- 30 Aralık 2009
- 23.901
- 96.236
- 1.123
canım çok çok haklısın kardeşime biz bunun kaç katını söyledik inan bana..
paylaşan o kızsa bile uzak durun demişsin , sence bunu paylaştıysa bi cevap beklemiyor mudur? kızı zaten bi kez üzdü bnm akılsız kardeşim..şimdi bu kız oysa ve hiç cevap yazmaz isek yıllar önce beni bıraktı şimdi de umrunda bile değilim diye düşünmez mi?biraz yüzü kızarsın istemiştir yaptığından pişman olduğunu duymak istemiştir belki de? hiç tepki vermemek daha çok üzmez mi onu?
Kızlar erkek kardeşimin sorunu aslında ama benim içinde bi sorun yorum yaparsanız çok sevinirim..
özet geçecek olursak bundan 5-6 yıl önce kardeşim gerçekten çok kötü bişey yaptı eski sevgilisine , belki de bi kıza yapılabilecek en kötü şey. evlenme vaadiyle kandırıp ortada bıraktı diyeyim kısaca. yani bence bu kız ne kadar ah etse tutar bizim aileye ben öyle düşünüyorum. bu durum benim içimde yara birgün biyerden çıkacağını düşünmüşümdür hep.
neyse bu olaydan sonra hiç konuşmadılar kız durumu kabullendi hiç aramadı vs. yıllardır haber yoktu. geçen günlerde kardeşim face den bi resim paylaşmış içeriğinde bi adam sevgilisine sahip çıkıyor filan. kardeşimin tanımadığı bi kişi bu resmi kardeşim aracılığıyla paylaşmış. kişinin adını bu kızın adı ama soyadı farklı. kızın adı çok nadir bulunan bi isimdi ben o olduğunu düşündüm. zaten yıllardır kardeşimin bu konuda helallik alması gerektiğini düşünürdüm.
sizce bu durumda ne düşünmeli nasıl hareket etmeli?? bilemiyorum tesadüf olabilir mi? ama özellikle resmin konusunu da düşününce bana manidar geldi?
kardeşimde eğer o ise helalleşmek istiyor ama bu durumda nasıl bir iletişime geçmek lazım? soyadının farklı olmasını nasıl anlamalıyız?
Bir genç kızın hayalleri,umutları,onuru ve gururu söz konusu ve siz "helallikten" bahsediyorsunuz.
Kardeşiniz olacak kişinin asla iki yakası bir araya gelmeyecek bunu bilin.
Allah kızlarımızı sizin kardeşiniz gibi "erkeklerden" korusun inşallah.
ama bu çok çirkin oldu. o olduğu belli bile değilken "unutamamış, kendini gösteriyor" falan demek..
kendini onun yerine koymanı tavsiye ederim
Bence öyle yapmaya çalışıyor, özür bekliyor .
O kızın yerinde olsam en azından bir özür beklerdim yıllar geçse bile .
Bunu söylerken arkadaşın kardeşini takdir falan da etmedim yanlış anlaşılmasın .
Konu sahibi arkadaşa gelince de eğer erkek kardeşiniz bunun suçluluğunu duyuyorsa helallik alsın .
Sizin baskılarınız yüzünden değil .
o olduğundan emin misin? kızı aramaktan vazgeçin. bu işin iflahı yok.
Bence öyle yapmaya çalışıyor, özür bekliyor .
O kızın yerinde olsam en azından bir özür beklerdim yıllar geçse bile .
Bunu söylerken arkadaşın kardeşini takdir falan da etmedim yanlış anlaşılmasın .
Konu sahibi arkadaşa gelince de eğer erkek kardeşiniz bunun suçluluğunu duyuyorsa helallik alsın .
Sizin baskılarınız yüzünden değil .
Bilmiyorum ama o kızın yerine koydum kendimi de erkek kardeşi önüme gelse af dilese kollarımı açıp herşey eskide kaldı ben seni affettim diyemezdim :))
Ağzıma gelen küfürü eder ona yaptığı şey için sürüm sürüm sürünmesi istediğimi söylerdim.
Bu arada aileniz bu durumu biliyor muydu ?
yemin edebilirim ki hiç bir kadın hayallerini, gençliğini yıkan birine hakkını helal etmez, etmemeli..
uçkur derdine kızları kandıran böyle admları da! Allaha havale ediyorum. O en adil hesap görücüdür.
Kızlar erkek kardeşimin sorunu aslında ama benim içinde bi sorun yorum yaparsanız çok sevinirim..
