Agzına yapıştırdım

Ben kocamdan hakaret yerken çocuğum bunu işittiğinde şiddet olmuyor,çocuğum bundan etkilenmiyor öyle mi? Şiddet benim erkeğe karşılık vermemle başlamadı, şiddet erkeğin bana bir anahtar için hakaret etmesiyle başladı.! Bunu neden göz ardı ediyorsunuz.
Yani bir kadının şiddete uğraması için illa ağzının yüzünün dağılmış olması mı gerekiyor? Söz de küfür de şiddet değil mi ?
Benim savunduğum düşünce ortalık güllük gülistanlıkken kavga edin şiddet çıkartın değil!..
Bugün günümüzde yemeği çok salçalı, çok yağlı yaptı diye dayak yiyen , hakaret işiten birçok kadın var çevremde.. Ve hiçbiri oturup konuşarak halledemedi..
Çok yakın bir arkadaşım yaşadı bunu gözümün önünde; çocuk yemeğinden bir çatal aldı, ''ne biçim yemek bu ağzını burnunu dağıtacam yeter artık düzgün yemek yap anne dedi !'' ..Çünkü babasından böyle duydu ve annesi hiçbir şey yapmadı..Bir de bunun büyümüş halini ve topluma karıştığında ki yerini düşünün.
Bunu bizzat yaşadım... Maalesef hollywood filmlerindeki gibi yaşamıyoruz..

şiddetin psikolojik yada fiziksel olması önemli değilki
eğer bir evde şiddetin türü önemli değil varsa
o evllik problemlidir ve problemin çözülmesi gerekir
bu sözlü tedavi iyilikle yada yolları ayırmakla olur
ama şiddete şiddetle karşılık vermek problemi çözmez büyütür diye biliyorum

.Çünkü babasından böyle duydu ve annesi hiçbir şey yapmadı..

Sorun da tum bu! Kadının hicbirsey yapmaması. Kocasından öylece çeker, çocuğuna da dikkat etmez öyle.. Sonra o psokolojik sorunlulara sokakta normal vatandaşlar denk geliyor. Kadinda hic birşey yapmıyor.

Bagiran anne degilim ama kocasini döven eşim öylemi. olmamis fakat savunmanda yanlis tez üstune . umarum esin cevabini ayni yada baska icrati ile vermez sinucuna katlanirsin.

Terkedebilir.bana.vurmayi.icinden.cok.istekle.gecirme raddine.gelmis.bir.adam evimi.terkedebilir.

Evimi derken siz siddet uygulayan hemde siz hakli nasil olacak bu.
Afedersin arkdasim esin karakola gitse sen evi terketmek zorunda kalirsin uzaklastirmayi sana verir hakim.yaoma lutfen bidaha ayni seye umarim maruz kalmazsin sende sinirine hakim olursun

Sinirle seni öldürücem demekle gerçekten öldürmekte aynı şey zaten

Çok farklı şeylerden bahsediyoruz ..Sırf laf sokmak için yazmayalım lütfen..
Kocanız sinirliyken 'sus yoksa seni öldürürüm' dediğinde..
İki gün trip atın,ayrı yatın, istediklerini vermeyin emin olun bir daha duymazsınız !!!! böyle işliyor değil mi karı-koca sistemi..

Belli ki iş yerinde sıkıntı olmuş hıncını senden çıkartıyor. İkiniz de hatalısınız önemli olan bundan sonraki süreci nasıl yöneteceğiniz...

Hamilelik belirtileri vs. İçin üye olmadan takip ediyordum bu forumu. Ama dayanamadım bişeyler yazmak istedim bu konuda.

Birçok kadınımız davranış biçimi olarak arafta kalmış. Farkında olmadan, kendi hakkımı savunacam diye başkasının hakkını gasp etmeye başlamış. Birinin sözlü saldırısına fiziksel saldırıyla cevap vermeyi kendine hak görür olmuş. -Sen kimsin? - Asıl sen kimsin? vb. Tarzı dialoglar sadece ego tatminidir. Bu şekilde çiğ bi üslupla konuşmadan da kendinizi kimseye ezdirmezsiniz zaten. Yahut bu konudaki kişi gibi sözlü saldırısına karşılık fiziksel şiddete başvurmadan da bir daha o sınırı geçmemesi gerektiğini anlatabilirsiniz.

