ah eden eski sevgili

Biliyordum canım, belki de bu yüzden bgn ben de suçluluk hissediyorum. ne yapmalıyım ben mi mesaj atayım , ne yazmalı siz ......... bu kişi misiniz desem

o öfkeyle yaşamayı öğrenmiştir o merak etme daha da üzülmesinden başka hiç bir yarar sağlamaz şu saatten sonra.
Kardeşiniz bir hata yapmış umarım dediğiniz gibi pişman olmuştur ve inşallah başkalarınında canını yakmaz.
Yargılamak biz aciz kullarına değil bir tek allaha mahsusdur o yüzden allah affetsin diyorum.

Biliyordum canım, belki de bu yüzden bgn ben de suçluluk hissediyorum. ne yapmalıyım ben mi mesaj atayım , ne yazmalı siz ......... bu kişi misiniz desem

Üzüldüm...Erkek kardeşinizi korumak adına sessiz kalmışsınız..Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerekten..Sorun çıkmasını pürüz çıkmasını istememişsiniz...

Ama çoooook büyük bir suç işlemişsiniz..Çünkü ortada cinselliği yaşayıp amaaan çokta muhim degil diyerekten bir karşılıklı bir terkedilme mevzusu yok..Alane kandırma var ve kızın onca derdini koz kullanarak bir yılan gibi yaklaşıp son darbeyi de erkek kardeşin denen müsvedde indirmiş maalesef.

Siz de ortak olmuşsunuz onun bu çirkinliğine...Siz erkek kardeşinizin işledigi suçtan ziyade kendi rahatsız olan vicdanınızı rahatlatmak istiyorsunuz..

Kız affetse bile siz kendinizi affedebilecek misiniz ?

O kız senin kız kardeşin olsaydı ? (bu durumda eğer mağdur kızsa aileden namus davası için saklanır bu tip mevzular)

Erkek tarafı olarak bu tip meseleler genelde erkegin elinin kiri olarak adledilirken ve bu konuda genel olarak ''altına yatmasaydı bizene '' diyen yığın gerçekliği varken neden ailenize açmadınız bu mevzuyu..Korkmasaydınız eğer kardeşinizi recmetmezlerdi..Kızıp bir şekilde bu hatasını telafi etmesini sağlayabilirlerdi.

Ama eğer ailen sana az önce yazdığım tipteki bir aileyse o zaman denecek çok fazla birşey yoktur..ALLAH merhamet vicdan sahibi etsin sizi derdiniz ve üzerinizden bu insani sorumluluğu atardınız..

Son düzenleme:

yanlız sizin vicdanınız kabul etmemiş yıllar geçsede unutamamışsınız

hayatta en kötü şey insanın kendisi ile hesaplaşmasıdır ancak bunu yapan siz değilsiniz

kardeşiniz ve kardeşinizin yerinde olmak istemezdim o kızı tanımıyorum ama yemin ederim

çok üzüldüm bir insana yapılacak en büyük haksızlık kul hakkı

mutlaka öğrenmiştir ama kardeşimden bi özür bi pişmanlık duymak görmek istemese kardeşimin sayfasına girip paylaşır mıydı?

canım kız affetse bile ne kendimi ne kardeşimi affetmeyeceğim, sadece eğer bunu paylaşan oysa demekki yıllardır içindeki ateş sönmemiş, kardeşimin süründüğünü görmek istiyor ve hiç değilse bunu borçluyuz ona diye düşünüyorum. bize mesaj verdiğini ve eğer tepkisiz kalırsak bi kere daha yıkılacağını düşünüyorum ..yanlış anlama asla kardeşim ona dönsün gibi bi düşünce değil ama kardeşim ondan sonra gerçekten süründü evlenemedi hala vs. bunları duymak istiyorsa eğer kız, tepkisiz kalmak istemiyoru.

diğer soruna gelince bnm ailem malesef senin yazdığın kadar ağır olmasa da bu konuda kızı haksız bulacak bi aile bu yüzden onlara söylemedim

Son düzenleyen: Moderatör:

O zaman ALLAH ailene akıl,mantık,merhamet versin..