özet geçecek olursak bundan 5-6 yıl önce kardeşim gerçekten çok kötü bişey yaptı eski sevgilisine , belki de bi kıza yapılabilecek en kötü şey. evlenme vaadiyle kandırıp ortada bıraktı diyeyim kısaca. yani bence bu kız ne kadar ah etse tutar bizim aileye ben öyle düşünüyorum. bu durum benim içimde yara birgün biyerden çıkacağını düşünmüşümdür hep.
neyse bu olaydan sonra hiç konuşmadılar kız durumu kabullendi hiç aramadı vs. yıllardır haber yoktu. geçen günlerde kardeşim face den bi resim paylaşmış içeriğinde bi adam sevgilisine sahip çıkıyor filan. kardeşimin tanımadığı bi kişi bu resmi kardeşim aracılığıyla paylaşmış. kişinin adını bu kızın adı ama soyadı farklı. kızın adı çok nadir bulunan bi isimdi ben o olduğunu düşündüm. zaten yıllardır kardeşimin bu konuda helallik alması gerektiğini düşünürdüm.
sizce bu durumda ne düşünmeli nasıl hareket etmeli?? bilemiyorum tesadüf olabilir mi? ama özellikle resmin konusunu da düşününce bana manidar geldi?
kardeşimde eğer o ise helalleşmek istiyor ama bu durumda nasıl bir iletişime geçmek lazım? soyadının farklı olmasını nasıl anlamalıyız?
kızlar bu konuda kesinlikle sizinle hem fikirim kardeşim olmasa valla hayatımdan çıkarırım selam bile vermem ama kardeş işte insan hep iyiliğini düşünüyor..
ne olur yargılayın ama çözüm de sunun bana, sizce bu kişi o kız mıdır? eğer oysa bu fırsatı kaçırmak istemiyorum? ne olur bi yorum yapın o mudur? o ise hangi amaçla yaptı acaba? siz olsanız bundan nasıl bir yorum çıkarırsınız? soyadı da dedğişik evlendi mi acaba , onu mu göstermek istemiş? yoksa "sen sanki düzgün bi adam mısın da böyle şeyler paylaşabiliyorsun" demek için soyadını değiştirip sadece adını yazmış ve kendini hatırlatmış? ben son söylediğimi düşündüm...
bellı kı mutlululugu yakalamıs ve paylasmıs.. , tekrar hayatını ve olayları karıstırmanın bır yararı olacagını zannetmıyorum, yıllar gecmıs ustunden. acıları tazelemenın anlamı yok bence..
Bilmiyorum ama o kızın yerine koydum kendimi de erkek kardeşi önüme gelse af dilese kollarımı açıp herşey eskide kaldı ben seni affettim diyemezdim :))
Ağzıma gelen küfürü eder ona yaptığı şey için sürüm sürüm sürünmesi istediğimi söylerdim.
Bu arada aileniz bu durumu biliyor muydu ?
zaten dediğiniz gibi kız asla kardeşim dönse bile onun yüzüne bakmaz.
o zamanlar ünv. deydi diş hekimliği okuyordu çok zeki ve iyi niyetli bi kızdı, bizimkinin eşekliğinden sonra hiç karşısında eğilip bükülmedi, ben ne yapacağım demedi o zaman bile. şimdi muhtemelen ayaklarının üstünde durabilen bi diş hekimi olmuştur.
kendimi onun yerine koyduğumda, ne kadar güçlü görüse de hatta güçlü olsa da bu onun hayattaki belki de en büyük yarasıdır, mutlaka unutamamıştır(kardeşimi değil onun yaptığı ş.r.f.sizliği) ve bence her kadın yıllar sonra bile olsa bunu yapanın pişman olduğunu hatasını anladığını duymak bilmek ister. eğer benim gibi düşünüp bunu paylaştıysa ve bnm eşek kardeşime mesaj verdiyse hiç bişey yazmamak yıllar sonra da seni hala takmıyorum, yaptığımdan utanmıyorum demek gibi olmaz mı
Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur."
Eğer ah ettiyseki mutlaka etmiştir.İllaki işler; Allahın ilahi adalet değirmeni geç işler ama çok ince ögütür.
Ancak kızcağız affedebilir belli olmaz.
Hellalleşmek gibi bir lüxü varsa mutlaka hellaleşsin derim.
ancak kendine yeni bir hayat kurmuş olabilir face şifresi eşinde olabilir daha yıkıcı bişiy yapmasında kardeşiniz.
yok canım bilmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?