Ah bu kayınvalidem 😔

Kayınvalide o bu fasa fiso size isteğini söylüyor çünkü kocanız koca değil. Onun tek lafına bakar kayınvalidenizin ağzını kapaması. Dolduruyor diyorsunuz da koca adam dolmayıversin. Hatayı yanlış yerde arıyorsunuz gibime geldi kısacası.

Evet var kayınvalidemin aynısı sadece kayıncalidem ondan daha baskın. Onunda lafını yemişliğim var yani. Bi gün kahve yapacağım sordum içiyor musun baba diye " bana sorulmaz direk yapılır, sormak görgüsüzlüktür." Demişti.

E yuh artık, gitme bence kesinlikle hak etmiyorlar, hatta eşin de gelmesin onlarla yaşasın...

Aslında cevap veriyorum ama o da benim aileme misilleme yapıyor. O yüzden çok yüzgöz olmamaya çalışıyorum anlayacağın kısır döngü gibi😔
Sid.. yarışı yapan erkekte tam delirmelik. Allah sabır versin bunların elinde. Ama lütfen kendini ezdirme. Haddini bildir. Emin ol artık mazlum deyip kimse susmuyor.

Valla bacım burda yapacagin en iyi taktik yılan yılan, sinsi sinsi kocanın kanina girip sende onu fişekle. Kocan aramıyorsa sen ara, gidiyorsa tek yollama. Şartla git 1 2 hafta kal dön. Karşında bordo bereli var belli ki

Kadın seni resmen canı sıkıldıkça böcek gibi ezmiş.. Sen de aman huzurumuz kaçmasın diye ses çıkarmamışsın. Eğer eşin annesinin tarafında ise kadınla diyaloga girme, yüzgöz olma. Bazı laflar ağzından çıkınca seni suçlu duruma düşürür. Anneliğime laf söylenmesini sineye çekmeyeceğim de ve köye möye gitme. Onun derdi çocuk değil sana boyun eğdirmek.
Haa eğer eşin aklı başında bir tipse bekletmeden ver cevaplarını.

Torunlarını özlediklerinden değil seni görüp laf sokamadıkları için illa gidin diye tutturuyorlar. Torununu özleyen bir sağlık problemi yoksa 6 senede iki defa gitmezdi oğlunun evine. Onlar şimdi eşinle bile güzel vakit geçiremiyorlardır. Çünkü sen olunca oğulları kıymete biniyordu, seni de huzursuz edemiyorlar artık çünkü gitmemeye başladın. Kime rahatsızlık verip huzur kaçıracak, oyuncakları elinden alınmış gibi hissediyor muhtemelen kv. Kesinlikle gitme eşinle de aranı bozma. Bundan sonra da senede bir gider görürsün mesafeli olursun. Eşine yol cok uzun yorulursun falan de.Hem salgın devam ediyor onu da ekleyebilirsin konuşurken.

Hep dönüp dolaşıp bu konularda aynı kanıya varıyorum... En büyük rol eşte bence. Kv çok özledim dediğinde gelmeyişini yüze vurabilirdi pat diye sizi aramak yerine. Aynı sorunlar bizde de vardı genlerinde var sanırım eş anneleri gelin istemiyor bence 😬 Siz eşinizle aranızı olabildiğince iyi tutun zıt gitmeyin ama yapacağınızdsn da geri kalmayın. Allahtan ki uzakta birde yakında olsa ne yapacaktınız, hiç üzülmeyin 🙏
Ayy hiç düşünemiyorum yakında olmasını 🤣

Kadın seni resmen canı sıkıldıkça böcek gibi ezmiş.. Sen de aman huzurumuz kaçmasın diye ses çıkarmamışsın. Eğer eşin annesinin tarafında ise kadınla diyaloga girme, yüzgöz olma. Bazı laflar ağzından çıkınca seni suçlu duruma düşürür. Anneliğime laf söylenmesini sineye çekmeyeceğim de ve köye möye gitme. Onun derdi çocuk değil sana boyun eğdirmek.
Haa eğer eşin aklı başında bir tipse bekletmeden ver cevaplarını.
Ben dedim dolup dolup taşma bana fiye eşime. Kim doldurmuş beni nerden çıkardım adamların derdi sadece torununu görmek kuruyorsun resmen dedi. Üste çıktı yani 😔

