- 24 Aralık 2018
- 73
- 113
- 13
- 36
sizin savunduğunuz evlilikte çocuklar şiddete şiddetle karşılık vermeyi öğrenir
şiddetten korunmanın bir çok karşılığı vardır
şiddete eğilimli bir eşle devam etmeye bilirsiniz mesala
çocuklarınızada şiddete meyilli insanlardan uzak durmayı öğretirsiniz
şiddetin psikolojik yada fiziksel olması önemli değilkiBen kocamdan hakaret yerken çocuğum bunu işittiğinde şiddet olmuyor,çocuğum bundan etkilenmiyor öyle mi? Şiddet benim erkeğe karşılık vermemle başlamadı, şiddet erkeğin bana bir anahtar için hakaret etmesiyle başladı.! Bunu neden göz ardı ediyorsunuz.
Yani bir kadının şiddete uğraması için illa ağzının yüzünün dağılmış olması mı gerekiyor? Söz de küfür de şiddet değil mi ?
Benim savunduğum düşünce ortalık güllük gülistanlıkken kavga edin şiddet çıkartın değil!..
Bugün günümüzde yemeği çok salçalı, çok yağlı yaptı diye dayak yiyen , hakaret işiten birçok kadın var çevremde.. Ve hiçbiri oturup konuşarak halledemedi..
Çok yakın bir arkadaşım yaşadı bunu gözümün önünde; çocuk yemeğinden bir çatal aldı, ''ne biçim yemek bu ağzını burnunu dağıtacam yeter artık düzgün yemek yap anne dedi !'' ..Çünkü babasından böyle duydu ve annesi hiçbir şey yapmadı..Bir de bunun büyümüş halini ve topluma karıştığında ki yerini düşünün.
Bunu bizzat yaşadım... Maalesef hollywood filmlerindeki gibi yaşamıyoruz..
.Çünkü babasından böyle duydu ve annesi hiçbir şey yapmadı..
Bagiran anne degilim ama kocasini döven eşim öylemi. olmamis fakat savunmanda yanlis tez üstune . umarum esin cevabini ayni yada baska icrati ile vermez sinucuna katlanirsin.Bu kadar seyden bizim.anne.ve babaligimizi.sorgulayamya gecmeyin bence. 4 yasindaki.kizimi.sevgi ile.buyuttum ve evimizde de genel.anlamda.kavga olmaz.alisim.olmadigim.icin dir.ki.soka.girdim.ve bu kadar garipsedim.kizima.kimse.bir.fiske.vurmadj.kldiki.bgiran.bir.anne dahi.deilim
Terkedebilir.bana.vurmayi.icinden.cok.istekle.gecirme raddine.gelmis.bir.adam evimi.terkedebilir.
Sinirle seni öldürücem demekle gerçekten öldürmekte aynı şey zaten
Arkadaslar..kisaca anlatacagim
Cocugumuzu parka.goturdum.Anahtari evde unuttum
Esimi aradim.isi eve 10 dakika arabayla...cikmasina yakindir
Dedim.anahtari evde unuttum..geliyorum dedi.
Geldi.anahtari verdi ve gitti.
1 saat sonra eve geldi..köpuruo bana..bende senin.icin zor olduysa.keske.soyleseydin kapida.beklerdik dedim.
Bana dedi.ki elimin tersiyle agzinin ortasina bir cakicam dedi
6 yillik evliligimde.ilk.kez duydum şok oldum
Ve elimin tersiyle.agzina yapistirdim.
Hadi sende.bir dene goreyim hadsiz sen bana sozlu siddet dahi.uygulayamazsin.haddini bil.bir imzaya bakar bu is dedim..bu ani unutma.dedi.bende bencede unutma ki agzinadan cikana dikkat et dedim..yorum sizin.
yorum bizimse özellikle senin siddete eyilimin icin psikologa gitmen gerek el kaldiran suclu olan sensin vardir ya öyle kadinlar erkegi cileden cikariri delirtirler bi tokat yiyince siddet görüyorum diye ortaligi kaldirirlar siz o cinstensiniz siddetin erkegi kadini olmaz siz cocuklarinizada allah bilir el kaldiriyorsunuz 9 yilllik evlilimde kavgada oldu dövüste birkere dahi el kaldirmadi ve bende kaldirmadim mümkün de deil zaten siz bence kendinizi tedavi edinArkadaslar..kisaca anlatacagim
Cocugumuzu parka.goturdum.Anahtari evde unuttum
Esimi aradim.isi eve 10 dakika arabayla...cikmasina yakindir
Dedim.anahtari evde unuttum..geliyorum dedi.
Geldi.anahtari verdi ve gitti.
1 saat sonra eve geldi..köpuruo bana..bende senin.icin zor olduysa.keske.soyleseydin kapida.beklerdik dedim.
Bana dedi.ki elimin tersiyle agzinin ortasina bir cakicam dedi
6 yillik evliligimde.ilk.kez duydum şok oldum
Ve elimin tersiyle.agzina yapistirdim.
