Ah karantina ah

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
123
Oruçluyduk eşimle sofrada iftarımızı açtık ben aşırı aşırı aşırı acıkmıstım. Ve maalesef sinirli oluyorum. iftarımı açtım su içtim yemeye başladım çok hızlı yerken yemeye konsantre olmuşken "yavaş kaşığı da yicen" diye güldü dalga geçti.

Ben aşırı sinirliyim dalga gecmesinden nefret ediyorum. Başladım ses yükseltmeye "Allah seni kahretmesin" die bağırdım basladım sinirlerim boşaldı,başladım ağlamaya. "Benle dalga geçmee karışmaa nasıl yersem öyle yerim oruçluyum bütün gün oruc tuttum" dedm .

Tabi karnım doyunca yine PİŞMAn oldum çok fazla gereksiz fevri davrandıgımı düşündüm malesef ki.

Eşim bana "yavaş! Kaşığı da yicen" derken gülüp geçmeliydim ama hiçbir şaka da gülüp geçemiyorumben kendimi bildim bileli her lafı ciddiye alırım nasıl kurtulucam bu huyumdan.

Ayrıca eşim 2 ay izindeydi corona dolayısıyla, birbirimizi çok hırpaladık her ama her gün tartıştık. 2 yasnda çocugumz var o bizi sakinleştiriyr

BEN ASLINDA ISTİYORUM Kİ ESKİSİ GİBİ O SAKİN OLSUN BEN SAKİN OLAYIM OLMUYOR. eşime ne dersem o da sinirleniyor soru sorsamcevap vermiyor kızıyor herseye

Ne yapmam gerekir sizce kk kadınları.

Bende bu dertten müzdaripim ama şu şekilden
Benım eşim sizin gibi şakaya gelmiyor hiç
Bende aşırı sakacıyımdır yapım Bu farkında olmadan ansızın agzımdaan şaka seyler çıkar eşim öyle sinirlenip bağırmaz ama cok ciddiye alarak hemen bir savunmaya geçer ve bu benı cok rahatsız ediyor Emin’im eşinizde rahatsızdır bundan

Bende açlığa dayanamayan hatta acıkınca tansiyonu bayılma noktasına kadar düşen bir insan olarak böyle şeylerden hoşlanmıyorum Ama bunu yapan eşiniz olduğu için bozup atmak yada muhattap olmamak gibi bir seçeneğiniz olmadığından uygun bir dille böyle şakalardan hoşlanmadığınızı söyleyin bence

Oruç DİNİMİZDE FARZ olduğu için tutuyorum be mecburum
Farzları yerine getirirken kalp, kırıp kavga çıkarmamayada çalışalım çevremde böyle birkaç kişi var ve her ramazan onlardan 1 ay uzak kalmayı tercih ediyorum gözünün üstünde kaşın var desen kabahat.

Kalp kırılacaksa ve "ben tüm gün oruç tuttum be" diye dile getirilecekse ne anlamı kalıyor ki?
1 hurma 2 zeytinle açılıyor kâfi miktarda yemek yeniyor ona bakarsak tıka basa hızlı yemek de doğru değil
Ha eşiniz şaka yapmış yaa bana şaka yapma şöyle demek yerine dediğiniz cümle de aşırı abartı

Oruç tutmak evet farz ama, oruç sadece açlığı terbiye etmek için değil nefsi de terbiye etmek için gerekli. Kaldı ki eşiniz size hiçbir şey dememiş bile, adam takılmış sadece size. Allah bilir tabi ama siz sadece bütün güç aç kalmış olursunuz böyle yaparsanız. Ayrıca iki yaşındaki çocuk bizi sakinleştiriyor demişsiniz, küçücük çocuk ne kadar etkileniyor demek ki sizden anne babasını sakinleştirmeye çalışıyor.

Keşke dinimizde her Farz olan yerine getirilse konu sahibi.
Eşiniz kötü birşey dememiş nasıl yediyseniz tuhaf gelmiş demekki şaka ile karışık demiş.
Hiç şakalaşmıyorsanız eşinizle o ayrı uyarın sert bi dille

Oruç dine farz demişsin ama oruç sadece aç durmak değil kalp kırmamaktır da... Eşin ve çocuğun senin öfke patlamalarını çekmek zorunda mı? Sanki adam için oruç tutuyosun sahur vakti ne tuhaf konuya denk geldim.

Yazık çocuğa da üzüldüm 2 yaşında sizden olgun demek ki nasıl korktuysa sakinleştirmeye çalışıyor. Eşine de ayrı yazık... Bence sende özgüven eksikliği var yoksa en ufak saçma sapan şakayı ciddiye alıp alev bombasına dönmezdin.
Korona sonrası psikologa gitmeni öneririm. Belki özgüven ve öfke patlamana iyi gelir

İlişkide arkadaş gibi de olmak önemlidir yoksa çekilmez sanırım. Bana dese derdim ki evet seni bile yerim. O an psikolojiden kaynaklı yanlış anlamış strese girmiş olabilirsiniz. Alınacağınız tutmuş zaten siz de farkındasınız fevri davrandığınızın. Başka neler konuşuyorsunuz yani ilişkinizdeki sohbeti bilemediğim için diğer yerlere yorum yapamam ama lütfen böyle beni küçük düşüren şakalar yapma ben kırılıyorum diyin güzelce anlatın

2 yaşındaki evladınizin gözünden yazayım bir de öyle bakin bakalim nasılmış
Oruç tutan anne baba aksam iftar masası kuruluyor aslinda aksama.kadar açlık degil başka durumlar i idrak edip şükretmek mutlu yemek yenmesi gereken bir masada babasi şaka yaptığı için Allah seni kahretmesin diye bagirip ağlayan bir anne ve daha küçücük bir çocuk
Bakin bakalim nasil gözüküyor o küçük dünyasından neler hissediyor anlamlandiramiyor bile muhtemelen.
Şu mazeretin ardına sığınıp durmayin oruç tuttum vay sinirliyim zaten öfke probleminiz varsa terapi alin yok almam diyorsanız kendinize hakim olun olun ki bir insan yetistirdiginizin sizin ve anne baba ilişkisinin evladınizin gözünde ne derece önemli olduğunu görün ona göre davranın.

Ben de pek gereksiz şakalardan hoşlanmayan biriyim eşimde çok takılır bana sürekli beni sinir etmeye çalışır ama sanırım buna güler geçerdim siz biraz abartmışsınız sanki

Orucu kendiniz için tutuyorsunuz .Bütün gün oruç tuttum da ne demek ? Sadece siz mi tutuyorsunuz?
Sizin orucunuz size,Allah aşkına orucu bahane edip sinirliyim vs demeyin ya ibadeti alet etmeyin su olaylara.
Ayrıca fevriliginiz cok anlamsiz geldi , şoyle duzeltebilirsiniz diyebileceğim örnek dahi yok ,bahanelerinize sığınıp bana dokunmayın patlarim olayıniza devam edin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…