- 23 Temmuz 2014
- 3.854
- 17.053
- 408
- 33
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
Sizin o güzel zihniyetinizden dolayı sarilmak istedim size. Bende aynı bu kafadayim ama Müslümanlığı kotuledigim algılanmışnasıl giyemiyosunuz? Biz giyiyoruz kimse de bi şey demiyo. Hatta bi defa bi avm de teyzenin biri tesettürlü bi hanıma "genceciksin şu kıyafetine bak tüühhh ülkeyi ne hale getirdiniz" dedi. Kız sustu ben atladım hemen sizin mi haddinize size ne.. O size bu yaşta açık saçık giyinmeye utanmıyo musun dedi mi ki nerden buldunuz bu hakkı dedim :)) tabi ben şortlu askılı o cevabı verince teyze bi şey demeden dönüp gitti
Kızlar çok rahat giyiniyo burda hatta yaz geldiğinde şu meşhur totonun yanaklarını gösteren şortlu hatun görmekten böğğkk diyoruz. Kimse kimseye bi şey demiyo gözünü dikip bakmıyo. Siz nerdesiniz acaba çok enteresan.
ooo ironi alırım bir dalArkadaşlar niye anlamıyosunuz artık türbanlı olmak , her cümlenin başında dini kelimeler kullanmak, açık giyinen hemcinslerimizi kınamak moda...Ayrıca o türbanın altına dapdaracacık pantolonlar giymeyi full makyajınızı yapmayı da unutmayın.Çünkü devir bunları yapmanın devri.
Etek elbise falan giyip mimletmeyin kendinizi.Yarın bir gün modası geçer bunların, devir değişir o zaman giyersiniz etekleri...
Yok ben uç noktalardan bahsetttim dedigim gibi kimse sen nie askili giydin etek giydin diyemez dememeli de zaten ama kapalilarin da dedigim tarz giyinmeleri hoş degil. Ama donup de kimseye nie boylesin demiyorum haddim degil.hahahaha hem kimse kimseye karışmasın diyorsunuz hem de adabına göre yapsalar. sizin de kafanız karışmış.
çok tatlısınızYok ben uç noktalardan bahsetttim dedigim gibi kimse sen nie askili giydin etek giydin diyemez dememeli de zaten ama kapalilarin da dedigim tarz giyinmeleri hoş degil. Ama donup de kimseye nie boylesin demiyorum haddim degil.
Ben o cümleyle müslümanlara laf etmediğimi anlatmaya çalıştım zaten ama neyseBen bugün dışarıdaydım ve minnacık şort elbise giyeni de gördüm, kara çarşaflı gezeni de... Hatta kimse tuhaf tuhaf bakışlarla taciz etmiyordu bu kimseleri. Yani mesele kime nerede denk geldiğinizle alakalı Müslümanlıktan ziyade. Bu tip birşey yaşayınca inanan bir kesimi etiketlemek yerine o kişinin zihniyetini sorgulasanız o inanca sahip kişileri de üzmemiş ve zan altında bırakmamış olursunuz. Bakın siz de Müslümanım, annem babam da Müslüman diyorsunuz ama böyle şeyler yapmayız diyorsunuz. Demek ki Müslümanlık değil de karşınıza çıkan amcanın zihin yapısıyla ilgiliymiş sorun...
Onları dapdaracık kot giyip makyaj yapan diye ayırırken sizin onlardan ne farkınız kalıyor?Arkadaşlar niye anlamıyosunuz artık türbanlı olmak , her cümlenin başında dini kelimeler kullanmak, açık giyinen hemcinslerimizi kınamak moda...Ayrıca o türbanın altına dapdaracacık pantolonlar giymeyi full makyajınızı yapmayı da unutmayın.Çünkü devir bunları yapmanın devri.
Etek elbise falan giyip mimletmeyin kendinizi.Yarın bir gün modası geçer bunların, devir değişir o zaman giyersiniz etekleri...
Tesekkur ederim siz de öyleçok tatlısınızkeşke herkes sizin gibi düşünse.
Çok doğru soylediniz. Nolursa olsun cevap vermeliydim. Ama birdahakine verecegimİsterse dünyalar savunsun. Bu sizin doğrunuz. 100 kişi arasında yaşayan tek açık siz olsanız tesettüre girer misiniz? Nasıl bizim eşarbımızı kafamızdan kimse alamıyor, sizinde şortunuzu/eteğinizi alamasın. Kaç çeşit dönem geçti, şu kadını sağa sola çekiştirmeler bitmedi. Sizi sizden başkası koruyamaz.