Hadi sende.bir dene goreyim hadsiz sen bana sozlu siddet dahi.uygulayamazsin.haddini bil.bir imzaya bakar bu is dedim..bu ani unutma.dedi.bende bencede unutma ki agzinadan cikana dikkat et dedim..yorum sizin.
Böyle diyemez çünkü boşanırım şiddet hakaret kırmızı çizgim bunuda gayet ağzına çarpmadan farkında kocam tavsiye ederimÇok farklı şeylerden bahsediyoruz ..Sırf laf sokmak için yazmayalım lütfen..
Kocanız sinirliyken 'sus yoksa seni öldürürüm' dediğinde..
İki gün trip atın,ayrı yatın, istediklerini vermeyin emin olun bir daha duymazsınız !!!! böyle işliyor değil mi karı-koca sistemi..
Sanki çok matah bir şey yapmış gibi bide gelmiş gururla konu açıyor...
Bunu yapan erkek olsa direk boşan denir burada. Eşinin yerinde olsam orada o tokadın karşılığını anında verir, belliki anladığın dil bu çünkü, sonrada seni kapının önüne koyardım.
Ay sizin bakış açınıza göre sözlü şiddete maruz kalındığında fiziksel şiddet gereklidir yani bu mu?Açıkcası sizin yetiştireceğiniz çocuklara/kadınlara yazık !
Benim çocuğumun önünde eşim bana 'senin ağzının üzerine yapıştırırım' dedikten sonra benim çocuğum neyi öğrenecek peki!
(eğer çocuğum erkek ise) Sadece kadına laf söyleyebilmeyi mi? hakaret edebilmeyi mi? yoksa bunu eyleme dökebilmeyi mi ?
Ben çocuğuma şiddeti değil , hakkını aramayı eğer hakarete uğruyorsa bunun bedelini ödetmeyi öğreteceğim!!,
Siz kızlarınıza hakarete uğradıktan sonra susup oturmayı öğretebilirsiniz..
(eğer çocuğum kız ise) Bir laf yedikten sonra susup oturmayı mı öğrenecek, belki daha flört dönemindeyken hakarete uğradığı kişiyle ilişkisine devam edip , iğrenç bir evlilik yapacak..Çünkü annesinden bu hakaretlere uğramanın yanlış birşey olmadığını, büyütülmemesi gereken birşey olduğunu gördü öyle değil mi ??
Kadına şiddetin asıl nedeni işte bu düşünceler..Ve maalesef böyle düşünceler yetiştiriyor çocukları..
Ilıklık diyemem ama kesinlikle o tokadın karşılığını anında vermeliydi. Belkide adam karşısındaki kadar seviye yerlerde durumuna girmek istemedi bilmiyorum.Adamda bi ılıklık sezdim ben de. Alfa bi erkek olsa cat karsiligi gelir. Zaten hicbi kadin da öyle bi adama tokat atamaz :)
Ay sizin bakış açınıza göre sözlü şiddete maruz kalındığında fiziksel şiddet gereklidir yani bu mu?
Çözüm bu yani?
Allah sizin zihniyetinizde yetişen çocuklardan korusun diğer insanları..inanılmaz derecede bir düşünce
[/QUOTE]Sözlü şiddete illa fiziksel şiddet gereklidir, adam sana bunu yapıyorsa git eşini dayaktan öldür demedim!
Adamın tehditkar tavrından korkmadığını eylemiyle göstermiş bir kadını kutladım ve hala bunun arkasındayım.
Tıpkı sizin bir diğer konuda yazdığınız (aşağıda alıntıladığım) şiddet içerikli eğilim gibi bir düşünce ile benimki arasında ne farkı var ??
'seni kaç parçaya bölüyorum görürsün' demekle bunu eyleme dönüştürmenin ne farkı var ????
[QUOTE="Dediğini yapmasını mi beklediniz hala orda oturarak?
Neden izin veriyorsunuz sizinle böyle konuşmasına?20 yıldır evliyim eşim bir kez bile demedi böyle bir söz.Dese "söylediğini yapana adam derim,sıkıyorsa çarp bakalım bende seni kaç parçaya bölüyorum görürsün "derim.
Sakın evlenmeyin bununla.
[/QUOTE]Sözlü şiddete illa fiziksel şiddet gereklidir, adam sana bunu yapıyorsa git eşini dayaktan öldür demedim!
Adamın tehditkar tavrından korkmadığını eylemiyle göstermiş bir kadını kutladım ve hala bunun arkasındayım.
Tıpkı sizin bir diğer konuda yazdığınız şiddet içerikli eğilim gibi bir düşünce ile benimki arasında ne farkı var ??
'seni kaç parçaya bölüyorum görürsün' demekle bunu eyleme dönüştürmenin ne farkı var ????
[QUOTE="Dediğini yapmasını mi beklediniz hala orda oturarak?
Neden izin veriyorsunuz sizinle böyle konuşmasına?20 yıldır evliyim eşim bir kez bile demedi böyle bir söz.Dese "söylediğini yapana adam derim,sıkıyorsa çarp bakalım bende seni kaç parçaya bölüyorum görürsün "derim.
Sakın evlenmeyin bununla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?