Erkek sözlü şiddete başvurdu, ben de ağzının ortasına yapıştırdım ve haklıyım, haddini bilsin, aklını alırım, bir daha yapmayacağını anlasın, bir imzaya bakar. Çok yanlış bir davranış ve düşünme biçimi. Siz istemeden sözlü saldırı yapsaydınız ve kocanız (sizin gibi) ağzınızın ortasına bi tane yapıştırsaydı, ne yapardınız? Anladığım kadarıyla sizde vururdunuz ama sonuçta yine adam haksız olurdu. Neden? Çünkü ben sadece bi cümle kurmuştum o ise işi eyleme döktü, İlk o başlattı derdiniz. Bunun sebebi ise “Negatif Cinsiyet Ayrımcılığı”

Kocanıza şu kurduğun cümleyi düşünmeni istiyorum diyip, aranıza ciddi anlamda mesafe koymalıydınız. Birkaç gün sonra hatasını anlayıp gelmiyorsa, konuşup o kurduğu cümlenin ne kadar yanlış olduğunu, evliliğin devam edip etmemesi konusunda sizi düşündürdüğünü anlatırdınız. Bu arada erkekler şiddete meyilliyse direkt uygular, ima etmez. Eşiniz, hepimizin ara ara farklı farklı tavırlarla yaptığı ve yapacağı gibi kurduğu cümleyi kontrol edememiş. Hepsi bu. (İlk defa yazmışsınız o yüzden böyle düşünüyorum) Evliliğinizin sağlıklı devam etmesi zor gibi görünüyor. Size naçizane tavsiyem bir psikolog, gerekli görüldüğü takdirde Psikiyatrist.

Adama resmen içgúveyi muamelsi yapmissin öylemi yoksa ?

yorum bizimse özellikle senin siddete eyilimin icin psikologa gitmen gerek el kaldiran suclu olan sensin vardir ya öyle kadinlar erkegi cileden cikariri delirtirler bi tokat yiyince siddet görüyorum diye ortaligi kaldirirlar siz o cinstensiniz siddetin erkegi kadini olmaz siz cocuklarinizada allah bilir el kaldiriyorsunuz 9 yilllik evlilimde kavgada oldu dövüste birkere dahi el kaldirmadi ve bende kaldirmadim mümkün de deil zaten siz bence kendinizi tedavi edin

Sanki çok matah bir şey yapmış gibi bide gelmiş gururla konu açıyor...
Bunu yapan erkek olsa direk boşan denir burada. Eşinin yerinde olsam orada o tokadın karşılığını anında verir, belliki anladığın dil bu çünkü, sonrada seni kapının önüne koyardım.

Böyle diyemez çünkü boşanırım şiddet hakaret kırmızı çizgim bunuda gayet ağzına çarpmadan farkında kocam tavsiye ederim

Adamda bi ılıklık sezdim ben de. Alfa bi erkek olsa cat karsiligi gelir. Zaten hicbi kadin da öyle bi adama tokat atamaz :)

Ay sizin bakış açınıza göre sözlü şiddete maruz kalındığında fiziksel şiddet gereklidir yani bu mu?
Çözüm bu yani?
Allah sizin zihniyetinizde yetişen çocuklardan korusun diğer insanları..inanılmaz derecede bir düşünce

Adamda bi ılıklık sezdim ben de. Alfa bi erkek olsa cat karsiligi gelir. Zaten hicbi kadin da öyle bi adama tokat atamaz :)
Ilıklık diyemem ama kesinlikle o tokadın karşılığını anında vermeliydi. Belkide adam karşısındaki kadar seviye yerlerde durumuna girmek istemedi bilmiyorum.
Beni asıl şaşırtan şey *ağzığın ordasığa bi godum fukara zümüğü gübü yabışdı yire* üslubu eşliğinde yedi savaş gazisi mağrur mareşal gibi gururla gelmiş konu açıyor :)