Kayınvalide o bu fasa fiso size isteğini söylüyor çünkü kocanız koca değil. Onun tek lafına bakar kayınvalidenizin ağzını kapaması. Dolduruyor diyorsunuz da koca adam dolmayıversin. Hatayı yanlış yerde arıyorsunuz gibime geldi kısacası.
Dimi başka seye gelince dünyanın rn uyanık insanıdır ama annesine gelince saf kedi.

Seni gerçekten seven, sana saygi duyan ve en önemlisi kendi ayaklari üzerinde duran adam, ana kuzusu olmayan bir adam hiç bir sekilde doldurusa gelmez. Geçen sene seni dinlememesi, annesi doldurdugundan dolayi degil, seni iplemediginden.

Ayni sekilde annesi eger isteme gününden itibaren hep sana laf atmis ise, bu esinden dolayidir. Esin buna izin veriyor. Kv'de biliyor oglu birsey demez diye, istedigi gibi davraniyor.

Bunlara simdiye kadar sustun diye, gördügün gibi "üstün gelinlik madalyasi" takilmiyor sana. Kendine deger vermeyince böyle oluyor, sanada kimse deger vermiyor.

Yerinde olsam cocugu alip annemlere giderdim. Cocuk ile tek basinda evde kalmak akil isi degil. Ne kadar vicdansiz bir esin var ki, hik demedem 9 saat uzaga gidiyor. Hiç demiyor ya birsey olursa, cocugumu özlerim felan.

Ayni zamanda bu evlilikten fazla umut etme. Kesinlikle 2ci cocuk yapma. Bu adam degismez. Sana deger vermiyor.
Annemlerdeyim ben zaten ben buraya geldim o annesine gitti. Ama evet çocuğumu özlerim yok koşa koşa tarlalarında çalışmaya gitti. Eşim annesinin kötü niyetlikiğini hiç kabul etmiyor. Ve o ne derse emir gibi bi de kadın öyke uyanıkki hiç oğullarına çaktırmıyor. Yani gelin demiyor mesela, ya bayram ya ben sizi özlerim hani buradada hep seninle gidiyoruz bayramlaşmaya diyip duygusunu sömürüyor. Eşiminde yağları eriyor tabi

