Ah baba ah :((

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Ne yazip nerden baslayacagimi hic bilmiyorum onume gelen herkese anlatip care isteyip aglamak istiyorum su an yaptigim gibi.. burdanda derdime carem yok ama icimi dokmem gerekiyo hasta olmamak icin bunu yapmaliyim. Babami isten cikardiklari zaman buraya konu acmistim babam hala calismiyor ve biz kizlari olarak ne yapmamiz nerden tutacagmizi hic bilmiyoruz. Cunku cok zengin bi evliligimiz yok cok sukur sartlarimiz normal ama bi yerden tutsak bi yerden dokulecek bi vaziyette babam su an. Yapilandirilmis kredi borclari evin kirasi sigortasi bagkuru borclari hep.ust uste ve babam calismiyorrrr neden cunku omirilik daralmasi var bacagina vuruyor sekerek yuruyor ve isi agir bi is mobilyaci ama agir is yapmamasi gerekiyor. Rabbim sevdigi kuluna dert verirmis derler oylemi dersiniz? Bugun bagkua olan borcu yuzunden doktora cikamadi. Beynimden kaynar sular dokuldu. Sigortali bi ise girerse anca cikabilcek. Hangi birine uzulsem bilmiyorum 15 bin olan bagkir borcunami yoksa 4 ay once sskli bi ise girip calistigi icin kendim.odeyecegim deyip ablama 7 8 bin kredi cektirip su an calismadigi icin odeyemeyecegi ve ablaminda zor durumda kalacaginami uzuleyim.yoksa kiralarini veremediklerini icin ev sahibinin pis bakislarinami. Biz uzakta oturuyoruz ailemizden onlar memlekette.kiraya yardim etsem ablam krediyi kendi nasil odeyecek krediye yardim etsem kirayi kim verecek ya diger borclari? Evet simdi is bakiyor sanki cunku artik calismak zorunda oldugunun farkinda ama hem sagligi iyi degil hem ne is yapacak. Daha anlatmadigim bir suru sey napacagimizi sasirdik babama hic bisey soylenmiyo sorulmuyo hemen kizip tavir aliyor insan gibi konusulmuyor parasi olmayinca sanki bi ocuye donusuyor.annemede huzur vermiyor boyle olunca. Uzun oldu kusura bakmayin lutfen kirmadan cevap yazin. Yeterince icimde firtinalar kopuyor

Sağlık sorunu çalışmasına engel ise rapor alıp maaş bağlayabilirsiniz

Eve para getiremiyor ve borçlar üst üste biniyor.
Babanın daralması, gergin olması normal.

Sen, ablan ve hepiniz bir olup altından kalkabileceğinizi söyleyin. Desteğinizi eksik etmeyin.

Kredi olayları sıkıntılı.
Ablanın aksatmadan ödeme yapması lazım

Acaba anneniz sigortalı işe girebilir mi
Bebek bakımı olabilir
Bir de omurilik daralması yüzünden malulen emeklilik oluyor mu onu arastırın bence. Belki emekli olabilir. Bi sgk ya gidip bizzat görüşün. Ablan kredi borcunu bi şekilde ödesin kira kısmını çözmeye calıştın bence. Evden iş yapıp destek olabilirsiniz belki. Allah yardımcısı olsun

Bir kere Allah kimseye dert vermez. Yok öyle bir dünya. İnsan derdi gider kendi bulur. Babanızda biraz sorumsuz davranmış, hepsi bu.
bence siz ablanıza kredi için yardım edin. Annen ve baban da bir süre sizlerle yaşasın. biraz sende biraz ablanda.. Babanın çalışabileceği hiç iş yok mu? İllaki vardır diye düşünüyorum. zor gerçekten. Allah yardımcınız olsun

Cok engel oldugunu sanmiyorum
Geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını versin eğer bulabilirse bekçilik tarzı iş uygun olur babanız için bence ağır iş yapamaz eşe dosta haber salın,siz yada ablanız çalışıyorsa babanızı ve annenizi bakmaya yükümlüyüm diye üstünüze alabilirsiniz diye biliyorum hiç olmazsa iş bulana kadar bunu araştırın derim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Madem bu kadar rahatsız babanız heyete girer çalışamaz raporu alır ve maaş bağlanır.
Bunun yanı sıra anneniz neden çalışmıyor ?