İnanın samimi diyorum erkek kardeşim böyle birşeyi etseydi ve ailemde bu durumda kızı suçlu bulup kardeşimi paklasaydı erkek kardeşimi hayatımdan çıkarır..Ailemle de olan dialogumu gözden geçirirdim..ALLAH korusun diyebiliyorum sadece...

Siz madem bu kadar isteklisiniz kıza durumu ifade edin ama önce o olduğundan emin olun ve anlatmanız gerekenleri anlatın..

Ama duyacağınız agıt ithamlar için müsterih olun derim ben çünkü ailece hakediyorsunuz...O kıza kırılma ne derse haklı çünkü..Kendi haksızlığı bu mevzuda en basit şey kalıyor..Güvenmiş ve bir hata işlemiş ama onun hatası bir tövbe ile kabul olunacak düzeydeyken bir insanın emanetini onu kandırarak almak ve yarı yolda bırakmak işte çok zor çok..

Kardeşini onunla muhatap etme ilk etap ama sakın kardeşim sürünüyor felan deme çünkü kardeşin hala iyi gülerini yaşıyor..Sürünmek öyle kolay değil..Evlenememek sürünmek değildir tercih meselesidir....Ya da uygun eş adayını daha bulamamaktır..

Yaptığı şeyden pişman de ama ne bileyim konuşulması agır ve zor bir mevzuu bu kolaylıklar dilerim.

Evlenmiş olsaydı paylaşmazdı bence sonuçta eşi sorardı bu kim diye bence artık soyadını değişik yapanlar var onlardan siz yinede mesaj atın o değilse bile en azından içiniz rahat olur. buluşma ayarlayın internet üzerinden halledilecek bir durum değil.fakat mesajda söylemeyin erkek arkadaşınızı sadece konusalım diyin.eğer eskiyi hatırlamak istemezse gelmez zaten ama çoktan hatırlamış unutmamış bile.

Son düzenleme:
Kız buyuk ihtimal O'dur ve de evlenmistir.
Ama bir genc kizi evlenme vaadiyle kandirip, dunyasini yerle bir eden bir adam var ortada.
O kiz asla hakkini ictenlikle helal etmez, belki konu uzamasin diye helal ediyorum deyip gecistirebilir, sonucta evliyse
evliligi sekteye ugramasin isteyebilir. erkek kardesin de dibine kadar cekecek, cekmeli de zaten.
Sen aciyi cektir kiza, bakti isler yolunda gitmiyor, gene sirf kendi mutlulugu icin, kendi hayatinin duzene girmesi icin,
yeniden kiza dön ve helallik iste. olacak bir sey mi sen de bi bayansın.
Ve de bosu bosuna kapanan yarayı deşmenin bir mantığı yok. kıza hatırlatmasın kendini.

Hatalar iki yönlüdür. Tek taraflı değildir. Keşke kardeşin nefsine hakim olup hatanın kendine ait olan kısmını almasaydı.
Ama sonuçta zorla olmuş bir şey değil. Her ilişki evlilikle mi sonuçlanıyor. Ben kızların daha sonra pişmanlık duyacağı şeyleri yapıp da sonra helal etmiyorum demelerini anlamıyorum. Yine de büyük konuşmamak lazım tabi o da ayrı bir konu..
Zaten zorla yapmış olsa helallik verir mi karşındaki insan?
Zorla yapmasa bile kız pişman olsa dahi yıllar sonra pişmanlığı geçecek bir hata mı? Ben olsam etmem.
Yine de içi rahat edecekse konuşsun. Ama bana anlamsız geldi.

