Ah karantina ah

Yalniz farz olan oruç akşama kadar ac susuz bekleyip kalp kırmak, acım diye etrafa öğle yağdırmak değil. Siz olayı yanlış anlamışsınız
Sanki oruc tutması tüm dünyayı bağlıyor gibi davranmış, pes ya .
Bende oruç tutuyorum ama kendimi nazi kampında esir kalmış biri gibi ben açım sirenleriyle gezmiyorum. Tutmayın arkadas oruç böyleleri tutmasın ya

Ben ki patlamaya her an hazırımdır ama bu lafa kahkahalarla gülerdim yapı meselesi sana tavsiyem sinirlenmeden anında gül düşünmeden

Sofrada olmamiş bır daha olmaz inş..coronadan dolayı eşim de evde ..ınan ayrı yerlerde kalsak daha iyi olurdu..artık gözünün üstünde kaşın var derecesine geldik.

Altında yatan farklı sebeplerden bu hale gelmişsiniz bence. Eskisi gibi olsak dediğinize göre önceden böyle değildiniz karşılıklı olarak birbirinize tahammülünüz hoş görünüz azalmış sorunun köküne inerseniz daha sağlıklı sizin için. Yani mesela kaşığı da yiyeceksin meselesi değil.

En anlayamadığım ve anlaşamadığım karakterdir; yapılan şakaya böyle deli divane tepkiler verenler. Duyma, tepkisiz kal ama kalp kırma. Benim de başıma geliyor. İyi niyetle espri yapıyorum manasiz çıkışlarla karşılık alıyorum. Sonra bir daha o insana yalvarsa da espri yapmıyorum. Anlamayana gerek yok. İki gülecez diye kendimi yoramam. Anlayışlı olun biraz adam kötü bir şey dememiş. Allah seni kahretsin ne demek ya iftar sofrasında hem de?

Uzat senin kasigi da gomuvereyim diyemediniz mi
Sahsen ben gulmekten yiyemezdim yemegi

O kadar bağırınca orucun anlamı kalmıyor oruç sadece aç kalmak değil , bunu düşünerek kendini motive edebilirsin bence

orucu kendin için tutuyorsun. başkası için değil. orucu açlık olarak düşünmezsen ve yemek olarak idrak etmezsen daha rahat geçer. ayrıca çocuk kaç yaşında olursa olsun bıraz buyuduklerı zaman o ettiğiniz kavgaları yüzünüze çarpıyor.unutmuyorlar haberiniz olsun.

Evet oruç farz ama sinirli olup kalp kıracaksanız tutamayın. Tuttuğunuz orucun ne faydası var ki şu anda? 3 yaşında oğlum var, 3 yıldır oruç tutmuyordum ben de. Bu yıl tekrar tutmaya başladım. Ama baktım aşırı öfkeleniyorum, etrafıma zarar veriyorum, evdeyken tutmuyorum. Eğer kendimi durduramıyorsam tuttuğum orucun da bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Eşim ne yapsam kızıyor demişsiniz de yazdığınız olayda tek suçlu sizsiniz. Başkasını suçlayana kadar hatanızı anlayın öncelikle.

Oruç sadece ağızla tutulmaz ,siz diğer türlü tutamıyorsunuz belli ki.Durduk yere huzur bozmuşsunuz.Oruç tutmayın.Ayrıca genel olarak çok sinirliyim ,kendime hakim olamıyorum, sevmiyorum bu huyumu falan demişsiniz.Ama bu bir huy değil,hastalık.Öfke kontrol probleminiz var.Öncelikle bireysel terapi alın,hatta terapi veren psikiyatrist bulursanız daha da iyi olur.Sonra gerekirse aile terapisi de alırsınız.Sorununuzu kabul edip çözmeye çalışmazsanız o yuvayı yıkarsınız söyleyim.Sırf yavaş ye dedim die biri bana beddua etse o işin sonu güzel btmez.Böyle küçük küçük saçmalıklar birikir, snra patlar.Kimse kimseyi sonsuz bi sabırla idare etmek zorunda değil

Arkadaşlar gerekeni söylemiş.
Allah eşinize sabır, çocuğunuza anlama kabiliyeti versin.

Şu konunuza bakınca size hak verdim.
Oruç veya karantina değil mesele.
Mesele kocanızın bir odun olması ve sizin ona tahammülünüzün azalması.

Normal şartlarda bu şakaya gülünür , Hatta karşılık verilir yine başka bir şakayla.

Sofrada bana söylendiğini düşündüm çok gülerdim herhalde.

Ancak 2 aydır her şey çok sıkıntılı demişsiniz , aranızda tahammül kalmamış, Sizin eşinizin sesini duymak istememek gibi bir isteğiniz var sanki.

Verilen tepki oruçla ilgili değil. Sevgi , ilgi , alaka azalmissa şakası yere batsın diyebilir İnsan.

2 yaşındaki melek her şeyi anliyordur artık. Ne olur ona göre hareket edin.

Eşinizle oturun, tekrar altını çizerek sikintilarinizdan söz edin karşı tarafı elestirmeden.

hele iftar vakti adama beddua ediliyorsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…