Sözlü şiddete illa fiziksel şiddet gereklidir, adam sana bunu yapıyorsa git eşini dayaktan öldür demedim!
Adamın tehditkar tavrından korkmadığını eylemiyle göstermiş bir kadını kutladım ve hala bunun arkasındayım.
Tıpkı sizin bir diğer konuda yazdığınız şiddet içerikli eğilim gibi bir düşünce ile benimki arasında ne farkı var ??
'seni kaç parçaya bölüyorum görürsün' demekle bunu eyleme dönüştürmenin ne farkı var ????

[QUOTE="Dediğini yapmasını mi beklediniz hala orda oturarak?
Neden izin veriyorsunuz sizinle böyle konuşmasına?20 yıldır evliyim eşim bir kez bile demedi böyle bir söz.Dese "söylediğini yapana adam derim,sıkıyorsa çarp bakalım bende seni kaç parçaya bölüyorum görürsün "derim.
Sakın evlenmeyin bununla.[/QUOTE]

[/QUOTE]

[/QUOTE]
Komik olmayın bir sözü dile getirmekle eyleme geçirmek aynı şey değildir.Hic üşenmemiş diğer konuya yazdığım yorumu buraya taşımışsınız birde ama olmamış iste :))
Adamın tehditkar tavrından korkmadığını göstermenin yolu ağzına bir tane yapıştırmak yani size göre?Bence tam tersi olmalıydı sözle yada şiddet harici başka bir eylemle de gösterebilirdi.
O an eşi de ona vursaydı ne olacaktı soylermisiniz?
Sinirlerine hakim olmayı bilmeyen bir insanla evlilik sürdürülemez,hadi bunu yaptı bari insan pişman olur yaptığına ama konu sahibi hala oh iyi yaptın modunda sizin gibi kafalarda destekliyor.
Tersi olsaydı konu sahibi eşine ağzına vururum deseydi dedi diye de kocası ona vursaydı ne olacaktı yorumunuz?
Savunacağım diye mantıksız mantıksız yorumlar yapmayın biraz olgun ve zeki düşünün.

Komik olmayın bir sözü dile getirmekle eyleme geçirmek aynı şey değildir.Hic üşenmemiş diğer konuya yazdığım yorumu buraya taşımışsınız birde ama olmamış iste :))
Adamın tehditkar tavrından korkmadığını göstermenin yolu ağzına bir tane yapıştırmak yani size göre?Bence tam tersi olmalıydı sözle yada şiddet harici başka bir eylemle de gösterebilirdi.
O an eşi de ona vursaydı ne olacaktı soylermisiniz?
Sinirlerine hakim olmayı bilmeyen bir insanla evlilik sürdürülemez,hadi bunu yaptı bari insan pişman olur yaptığına ama konu sahibi hala oh iyi yaptın modunda sizin gibi kafalarda destekliyor.
Tersi olsaydı konu sahibi eşine ağzına vururum deseydi dedi diye de kocası ona vursaydı ne olacaktı yorumunuz?
Savunacağım diye mantıksız mantıksız yorumlar yapmayın biraz olgun ve zeki düşünün.[/QUOTE]

Bence gayet iyi oldu ama işte bakış açısı meselesi, istediğim kadar kafanızı diğer tarafa çevireyim siz görmek istediğinizi göreceksiniz, ben de öyle.. Sizin düşüncenize göre 'seni kaç parçaya bölüyorum' dedikten sonra karşınızdaki bu eylem gerçekleştirmesi size sorun yaratmaz o zaman. Sonuçta siz şiddete karşısınız öyle değil mi.????
En başından beri sözle eylemin farkı olmadığını ve ikisinin de aynı derecede kırıcı olduğunu savundum.Kimseyi savunmanın derdinde veya kendimi haklı çıkarma derdinde de değilim. Şu an tüm KK forumu da karşı çıkabilir bu düşünceme. Karşımdakine anladığı kadarını anlatmaya çalışır, yorulduğumda bırakırım.
Tıpkı şu an olduğu gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…