. aşılama süresincede içmemi söyledi olur ya çıkar diye bende tereddütte kaldım aslında ama içmeyi de düşünmüyordum sonuçta eğer tutarsa zararı olur diye ama senin söylediğn bitkisel onu alabilirim daha önce duymamıştım teşekkür ederim söylediğin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?