Ağustosta Hamile Kalanlar 2012

Koç burcu olacak bebelerimiz tatlım koç gibi olacaklar

canım bence git tıp merkezinde bi doktora sor biliyorum senin için rahat etmeyecek
akıcı bi kan yokmuş lekelenme falan,ince damar gibi bişey sanırım.
bana normal gibi geldi ama tabi ben doktor değilim sadece durumlardan çıkarım yaptım seni yanlış yönlendirmek istemem

evet canım aynen betimlediğin gibi ben en iyisi cumaya kadar beklemeye çalışayım artık doktora gidecek halimde kalmadı canım yaaa çok yıprandım

2 hafta sonra görünmeyedebilirmiş. normal ultrasonla baktı. inşallah cnm darısı hepinizin başına.

Offf benimki vajinal bakcam dedi yaaa tiksiniyorum vajinal ultrasondan (

Tebrikler canım Rabbim sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin inşallah...

16 Nisanda bebecik patlaması olacak

Evet yaaa günler geçmio canım

mşnşkkelebeeek bendede pembe akıntı oldu içindede kan zerreleri çok ağladım çok korkuyorum senin dr ne dedi akıntına cuma dra gideceğim nasıl dayanacam bilmiyorum

Canım bence doktorunu ara bir danış... Benimkisi şiddetli ağrın yada lekelenmen olursa haberim olsun demişti... En azından içimiz rahatlar hayatım...

ben grubu ilk defa kullanıyorum. 13 ünde hamile olduğumu öğrendim daha 4 haftalık çok heyecan cerici bir şey sizlerle paylaşmak istedim

Tebrikler canım... Allah sağlıcakla kucağına almayı da nasip eder inşallah...

bende bulantı hiç yok

Bende de yok canım hatta bazen hamile olduğumu unutuyorum diyebilirim... Din sabah mesela uyandım, mutfağa gittim canım nasıl sigara istemiş dedim bi sigara içeyim hiç de adetim değildir aç karna... Yaktım sigarayı tv açtım izliyorum birden midem kötü oldu ve hamile olduğum aklıma geldi:18::18::18: hemen attım tabii elimdeki zıkkımı... Normalde sabah bulantısı denen bişi varya ben de yok malesef

evet canım aynen betimlediğin gibi ben en iyisi cumaya kadar beklemeye çalışayım artık doktora gidecek halimde kalmadı canım yaaa çok yıprandım

ya bi dur bismillah güzelim herşeyden böyle umutsuzluğa kapılma lütfen çıkalım bu hamile psikolojisinden
kötü düşünme takip et akıntını yine
ben hamileliğimi öğrendiğimden beri tuvalette yıkanmadan önce mutlaka peçete ile silinip akıntımın rengine bakıyorum.
ondan sonra yıkıyorum.akıntımın rengini takip ediyorum bi yandan canım.sen de bugün bi bak eğer devam ederse yada artarsa doktora bi soruver emi

canım benim bir doktorum yokki ilk defa bu cuma gidecektim medipolde leyla hanıma randevu aldım ama ne yapacağımı bilemedim şimdi ağrım sancım yok ama sarı akıntılardan sonra hafif k.rengi sonrada pembe akıntı oldu

aaaay Allahım inanılmaz takıntılı oldum bu psikolojiden kurtulamıyorum her an bebeğime birşey olacak korkusu ile yaşıyorum psikolojim gerçekten bozuldu benim

16.04.2011 doğum tarihli hamişler ....

6. haftaya girmişiz yaaa... kaldı 34 hafta

kız lili hoşgeldin canım,hakkatten yaa az kaldı
cuma gelsin bi an önce iyi şeyler duymak istiyorum doktordan :18:
ve tabi keselenmek istiyoruz hepimizin cuma günkü hayali
baksana bebişin yüzü şekillenmeye başlıyo

eşim her sabah işe gitmeden soruyo bugün ne kadar,bugün nesi oluyo bebeğimizin diye
çok küçük ben onu tutamaaaam diyo

aaaay Allahım inanılmaz takıntılı oldum bu psikolojiden kurtulamıyorum her an bebeğime birşey olacak korkusu ile yaşıyorum psikolojim gerçekten bozuldu benim

pericim yaa sakin ol bebişine bişey olmaz allahın izniyle ama sen böle yaparsan o senin üzüntünden etkileniyo pşşşş kendine gel bakimm

Hayatım Leyla Hanım ı ara o zaman deki ben cumaya randevu aldım fakat böyle bir durum söz konusu ... O seni mutlaka yönlendirir canım.. Belki daha erken gel der ya da çok normal bi durum der içimizi rahatlatır ...