Malulen emekli olması için ne gerekiyorsa yapın.

Çok sıkıntılı bir durum. Seni çok iyi anlıyorum.
Anne babaların böyle sıkıntıda olması evlatları çok üzüyor.
Kaç kardeşsiniz bilemiyorum ama şöyle birşey yapsanız nasıl olur?
Bütün kardeşler bütün borçları ( Başkurt borcunu,ablanın çektiği krediyi,birkaç aylık kirayı vs. .)
Ödemek için bir miktar kredi çekin ve bunu 12 veya 15 gibi sürede bankaya ödeyin.Her ay biriniz ödeme yapsın.
Eşlerinizi ikna edin bunu yapın.
Yazık o anneye babaya en azında biraz moralleri düzelir. Sizler onların evlatlarısinız bunu yapın lütfen!

babama bişey için güven verdiğin zaman hemen kendini koyverir ve iş bulacağı varsada sallar yani bi süre o günü kurtarmanın derdinde maalesef

ben çalışıyorum ama asgari ücretle... kira parasını bugun göndericem inşallah içim dayanmıyor çünkü ev sahibiyle aynı kattalar annemin yüzü kızarsın istemiyorum daha fazla çünkü ev sahibi kadın çok huysuz ve anlayışsız

babam yıllardan beri çok sorumsuz davranmış o kadar kızıyorumki anlatamam. ablama kredi için yardım etmeyi bende teklif ettim ama o kiraya yardım etmemi daha normal buldu. annem babam gelsin bizde isteriz ama babamın başka borçlarıda var iş bulması gerekiyor acilen..

Babanıza üzüldüm zor bir durum.cok streslidr.allah yardımcınız olsun.en kısa zamanda atlatırsınız bu zor günleri umarım

Bizde bekcilik diyoruz iste ariyoruz birilerine soyledik ama cikarmi bilmiyorum insallah cikar.ustumuze alma olayida ayni sehirde olsak denerdik mutlaka ama ayni sehirde degiliz yaa
Olan ablaya olmuş umarım o da eşiyle problem yaşamaz.

Insallahh biz yardim ederiz tabiki ama buda boyle gitmezki

Gss den yararlanamiyormu geliri de yok yesil kartli olur
Hic boyle bisey soylememisler sigortayada gitti ayni gun

Öncelikle geçmiş olsun.
Madem bu kadar rahatsız babanız heyete girer çalışamaz raporu alır ve maaş bağlanır.
Bunun yanı sıra anneniz neden çalışmıyor ?

O kadar kotu olmadigi icin oyle bi rapor vereceklerini sanmiyorum ya arastiricam ama

Malulen emekli olması için ne gerekiyorsa yapın.

Olurmu bilmiyorumki

Biz 3 kiz kardesiz ve 3umuzde evliyiz. Bugune kadar ailemize cok destek olduk eslerimiz hic ses cikarmadi ama bu hic ses cikarmayacaklari anlamina gelirmi bilmiyorum bi yere kadar sanirim o yuzden cok dillendirmemeye calisiyorum ben esimin yaninda falan ama bazen hic dayanamiyorum dertlesiyorum. Babamin bagkur borcu 15bin kredi 7 bin diger borclarla en az 25 bin falan cekmemiz lazim bunuda hangimizin esi kabul ederki biz daha sahip oldugumuz arabalarin borclarini oduyoruz krediyle aldigmiz evlerimiz kira nasil yapalim hic bilmiyorum aslinda gonlum daha neler istiyoda iste malesef elden gelmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…