canım kardeşimin sayfasındaki bişeyi paylaşmış ya ilk mesaj olarak ne demek lazım ki kardeşimi karıştırmayayım ama mecbur o sayfadan yazacağım, "tanışıyor muyuz , adınız eskiden tanıdığım ve şu an kendimi ifade etmem gerektiğini düşündüğüm biriyle aynı, sadece isim benzerliği mi" gibi bişey mi yazmalıyım.

bu arada kız zaten töbe etmiş, kardeşim bi yıl kadar sonra geri dönmek istediğinde, dön ama şunu bil ben töbe ettim tekrar aynı hatayı yapamam diyince bizimki dönmekten vazgeçmiş, işte bunlar yüzünden kahroluyorum, hazır elime bi fırsat geçmişken konuşmak istiyorum

işte cnm ben de unutmadığını düşünüyorum, ondan bişey gelmese inan arayıp onu rahatsız etmezdim içim içimi yese de, ben de netten değil yüz yüze konuşmak istiyorum ama ilk mesaj konusunda kararsızım ne yazılabilir ki

Değişen hiçbirşey olmayacak kimsenin içi rahatlamayacak oyüzden anlamsız

Benipek ortada kandırma var..Evleneceğim seninle deyip kızı yarı yolda koyma var konu sahibesi zaten ileriki mesajlarında ifade etmiş...Kızın zor anlarında kendisine güvenmesini saglamış ve ortada bırakmış çünkü alacağını almış...

Kötü birşey... hata biz insanlar için..

Ama bu durumda erkegin hatası ise şark kurnazlığı,önce sahip olup sonra ortada bırakıyor zaman sonra kıza tekrar geri dönmek istiyor kız ise bu hatayı birdaha yapmam ben dediginde ise dönmekten vazgeçiyor

Yani kızla birdaha sevişemeyecegini bildiği için devam etmek istemiyor ilişkiye...
Ortada pişman olmuş bir erkek göremiyorum ben

Son düzenleme:
Aradan uzun zaman geçtikten sonra bazı şeyler deşmek niye :44:
Ne gereği var ? Zaten normalde bu tarz şey olmasa dahi helallik isteyebilirlerdi. o an bunu dememiş şimdi dese kimin neyin vicdanı rahat olacak?

bu isim benzerliği sonucu aklınıza düşen birşey . Kardeşiniz çok vicdan yapsaydı önceden de arar sorar bulur helallik alırdı.

Son düzenleme:
Değişen hiçbirşey olmayacak kimsenin içi rahatlamayacak oyüzden anlamsız

tmm hakkını helal etöeyecek bnm de içim rahatlamayacak ama eğer oysa ve tepkisiz kalırsak bu da onun için bi yıkım olmayacak mı? paylaştığına göre bi cevap bi özür ne bileyim bişey beklemiyor mu sizce

Niye beklesin ki?
beklese beyninizi yerdi . benim namusumu temizleyin diye.

Anladım kontes o zaman zor bir durum. Yani madalyonu eviriyorum çeviriyorum. Benim de kızım var büyük konuşmak istemiyorum. Empati ise yapamıyorum. Şahsen Allah korusun çocuk kaza geçirip ölmüş olsa ne olacak? Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Hiçbir zaman %100 güven alamaz kimse. Yani benim hayat prensiplerim için ters bir yaklaşım.ama insanlar çeşit çeşit herkes bu pencereden bakmıyor tabi. Gerçekten inanmış olabilir. O zaman da ciddi anlamda helal etmeme diye bir hakka sahipse helal etmez zaten. Zor bir durum kesinlikle.
kardeşi için diyecek bir şey bulamıyorum zaten. Bu tipleri de anlamıyorum ki kendi kızlarını kardeşlerini düşünmezler

ne yaparsanız yapın olan olmuş ne olanları unutturabilirsiniz bence şimdi her atacağınız adım belki umutlandırck yada canını acıtıcak bu saatten sonta anca sizin vicdanınızı rahatlatma çabası gerisi boş bence üzgünüm ama benim fikrim böyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…