Dimi aynı fikirdeyim

Kızlar 6 yıllık evliyim. Kayınvalidem çok art niyetli bir insandır beni istemeye geldikleri gün bana laf sokmaya başlamıştı aldığımız yüzüğü gösterdiğimde bak anne yüzüğümüze dediğimde benim diğer gelin 500 liraya aldı masraf çıkarmadı demişti, ozaman kırmızı oje sürmüştüm bizim komşunun gelini oje sürer gezer başka bi işe yararmaz demşti yani ilk gördüğünde lad sokmaya başladı. O zaman herkes beni sevsin ben herkesi diyen sevgi pıtırcığı bi insandım aman nolacak dedim desin ki ben zaten öğretmenim para benim paramdı ona neydi yani. Aynı süreç düğün salonuna, istenilen takılara , benden 3 ay önce evlenen eltime ev alındığı için ev istememize kadar laf sokmayla devam etti ki bize evi de almadılar. Ama ben salak, her tatilde 900 km yolu tepe tepe onun yanına gittim her tatilde ağzımın payını verdi yolladı, başkası üzerinden düğünde takı istemişler görgüsüzler diye laf sokar ki hala 6 yıl geçti devam ediyor (yani o değil biz görgüsüzüz.)
Gecen sene ramazan bayramından 2 hafta sonra okullar kapanıyordu ramazan bayramında benim aileme gidelim dedim ki benim ailem daha yakın kurban bayramında seninkiler gideriz zaten 2 hafta sonra gideceğiz tekrar 5 aylık bebeği o kadar uzun yola götürmeyelim dedim yok eşim kabul etemdi çıktık yola, gittik bayramda millet, 7 kat el yazık bu çocuga iki haftaya gelecekmişiniz niye getirdiniz biz çocuklara gelmeyin dedik diyor. Benimki gelecekler tabi, bayram sonuçta diyor. Ne bi minnet ne bişi zorunluluk yani. Neyse bunu da yuttum. En son şubat tatiline gittiğimizde kızım ortam değişikliğinden yemek yemiyordu, eltim kendi çocuğuyla oynata oynata yedirdi diye eltime sen bi yere gitme garibim bu çocuga kim bakacak diyor, ben de ip orada koptu, aldım çocuğu benim çocuğumun anası da var babası da kimseye ihtiyacı yok dedim. Ve ondan beri çok öfke duyuyorum. Yani bana aileme çok laf söyledi, ama artık evladı da kaldıramadım ve eşimde duydu. Aslında anlatılacak o kadar şey var ki, anlatdam roman olur. Bu tatilde de yol uzak, korona var diye gitmedim eşim tek gitti. O gün bu gündür kızımı sayıklayıp duruyorlarmış güya , çok özledik yok gelsin, ki bu kadım doğumundan 3 gün sonra gelip 3 gün kalıp hayvanlarım var deyip giden, 6 yıldır evliliğimde evime 2 kere gelmiş olan kadın. Şimdi eşimi doldurusa getiriyor. Eşim az önce msj atmış annem gelseler diyor, e nasıl geleceğiz diyorum ben gelip seni alayım diyor. Yani 900-900 1800 km yol yapacak 9 saatlik yola bizi almaya gönderecek. Eşime dedim nasıl kıyıyorlar çocuga da sana da diye. Beni 'uzatma gelmiyorsan gelmiyorum de' diye tersledi. Ben de 'o nasıl konusma be, sen düzgün konuşmayı öğren önce, dolup dolup bana taşma" dedim. Gittiğinden beri de çok nadir arıyor kızını görüp kapatıyordu zaten. İnanın sinirim o kadar bozukki ne diyeyim ne yapayım bilemiyorum. Uzun oldu ama dertleşmek istedim.
Üzgünüm ama en büyük hatanız susmanız olmuş. Siz eşinizle iyi olmaya bakın. Bundan sonra da laf söz edene verin ağzının payını.

bence biraz uyanık davranın eşinize masum görünmeniz böyle durumlarda önemli. Benim teyzem gelinine çok laf sokardı kız bişey demezdi eve gidince ağlayıp ağlayıp odaya kapanıyormuş. Arkadan çocuk annesini arayıp evimin huzurunu kaçırıyosun orda burda düzgün konuş diye annesine söyleniyordu. O gelmesse beni de göremessin demiş bi keresinde teyzem çok üzülmüştü. Ay bidaha ağzımı açıp bişey demem oğlum elden gidecek demişti şimdi korkudan geline hizmet ediyor:) huylu huyundan vazgeçmez tabi ara ara gene laf sokuyordur:) Hepsi bir yana yılda bir kere bi hafta idare edin sizde sizin anneniz böyle olsa napardınız? benim annem eşime çoklaf sokuyor bişey desem annem ağlıyor demesem eşim gelmesin annen bize bana laf sokuyor diyor. e ben napıyım için acıyor keşke böyle olmasa. eşinin yerine kendini koy çocuğunu karısını alıp göğsünü gere gere memlekete götürmek varken neler yaşıyor, ona sorsan seninki fazla alınganlık der muhtemelen. Ama bazen görmeyeceksin duymayacaksın he diyip ailenle mutlu olmaya bakacaksın. Varsın bir haftada rol yap nolur ki.. annesine canım annem de hediye götür nolacak zaten yaşlı insan bunlar gör bak sen en sevdiği gelini olursun.

Back
X