ah eden eski sevgili

Şunu diyeyim bazen karşınızdaki insana beni affet dediginizde onun sinir harbi yaşamasına vesile olabilirsiniz..

Erkek kardeşinin ondan çaldığı şey malı değil...Resmen hayalleri..!

Bu yara kolay kolay kapanmaz..Eğer o kız ise bu kız kardeşine şunu ima etmiştir ''Sen o paylaştıgın şeydeki insan değilsin,pisliksin''

Yani kardeşine onun aslında ne olduğunu ve eskiden yediği naneyi unutmaması gerektiğini ima etmiş..

helallik felan laf.bunun helalliği olmaz.Ancak kardeşiniz tövbe ederse allahın takdiridir

amin canım ,o kadar haklısın ki, benim de evlatlarım var, Allah hepsini korusun inan en büyük duam bu

ama bu çok çirkin oldu. o olduğu belli bile değilken "unutamamış, kendini gösteriyor" falan demek..
kendini onun yerine koymanı tavsiye ederim

Bence öyle yapmaya çalışıyor, özür bekliyor .
O kızın yerinde olsam en azından bir özür beklerdim yıllar geçse bile .
Bunu söylerken arkadaşın kardeşini takdir falan da etmedim yanlış anlaşılmasın .
Konu sahibi arkadaşa gelince de eğer erkek kardeşiniz bunun suçluluğunu duyuyorsa helallik alsın .
Sizin baskılarınız yüzünden değil .

Bilmiyorum ama o kızın yerine koydum kendimi de erkek kardeşi önüme gelse af dilese kollarımı açıp herşey eskide kaldı ben seni affettim diyemezdim :))

Ağzıma gelen küfürü eder ona yaptığı şey için sürüm sürüm sürünmesi istediğimi söylerdim.

Bu arada aileniz bu durumu biliyor muydu ?

o olduğundan emin misin? kızı aramaktan vazgeçin. bu işin iflahı yok.

Kız evlenmiş olabilir hayatını ikinci kez mahvetmesin kardeşinizbundan sonra kız hakkını helal etsede iki yakasi biraraya gelmez ilahi adalet yanına bırakmaz

Son düzenleme:

yemin edebilirim ki hiç bir kadın hayallerini, gençliğini yıkan birine hakkını helal etmez, etmemeli..
uçkur derdine kızları kandıran böyle admları da! Allaha havale ediyorum. O en adil hesap görücüdür.
ayrıca kızın neden böyle birşey yapmış olabileceğini de prezentablkontes çok güzel açıklamış..

Son düzenleme:

Belki onu demez ama içinde ki zehri kusar en azından bir nebze de olsa içim rahatlardı benim .

Etmem, ben olsam bende etmem lakin özür beklerdim, pişmanlık görmek isterdim, onun yıkıldığını görmek isterdim .
O zaman biraz rahatlardım en azından .

Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur."

Eğer ah ettiyseki mutlaka etmiştir.İllaki işler; Allahın ilahi adalet değirmeni geç işler ama çok ince ögütür.

Ancak kızcağız affedebilir belli olmaz.

Hellalleşmek gibi bir lüxü varsa mutlaka hellaleşsin derim.

ancak kendine yeni bir hayat kurmuş olabilir face şifresi eşinde olabilir daha yıkıcı bişiy yapmasında kardeşiniz.

bellı kı mutlululugu yakalamıs ve paylasmıs.. , tekrar hayatını ve olayları karıstırmanın bır yararı olacagını zannetmıyorum, yıllar gecmıs ustunden. acıları tazelemenın anlamı yok bence..

Helallik alsa bile ne değişecekki yaşananlar yaşanılmamış mı sayılacak. Bence kızın hayatına helallik için bile girmemesi gerekiyor.

Böyle yapan erkekler hiç düşünmezler benim de kızkardeşim var, kuzenlerim var, akrabalarım var. O olsun, olmasın o kızın hakkını helal edeceğini hiç sanmıyorum. Evet haklısınız düşünmeden yapılan hatalar , alınan kul hakları bir yerden, birinden günün birinde mutlaka çıkar. Bunu yapmadan önce düşünmek lazımdı. Hayatı rastgele yaşamamak lazım.

Sana katılıyorum arkadaşım :) herşey bizim için vicdanın rahatsa senden mutlusu yok :) vicdanı rahat olmayanlarda varsın derdine yansın.

zaten dediğiniz gibi kız asla kardeşim dönse bile onun yüzüne bakmaz.

o zamanlar ünv. deydi diş hekimliği okuyordu çok zeki ve iyi niyetli bi kızdı, bizimkinin eşekliğinden sonra hiç karşısında eğilip bükülmedi, ben ne yapacağım demedi o zaman bile. şimdi muhtemelen ayaklarının üstünde durabilen bi diş hekimi olmuştur.

kendimi onun yerine koyduğumda, ne kadar güçlü görüse de hatta güçlü olsa da bu onun hayattaki belki de en büyük yarasıdır, mutlaka unutamamıştır(kardeşimi değil onun yaptığı ş.r.f.sizliği) ve bence her kadın yıllar sonra bile olsa bunu yapanın pişman olduğunu hatasını anladığını duymak bilmek ister. eğer benim gibi düşünüp bunu paylaştıysa ve bnm eşek kardeşime mesaj verdiyse hiç bişey yazmamak yıllar sonra da seni hala takmıyorum, yaptığımdan utanmıyorum demek gibi olmaz mı

vicdanını rahat edecekse gitsin alsın helallik..
ama siz olsaydınız helal eder miydiniz..

bide şu mantığı anlayamıyorum.. helal lik isteyince herkes hakkını helal etmek zorunda mı..

yok canım bilmiyorlar

Bence kızın görmek istediğide tam olarak bu :) onun utanmadığını görmek istiyor.
ne yaparsa yapsın o kızın içi soğumaz asla.

offff o kadar haklısınız ki, kız resmen mazlum du. çok detay yazmak istemiyorum gerçekten düşününce kötü oluyorum ama zaten bisürü derdi vardı bizimkine güvenmişti offfff bu yüzden işte yıllardır aklımdan çıkmıyor. bu konuları önemsemeyen bi kız olsa neyse. çoğunuz aramayın demişsiniz ama böylece kalması daha kötü değil mi kız açısından da o da belki öfkesini kusmak istiyordur, ayrılırken en ufak bişey dememiş çünkü mecbur kabul etmiş

Son düzenleyen: Moderatör:
yok canım bilmiyorlar

Peki sen biliyor muydun ?

Eğer bilip sustuysan sen de o kıza karşı sorumlusun..Helallik kısmı sadece kardeşinin üzerine düşen bir görev değil yani..,

Duyupta sessiz kaldıysan erkek kardeşinin suçuna ortaklık etmiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…