önümüzde çok zorlu ve uzun bi süreç var ama önemli olan bunu en az stresle atlatmak... Çünkü stresli sıkıntılı anneler bebeği de etkiliyor biliosun... Ne zamandır bu anları hayal etmiyor muyduk? Şimdi bu anın tadını çıkarma zamanı canım

evet evet tadını çıkarmalı üzmeyelim bebişleri anneler

kendime engel olamıyorum canım ne yapayım
Anlıyorum canım ama bak lilyumun dediğine kesinlikle katılıyorum leyla hanımla bi konuş bakalım.
o seni sıkıntılı bişey varsa zaten hemen çağırcaktır.
hemen ara bize de haber ver hadi bekliyozzz

canım karar verdim şimdi tıp merkezine gidiyorum muayene olayım dr a bi o da iyi bir dr ama o hastanede doğum yaptırılmıyor ben o nedenle medipolü istedim gideyim bi tıp merkezin gelince yazarım size

Hamilelikte iyi beslenmeniz bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Kendi sağlığınız da yeterli ve dengeli beslenmenizle doğru orantılı.

Hamileliğiniz sırasında ihtiyacınız olan en önemli besin maddelerini almanızı sağlayacak beş yiyeceğin hangileri olduğunu biliyor musunuz?İşte alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken beş süper yiyecek ve onları süper yapan nedenler:1. ISPANAKIspanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

Folik asit: Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asit almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir. En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturur.
Uzmanlar hamileliğin planlanmasından 12. haftasına kadar günde 400 mikrogram folik asit takviyesi alınmasını tavsiye ediyorlar.
Diğer folik asit kaynaklarıBrokoli, mercimek, fasulye, portakal suyu, tam tahıl ekmeği, marul, yer fıstığı
DemirHamilelik sırasında aldığınız demirin üçte bir kadarını kendi kan tedariki için bebek kullanacaktır. Bunun nedeni demirin vücudunuzdan bebeğe oksijen taşıyan hemoglobinin yapımı için gerekli temel madde olmasıdır.

Diğer demir kaynakları Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık
C Vitamini Vücudunuz C Vitaminini depolayamaz, bu nedenle düzenli olarak C Vitamini almanız gerekir. C Vitamini açısından zengin besinleri yemeniz hem demir emilimini kolaylaştırır hem de enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Diğer C Vitamini kaynakları Turunçgiller, kiwi, brokoli, patates, lahana

2. SÜTSüt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
KalsiyumKalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

Diğer kalsiyum kaynakları Peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı

3. USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi
Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

4. YULAFYulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
ProteinYulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLARTam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlarTam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynaklarıMercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynaklarıBadem, ceviz, kabak çekirdeği

geldim kızlar yine kan verdim kolumda iğne batıracak yer kalmadı dr hemen düşük tehdidi diyemem dedi implantasyon kanaması olabilir dedi bhcg bakacaz dedi değer 2 ye katlanmışsa korkma dedi ama kesin birşey söyleyememherşey olabilir dedi değer daha düşük 1500ü bulunca kese görünür dedi perşembe günü keseyi görmeye çağırdı Rabbim nolur bu zorlu sınavdan muvaffakiyetle çıkar beni artık çok yoruldum geçen haftadan beri sürekli kan veriyorum bhcg için bu 4. kan verişim kan yarın 4te çıkacakmış öğleden önce gitseydim bugün alabilirmişim vücut direncim kırıldı artık ruhende bedenende çok yorgunum

Son düzenleme:

Hayatım sakin olmaya çalış lütfen... Bir şey olmayacak Allahın izniyle... Sabretmekte öte yapabileceğimiz ne varki? Sen yarın yine öğle saatlerinde ara çoıkmış olabilir bana da 5 demişlerdi aynı gün ama 3 te öğrenmiştim. Biraz kendini rahatlat hayatım... Bak ben de gecen hafta salı kan testi yaptırdım, sonra perşembe tekrarladım yükselmişti... Sonra bi daha bişi yapmadım doktor gerek görmedi... Benim de içim içimi yiyiyor acaba herşey yolunda mı falan filan diye ama kendimi rahatlatmaya çalışıyorum...

Herşey yoluna girecek canım...

sağol canım anladımki ben kalp atışlarını duyana kadar bana rahat yok nasıl ve niye bu kadar evhamlıyım inanki bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…