SakaryaHangi şehir merak ettim
Benim yaşadığım yerde türbanlı da var mini etekli de kimse kimseye dönüp bakmıyor
Siz de konu sahibinden farklı değilsiniz şu yorumunuzla! Yazmayayım dedim ama şu yazdıklarınıza sessiz kalamayacağım. Türbanlılar sizin uygun gördüğünüz şekilde mi giyinmeli? Konu sahibinin dert yandığı ve herkesin eleştirdiği o zihniyeti bozuk amcadan ne farkınız kaldı milletin giyimine kuşamına buradan laf söylerken?!... Konuyu dine getirmek istemiyorum ama tartışma baştan sona dine getirildi madem (ki konu sahibi zaten bir densiz adamın zihniyetinden ziyade Müslümanlık zihniyetini masaya yatırmış gibi yorumlar yapmış) bırakın isteyen istediği gibi örtünsün istediği gibi açılsın. Açılınca laf söylemiyorsunuz da kapalılık şekline mi takılıp buradan sataşıyorsunuz? Ben de önceden çok açıktım sonra kapandım ama kapalılığı illa Kur’an-ı Kerim’de belirtilen şekilde mi yapmalıyım? Nefsime belki bu kadar söz geçirebiliyorum? Belki tunik altına dar kot giyinerek başlarım sonra ilerletirim ne biliyorsunuz? Benim bedenim ben ne istersem onu giyinemez miyim? Çok bunaldım sizin gibi zihniyetlerden! Kapandın mı illa bileklerine kadar etek giyineceksin, makyaj yapmayacaksın, dar giyinmeyeceksin vs vs... Yani makbulü o olabilir ama cennetin de yedi katı var, kimin nereden kazanacağı belli değilken karınca kararınca insanların hevesini kıracak sözler de söylemeyin. Açıklık söz konusu olunca özgürlüğü savunanlar kapalıların giyimine kuşamına hatta altında lüks bir araç olmasına kadar ne çok konuşuyor aklım almıyor doğrusu!!!....Artık Türkiye böyle oldu bazı kesimler rahat giyinen insanları dışlıyor . Başın türbanlı olsun altında düdük gibi pantolon her kıvrımın meydanda olan...dar bir bluz tombul tombul memeler fora olan...ama başın kapalıya orada biter saçın görünmeyecek çünkü göründümü olmaz zinhar...ha birde türbanının altına ne koyuyorlarsa deve hörgücü gibi...birde surat kaş göz boyalı Ahu gibi... işte o Zaman dini bütün bir müslümansın.
Çok çok teşekkür ederim. Inşallah kimse yaşamaz tüm kalbimle diliyorumBenim dusuncem giyim konusunda şöyle bir durum var hani göz zevki derler ya gerçekten kimse yalnış anlamasın ama özellikle kilosu olan kadınların tesettür veya açık farketmiyor çok dar giyinmesi beni rahatsız ediyor. Özellikle tesettürlü kadınların dini gereği kapalı olması bilincinde olması lazım yani bir süs objesi değil de dininin emrettiği gibi giyinmeli. Temiz ve şık olmalı kadın inanın bazı açık kadınlara bayılıyorum enfes giyiniyorlar hayranlık duyuyorum aynı şekilde başka bir tesettürlü kadının uygun ve şık giyinmesi beni çok mutlu ediyor. Herşey ayarında olmalı açıklık ve tesettür yani.
Misal bir örnek vereyim önceki gün kızımı parka götürdüm o oyun oynarken ben de bankta oturuyorum önüme bir kadın geldi orta halli mini etek giymiş çocuğunun peşinde dolaşıyordu ama bir an öyle birşey yaptı ki ben kadın halimle bile bakakaldım. Eğildi oğlunun üstünü düzeltirken ve maalesef eteği arkadan açıldı iç çamaşırına kadar görüldü ben utandım bu konulara çok dikkat edilmeli bence giyinirken bu tür durumlar göz önünde bulundurulmalı cidden devir çok kötü.
Sinir oluyorum ayrıca bir başkasının kendi düşüncesini bir başkasına lanse etmesi onu kabul ettirmeye çalışması hoşuna gitmiyorsa bakma dön önüne geç git. Konu sahibi geçmiş olsun size de bir daha hiç bir kadın bu yaşadığınızı yaşamaz inşaAllah.
Ayy yazık sanaaa kıyamaamm..(!)Bugün öyle birşey yaşadım ki hala aklım almıyor. Arkadaşlarımla dışarıya çıktık. Etek giymiştim dizimin üzerinde. Dışarı çıktığım andan itibaren herkes bakmaya başladı. O kadar rahatsiz oldum ki.
Merkeze geldigimizde bir tane adam durdu karşımızda. Bende birşey soracak sandım. Elini kaldırdı " Bu ne ya tövbe tövbe diye bağırdı" neye uğradığımi şaşırdım. Herkes bana bakti. O an hiç bişey diyemedim. Bi an şoka girdim , o kadar kısa bile değildi, (ki kisa bile giysem kimsenin bisey demeye hakki yok) ben normalde gayet açık giyiniyorum ( yaşadığım sehirde) hiç böyle birşey görmedim.
Herkes öyle bir baktı ki gözünü ayirmadan, kendi kendime bidaha böyle giymem diye düşünmeye başladım. Ya hala sinir oluyorum, ona cevap veremediğime, bana kendimi ne biçim hissettirdiğine..
ona cevap veremedim ve o pis zihniyetiyle kendince müslüman kafasıyla bana haddimi bildirdiğini düşünerek elini kolunu sallaya sallaya gitti. Bi an cevap vermek istedim ama cevap verseydim herkes onu savunacakti buna da eminim öyle bir şehir ki ( birde büyük şehir olacak) hatta cevap versem belki vurmaya kalkar diye düşündüm . Malum şort giyen kıza vuran insanların olduğu bir ülkedeyiz. Ve gerçekten hala yediremiyorum. Şimdi ben mi sucluyum ben mi kapalı giyineyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?